Προς το περιεχόμενο

Πελματογραφημα σε παιδι

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε παιδί ηλικίας περίπου 5,5 ετών ο παιδίατρος μας είπε οτι τα ποδαράκια έχουν ραιβοποδια. Μας πρότεινε για ειδικούς πατους αφού πρώτα προηγηθεί πελματογραφημα.

Εδω που μένουμε τέτοιο μηχάνημα έχει ένας φυσικοθεραπευτής, ένα κατάστημα με ορθοπαιδικά είδη και ένας ιατρος ποδολόγος.

Τι μου προτείνετε; Να πάω σε ορθοπαιδικό; Ή κατευθείαν στον ποδολόγο; Στο κατάστημα που ρώτησα μου είπαν δωρεάν την εξέταση και 80€ οι πατοι. Δεν είναι τόσο το κόστος 80 ή 100€ αλλά από που να ξεκινήσω..

Καποιος που τυχόν έχει ή είχε  το ίδιο πρόβλημα ας μου δώσει κάποια συμβουλή. Ευχαριστώ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε καταστημα με ορθοπεδικα ειδη ειχα παει. ενα χαλι ηταν και στεκοσουν ορθιος και μετα περπαταγες. ισως ηταν δυο χαλια, δε θυμαμαι. μετα εβγαινε εικονες στον υπολογιστη, τις οποιες εστελναν στο κατασκευαστη

αμα καποιος αλλος εχει παει σε ιατρο και τα κανει διαφορετικα ας μας πει να χουμε μετρο συγκρισης.

παντως αμα θα πατε σε πατους ετσι κι αλλιως, δε νομιζω οτι ο γιατρος μπορει να παρεμβει στη κατασκευη. αρα φανταζομαι δεν εχει διαφορα

Στον ειδικευμένο γιατρό γιατί είναι ο μοναδικός που έχει διδαχθεί επαρκώς το αντικείμενο και συγχρόνως έχει ελεγχθεί για την επάρκεια των γνώσεών του.

• Like 2

Πελματογράφημα και πάτους χθες.80 €  είναι φτηνά.Εγω έδωσα για το κάθε παιδί 120 €  και τόσο δίνω κάθε φορά που μεγαλώνει το πόδι.Εχε υπόψιν ότι θα το βοηθήσουν οι πάτοι από την πρώτη στιγμή.Θα το δείς να "στηρίζεται καλύτερα".Ποδολόγος ήταν αν θυμάμαι καλά...οι ορθοπεδικοί μετράγαν τα παιδιά και έλεγαν οτι δε χρειάζεται τίποτα γιατί οι μετρήσεις είναι εντός ορίων.

• Thanks 1

κατα συμπτωση προ εβδομαδας εκανα σε 7χρονο.δωρεαν το πελματογραφημα ,με καρτα υγειας και μπαρουφες.δωρεαν το γραφημα,και 80 με 120 οι πατοι.αναρωτιεμαι,παιζει να βγαλουν καποιο παιδι ,χωρις θεμα?και τι σκατα?εμεις που δεν ειχαμε πελματογραφηματα και μαντολες,πως ζουμε ακομη,και χωρις κουσουρια?(περα απο το οτι σερφαρουμε στο ινσο....)

Πριν από οτιδήποτε να παρεις γνωμη και αλλου γιατρου .Μπορει οντως να χρειαζεται αλλα μπορει και όχι και να στο ειπε για τα λεφτα .

3 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

κατα συμπτωση προ εβδομαδας εκανα σε 7χρονο.δωρεαν το πελματογραφημα ,με καρτα υγειας και μπαρουφες.δωρεαν το γραφημα,και 80 με 120 οι πατοι.αναρωτιεμαι,παιζει να βγαλουν καποιο παιδι ,χωρις θεμα?και τι σκατα?εμεις που δεν ειχαμε πελματογραφηματα και μαντολες,πως ζουμε ακομη,και χωρις κουσουρια?(περα απο το οτι σερφαρουμε στο ινσο....)

5 ώρες πριν, Invader είπε

Πελματογράφημα και πάτους χθες.80 €  είναι φτηνά.Εγω έδωσα για το κάθε παιδί 120 €  και τόσο δίνω κάθε φορά που μεγαλώνει το πόδι.Εχε υπόψιν ότι θα το βοηθήσουν οι πάτοι από την πρώτη στιγμή.Θα το δείς να "στηρίζεται καλύτερα".Ποδολόγος ήταν αν θυμάμαι καλά...οι ορθοπεδικοί μετράγαν τα παιδιά και έλεγαν οτι δε χρειάζεται τίποτα γιατί οι μετρήσεις είναι εντός ορίων.

Πείτε αν θέλετε και που τα  κάνατε και πόσο ευχαριστημένοι μείνατε. Εχω και εγώ θέμα με πέλμα και αχίλλειο και μου σύστησαν να φτιάξω πάτους. Σε εναν που ρώτησα μου είπε πως καθε χρόνο πρέπει να τους αλλάζω κιόλας ισχύει σε όλους αυτό? 120€ κάθε χρόνο δηλαδή? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το εκανα στο doctor care,σαλονικα λιμανι.εχει συμβαση με την καρτα μου.δεν το συστηνω.το μηχανημα βγαζει καρφακια κατω απο τα πελματα,και μετραει δεν ξερω τι.αλλα αν κλασεις,ή αναπνευσεις διαφορετικα,θα δειξει διαφορετικα αποτελεσματα.γιαυτο και δεν το εμπιστευομαι.περιμενα κανα μηχανημα τυπου διαδρομου,αλλα .....παντως η εξεταστρια ,παιζει να ειχε γυρισει απο μπουζικλερι,ή μαλλον να ηταν ετοιμη για μπουζικλερι.τετοιο στοκαρισμα,τετοια βλεφαριδα,ουτε σε καρτουν να δω..........

Επεξ/σία από dollyyy19
  • Haha 1

2 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Πείτε αν θέλετε και που τα  κάνατε και πόσο ευχαριστημένοι μείνατε. Εχω και εγώ θέμα με πέλμα και αχίλλειο και μου σύστησαν να φτιάξω πάτους. Σε εναν που ρώτησα μου είπε πως καθε χρόνο πρέπει να τους αλλάζω κιόλας ισχύει σε όλους αυτό? 120€ κάθε χρόνο δηλαδή? 

80 τους αγοραζω. και ισχυει αλλαγη καθε 1 με 1.5 χρονο. πρεπει τωρα να τους αλλαξω τωρα που ειναι 1 και 1 μηνα, και αμα δεις τους πατους ειναι αρκετα ταλαιπωρημενοι.

πιστευω χαλανε πολυ απ το βαλε βγαλε. τωρα που θα αλλαξω θα ρωτησω αμα μπορω να κρατησω τους προηγουμενους στις παντοφλες για να μη χρειαζεται να τους μετακινω συνεχεια.

5 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

[...] εμεις που δεν ειχαμε πελματογραφηματα και μαντολες,πως ζουμε ακομη,και χωρις κουσουρια?(περα απο το οτι σερφαρουμε στο ινσο....)

Θα πρέπει να είσαι πάνω από 100 ετών για να μη θυμάσαι ότι υπήρχαν στα παιδικά σου χρόνια τέτοιου είδους εξετάσεις και θεραπευτικά βοηθήματα.

2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

το εκανα στο doctor care,σαλονικα λιμανι.εχει συμβαση με την καρτα μου.δεν το συστηνω.το μηχανημα βγαζει καρφακια κατω απο τα πελματα,και μετραει δεν ξερω τι.αλλα αν κλασεις,ή αναπνευσεις διαφορετικα,θα δειξει διαφορετικα αποτελεσματα.γιαυτο και δεν το εμπιστευομαι.περιμενα κανα μηχανημα τυπου διαδρομου,αλλα .....παντως η εξεταστρια ,παιζει να ειχε γυρισει απο μπουζικλερι,ή μαλλον να ηταν ετοιμη για μπουζικλερι.τετοιο στοκαρισμα,τετοια βλεφαριδα,ουτε σε καρτουν να δω..........

Να σαι καλαφιλε, με εκανες και γελασα. Εκανα εικονα την παραπανω ιστορια... 

1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

80 τους αγοραζω. και ισχυει αλλαγη καθε 1 με 1.5 χρονο. πρεπει τωρα να τους αλλαξω τωρα που ειναι 1 και 1 μηνα, και αμα δεις τους πατους ειναι αρκετα ταλαιπωρημενοι.

πιστευω χαλανε πολυ απ το βαλε βγαλε. τωρα που θα αλλαξω θα ρωτησω αμα μπορω να κρατησω τους προηγουμενους στις παντοφλες για να μη χρειαζεται να τους μετακινω συνεχεια.

Εγω πηρα τηλ στο physio kinetics στο χολαργο και μου είπαν 60 η πρωτη επισκεψη για μετρήσεις και απο 90 εως 120 επιπλέον για την κατασκευή των πάτων ανάλογα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Και 90-120 κάθε χρόνο για καινούριους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι πατοι μονο κακο κανουν.ασκησεις χρειαζονται

θα μου πεις ομως πως θα βαλεις ενα 6χρονο να κανει ασκησεις τωρα..εγω θα πηγαινα σε εναν ποδολογο και σε ενα καο φυσικοθεραπευτη για να μου δωσει ασκησεις για να διορθωθει.νομιζω αν ο φυσικοθεραπευτης σου πει την ευκολη λυση να βαλεις πατους ειναι ασχετος.

Επεξ/σία από sakisaudi

1 ώρα πριν, Tigio13 είπε

Να σαι καλαφιλε, με εκανες και γελασα. Εκανα εικονα την παραπανω ιστορια... 

Εγω πηρα τηλ στο physio kinetics στο χολαργο και μου είπαν 60 η πρωτη επισκεψη για μετρήσεις και απο 90 εως 120 επιπλέον για την κατασκευή των πάτων ανάλογα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Και 90-120 κάθε χρόνο για καινούριους. 

ρωτα και αλλου. εγω μονο 80 για πατους εδωσα

3 ώρες πριν, filipN είπε

Θα πρέπει να είσαι πάνω από 100 ετών για να μη θυμάσαι ότι υπήρχαν στα παιδικά σου χρόνια τέτοιου είδους εξετάσεις και θεραπευτικά βοηθήματα.

ελα,βρηκαμε τον πρωτευουσιανο.στα 80ς ποσο μαλλον στα 70ς,δεν ειχες την πολυτελεια να κανεις πελματογραφημα.Παρειγγειλε  καρνέΪσον για το σχολειο.......

Εμένα ο γιατρός μου είπε να πάρω αντιφλεγμονωδη για να υποχωρήσει η φλεγμονή σε πέλμα και αχίλλειο, να βγάλω πάτους, να κανω 10 φυσικοθεραπειες για αρχη και βλέπουμε και τέλος αν χρειαστεί να κάνω θεραπεία prp. Με αυτή τη σειρά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας