Προς το περιεχόμενο

Νέο Huawei Mate 20 Pro με τριπλή κάμερα, οθόνη OLED 6,39" και «Wireless Reverse Charging»


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως περιμέναμε, η Huawei αποκάλυψε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Λονδίνο, στην Αγγλία, τη νέα σειρά Mate και βεβαίως το πολυαναμενόμενο Mate 20 Pro, που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας (το «μικρότερο» αδερφάκι του Mate 20 δεν θα διατεθεί επίσημα στην Ελλάδα) σε Midnight Blue, Black και Twilight.

Στην πρώτη περίπτωση, το φινίρισμα χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο μοτίβο με πολύ λεπτές γραμμές που η Huawei ονομάζει Hyper Optical Pattern, και το οποίο είναι ανθεκτικό, αντιολισθητικό και δεν αφήνει σημάδια από δαχτυλιές.

Η βασική έκδοση της συσκευής, αυτή δηλαδή που θα κυκλοφορήσει και στην χώρα μας διαθέτει 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και βασίζεται στο προηγμένο και κατασκευασμένο σε κλίμακα 7nm SoC της HiSilicon, Kirin 980. To κορυφαίο chip της HiSilicon διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή (ένα ζευγάρι πυρήνων Cortex-A76 στα 2,6GHz, ένα ακόμη επίσης Cortex-A76 στα 1,92GHz και ένα τετραπύρηνο άρθρωμα Cortex-A55 στα 1,8GHz), γρήγορο επεξεργαστή γραφικών (Mali-G76 720MHz) και διπλή μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU, Neural Network Processing Unit). Με το χαρακτηριστικό Dual NPU επιτυγχάνεται 134% βελτιωμένη απόδοση σε εφαρμογές και λειτουργίες υπολογιστικής όρασης, επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, ανίχνευσης αντικειμένων και τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Σε συνδυασμό με το λογισμικό (self-learning αλγόριθμοι), «μαθαίνει» τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το κινητό και τις συνήθειες σας (π.χ πότε και για πόσο σερφάρετε στο Internet ή παίζετε παιχνίδια και ποιες ώρες τις ημέρας χρησιμοποιείτε περισσότερο τη συσκευή) και προσαρμόζει τη λειτουργία του στις ιδιαίτερες ανάγκες σας για να απολαμβάνετε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας τη βέλτιστη απόδοση και τη μεγαλύτερη αυτονομία.

Το νέο Kirin 980 SoC προσφέρει επίσης σε σχέση με το προκάτοχό του 20% βελτιωμένη ταχύτητα και περίπου 40% καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι επεκτάσιμος, ωστόσο για την επέκταση του θα χρειαστεί να επενδύσετε σε ένα νέο τύπο κάρτα μνήμης, κατασκευής της Κινέζικης εταιρείας που ονομάζεται NM Card (Nano-Memory Card) και τοποθετείτε στην υποδοχή nanoSIM. Η νέα κάρτα μνήμης κάνει χρήση του πρωτόκολλου eMMC 4.5 και υποστηρίζει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 90MB/s. 

MATE20PRO_12.jpg.0916deb92652ce7fbf1e3a4c5e5cff61.jpg

Η συσκευή επίσης είναι IP68-rated και επομένως αντέχει στη σκόνη και σε μικρές επαφές με το νερό.  To κορυφαίο smartphone της Huawei διαθέτει οθόνη 6,39 ιντσών τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 3120 x 1440 pixels και θα κυκλοφορήσει σε τρεις αποχρώσεις, Midnight Blue, Black και Twilight. Χαρακτηρίζεται από ανανεωμένο ντιζάϊν με τις καμπύλες να έχουν έντονη παρουσία, όπως βεβαίως έντονη παρουσία έχει και το μέταλλο στο πλαίσιο, αλλά κυρίως το ανθεκτικό γυαλί. Σε αντίθεση με το περσινό μοντέλο, το νέο Mate 20 Pro –με την huawei να εκμεταλλεύεται την ύπαρξη του γυαλιού- υποστηρίζει όχι μόνο γρήγορη, ασύρματη φόρτιση 15W, αλλά και Wireless Reverse Charging ή αλλιώς αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Επομένως το κινητό μπορεί να λειτουργεί ως… βάση φόρτισης για άλλες μικρότερες συσκευές ή ακόμα και για ένα δεύτερο κινητό.

Η μπαταρία του Mate 20 Pro έχει χωρητικότητα 4200mAh και μπορεί χάρη στην υποστήριξη ταχείας φόρτισης «Super Charging 40W» να φορτιστεί σε ποσοστό 70% μέσα σε μόλις μισή ώρα. 

MATE20PRO_22.jpg.20d751b084209fdff32b3ece6edc8ffe.jpg

Το νέο Huawei Mate 20 Pro διαθέτει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε συσκευή της Κινέζικης εταιρείας και σε μία υλοποίηση που ικανοποιεί για την ταχύτητα και την ακρίβεια της, αν και βεβαίως είναι απαραίτητο να την δοκιμάσουμε περισσότερο. Η συσκευή, εκτός από τον in-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων διαθέτει και 3D Depth Sensing Camera στην πρόσοψη για ασφαλέστερο ξεκλείδωμα χρησιμοποιώντας την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Η κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 24 Megapixels για υψηλής ανάλυσης selfies.

Το χαρακτηριστικό ωστόσο που καθιστά τη συσκευή ξεχωριστή, είναι αυτή η καλαίσθητη τετράγωνη διάταξη στο πίσω μέρος με τις τρεις κάμερες και το φλας. Η βασική κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 40 Megapixels που βρίσκεται πίσω από ένα σύστημα φακών με διάφραγμα f:/1,8 που υποστηρίζει «4-in-1 pixel binning», δηλαδή συνδυάζει τέσσερα πίξελ σε ένα για καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Η δεύτερη κάμερα βασίζεται σε έγχρωμο αυτή τη φορά αισθητήρα 8 Megapixels (και όχι σε μονοχρωματικό όπως στην περίπτωση του P20 Pro για παράδειγμα) και διαθέτει τηλεφακό με διάφραγμα f:/2.4 ενώ η τρίτη κάμερα είναι υπερ-ευρυγώνια και βασίζεται σε αισθητήρα 20 Megapixels.

MATE20PRO_32.jpg.8cdab94296b0e361cf68adb2dd71b060.jpg

Ο συνδυασμός τους επιτρέπει το ζουμ στα 5x (οπτικό ζουμ στα 3x, hybrid AIS στα 5x) και το ψηφιακό στα 10x αλλά και την "μακροφωτογράφιση" από απόσταση δυόμιση εκατοστών από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε, κάτι που θα δώσει νέα διάσταση στις φωτογραφίσεις σας.

Το λογισμικό βασίζεται στην τελευταία έκδοση του Android 9.0 Pie και στο ανανεωμένο Emotion UI 9. Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, προσπάθησε και κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των ρυθμίσεων και των επιλογών που προκαλούσαν σύγχυση σε ορισμένες περιπτώσεις στους χρήστες, χωρίς όμως να στερήσει από το λογισμικό της την πληρότητα και την ευελιξία που το χαρακτήριζαν. Απλώς τώρα, οι ρυθμίσεις είναι καλύτερα ομαδοποιημένες και επομένως ο χρήστης της συσκευής μπορεί να εντοπίσει αυτό που επιθυμεί ευκολότερα και ταχύτερα. Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη «Wireless PC Projection». Αυτό σημαίνει ότι για το γνωστό «desktop mode» δεν είναι πια απαραίτητα τα καλώδια. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επίσης επιτρέπει την αλληλοεπίδραση με τη συσκευή χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματα. 

Το νέο HUAWEI Mate 20 Pro (6GB/ 128GB) θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής €1049 σε Black, Midnight Blue και Twilight ενώ όσοι το προ-παραγγείλουν από σήμερα, θα πάρουν δώρο το νέο Smartwatch HUAWEI GT, αξίας €249.

IMG_20181016_181846.jpg.5fe650bced726e7c1869327d19ce867a.jpg


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, kzampa είπε

Περα  απο την πλακα το notch πλεον το εχουμε συνηθισει. Ξερει η apple να μας πηγαινει οπου αυτη θελει !!!!!

Τι έχουμε κάνει λέει; 😅

  • Like 4
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι επεκτάσιμος, ωστόσο για την επέκταση του θα χρειαστεί να επενδύσετε σε ένα νέο τύπο κάρτα μνήμης, κατασκευής της Κινέζικης εταιρείας που ονομάζεται NM Card (Nano-Memory Card) και τοποθετείτε στην υποδοχή nanoSIM. Η νέα κάρτα μνήμης κάνει χρήση του πρωτόκολλου eMMC 4.5 και υποστηρίζει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 90MB/s. "
 

Οι microsd πανε χρονια πολυ πανω απο τα 90MB/s και μαλιστα εχουν βγει κατηγοριες Α που εχουν καλυτερα random reads και random writes για να ειναι optimized για εφαρμογες.

Εχω χασει επισοδεια;

Γιατι να βγαλεις δικο σου προτυπο μνημης κατωτερο;

Μονο για τα λεφτα;

Να ηταν nvme εστω ufs να σου ελεγα νταξει οκ.

Αλλα και eMMC 4.5;

Επισης 1049€ ζητανε και εχει 6gb ram;

Wow. Δεν εχω σχολια απλα.

Επεξ/σία από nfsmw_gr
  • Like 11
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα τα τσιγαρα, θα εχουμε τωρα τρακαδορους μπαταριας.

"Να σου παρω 10% φιλαρακι, γιατι εκανα τσατ με ενα γκομενακι και εμεινα στη μεση?"

Επεξ/σία από akatsim
  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παει να γίνει Apple. Custom SOC, custom κάρτα μνήμης και τιμή Apple. Σε αυτά τα χρήματα υπαρχουν πολλές επιλογές και με τον καινουριο Snapdragon θα υπάρξουν και καλύτερες απο αυτό...

Thanks, but no thanks... Mate! I 'll pass...

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 6
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαίνεται εξαιρετική συσκευή, αλλά με ενοχλεί το rip off ιδεών από Apple και Samsung (από την ίδια την παρουσίαση μέχρι το design). Ουσιαστικά βλέπουμε ένα υβρίδιο iPhone X-Galaxy S.

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Νομίζω έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου βάζουμε χαρακτηριστικά μόνο και μόνο για να βάλουμε κάτι ή κάνουμε οριακές βελτιώσεις. Αναφέρομαι σε όλες τις εταιρείες.

Το smartphone έχει ίσως φτάσει στο όριο εξέλιξής του. 

Αναμένοντας την επανάσταση.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...