ata1983 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Υπάρχει τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη και συμπληρώνεται από τον αγοραστή. Τουλάχιστον στην Ελλάδα έτσι γίνεται. Σε ένα λογιστή θα πας, μην κάνεις ότι να ναι σε τέτοια θέματα
dpolal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορείς να πας σε ένα Πλαίσιο και να προμηθευτείς ένα μπλοκάκι τριπλότυπων Αποδείξεων Είσπραξης. Αναγράφεις τα στοιχεία σου στο πρωτότυπο, το κόβεις και τους το στέλνεις αν και είναι το ίδιο να κάτσεις να φτιάξεις ένα έγγραφο στο word και να το στείλεις ηλεκτρονικά. Το να γίνει μία φορά σιγά τα ωά, δεν υπάρχει θέμα, εκτός βέβαια και αν είναι να σου εμβάσουν κάνα 4-5-6 ψήφιο ποσό 😛 όπου εκεί θα σε τσιμπήσει η εφορία από την κίνηση του λογαριασμού. Αν τώρα είναι να δέχεσαι πληρωμές σε κανονική βάση τότε μάλλον πρέπει να ρωτήσεις λογιστή και να κάνεις έναρξη επιχείρησης ή ότι κάνουν οι καλλιτέχνες. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από dpolal
lightsout Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Στις 21/10/2018 στις 12:08 ΠΜ, ELTASSOS είπε Γραψε στο word ενα τιμολογιο με κουτακια φιρμα ημνιες βαλε και το αφμ σου κλπ...και στελτο τους. Αυτοι το θελουν να δικαιολογησουν τη δαπανη, οτι τους δωσεις θα το καταχωρησουν. Βρες ενα τιμολογιο να δεις τι στοιχεια πρεπει να γραφονται. Στις 21/10/2018 στις 1:15 ΠΜ, OnePlus6T είπε ειναι για εξωτερικο οποτε δε θα τον κανουν τιποτα Στις 21/10/2018 στις 1:21 ΠΜ, OnePlus6T είπε παρανομη ειναι φυσικα, ομως δε θα γινει τιποτα. θα δωσει ενα πλαστο τιμολογιο για να τον πληρωσουν Παιδιά, ο Χριστός και η μάνα του, τι γράφετε?? Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές γίνονται με έναν πολύ συγκεκριμμένο τρόπο, πλήρως ελεγχόμενο από τις φορολογικές αρχές, γιατί κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να χάνει έσοδα από μη καταβαλλόμενο ΦΠΑ. 3 1
ManFromEarth Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Στις 20/10/2018 στις 10:50 ΜΜ, markoliaz είπε ειμαι ανεργος στον οαεδ. .... για να με πληρωσουν χρειαζονται invoice.. 19 ώρες πριν, markoliaz είπε θελω να ειμαι νομιμος στα παντα μου. παω αυριο σε λογιστικο γραφειο το επαθες το εγκεφαλικό ή δεν πηγες ακομα στο λογιστικο γραφειο;
ELTASSOS Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, lightsout είπε Παιδιά, ο Χριστός και η μάνα του, τι γράφετε?? Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές γίνονται με έναν πολύ συγκεκριμμένο τρόπο, πλήρως ελεγχόμενο από τις φορολογικές αρχές, γιατί κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να χάνει έσοδα από μη καταβαλλόμενο ΦΠΑ. Sτις ενδοκοινοτικες εταιρικες συναλλαγες δεν χρεωνεται φπα....
