Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, BritGreek είπε

της Πειραιώς τουλάχιστον, που έχουμε εμείς,  τη δέχονται κανονικά, όπως λέει ο νόμος. Ο επαγγελματίας μόνο δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτει AMEX. 

εισαι σιγουρος? γιατι εγω σε οσα pos της πειραιως εχω βρεθει κανενα δε δεχεται amex ... οχι ο εμπορος, το μηχανημα.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Της Eurobank και της Πειραιώς τουλάχιστον, που έχουμε εμείς,  τη δέχονται κανονικά, όπως λέει ο νόμος. Ο επαγγελματίας μόνο δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτει AMEX. 

Δεν το γνώριζα αυτό!

Αυτό που ανέφερα για συνεργασία Alpha και AMEX ισχύει -γι' άλλωστε η Alpha στους νέους λογαριασμούς εκδίδει AMEX χρεωστική-  και πίστευα ότι από εκεί πηγάζει το θέμα με τα POS. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

εισαι σιγουρος? γιατι εγω σε οσα pos της πειραιως εχω βρεθει κανενα δε δεχεται amex ... οχι ο εμπορος, το μηχανημα.

Τα POS είναι της Cardlink και όχι των τραπεζών, δηλαδή είναι ίδια. Δέχτηκε το κατάστημα να την περάσει και δεν έγινε η συναλλαγή ή απλά σου το είπαν; Βασικό αυτό. Εγώ πιστεύω ότι δεν τη δέχτηκε επειδή η προμήθεια της συναλλαγής είναι τεράστια, άρα στην ουσία μπαίνει (πολύ) μέσα, και γι' αυτό δεν τον υποχρεώνει ο νόμος να τη δεχτεί. Αυτό ισχύει μόνο για την AMEX.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Τα POS είναι της Cardlink και όχι των τραπεζών, δηλαδή είναι ίδια. Δέχτηκε το κατάστημα να την περάσει και δεν έγινε η συναλλαγή ή απλά σου το είπαν; Βασικό αυτό. Εγώ πιστεύω ότι δεν τη δέχτηκε επειδή η προμήθεια της συναλλαγής είναι τεράστια, άρα στην ουσία μπαίνει (πολύ) μέσα, και γι' αυτό δεν τον υποχρεώνει ο νόμος να τη δεχτεί. Αυτό ισχύει μόνο για την AMEX.

cardlink ειναι απο οσο ξερω alpha και eurobank, και σε αυτα περνανε μια χαρα οι Amex ... γιαυτο επισημανα το πειραιως που ειπες, σε πειραιως και εθνικη οπου εχω δοκιμασει δε περνανε, χωρις να πει τιποτα/παρεμβει ο εμπορος.

Δημοσ.

Amex μόνο σε μεγάλα μαγαζιά - αλυσίδες έχω δει να παίρνουν. Έχω μία αλλά για το λόγο αυτό την χρησιμοποιώ σπάνια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BritGreek είπε

η Cardlink ειναι ένας πάροχος, δεν ειναι ολα τα pos δικα της...

στην δουλεια μου το pos ειναι της cardlink και ειναι συνδεδεμενο με alpha & eurobank. Οταν χρεωνεις amex δεν σου δινει καν επιλογη να επιλεξεις Eurobank, μονο Alpha μπορεις.

Οποτε η ερωτηση μου ειναι η εξης, ανεξαρτητα αν το μηχανακι ειναι της cardlink ή οχι, εχεις δοκιμασει να χρεωσεις amex στην eurobank και σου περασε τη συναλλαγή;

EDIT: Λοιπόν, μετά από λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ, φαίνεται οτι υπάρχει δυνατότητα χρέωσης amex, μέσω eurobank, λογικά λόγω cardlink, αλλά δεν ειναι η default επιλογη. Ενδεχομένως να δόθηκε αυτη η δυνατότητα στα πλαίσια των capital controls. Πάντως με βάση οτι η Alpha ειναι ο retailer της amex στην Ελλάδα, λογικά θα βαράει παραπάνω η Eurobank στην προμήθεια τον έμπορο.

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα δεν εχω αμερικαν εξπρες. Τα μηχανιμα χθες εβγαλε απόδειξη-χαρτακι που εγραφε πανω "δεν εγκρινεται". Δοκιμασαμε δυο φορες και εγινε το ιδιο. Τελικα πληρωσα με μετρητα. 

Πριν λιγο πρηρωσα σε ψιλικατζιδικο με καρτα και ολα οκ παντως, οσο για τα μαγαζισ που δεν μου τη δεχτηκαν μεχρι τωρα λογο, οτιδηποτε, θα το σκεφτω αν θα ξαναπαω.

Επεξ/σία από redhotstef

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...