Προς το περιεχόμενο

Γιατί έγινα καπνιστής; Γιατί παραμένω καπνιστής; Έχω δικαίωμα να καπνίζω δημόσια;

nikοs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα σε αυτό το νήμα να συζητήσουμε για τον λόγο που ο καθένας μας ξεκίνησε το κάπνισμα γιατί το συνεχίζει και κατά πόσο έχει δικαίωμα να καπνίζει δημόσια. Είναι ο σημερινό καπνιστής δακτυλοδεικτούμενος από τον κοινωνικό περίγυρο ; Oφείλει η καπνιστική κοινότητα να μην καπνίζει δημοσίως; Θα έπρεπε να χωρίζουμε τα μαγαζιά σε καπνιστών και μη καπνιστών ; Ποιες οι εναλλακτικές του καπνιστή; 

Επεξ/σία από nikοs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπου βρίσκονται άτομα που δεν καπνίζουν δεν θα έπρεπε να καπνίζει κανένας. Κάπνισμα μόνο στο σπίτι όταν δεν υπάρχουν άλλοι, σε εξωτερικούς χώρους όταν έχεις απομακρυνθεί από άλλους και δεν αναπνέουν τον καπνό σου. Τα μαγαζιά έπρεπε να χωρίζονται σε καπνιστών και μην καπνιστών, εκεί που μπαίνουν οι καπνιστές να υπάρχουν εξαεριστήρες. 

Χαχαχαχα, ας χωριστουν τα μαγαζια σε καπνιστων και μη καπνιστων, να δεις σε λιγο καιρο οτι δεν θα υπαρχουν μη καπνιστων.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια το θεμα ειναι χιλιοπαιγμενο.Λοιπον , η μονη πραγματικη λυση ειναι να υπαρχουν μερες καπνιστων και μη καπνιστων , με κυλιομενο ωραριο.Τα αλλα ειναι ημιμετρα , φοβια μπροστα στην σοβαρη ριζοσπαστικη λυση , που διαιωνιζουν το προβλημα και την αντιπαραθεση 😛

Επεξ/σία από bluesattack

Αρχίζω ο ίδιος. Καπνίζω από την ηλικία των 16, δεν ξεκίνησα το τσιγάρο από μαγκιά αλλά από περιέργεια. Η επανάληψη έφερε και τον εθισμό. Θεωρώ πως από την στιγμή που υπάρχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που καπνίζει θα έπρεπε τα μαγαζιά να χωρίζονται σε καπνιστών και μη μιας και για τον καπνιστή δεν εννοείται διασκέδαση χωρίς τσιγάρο.  Το δημόσιο κάπνισμα δεν το θεωρώ μεμπτό αν γίνεται με τρόπο τέτοιο που δεν ενοχλεί τον διπλανό μας... πχ. Καπνίζω στο παγκάκι ενώ δεν κάθεται κάποιο παιδί ή κάποιος μη καπνιστής δίπλα μου, αν κάτσω κοντά σε κάποιον και τον ενοχλεί το τσιγάρο πρέπει να πάω αλλού, αν όμως κάθομαι εγώ κάπου δημόσια και έρθει αυτός διπλα μου τότε δεν είμαι εγώ υποχρεωμένος να φύγω μιας και γνώριζε ότι ήδη καπνίζω. Ρεαλιστικές εναλλακτικές είναι για εμένα το ηλεκτρονικό τσιγάρο το οποίο αν και προσομοιάζει αρκετά το κανονικό δεν καταφέρνει αν μοιάσει στην γεύση και σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο ακριβό σε σημείο να θεωρείται ασύμφορο ... Δεύτερη εναλλακτική το Iqos που το δοκίμασα αν και δεν μου άρεσε. Πλέον καπνίζω λίγο , κάνω ηλεκτρονικό τσιγάρο στην καθημερινότητα μου και επιλέγω να καπνίσω όταν θα πάω για ποτό, τσίπουρο ή ρετσίνα καθώς και όταν πηγαίνω στο εξοχικό για ψήσιμο και μπύρες. Έχω περιορίσει τα τσιγάρα μου και μέσα στην βδομάδα δύσκολα θα κάνω πάνω από 10 και πάλι όμως υπό συγκεκριμένες περιστάσεις το θέλω γιατί με ευχαριστεί και μ'αρεσει.

• Like 1

Το θετικό είναι ότι στη σημερινή νεολαία 15-20 (έχω ανιψιό στα 16) βλέπω ότι αρκετά παιδιά δεν καπνίζουν, ενώ αντίστοιχα 20 χρόνια πριν τα περισσότερα παιδιά κάπνιζαν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας