Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά. 

Έχω το παρακάτω setup θα ήθελα μια γνώμη για ένα θεματάκι αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί τι μπορεί να παίζει. 

Case:  Redragon Ironhide GC801
Prossecor:  AMD Ryzen 7 2700x 
Prossecor Cooler: Antec C400
Motherboard: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
Ram: G.Skill Ripjaws 16GB DDR4 3200MHZ
Graphic Card: Gigabyte RX580 8GB
Storage A: Samsung SSD 860EVO  250GB
Storage B: Toshiba L300 HQ 2TB
Power Supply: Approx Gaming 800W

Monitor Basic: AOC AG241QX

Monitor Second: LG  απλό μονιτορ 

Το όλο setup το χρησιμοποιώ για streaming. 

1) Σε τι γραφικά πιστεύετε θα μπορούσα να παίζω τα παιχνίδια? ( μέχρι στιγμής μέχρι medium Μπορώ όταν κάνω stream. αλλιώς δεν έχω πρόβλημα και παραπάνω)

2) Το πρόβλημα είναι ότι βλέπω τα γραφικά μου στην βασική οθόνη μια χαρά όμως στο obs που κανω stream και στο livestream βλέπω τεράστια κολλήματα.

Μόλις κατεβάζω γραφικά είμαι οκ. 

3) Αναγκάζομαι να παίζω βασικό μόνιτορ σε 60hz γιατί σε 144hz έχω δεί ότι πάλι έχω κολλήματα. Ψάχνοντας βρήκα ότι φταίει το ότι είναι ένα μονιτορ έπαιζε σε 144 και το αλλο σε 60

4) Η κάρτα γραφικών έχω ένα προγραμματάκι για overclock με κάποια έτοιμα profiles όμως δεν είμαι ειδικός για να κάνω κάτι custom. Πιστεύετε πρέπει να ασχοληθώ με overclock?

να πάρω μια gtx 1080? Μήπως φταίει κάτι στα settings μου?

Για πείτε γνώμες τι πρέπει να ψάξω? 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από mihalis19
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mihalis19 είπε

Γεια σας παιδιά. 

Έχω το παρακάτω setup θα ήθελα μια γνώμη για ένα θεματάκι αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί τι μπορεί να παίζει. 

Case:  Redragon Ironhide GC801
Prossecor:  AMD Ryzen 7 2700x 
Prossecor Cooler: Antec C400
Motherboard: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
Ram: G.Skill Ripjaws 16GB DDR4 3200MHZ
Graphic Card: Gigabyte RX580 8GB
Storage A: Samsung SSD 860EVO  250GB
Storage B: Toshiba L300 HQ 2TB
Power Supply: Approx Gaming 800W

Monitor Basic: AOC AG241QX

Monitor Second: LG  απλό μονιτορ 

Το όλο setup το χρησιμοποιώ για streaming. 

1) Σε τι γραφικά πιστεύετε θα μπορούσα να παίζω τα παιχνίδια? ( μέχρι στιγμής μέχρι medium Μπορώ όταν κάνω stream. αλλιώς δεν έχω πρόβλημα και παραπάνω)

2) Το πρόβλημα είναι ότι βλέπω τα γραφικά μου στην βασική οθόνη μια χαρά όμως στο obs που κανω stream και στο livestream βλέπω τεράστια κολλήματα.

Μόλις κατεβάζω γραφικά είμαι οκ. 

3) Αναγκάζομαι να παίζω βασικό μόνιτορ σε 60hz γιατί σε 144hz έχω δεί ότι πάλι έχω κολλήματα. Ψάχνοντας βρήκα ότι φταίει το ότι είναι ένα μονιτορ έπαιζε σε 144 και το αλλο σε 60

4) Η κάρτα γραφικών έχω ένα προγραμματάκι για overclock με κάποια έτοιμα profiles όμως δεν είμαι ειδικός για να κάνω κάτι custom. Πιστεύετε πρέπει να ασχοληθώ με overclock?

να πάρω μια gtx 1080? Μήπως φταίει κάτι στα settings μου?

Για πείτε γνώμες τι πρέπει να ψάξω? 

Ευχαριστώ

Δεν τραβαει stream η rx580 νομιζω.Καλυτερα σε ανωτερη.Αν και στο stream θελει να εχεις και καλο επεξεργαστη επισης.

Δημοσ.

Σωστά!! Ξέχασα να αναφέρω ότι το streaming το κάνω από τον επεξεργαστή. 

Για όσους ξέρουν στο obs ρυθμίζω χ264. Άρα χωρίζω το setup σε 2 κομμάτια. Την κάρτα γραφικών την χρησιμοποιώ για το gaming και τον επεξεργαστή

για το streaming. 

Δημοσ.

Ο 2700x είναι αρκετός για gaming+streaming ακόμα και για παραπάνω από fast preset. Δε χρειάζεσαι dual system setup με αυτό το cpu. Με nvidia nvenc και obs δε θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με amd κάρτα γραφικών δε γνωρίζω τι παίζει (οι περισσότεροι στριμάρουν με nvidia).

Δημοσ.

Ναι με amd δεν κατάφερα να κάνω stream ! 

Ψαχνοντας είδα ότι μπορεί να φταίει το preview του live που κάνει το obs ! Θα δοκιμάσω να το μικρύνω ή ακόμα και να το κλείσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα με 2600x και rx580 4gb εβγαινε σχετικα καλο το stream αν και δεν ειχα καλο upload και επαιζα σε πολυ χαμηλο bitrate

Ερωτηση: το οτι φαινεται να κολλαει το game στο obs πειραζει καπου;

Στις 16/10/2018 στις 11:19 ΜΜ, ilos είπε

Ο 2700x είναι αρκετός για gaming+streaming ακόμα και για παραπάνω από fast preset. Δε χρειάζεσαι dual system setup με αυτό το cpu. Με nvidia nvenc και obs δε θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με amd κάρτα γραφικών δε γνωρίζω τι παίζει (οι περισσότεροι στριμάρουν με nvidia).

Λιγο που το εψαξα οι περισσοτεροι για -χαμηλα bitrates- λεγαν πως το stream ειναι πολυ καλυτερα να γινεται απο cpu. Δεν ισχυει;

Στις 17/10/2018 στις 12:39 ΠΜ, mihalis19 είπε

Ναι με amd δεν κατάφερα να κάνω stream ! 

Ψαχνοντας είδα ότι μπορεί να φταίει το preview του live που κάνει το obs ! Θα δοκιμάσω να το μικρύνω ή ακόμα και να το κλείσω 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
7 ώρες πριν, splanis είπε

Λιγο που το εψαξα οι περισσοτεροι για -χαμηλα bitrates- λεγαν πως το stream ειναι πολυ καλυτερα να γινεται απο cpu. Δεν ισχυει;

Πάντα από cpu θα είναι καλύτερο αλλά αν είσαι με 4 core cpu δεν έχεις τετοιες πολυτέλειες.🤩

Δημοσ.

Ναι και εγώ ξέρω ότι από cpu ειναι καλύτερα. έκανα κάποιες αλλαγές. 

Μίκρυνα το preview παράθυρο του obs. 

Άλλαξα preset. Το πήγα medium 

Έβαλα ακριβώς την ανάλυση της οθόνης που έχω και rescale 720p

Φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά εκτός από μερικα΄dropped frames τα οποία προέρχονται από την σύνδεση μου με 4g. (βλέπω ότι πέφτει το upload στιγμιαία)

Αυτό που είδα στο χθεσινό stream που έκανα είναι ότι δεν είναι smooth η εικόνα. Θα δοκιμάσω σήμερα με 60fps στο obs αντί για 30 να δω τι θα κάνει. Έχω δει ότι 

είναι καλύτερα και πιο smooth με 60fps στο obs

Αν κολλάει στο obs κολλάει και στο stream. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν το παραπάνω πρόβλημα έχει λυθεί μετά από κάποιο update της gpu. 

Όμως ακόμα δεν έχω βρει πως είναι καλύτερα να κα΄νω stream. Με gpu ή με cpu? Και ακόμα δεν έχω βρει τα σωστά settings για την μια ή την άλλη περίπτωση παρά τις ώρες που έχω φάει σε test. Δεν ξέρω γιατί δυσκολέυομαι τόσο. 

Νομίζω ότι τελικά όμως βγήκε καλύτερο αποτέλεσμα με την gpu. Απλά δεν ξε΄ρω τα σωστά settings για το Obs. 

5mb έχω upload. Δεν ξέρω το σωστό bitate, ποια είναι σωστή ανάλυση.   720P/60fps?  720p/30fs?   Μπορώ με αυτό το upload να κάνω 1080/30fps?

Δεκτή κάθε πρόταση! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...