Nikos Chatzoglou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Παιδιά θα ήθελα να μου πείτε ό,τι τυχόν πληροφορίες γνωρίζετε γι' αυτά τα κέντρα αποκατάστασης στα οποία νοσηλεύονται άτομα μετά από βαρείς τραυματισμούς κυρίως σε τροχαία (δηλαδή πρώτα σε νοσοκομείο νοσηλεύονται και μετά από ένα διάστημα μπαίνουν σε κέντρο αποκατάστασης για να συνεχιστεί η αποθεραπεία). Αρχικά υπό τι καθεστώς λειτουργούν; Είναι όλα ιδιωτικά ή έχει και κρατικά;; (Τα πιο πολλά είναι ιδιωτικά απ' ότι είδα στο google). Οι τιμές ποικίλλουν απ' ότι κατάλαβα πάλι απ' αυτά που βρήκα στο διαδίκτυο. Τα περισσότερα είναι αρκετά ακριβά τύπου πάνω από 2500€ το μήνα. Ξέρετε κάποιο που να είναι πιο φθηνό ή αν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ κάποιο ποσοστό;; Αυτά που έχω βρει στο διαδίκτυο είναι πολύ συγκεχυμένα, οπότε οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε θα ήταν χρήσιμη.
bilios40 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Περαστικα σε οποιον ... για δες εδω αν δεν εχεις δει ... https://www.vrisko.gr/dir/kentra-apokatastasis-apotherapeias-eopyy/ ... υπαρχει και ενας ιατρος νομιζω οτι ειναι και πολιτικος ειναι ο λεωνιδας γρηγορακος δεν περνεις ενα τηλεφωνο και εκει... αυτος γνωριζει λογο ειδικοτητας δινει πληροφοριες ευχαριστα νομιζω..... <το τηλεφωνο μεσω google to βρισκεις> 1
G.bar Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Tι είδους αποκατάσταση σε ενδιαφέρει; Εχει προκύψει αναπηρία;
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 10 ώρες πριν, G.bar είπε Tι είδους αποκατάσταση σε ενδιαφέρει; Εχει προκύψει αναπηρία; Μάλλον ναι
Lanike71 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορώ να σου πω ότι στη Λάρισα λειτουργεί ένα πολύ καλό, αν κρίνω από τη φήμη του αλλά και τις περιπτώσεις των γνωστών ασθενών που πέρασαν. Πιθανό να μη λέει κάτι αυτό από μόνο του, καλύτερα να ρωτήσεις. Όταν μιλάω για γνωστούς ασθενείς, δεν εννοώ επιχειρηματίες και πολιτικούς, αλλά κάποια θύματα εγκληματικών πράξεων, όπως η Μυρτώ της Πάρου, το άλλο κοριτσάκι που πυροβολήθηκε από τον πατέρα του κλπ Εδιτ. Περαστικά κιόλας, όποιον και να έχεις. Είναι το animus και είναι συμβεβλημένο με εοππυ όπως βλέπω. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2018 από Lanike71 1 1
G.bar Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 22 ώρες πριν, Nikos Chatzoglou είπε Μάλλον ναι Αποκατάσταση μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα, ή υπάρχει ενα πρόβλημα το οποιο θα βελτιωθεί εως κάποιο σημείο η και 100%, η υπάρχει αναπηρία και στην αποκατάσταση σε μαθαίνουν πως να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Γενικότερα τα δημόσια κεντρα αποκατάστασης (ΕΙΑΑ και στο ΚΑΤ) που γνωρίζω εγω, ειναι άθλια σε τεράστιο βαθμό. Απο εκεί και πέρα απο ιδιωτικό στην Αττική, είναι ο Φιλοκτήτης στην Παιανία οπου με λίγα παζαρια θα πέσει στα 1500-1700 ευρώ και γίνεται μια συμπαθητική δουλειά, καμία σχέση με τα κέντρα αποκατάστασης στο εξωτερικό φυσικα, αλλα και καμία σχέση με τα δημόσια. Βέβαια παίζει ρόλο και πόσο σοβαρό είναι το περιστατικο. Αν χρειαζεται δηλαδή ΜΕΘ ή ΜΑΦ, συνοδό, αποκλειστική κτλ. Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος για τι ακριβώς ψάχνεις ίσως να μπορούσα να βοηθήσω καλύτερα. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειαζεται αποκατάσταση σε κάποιο κέντρο οπου τις περισσότερες φορές είναι πεταμένα λεφτά, απλά ένας καλός φυσικοθεραπευτής. 1 1
tenere1982 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Καλησπέρα, Νεκρανασταίνω το θρεντ γιατί η σύντροφός μου (44 χρ) έπειτα από πτώση με το κεφάλι έπαθε εξάρθρημα στον 4ο-5ο αυχενικό σπόνδυλο και κάκωση στο νοτιαίο μυελό (όχι διατομή). Εγχειρίστηκε επιτυχώς (ανάταξη, σπονδυλοδεσία κτλ) κι αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμα στην εντατική από όπου αν όλα πάνε καλά αναμένεται να βγει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Είμαστε σε αναζήτηση κέντρου αποκατάστασης για κλειστή νοσηλεία με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αποκατάσταση της κινητικότητας (στο χειρουργείο μπήκε 4πληγική και μετά το χειρουργείο έχουμε κάποια ελπιδοφόρα σημεία κίνησης/αίσθησης). Ακούμε αντιφατικές απόψεις για όλα τα κέντρα στην Ελλάδα, οπότε σκεφτόμαστε και το εξωτερικό, αν και αμφιβάλλω για το αν θα μπορεί να μεταφερθεί αμέσως μετά το εξιτήριο στο εξωτερικό (στην περίπτωσή της από ότι καταλαβαίνω δεν συζητάμε καν για -έστω- μεταβατικό διάστημα στο σπίτι). Όποια πληροφορία υπάρχει για το τι παίζει σήμερα στα εν Ελλάδι κέντρα (αλλά ακόμα και ποιά του εξωτερικού να κοιτάμε) για τέτοιου είδους προβλήματα είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Η σύντροφός μου είναι νέα και δεν μας νοιάζει τπτ μπροστά στην όσο το δυνατον καλύτερη θεραπεία κι αποκατάσταση που θα μεγιστοποιήσει τις όποιες πιθανότητες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση της αίσθησης και της κινητικότητάς της. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. 1
G.bar Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 13 ώρες πριν, tenere1982 είπε Καλησπέρα, Νεκρανασταίνω το θρεντ γιατί η σύντροφός μου (44 χρ) έπειτα από πτώση με το κεφάλι έπαθε εξάρθρημα στον 4ο-5ο αυχενικό σπόνδυλο και κάκωση στο νοτιαίο μυελό (όχι διατομή). Εγχειρίστηκε επιτυχώς (ανάταξη, σπονδυλοδεσία κτλ) κι αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμα στην εντατική από όπου αν όλα πάνε καλά αναμένεται να βγει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Είμαστε σε αναζήτηση κέντρου αποκατάστασης για κλειστή νοσηλεία με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αποκατάσταση της κινητικότητας (στο χειρουργείο μπήκε 4πληγική και μετά το χειρουργείο έχουμε κάποια ελπιδοφόρα σημεία κίνησης/αίσθησης). Ακούμε αντιφατικές απόψεις για όλα τα κέντρα στην Ελλάδα, οπότε σκεφτόμαστε και το εξωτερικό, αν και αμφιβάλλω για το αν θα μπορεί να μεταφερθεί αμέσως μετά το εξιτήριο στο εξωτερικό (στην περίπτωσή της από ότι καταλαβαίνω δεν συζητάμε καν για -έστω- μεταβατικό διάστημα στο σπίτι). Όποια πληροφορία υπάρχει για το τι παίζει σήμερα στα εν Ελλάδι κέντρα (αλλά ακόμα και ποιά του εξωτερικού να κοιτάμε) για τέτοιου είδους προβλήματα είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Η σύντροφός μου είναι νέα και δεν μας νοιάζει τπτ μπροστά στην όσο το δυνατον καλύτερη θεραπεία κι αποκατάσταση που θα μεγιστοποιήσει τις όποιες πιθανότητες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση της αίσθησης και της κινητικότητάς της. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Αρχικά ευχομαι περαστικά, απο εκει και έπειτα η τετραπληγία ειναι μια αρκετα δυσκολη κατάσταση που ομως πολλές φορές, εαν δεν υπαρχει διατομή ή βαριά θλαση του μυελου, ο ασθενης μπορει να επανελθει σε μεγαλο βαθμο. Δεν είμαι γιατρός αλλα ζώ με αναπηρία, συναναστρέφομαι όλα αυτα τα χρόνια πολλά ανάπηρα ατομα λόγω της ενασχόλησης μου με τον αθλητισμό, και ολα όσα θα πώ είναι δικη μου άποψη και συμπεράσματα. Δεν ξερω πριν πόσο καιρό είχατε το ατύχημα αλλα σε αυτους τους τραυματισμούς χρειαζεται καποιος καιρός για να φανεί το μέγεθος της βλάβης. Απο τη στιγμη του τραυματισμού και μετά, χρειαζεται τουλάχιστον ένα 6μηνο η και χρόνος για να φανεί το τι βλαβη εχει προκληθει. Θελω να πω με αυτό οτι η κατασταση μετα το ατυχημα αρχίζει και βελτιώνεται συνηθως, και μεσα σε αυτο το διαστημα φαίνεται το τι βελτιωση θα υπαρχει. Δηλαδή ό,τι είναι να επανέλθει -απο κίνηση και αισθητικότητα - θα επανελθει μεσα στους 6 μηνες με ενα χρονο. Μετά πορεύεσαι με αυτο που εχεις. Σε αυτο το πρώτο, ας πούμε, στάδιο το βασικότερο ειναι η ψυχολογια και μεγαλη προσοχή στο να μην υπαρξουν κατακλίσεις στο σώμα απο την παραμονή στο κρεβατι. Απο εκεί και έπειτα χρειαζονται καθημερινες φυσικοθεραπείες και παρακολουθηση απο γιατρο καθως το προβλημα δεν ειναι μόνο κινητικό αλλα επηρεαζει κι άλλες λειτουργίες του σωματος. Εφοσον υπαρχει η οικονομική δυνατότητα, βρείτε ενα κέντρο αποκατάστασης που θα σας βολεύει και η αποσταση και ο χώρος. Πάνω κάτω τα ίδια πραγματα κάνουν όλοι. Στο εξωτερικο ναι μεν γινεται καλυτερη δουλεια, αλλα στο κομματι του πως να μαθεις να ζεις με την αναπηρία και όχι στο πως και κατα πόσο θα επανέλθει κάποιος ολοκληρωτικα. Όσο είναι να «δωσει» ο οργανισμος μετα το χτυπημα, θα «δωσει» ειτε εισαι στην Ελλαδα ειτε στη Γερμανία. Μην ακουτε οτι στα κέντρα αποκατάστασης γινονται θαύματα. Ούτε οτι γίνονται θαύματα γενικότερα. Τα νευρικά κύτταρα δεν αναπλαθονται όπως τα δερματικά πχ, αλλα παρόλα αυτα οταν ξεπερασει το σοκ ο οργανισμος πολλά αλλάζουν και πολλές λειτουργίες αποκαθιστούνται. Αθήνα, Λαρισα, Πάτρα, υπαρχουν κέντρα αποκαταστάσεως που σιγουρα θα προσφέρουν καλύτερο «πακετο» υπηρεσιων απο τα δημόσια, όχι τόσο στο κομμάτι της αποκατάστασης αλλα στο κομματι της εκει διαβίωσης. Για εμένα δεν αξίζει προς το παρον η αναζήτηση κάποιου κεντρου στο εξωτερικό.Πρέπει να περιμενετε να δείτε πόσο θα εξελιχθεί η βελτίωση, τεράστια προσοχη στις κατακλίσεις, και υπομονή. Γνωρίζω άτομα που επανήλθαν πλήρως απο τετοιου ειδους χτυπήματα, οπως επίσης και πολλά ατομα που παρα την αναπηρια που προεκυψε συνέχισαν τη ζωη τους κανονικα, αλλα και αλλους που τα παράτησαν ολα γιατι τους πήρε απο κάτω. Μη σας πάρει απο κατω και φυσικά η γνώμη του γιατρού σας μετραει περισσοτερο απο όλες τις άλλες. 4
Fir3fly Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Στη Λάρισα υπάρχει το Animus, πιστεύω το κορυφαίο στην Ελλάδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα