Nikolaos tz Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους! SOS ερώτηση από πρωτάρη για λογαριασμό επιχείρησης. Εταιρεία με έδρα την Ελλάδα ξεκινάει τις πωλήσεις στο Amazon UK. Δημιουργεί Professional Seller λογαριασμό, και επικοινωνεί με μεταφορική εταιρεία για τη μεταφορά στις αποθήκες FBA. Αρχίζουν οι ερωτήσεις.. 1) Όταν πουλάω ένα προϊόν και η Amazon το παραδίδει, σε ποιον κόβω τιμολόγιο; Στον πελάτη ή στην Amazon; 2)Αν στείλω τα προϊόντα μου στο FBA Warehouse, θεωρείται νομικά ότι αποθηκεύω τα προϊόντα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο; 3)Αν ο ετήσιος προϋπολογισμός μου είναι κατώτερος του UK threshold των 70.000 GBP για distance selling, χρειάζεται να κάνω ΑΦΜ στο UK; Η Amazon εξηγεί κάποιους όρους δημιουργίας, αλλά δεν εξηγεί εάν η επιχείρηση πρέπει να προϋποθέτει όλες αυτές τις περιπτώσεις ή μια από αυτή. Π.χ εγώ στέλνω τα προϊόντα μου από χώρα της Ε.Ε σε χώρα της Ε.Ε, αποθηκεύω τα προϊόντα μου στην Ε.Ε(FBA), αλλά ακόμα δεν έχω πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο. Τι κάνω; Βγάζω αριθμό ΦΠΑ ή όχι;
NikosKallithea Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Φιλε πήγαινε σε σύμβουλο-λογιστή επιχειρήσεων
Nikolaos tz Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Καλημέρα φίλε μου! Από όσο διαβάζω στο forum της Amazon UK, το τιμολόγιο κόβεται στον πελάτη, ο οποίος το βρίσκει στη σελίδα του και το εκτυπώνει, αλλά επίσης πρέπει να το στείλουμε εμείς εφόσον ζητηθεί. Ωστόσο το κομμάτι αποθήκευσης και ΦΠΑ με καίει!
user2163 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Κάνε αυτό που σου λέει ο NikosKallithea. Όχι από το insomnia τέτοιες πληροφορίες.Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Silverage Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Εγώ που έχω αγοράσει απο πωλητές που συνεργάζονται με το amazon μου στέλνουν απόδειξη με τα στοιχεία μου οπότε φαντάζομαι στον πελάτη κόβεις το τιμολόγιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα