Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αποφάσισα να επενδύσω σοβαρά με μια καλή καρέκλα.
Είμαι μεταξύ της ΙΚΕΑ Markus (199 euro)
https://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/markus-peristrefomeni-karekla-21545/40103100/

και της Dromeas Reflex D (340 euro)
https://eshop.dromeas.gr/διευθυντικά-καθίσματα/138-reflex-d.html

Και οι 2 καρέκλες έχουν κάτι που μου αρέσει και δεν μου αρέσει. Η Μάρκους έχει μαξιλαράκι μέσης αλλά η Dromeas (φαίνεται) να μην έχει, ούτε καν πειράζοντας τις ρυθμίσεις του site. Βέβαια έχει αυτό το στράβωμα στην θέση εκεί που δεν έχει η Μάρκους και μάλλον το εξισσοροπεί. Και οι 2 έχουν καλό reflex, αλλά η Dromeas το πάει σε άλλο επίπεδο και η κίνηση της στο βιντεο που είδα μου γύρισε τα μυαλά. Τέλος, επιλέγω δερματίνη ή ύφασμα? κυρίως για καλοκαίρι ρωτάω...

Όμως η οικονομική διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Θέλω να επενδύσω σε μια καρέκλα και να μου μείνει για χρόνια. Είμαι προγραμματιστής και δεν σηκώνομαι από τους υπολογιστές κ μετά τα 8ωρα. Τι μου προτείνετε από τις επιλογές αυτές και σε αυτές τις τιμές πάντα? Ούτε συζήτηση για ergohuman και steel...
Όποιος τις έχει δοκιμάσει κιόλας, ακόμη καλύτερα.

Ευχαριστώ

• Moderators
Δημοσ.

Η Markus έχει τα μισά λεφτά και διπλάσια εγγύηση. Όταν την είχα πρωτοπάρει 5 χρόνια πριν, πρωτού καταλήξω σε αυτήν είχα δοκιμάσει πάρα πολλές καρέκλες ακόμα και μερικές ακριβότερες από την Dromeas που παραθέτεις. Δεν βρήκα σε καμία την άνεση και το vfm που προσφέρει η Markus. Από τότε έχω αγοράσει άλλες δύο Markus, δεν τις αλλάζω με οτιδήποτε άλλο και προσωπικά τις προτιμώ υφασμάτινες, γιατί η δερματίνη το καλοκαίρι δεν παλεύεται.

With this in mind, πριν αγοράσεις το οτιδήποτε, θα πας σε έκθεση και θα το δοκιμάσεις, θα κάτσεις επάνω και θα παίξεις με τις ρυθμίσεις. Μην περιμένεις να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα από βίντεο ή από την άποψη οποιουδήποτε άλλου. Δεν μοιραζόμαστε όλοι τον ίδιο κώλο.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, Malthador said:

Η Markus έχει τα μισά λεφτά και διπλάσια εγγύηση.

Όχι ότι δεν είναι αξιόλογη καρέκλα, αλλά στην εγγύηση έχουμε κάμια εμπειρία αντιμετώπισης από το ΙΚΕΑ ή κλασικά θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες σε περίπτωση που πάθει κάτι? 

Γιατί αν ισχύει το 2ο, δώρον άδωρον η Xπλάσια εγγύηση...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, ThReSh said:

Όχι ότι δεν είναι αξιόλογη καρέκλα, αλλά στην εγγύηση έχουμε κάμια εμπειρία αντιμετώπισης από το ΙΚΕΑ ή κλασικά θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες σε περίπτωση που πάθει κάτι?

Στην πρώτη Markus που αγόρασα 5 χρόνια πριν μου χάλασε η μπουκάλα πέρυσι. Δυστυχώς, τότε η Markus δεν είχε δέκα χρόνια εγγύηση, είχε μόλις δύο. Πήγα στο κατάστημα να κλαφτώ λίγο, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν έχουν ανταλλακτικό για τη συγκεκριμένη παρτίδα πλέον. Χαρακτηριστικά ο τεχνικός του service μου είπε «αν μου φέρεις μπουκάλα από το Μοναστηράκι που πουλάνε σωρηδόν, φέρτη μου εδώ μαζί με την καρέκλα και στην βάζω επιτόπου χωρίς χρέωση». Δεν το έκανα εν τέλει, βαριόμουν να κατεβαίνω κέντρο και να ψάχνω, απλά για την αντιμετώπιση του service το αναφέρω.

Τα ΙΚΕΑ γενικά τα έχω στο μυαλό μου σαν τα ZARA, σε ότι αφορά ελαττωματικά/επιστροφές. Απλά σου τα αλλάζουν χωρίς να ρωτάνε πολλά πολλά, για οποιονδήποτε λόγο.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι κι εύκολη περίπτωση αυτή της μπουκάλας, δεν είναι κάτι που μπορεί να χάλασες/έσπασες εσύ επίτηδες. Η συγκεκριμένη πλάτη όμως ή κάνα πλαστικό που μπορεί να πάθουν κάτι λόγω φυσικής φθοράς αλλά κι από δικιά μας μλκία, μπορεί να ισχυρίστούν ότι το κάναμε εμείς κι ότι δεν ήταν ελάττωμά κι έτσι. Για τέτοια περίπτωση κυρίως θα ήθελα να μάθω, γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για καρέκλα "soon"...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Πέρυσι είχαμε πάει με ένα ξάδερφο στα ΙΚΕΑ που του είχε χαλάσει η παραπάνω markus  (μετά από 8+ χρόνια βαριάς χρήσης). Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε σπάσει (ή ο μηχανισμός και δεν κλείδωνε καθόλου η πλάτη ή είχε σπάσει τελείως το σημείο που κουμπώνει η πλάτη). Αμέσως την αντικατέστησαν με άλλη. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν οτι μετά από 8+ χρόνια αχνοφαίνονταν τα στοιχεία στην απόδειξη και ταλαιπωρήσαμε  λίγο την υπάλληλο :p

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πήγα και δοκίμασα τη καρέκλα και βρήκα επιπλέον την συγκεκριμμένη:
https://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/markus-peristrefomeni-karekla-53399/70261150/

με υφασμάτινη επένδυση και 20 ευρώ φθηνότερη (στα 179) και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση, με χοντρό και ανθεκτικό κάθισμα και πολύ ομαλό relax μηχανισμό, άνετα κοιμάσαι και με ένα στήριγμα ποδιών. Σε 3 μέρες θα την έχω. Ευχαριστώ!

ΥΓ. Η πωλήτρια μου πρότεινε και αυτή (στα 169):
https://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/jarvfjallet-peristrefomeni-karekla-66118/20363599/

Με το που έκατσα, σηκώθηκα και ξαναπήγα στην Markus

Δημοσ.

Έχω και εγώ χρόνια την Markus. Μόνο μου θέμα οτι έκανα πριν καιρό μλκία και έβαλα πλυντήριο το ύφασμα της πλάτης και μίκρυνε με αποτέλεσμα να μην έχει εφαρμόσει τέλει. Ρώτησα στα ΙΚΕΑ πριν πολυ καιρό αλλά δεν έχουν λέει τέτοιο "ανταλλακτικό" έχετε καμια ιδέα πως μπορώ να βρω κάποιο ύφασμα ή να φτιάξω κάποιο απο την αρχή?

Δημοσ.

Εχω την Markus απο μια προσφορα που ειχε παιξει πριν απο κανα χρονο στα 140 εαν θυμαμαι καλα. Ηθελα μια καρεκλα και μου εκατσε καλα η προσφορα τοτε.
Ειχα διαβασει διθυραμβικα σχολια εδω, πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι. Ειναι μια καλη καρεκλα.  Δεν ειναι η συγκλονιστικη καρεκλα που διαβαζα. Κανενα παραπονο, με δυο πολυ βολικα μπρατσα (οκ ισως ενα παραπονο εδω που δεν ειναι ρυθμιζομενα γιατι κουτουλανε συνεχεια στο γραφειο), καλο υφασμα και αντοχη μεχρι στιγμης.
Το καλοκαιρι επειδη υδρωνω της φοραω μια καθαρη πετσετα θαλασσης.

1 λεπτό πριν, logokrimenos είπε

Έχω και εγώ χρόνια την Markus. Μόνο μου θέμα οτι έκανα πριν καιρό μλκία και έβαλα πλυντήριο το ύφασμα της πλάτης και μίκρυνε με αποτέλεσμα να μην έχει εφαρμόσει τέλει. Ρώτησα στα ΙΚΕΑ πριν πολυ καιρό αλλά δεν έχουν λέει τέτοιο "ανταλλακτικό" έχετε καμια ιδέα πως μπορώ να βρω κάποιο ύφασμα ή να φτιάξω κάποιο απο την αρχή?

Το διχτακι επλυνες;

Δημοσ.

Ναι έχω δει το φερμουάρ. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες έψαχνα να δω τι κουδουναει στην περιοχή του μαξιλαριού για το κεφάλι. Ήταν τα φερμουάρ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την είχα και εγώ 4-5 χρόνια μέχρι που χάλασε η μπουκάλα και την άλλαξα. Εντάξει, καλή καρέκλα αλλά υπερβολικά τα σχόλια εδώ μέσα. Τα μπράτσα δεν ρυθμίζονται, που είναι μεγάλο μείον για μένα και η πλάτη που είναι με δίχτυ δεν έκανε κάποια διαφορά σε δροσιά το καλοκαίρι. Ο πάτος της πατηκώθηκε γρήγορα και μετά έβαζα ένα μαξιλάρι για να είναι μαλακά. Επίσης το ύφασμα ξεθώριασε γρήγορα. 

Κράτησε παραπάνω βέβαια απο τις άλλες που ήταν πλαστικούρες.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, orck said:

Ειχα διαβασει διθυραμβικα σχολια εδω, πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι.

23 minutes ago, Silverage said:

Εντάξει, καλή καρέκλα αλλά υπερβολικά τα σχόλια εδώ μέσα.

Τα σχόλια είναι διθυραμβικά εδώ μέσα γιατί η συγκεκριμένη καρέκλα έχει vfm. Την πρώτη φορά που έψαχνα καρέκλα γραφείου είχα πάει σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες και πραγματικά δεν βρήκα κάτι καλύτερο στο range μέχρι 300-350 ευρώ. Νομίζω είχα βρει ένα παρεμφερές μοντέλό στη SATO που μου άφησε ίδιες εντυπώσεις, αλλά προτίμησα να δώσω τα μισά χρήματα, δεν με πειράζει να γράφει IKEA επάνω της και όχι SATO.

Καρέκλα γραφείου με στήριγμα μέσης, μαξιλάρι στο κεφάλι, στηρίγματα χεριών και ανάκλιση δεν παίζει πουθενά σε αυτά τα χρήματα, γι' αυτό οι κριτικές εδώ μέσα είναι τόσο καλές. Φυσικά και η καρέκλα έχει ελαττώματα, δεν είπε κανείς ότι είδε το φως το αληθινό, απλά στα λεφτά της είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Ε τώρα αν συγκρίνουμε με καρέκλες των 1000 ευρώ, ναι πολύ πιθανό να είναι καλύτερες, αλλά η σύγκριση δεν θα είναι δίκαιη.

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, vlzvl είπε

Πήγα και δοκίμασα τη καρέκλα και βρήκα επιπλέον την συγκεκριμμένη:
https://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/markus-peristrefomeni-karekla-53399/70261150/

με υφασμάτινη επένδυση και 20 ευρώ φθηνότερη (στα 179) και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση, με χοντρό και ανθεκτικό κάθισμα και πολύ ομαλό relax μηχανισμό, άνετα κοιμάσαι και με ένα στήριγμα ποδιών. Σε 3 μέρες θα την έχω. Ευχαριστώ!

ΥΓ. Η πωλήτρια μου πρότεινε και αυτή (στα 169):
https://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/karekles-grafeioy/peristrefomenes-karekles/jarvfjallet-peristrefomeni-karekla-66118/20363599/

Με το που έκατσα, σηκώθηκα και ξαναπήγα στην Markus

Καθαρά από περιέργεια και επειδή έχω την jarvfjallet, τι δεν σου άρεσε και γύρισες στη Makrus? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...