Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Η το windows update, ή οι default ρυθμίσεις στην διαχείριση ενέργειας ή ...  ή  ... ή

Να δω τι άλλο θα δω

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, stefanos_th είπε

αν εισαι ρουτ και κανεις βολτες στους φακελους καλα να παθεις.

ποτε δεν κυκλοφορω ρουτ, ποτε δεν χαλασα συστημα.

Όχι στο δικο μου μηχανημα δεν θα είμαι root.

Σαν power user θα μπαινω σαν χρήστης χωρίς root δικαιώματα.

Απλα γελαω.

Επεξ/σία από georgebou21
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TasMan είπε

Κάτι βρωμάει εδώ... Τη μια μέρα να κάνει τα πάντα για κρατήσει τις ευρεσιτεχνίες της και την αμέσως επόμενη να τις χαρίζει απλόχερα; Μήπως έχει κάτι να κάνει το νέο Code of Ethics των Linux και αργότερα η Microsoft θέλει να "θερίζει" από τα πνευματικά δικαιώματα που "σπέρνει" τώρα; Λέω... 

Αν θεωρήσουμε ότι κάτι παίζει.... δεν νομίζω να έχει τόσο σχέση με το Linux, όσο με την Google ...

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, georgebou21 είπε

Απλα γελαω.

μπαίνεις ως root, πειράζεις αρχεία που δεν θα πρεπε αν δεν είσαι σίγουρος για το τι κάνεις.

Τι ακριβώς περιμένεις να συμβεί;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Alex-V είπε

Να δω τι άλλο θα δω

Όταν ασχολείσαι με service βλέπουν πολλά τέτοια τα μάτια σου ;)

28 λεπτά πριν, georgebou21 είπε

Απλα γελαω.

Δεν είναι ανάγκη να είσαι root για να κάνεις τις απλές και καθημερινές εργασίες. Root θα μπεις όταν πρέπει να παίξεις για παράδειγμα με τους κανόνες του firewall. Στα linux σε αντίθεση με τα windows όταν είσαι root μπορείς να σβήσεις και να γράψεις όπου θες. Η μεγάλη δύναμη έχει και μεγάλη ευθύνη B). Αν δεν προσέχεις θα υπάρξει πρόβλημα. Άμα πας και δοκιδοκιμάζεις commands troll όπως το παρακάτω τι περιμένεις να συμβεί ;

sudo rm -Rf /etc /media 

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
4 hours ago, lokaki said:

Πειτε μου και σε μενα βρε παιδια τη σημαινει για τον απλο χρηστη αυτο μιας και εχω 2 λαπτοπ με dual boot WIN10 &linux mint και δεν τρολαρω σοβαρα μιλαω

Τίποτα απολύτως.

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτόν που έγραψε για τις μπλε οθόνες και το λάθος hardware, ας μου εξηγήσει πως σε νέο λαπτοπ με Windows 10 έχει βγάλει μέχρι στιγμής δυο φορές μπλε οθόνη. Ο φόβος και ο τρόμος των επαγγελματιών σε Windows είναι. Φαντάζομαι σε MacOS δεν θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ούτε και σε λινουξ

Δημοσ.

https://resources.whitesourcesoftware.com/blog-whitesource/git-much-the-top-10-companies-contributing-to-open-source

η μαικροσοφτ έχει 4500 άτομα που προσφέρουν στο open source, επίσης έχει δώσει εκατομμύρια γραμμές τα τελευταία χρόνια. 

Είναι στην κορυφή σε contributions σύμφωνα με το github, πάνω και από τη γκουγκλ.

Ας μη λέμε ό,τι θέλουμε.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Markantonis είπε

Για αυτόν που έγραψε για τις μπλε οθόνες και το λάθος hardware, ας μου εξηγήσει πως σε νέο λαπτοπ με Windows 10 έχει βγάλει μέχρι στιγμής δυο φορές μπλε οθόνη. Ο φόβος και ο τρόμος των επαγγελματιών σε Windows είναι. Φαντάζομαι σε MacOS δεν θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ούτε και σε λινουξ

ο κατασκευαστής του λάπτοπ.bad drivers..κακό installation.μπορεί να κάνεις και εσύ κάτι.Το πρόβλημα στο hardware δεν θα σου βγει επειδή είναι παλιό κάτι απαραίτητα.

Επεξ/σία από zoiskarl
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«μάθαμε επίσης ότι η συνεργασία κατά την ανάπτυξη εφαρμογών μέσα από τη διαδικασία του open source, μπορεί να επιταχύνει την καινοτομία»

.....μπραβο εκει στη microsoft, πρεπει να ειστε πολυ αετοι!!! ....πολυ γρηγορα το καταλαβατε αυτο!!!

Επεξ/σία από bobos73
Δημοσ.

Το πιθανότερο να πρόκειται για ευρεσιτεχνίες των οποίων η προστασία λήγει όπου να 'ναι και απλώς τα τζιμάνια της μάικρο θέλησαν να εκμεταλλευτούν ΚΑΙ αυτό...

• Like 1
Δημοσ.

Κλειστές οι πατέντες. 

Μπουχου κακιά διαβολική ms. 

Δεν αφήνει τους προγραμματιστές  να εκφραστούν.

Ανοιχτές οι πατέντες. 

Μπουχου κακιά διαβολική ms.

Κάτι θα σχεδιάζει σίγουρα. 

Σε κάθε περίπτωση πσώφους και κατάρες στην εταιρία που ΟΛΟΙ χρησιμοποιούμε προϊόντα της και ΟΛΟΙ λατρεύουμε να την μισούμε. 

• Like 4
Δημοσ.

Μια ακόμα απόδειξη ότι ο πυρήνας όλων των λειτουργικών είναι το Linux που φυσικά δεν έγινε ποτέ παγκόσμιο μέσο για όλους ελεύθερα και δωρεάν...

• Confused 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, freegr είπε

Μια ακόμα απόδειξη ότι ο πυρήνας όλων των λειτουργικών είναι το Linux που φυσικά δεν έγινε ποτέ παγκόσμιο μέσο για όλους ελεύθερα και δωρεάν...

Τα windows είναι γραμμένα σε c, c++ και έχει κομμάτια που είναι γραμμένα σε assembly.

Kαι το mac os αυτά χρησιμοποιεί αν και έχω την εντύπωση ότι είναι fork από freebsd που το κλείδωσε η apple.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...