markoliaz Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 πηγα σημερα, ναι εχει διαφορα οι ενδοκοινοτικες συναλλαγες του εξωτερκου, μου εξηγησε οτι αλλος τροπος αν δουλευω στην ελλαδα με εδρα σαν επιχειρηση και αλλο εξωτερικο, ειδικα στην ελλαδα θα εχω πολυ παραπανω φορους και γενικα εξοδα, στο εξωτερικο ειναι αλλιως, με διαφορες, ενοειται δεν ειμαι λογιστης ωστε να τα εξηγησω λεπτομερως...για να το κλεισω εδω, αλλο θεμα να δουλευω με ελλαδα και αλλο με εξωτερικο...με εξωτερικο ειναι ολα ποιο ομαλα και περνεις καποιες ανασες να το πω ετσι...στην χωρα μας ομως ειναι σαν να κρεμιεσαι μονος σου με σκοινι, πρεπει να φτασω στο σημειο να βγαζω αρκετα χρηματα ωστε να μου μενουν κιολας...δεν γινεται δηλαδη να κανεις εναρξη εδω στην ελλαδα σαν επιχειρηση αν δεν εχεις ειδη ετοιμους πελατες και τα σχετικα ωστε να διαμοιραζεται το χρημα...εκτος και αν εχεις ειδη απο πριν χρηματα στην ακρη και εισαι ανετος και περνεις το ρισκο για μετα...εγω δεν εχω αυτην την ανεση, οποτε δεν γραφω ελληνικα τραγουδια ουτε για δειγμα... μονο εξωτερικο προς το παρον...και βλεπουμε στο μελλον.
alexb_10 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, markoliaz είπε πηγα σημερα, ναι εχει διαφορα οι ενδοκοινοτικες συναλλαγες του εξωτερκου, μου εξηγησε οτι αλλος τροπος αν δουλευω στην ελλαδα με εδρα σαν επιχειρηση και αλλο εξωτερικο, ειδικα στην ελλαδα θα εχω πολυ παραπανω φορους και γενικα εξοδα, στο εξωτερικο ειναι αλλιως, με διαφορες, ενοειται δεν ειμαι λογιστης ωστε να τα εξηγησω λεπτομερως...για να το κλεισω εδω, αλλο θεμα να δουλευω με ελλαδα και αλλο με εξωτερικο...με εξωτερικο ειναι ολα ποιο ομαλα και περνεις καποιες ανασες να το πω ετσι...στην χωρα μας ομως ειναι σαν να κρεμιεσαι μονος σου με σκοινι, πρεπει να φτασω στο σημειο να βγαζω αρκετα χρηματα ωστε να μου μενουν κιολας...δεν γινεται δηλαδη να κανεις εναρξη εδω στην ελλαδα σαν επιχειρηση αν δεν εχεις ειδη ετοιμους πελατες και τα σχετικα ωστε να διαμοιραζεται το χρημα...εκτος και αν εχεις ειδη απο πριν χρηματα στην ακρη και εισαι ανετος και περνεις το ρισκο για μετα...εγω δεν εχω αυτην την ανεση, οποτε δεν γραφω ελληνικα τραγουδια ουτε για δειγμα... μονο εξωτερικο προς το παρον...και βλεπουμε στο μελλον. ε στείλε μας το τραγούδι να το χαρούμε και εμείς ντε!
gregdel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Το βασικό είναι αν μπορεί να δεχτεί πληρωμή σαν ιδιώτης και όχι σαν επαγγελματίας γιατί ως γνωστό σαν επαγγελματίας έναρξη σημαίνει έξοδα τουλάχιστον 3000€ το χρόνο (ΕΦΚΑ+τελος επιτηδεύματος). Επομένως αυτό πρέπει να ψάξεις. Ενδοκοινοτική έχω την εντύπωση γίνεται μόνο μέσω επαγγελματιών και ο άλλος μπορεί να ελέγξει αν το ΑΦΜ σου έχει ενεργές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (φυσικά αν είσαι επαγγελματίας) http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=el Επομένως πάμε πάλι στο αρχικό: Μάθε αν υπάρχει τρόπος να δεχτείς πληρωμή από εταιρεία του εξωτερικού σαν ιδιώτης.
lightsout Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Sτις ενδοκοινοτικες εταιρικες συναλλαγες δεν χρεωνεται φπα.... Ακριβώς επειδή δεν καταβάλλεται ΦΠΑ, τα τιμολόγια καταχωρούνται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα και γίνεται cross check των συναλλαγών, επιπλέον δε, για να ενεργοποιήσει μια εταιρία τη δυνατότητα ενδοκοινοτικων συναλλαγών, ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία που ορίζεται από τη ΔΟΥ. Δεν μπορεί ο καθένας να κόβει τιμολόγια, ειδικά σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Ξαναλέω, κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να χάνει ΦΠΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα