Προς το περιεχόμενο

Black Friday

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθετω παρακατω την δηλωση κορυφαιου στελεχους μεγαλο αλυσιδας και επισημαινω ιδιαιτερα την τελευταια φραση:

¨  ερωτηθείς ο Διευθύνων Σύμβουλος της, ανέφερε ότι πρόκειτε για ένα αναγκαίο κακό. Για φέτος εκτιμά ότι η διάρκεια της θα "απλωθεί" σε 3-4 ημέρες τόσο στα φυσικά όσο και στα ηλεκτρονικά καταστήματα καθώς έχουν κλειστεί οι συμφωνίες με τους προμηθευτές. Ανέφερε όμως ότι θα πρέπει ο κλάδος να δει πως θα μπορέσει "να μαζευτεί" όλο αυτό ώστε από την επομένη χρονιά να πέσουν οι τόνοι. ¨

Αν ερμηνευω καλα τα λεγομενα του πιστευει οτι η μοναδικη, ή απο τις ελαχιστες, φορες που κανουν πραγματικη εκπτωση  σε καποια προιοντα ειναι αναγκαιο κακο και πρεπει να μετριαστει. 

Μαλιστα μετα απορουν γιατι πριν αγορασουμε κατι ο πρωτος προορισμος ειναι το skroutz.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καιρός ήταν να ανοιχτεί ένα thread για την επερχόμενη βλακ friday. 

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά μόνο από την εμπειρία των προηγούμενων ετών, θα κάνουν μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα και συγκεκριμένα μαγαζιά, μεγάλες εκπτώσεις μόνο σε μεγάλες παραγγελίες. 

Στα περισσότερα προϊόντα έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές για να τις ρίξουν και μετά να τους λέμε και ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Capt.staros said:

Παραθετω παρακατω την δηλωση κορυφαιου στελεχους μεγαλο αλυσιδας και επισημαινω ιδιαιτερα την τελευταια φραση:

¨  ερωτηθείς ο Διευθύνων Σύμβουλος της, ανέφερε ότι πρόκειτε για ένα αναγκαίο κακό. Για φέτος εκτιμά ότι η διάρκεια της θα "απλωθεί" σε 3-4 ημέρες τόσο στα φυσικά όσο και στα ηλεκτρονικά καταστήματα καθώς έχουν κλειστεί οι συμφωνίες με τους προμηθευτές. Ανέφερε όμως ότι θα πρέπει ο κλάδος να δει πως θα μπορέσει "να μαζευτεί" όλο αυτό ώστε από την επομένη χρονιά να πέσουν οι τόνοι. ¨

Αν ερμηνευω καλα τα λεγομενα του πιστευει οτι η μοναδικη, ή απο τις ελαχιστες, φορες που κανουν πραγματικη εκπτωση  σε καποια προιοντα ειναι αναγκαιο κακο και πρεπει να μετριαστει. 

Μαλιστα μετα απορουν γιατι πριν αγορασουμε κατι ο πρωτος προορισμος ειναι το skroutz.

Απο οποια αποψη κι αν το δεις, εχει δικιο σε αυτο που λεει. Βεβαια, μαλλον, το ερμηνευεις λαθος.

Εγω η ερμηνεια που βλεπω ειναι η εξης:

Επειδη οι εκπτωσεις στις πλειστες περιπτωσεις ειναι της πλακας, τοτε τι νοημα εχει; Σου εξηγει λοιπον ο CEO, οτι ενω οικονομικα δεν μπορει να ακολουθησει το mood του Black Friday πρεπει αναγκαστικα να το ακολουθησει σε επιπεδο ταμπελας μια που το κανουν ολοι πλεον (χωρις να σημαινει οτι το κανουν καλυτερα)-->αναγκαιο κακο.

Και πολυ σωστη η τοποθετηση να πεσουν οι τονοι. Αν δεν μπορουν να υποστηριξουν τις εκπτωσεις που ταζει ενα event σαν το black friday, τοτε οντως πρεπει να αραξουν στα κυβικα τους και να μαζευτουν, αντι να συνεχισουν να πουλανε στον κοσμο φυκια για μεταξωτες κορδελες για να τους οδηγησουν σε καταναλωτικο ντελιριο με μικρες εκπτωσεις κατα μεσο ορο.

Αρκετα ειλικρινης ο CEO του οποιου παρεθεσες τη δηλωση, αν και δεν ξερω ποιανης αλυσιδας ειναι.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλαδα ηδη το φαινομενο δεν εχει την εκταση που εχει σε αλλες χωρες. Απο εκει και περα το να συνενοηθει ο κλαδος ωστε να μην επεκταθει το φαινομενο και μπουν σε ανταγωνισμο ως προς τις τιμες για 1-2 μερες το χρονο, δεν το λες και υγειες.

Καταλαβαινω επειχηρησεις στην Ελλαδα του 2018 ειναι, με οτι σημαινει αυτο, αλλα εγω νομιζω οτι θα επρεπε να το βλεπουν ως ευκαιρια να τραβηξουν κοσμο στα καταστηματα τους και οχι ως αναγκαιο κακο που πρεπει να μετριαστει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Capt.staros said:

Στην Ελλαδα ηδη το φαινομενο δεν εχει την εκταση που εχει σε αλλες χωρες. Απο εκει και περα το να συνενοηθει ο κλαδος ωστε να μην επεκταθει το φαινομενο και μπουν σε ανταγωνισμο ως προς τις τιμες για 1-2 μερες το χρονο, δεν το λες και υγειες.

Καταλαβαινω επειχηρησεις στην Ελλαδα του 2018 ειναι, με οτι σημαινει αυτο, αλλα εγω νομιζω οτι θα επρεπε να το βλεπουν ως ευκαιρια να τραβηξουν κοσμο στα καταστηματα τους και οχι ως αναγκαιο κακο που πρεπει να μετριαστει.

Δεν νομιζω οτι υπονοει τακτικη καρτελ οπως λες, αλλα οτι ο κλαδος πρεπει να σοβαρευτει υπο την εννοια "αφου σαν κλαδος δεν μπορουμε να κανουμε τις εκπτωσεις που υποσχεται το black friday ως event τοσο σε εκταση, οσο σε μεγεθος, οσο και σε διαρκεια (3-4 μερες), τοτε ας συμμαζευτουμε και ας το προωθησουμε μεχρι εκει που μας παιρνει και μπορουμε να το υποστηριξουμε στ'αληθεια".

Διαφορετικα απογοητευεται ο κοσμος, ξεχυλωνεται και η εννοια του black friday και ολος ο ντορος τελικα γινεται για εκπτωσεις που σε πολλες περιπτωσεις ειναι πλασματικες. Αν εσυ ως πελατης επιθυμεις λοιπον απο τον κλαδο να σου υποσχεται τρομερες εκπτωσεις, απλα για να σε βγαλει στο δρομο να τρεξεις στο μαγαζι και μολις μπεις σε αυτο να σου πεσουν τα αυτια με τις τιμες που θα δεις, τοτε εγω δεν συμφωνω και μαλλον αυτο εξηγει και ο CEO.

Κι εγω θα ηθελα να εχω 365 μερες το χρονο black friday, αλλα μηπως ο CEO το βλεπει λιγο πιο ρεαλιστικα το πραγμα; Μηπως ειναι υπερβολη να ζηταμε 1 βδομαδα black friday στην ελληνικη αγορα ; Μηπως οντως ειναι πιο ωφελιμο για ολους να πεσουν οι τονοι; Εγω ετσι το βλεπω.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.

Επιτέλους. Έχω βαρεθεί να βλέπω κοριτσάκια και αγοράκια 15 ετών να ουρλιάζουν έξω από καταστήματα για να προλάβουν προϊόντα με έκπτωση της πλάκας. Αν είναι έκπτωση στην τελική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ps4 200e και κατι galaxy s8(?) ειχαν real εκπτωσεις και επαιζαν και online περισυ.νομιζω ακομη καλυτερα πακετα ειχε το uk amazon

1 μηνα πριν ανοιγετε τοπικ...αρα εχει αρκετο ενδιαφερον ακομη κ για ελλαδα

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπήρχαν όντως μεμονωμένες περιπτώσεις πραγματικών εκπτώσεων αλλά η διαθεσιμότητα  ήταν χαμηλή.

Επεξ/σία από Muchacho
Δημοσ.

Έχω ένα feeling ότι θα είναι και φέτος μετριότατη Black Friday. Πολλά καταστήματα ανεβάζουν τις τιμές λίγο καιρό πριν και εκείνη τη μέρα τις ρίχνουν για να το παίξουν ότι έχουν super προσφορές. Γενικά η κορο'ι'δία είναι γεγονός. Οκ, σε μερικά πράγματα μπορείς να βρείς πραγματικά καλές τιμές και εκπτώσεις. Αλλά λίγα κομμάτια τα οποία φεύγουν τσακ μπαμ. Γενικά καμία σχέση με την Black Friday του εξωτερικού. Μακάρι να είναι διαφορετικά φέτος.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Επιτέλους. Έχω βαρεθεί να βλέπω κοριτσάκια και αγοράκια 15 ετών να ουρλιάζουν έξω από καταστήματα για να προλάβουν προϊόντα με έκπτωση της πλάκας. Αν είναι έκπτωση στην τελική. 

Τα κοριτσάκια και τα αγοράκια, καθώς και διάφοροι άλλοι, πλακώνουν για να αγοράσουν μεμονωμένες συσκευές και μικροπράγματα για μικρές εκπτώσεις που είναι της πλάκας με αποτέλεσμα να γίνεται το σώσε, για μεγάλες αγορές κάνουν καλές εκπτώσεις, το θέμα είναι βέβαια οτι στην δεύτερη περίπτωση ανήκει η μειοψηφία. Πέρσι ξάδερφος που ήθελε να αγοράσει οικοσκευές για την κουζίνα του, γλίτωσε 1000 ευρώ λόγω εκπτώσεων, βέβαια δεν μου ανέφερε το συνολικό ποσόν που πλήρωσε για να γνωρίζω και ποσοστό έκπτωσης, αγόρασε κουζίνα πλυντήριο απορροφητήρα και κάτι μικροπράγματα.

16 λεπτά πριν, Glikos είπε

Έχω ένα feeling ότι θα είναι και φέτος μετριότατη Black Friday. Πολλά καταστήματα ανεβάζουν τις τιμές λίγο καιρό πριν και εκείνη τη μέρα τις ρίχνουν για να το παίξουν ότι έχουν super προσφορές. Γενικά η κορο'ι'δία είναι γεγονός. Οκ, σε μερικά πράγματα μπορείς να βρείς πραγματικά καλές τιμές και εκπτώσεις. Αλλά λίγα κομμάτια τα οποία φεύγουν τσακ μπαμ. Γενικά καμία σχέση με την Black Friday του εξωτερικού. Μακάρι να είναι διαφορετικά φέτος.

Είχα βάλει στο μάτι ένα προϊόν που ήθελα από συγκεκριμένα μαγαζιά, το μηχάνημα 580 ευρώ μέχρι τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη, ξαφνικά σε μια μέρα αύξηση στα 650 ευρώ και μάλιστα οχι μόνο σε ένα μαγαζί, προσυνενοημένοι και καρτέλ. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, parlapipas25 είπε

Υπαρχει black friday σε τριτοκοσμικές χώρες;

Εκεί όλες οι μέρες του χρόνου είναι black.

• Like 6
Δημοσ.

θυμαμαι περσυ τετοιο καιρο κοιτουσα για λαπτοπ και εβγαλαν κατι κομματια με επεξεργαστες i5-4200 i3-3100 και κατι αλλα τετοια.

οτι εχει μεινει βαθια στην αποθηκη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...