Προς το περιεχόμενο

Ενοικίαση δωματίου (μέρος σπιτιού)

41ex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα έχω μια απορία για ένα αγαπημένο θέμα του ινσόμνια 😉.

Θέλω να νοικιάσω ένα μέρος του σπιτιού μου νόμιμα αλλά χωρίς Airbnb. (Όπως κάνουν στο εξωτερικό.) Θέλω τις γνώσεις σας αν το έχει κάνει κανείς και πως.

Ουσιαστικά οι απορίες είναι:

Τι συμβόλαιο πρέπει να φτιάξω, αστικής μίσθωσης;

Το δηλώνω και στο ταξις;

Δεσμεύομαι από τη χρονική διάρκεια των 3 ετών;

Τι γίνεται με τους λογαριασμούς – κοινόχρηστα, συμφωνούμε σ’ ένα ποσό και το γράφουμε στο συμβόλαιο;

Θα το νοικιάσω σε γνωστό αλλά θέλουμε και οι δύο να είμαστε καλυμμένοι (επειδή όπως ξέρετε ο γνωστός στην κάνει πιο εύκολα τη λαδιά!).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη μιλας για κοινή κουζινα, τουαλέτα κλπ, αυτο δεν  είναι ενοικίαση, ειναι συγκατοίκηση

Παει άλλου, εκτος τα έξοδα πρέπει να ανεχθεις πολλά αλλα που δεν πληρώνονται με χρήμα.

Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό

Μιλάμε για τον γιο «γνωστού», φοιτητή. Δεν βρίσκει κάτι οικονομικό στα μέτρα του κι έλεγα να κάνω κατά κάποιο τρόπο εξυπηρέτηση.

Το ξέρω ότι σαν φοιτητής μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή (καλύτερα κιόλας 😁) απλά ήθελα όσο καιρό μένει τα πράγματα να είναι ξεκαθαρισμένα στο οικονομικό και από θέμα εφορίας.

Το σπίτι είναι αρκετά χωρισμένο θα έχει δικό του δωμάτιο, μπάνιο και μπαλκόνι, θα του βάλω κι ένα ψυγειάκι κάπου. Αυτός θα μένει αριστερά όπως μπαίνεις κι εμείς δεξιά. Κουζίνα δε θα έχει αλλά δε την χρειάζεται. Ουσιαστικά το χολ και την εξώπορτα θα μοιραζόμαστε. Για φέτος μάλλον θα είναι μόνο.

Σκεφτόμουν να πάρω ένα στάνταρ συμβόλαιο ενοικίασης να βάλω ποσοστό ενοικίασης πχ 20% του σπιτιού κι ένα όρο 40 ευρώ για κοινόχρηστα και λογαριασμούς. Δεν έχει πρόβλημα να υπογράψει κάτι τέτοιο.

Το θέμα είναι πόσο καλυμμένοι είμαστε κι αν πρέπει να το δηλώσω κάπου;

Τι είναι αυτό αστική μίσθωση – συγκατοίκηση – απόπειρα χρησικτησίας ??

6 λεπτά πριν, 41ex είπε

Μιλάμε για τον γιο «γνωστού», φοιτητή. Δεν βρίσκει κάτι οικονομικό στα μέτρα του κι έλεγα να κάνω κατά κάποιο τρόπο εξυπηρέτηση.

Το ξέρω ότι σαν φοιτητής μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή (καλύτερα κιόλας 😁) απλά ήθελα όσο καιρό μένει τα πράγματα να είναι ξεκαθαρισμένα στο οικονομικό και από θέμα εφορίας.

Το σπίτι είναι αρκετά χωρισμένο θα έχει δικό του δωμάτιο, μπάνιο και μπαλκόνι, θα του βάλω κι ένα ψυγειάκι κάπου. Αυτός θα μένει αριστερά όπως μπαίνεις κι εμείς δεξιά. Κουζίνα δε θα έχει αλλά δε την χρειάζεται. Ουσιαστικά το χολ και την εξώπορτα θα μοιραζόμαστε. Για φέτος μάλλον θα είναι μόνο.

Σκεφτόμουν να πάρω ένα στάνταρ συμβόλαιο ενοικίασης να βάλω ποσοστό ενοικίασης πχ 20% του σπιτιού κι ένα όρο 40 ευρώ για κοινόχρηστα και λογαριασμούς. Δεν έχει πρόβλημα να υπογράψει κάτι τέτοιο.

ρε φιλε πλακα μας κανεις? ενοειτε μαυρα θα το νοικιασεις κι αν δε σε πληρωσει κατι τον πετας εξω.

• Like 1

6 λεπτά πριν, 41ex είπε

Για εξήγησε μας πρώτα, σε τι ακριβώς αν είστε καλυμμένοι?

1.       Πρόστιμο από εφορία

2.       Αυτός ότι δεν θα τον πετάξω έξω νύχτα χωρίς ειδοποίηση

3.       Εγώ ότι δε θα μου κατσικωθεί για πάντα

Ευχαριστώ, απ΄ ότι κατάλαβα δεν προβλέπεται άρα μόνο μαύρα μπορεί να γίνει αλλιώς έχει τεχνικές δυσκολίες.

Είπα να είμαι «by the book» αλλά καλύτερα είναι “off the books”!

Αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για τα χρήματα και δεν τον ξέρεις και πραγματικά καλά θα έλεγα να μη το κάνεις...νοικιασμένο είναι το σπίτι ή ιδιόκτητο; 

Ιδιόκτητο, απόλυτα αναγκαία δεν είναι, δε θα με χαλάσουν όμως κιόλας!

Να πω την αλήθεια σκέφτομαι και λίγο μακροπρόθεσμα, το βλέπω σαν ευκαιρία, αν δουλέψει το σύστημα μπορεί και να το ξανακάνω του χρόνου 😉

Αν χρειαστεί περισσότερη απομόνωση έχω σκεφτεί να βάλω ένα τοίχο με γυψοσανίδα στο χολ και μια δεύτερη πόρτα της οποίας θα έχω μόνο εγώ το κλειδί και θα οδηγεί στο δικό μου κομμάτι.

Κατάλαβα. Σκέψου όμως πόσο θα επηρεάσει την δικιά σας καθημερινότητα πριν το κάνεις. Πόσο ανεξάρτητος είναι ο χώρος δηλαδή γιατί οι φοιτητές έχουν και περίεργο πρόγραμμα. Μπορεί να μαζεύονται παρέα και να κάθονται όλο το βράδυ πχ κουβεντιάζοντας (στην καλύτερη :P ). Θα ακούγεται σε σας αυτό; 

Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να το ανεξαρτητοποιήσεις όσο γίνεται ίσως είναι καλή ιδέα όντως.  

7 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κατάλαβα. Σκέψου όμως πόσο θα επηρεάσει την δικιά σας καθημερινότητα πριν το κάνεις. Πόσο ανεξάρτητος είναι ο χώρος δηλαδή γιατί οι φοιτητές έχουν και περίεργο πρόγραμμα. Μπορεί να μαζεύονται παρέα και να κάθονται όλο το βράδυ πχ κουβεντιάζοντας (στην καλύτερη :P ). Θα ακούγεται σε σας αυτό; 

Ναι, αλλά αν μαζεύονται φοιτήτριες ; :P :P :P

• Like 1
  • Haha 4

Αν εισαι μονος σου καντο μπορει και να τον αντεξεις και να συνηθισεις την παρουσια του ,αν ομως εχεις οικογενεια (γυναικα ,παιδια) δεν νομιζω να αντεξεις με εναν αγνωστο με τις ιδιοτροπιες του και ειδικα με εναν φοιτητη που θα θελει να φερει φιλους η καμια κοπελα το βραδυ και να ακουγονται απο διπλα να ''μιλανε''.Και αν σου πληρωνει το δωματιο μετα δεν θα εχεις δικαωμα να του πεις μην φερεις τον φιλο σου.Εφοσον θα σου δινει το ενοικιο εχει δικαιωμα να φερει οποιον θελει ,τωρα αυτο δεν ξερω αν ισχυει ολες τις ωρες πχ βραδυ . Αν το κανετε θα ειναι δυσκολο και για τους 2 γιατι και οι 2 θα εχετε περιορισμενη ελευθερια.

Και αντε σου βγαζω τον κοσμο και σου λεω οτι θα ειναι ηρεμος ,που ξερεις ομως τι κουβαλαει ο καθε ενας,τοσα ακουμε καθε μερα.Αν εχεις οικογενεια μην το διακινδυνευεις, αν παλι εισαι μονος και εχεις μεγαλο σπιτι καντο δεν εχεις να χασεις κατι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας