RedPriest Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα εχω ρωτήσει στην σχολη καθηγητές και όλοι με μπέρδεψαν. Χωρίς πιστοποίηση θα μπορέσω να ανοίξω μαγαζι αργότερα; Η ειδικότητα που ειμαι ειναι τεχνικός ψυκτικων εγκαταστάσεων.
isay Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, RedPriest είπε Καλησπέρα εχω ρωτήσει στην σχολη καθηγητές και όλοι με μπέρδεψαν. Χωρίς πιστοποίηση θα μπορέσω να ανοίξω μαγαζι αργότερα; Η ειδικότητα που ειμαι ειναι τεχνικός ψυκτικων εγκαταστάσεων. Χωρίς πιστοποιηση, ουσιαστικά δεν εχεις τιποτα. Η ΒΕΚ που φανταζομαι ήδη εχεις ειναι μια απλή βεβαιωση που πρακτικά δεν εχει καμια αξια. Το αν μπορεις να ανοιξεις μαγαζι, εξαρτάται απο τη νομοθεσία που αφορά την επιχειρηση που θες να ανοιξεις. Αν π.χ. στη νομοθεσία (οταν το ανοιξεις) προϋποθέτει αποφοιτο ΙΕΚ στην ειδικοτητα σου, τοτε αν δεν εχεις την πιστοποιηση, ΔΕΝ μπορεις να ανοιξεις νομιμα την επιχειρηση. Είτε θα πρεπει να πάρεις την πιστοποιηση ή θα πρεπει να βρεις κάποιον να την ανοιξετε μαζί στο ονομα του και να του πληρώνεις το "χαρτί του". Μπερδεψιάρικα πράγματα. Αν όμως θες να ανοιξεις ένα απλό καταστημα πώλησης ανταλλακτικών, εκει δε χρειάζεσαι κάποιο χαρτί και οποιοσδήποτε μπορει να το ανοιξει. Αν ακομα δεν καταλαβες γιατι θες την κρατική πιστοποιηση, σε διαγωνισμους του ασεπ με την ειδικοτητα σου, χωρις πιστοποιηση δεν μπορεις να πάρεις μέρος. Η απλή ΒΕΚ δεν εχει αξια. 2
RedPriest Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, isay είπε Χωρίς πιστοποιηση, ουσιαστικά δεν εχεις τιποτα. Η ΒΕΚ που φανταζομαι ήδη εχεις ειναι μια απλή βεβαιωση που πρακτικά δεν εχει καμια αξια. Το αν μπορεις να ανοιξεις μαγαζι, εξαρτάται απο τη νομοθεσία που αφορά την επιχειρηση που θες να ανοιξεις. Αν π.χ. στη νομοθεσία (οταν το ανοιξεις) προϋποθέτει αποφοιτο ΙΕΚ στην ειδικοτητα σου, τοτε αν δεν εχεις την πιστοποιηση, ΔΕΝ μπορεις να ανοιξεις νομιμα την επιχειρηση. Είτε θα πρεπει να πάρεις την πιστοποιηση ή θα πρεπει να βρεις κάποιον να την ανοιξετε μαζί στο ονομα του και να του πληρώνεις το "χαρτί του". Μπερδεψιάρικα πράγματα. Αν όμως θες να ανοιξεις ένα απλό καταστημα πώλησης ανταλλακτικών, εκει δε χρειάζεσαι κάποιο χαρτί και οποιοσδήποτε μπορει να το ανοιξει. Αν ακομα δεν καταλαβες γιατι θες την κρατική πιστοποιηση, σε διαγωνισμους του ασεπ με την ειδικοτητα σου, χωρις πιστοποιηση δεν μπορεις να πάρεις μέρος. Η απλή ΒΕΚ δεν εχει αξια. Όλα ωραια και καλα. Σαν ψυκτικος θα μπορώ να πάω ΝΟΜΙΜΑ σαν τεχνικός να κόβω απόδειξη κτλπ με δικο μου ΑΦΜ σε κάποια βλάβη ή εγκατάσταση που θα κανω;
isay Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, RedPriest είπε Όλα ωραια και καλα. Σαν ψυκτικος θα μπορώ να πάω ΝΟΜΙΜΑ σαν τεχνικός να κόβω απόδειξη κτλπ με δικο μου ΑΦΜ σε κάποια βλάβη ή εγκατάσταση που θα κανω; Τζάμπα έγραφα μου φαινεται. Επισημα, Δ-Ε-Ν είσαι τεχνικος αν δεν εχεις την πιστοποιηση, αρα αποδειξεις-τιμολογια για τετοιες εργασίες δεν μπορεις να εκδίδεις. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από isay 1
pontez2 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, RedPriest είπε Όλα ωραια και καλα. Σαν ψυκτικος θα μπορώ να πάω ΝΟΜΙΜΑ σαν τεχνικός να κόβω απόδειξη κτλπ με δικο μου ΑΦΜ σε κάποια βλάβη ή εγκατάσταση που θα κανω; Με τη πιστοποίηση του ΙΕΚ κάνεις αναγγελία τεχνίτη ψυκτικού. Εδω είσαι, διάβασε το ΦΕΚ και θα καταλάβεις!!!! http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=b3xD8LZxPF0%3D&tabid=915&language=el-GR άρθρα 4-6 Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από pontez2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα