Προς το περιεχόμενο

GDPR και εισπρακτικές

Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Εάν έχω οφειλή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο, βάσει του GPDR για να δοθούν τα προσωπικά μου στοιχεία σε εισπρακτική εταιρεία θα πρέπει να έχει προηγηθεί η συγκατάθεσή μου προκειμένου να της έχουν παραχωρηθεί τα στοιχεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
1 minute ago, diolos1 said:

Αυτό ίσχυε και προ GDPR

Απ' όσο γνωρίζω, το GDPR απαιτεί εκ νέου ενημέρωση και συγκατάθεση και δεν ξέρω ούτε έναν πάροχο τηλεπικοινωνιών που να έχει ζητήσει συγκατάθεση.

9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εάν έχω οφειλή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο, βάσει του GPDR για να δοθούν τα προσωπικά μου στοιχεία σε εισπρακτική εταιρεία θα πρέπει να έχει προηγηθεί η συγκατάθεσή μου προκειμένου να της έχουν παραχωρηθεί τα στοιχεία;

ω ναι, μπορείς να τους κυνηγήσεις άνετα. Ποια εταιρία είναι ?

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα προιόν κινητής. Εκεί που με έβαλαν να υπογράψω είχε προεπιλεγμένα (αθέμιτα προφανώς αφού εγώ θα έπρεπε να κάνω την επιλογή) ότι μπορούν να δώσουν τα στοιχεία μου σε τρίτους. Εκ των υστέρων μπορείς να κάνεις αίτηση για να μη δίνουν τα στοιχεία σου. Άρα όταν υπέγραψες για τον αριθμό έκανες κάποια αίτηση για να μη στέλνουν τα δεδομένα σου μετά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις αναγνωρισμένο χρέος απέναντι στην εταιρία και επομένως έχει έννομο συμφέρον να μεταβιβάσει τα στοιχεία σου στην εισπρακτική, κάτι που επιτρέπει ο GDPR.

η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι παιδί.

Επεξ/σία από cb_papi

• Moderators
12 hours ago, fg9000 said:

ω ναι, μπορείς να τους κυνηγήσεις άνετα. Ποια εταιρία είναι ?

Η πιο παλιά.

12 hours ago, Ather said:

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα προιόν κινητής. Εκεί που με έβαλαν να υπογράψω είχε προεπιλεγμένα (αθέμιτα προφανώς αφού εγώ θα έπρεπε να κάνω την επιλογή) ότι μπορούν να δώσουν τα στοιχεία μου σε τρίτους. Εκ των υστέρων μπορείς να κάνεις αίτηση για να μη δίνουν τα στοιχεία σου. Άρα όταν υπέγραψες για τον αριθμό έκανες κάποια αίτηση για να μη στέλνουν τα δεδομένα σου μετά;

Σύμφωνα με την ΑΠΔΠΧ από τις 25/05/2018 και εφεξής πρέπει κάθε εταιρεία να έχει ενημερώσει εκ νέου τους χρήστες σχετικά με τα προβλεπόμενα από τον GDPR και να έχει αποσπάσει εκ νέου την συγκατάθεσή τους για να παραδίδει τα στοιχεία τους σε τρίτες εταιρείες. Επομένως, και να έχω δώσει συγκατάθεση πριν τις 25/05/2018 δεν σημαίνει κάτι, θα πρέπει να έχουν έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου μετά από αυτη την ημερομηνία.

9 hours ago, cb_papi said:

Έχεις αναγνωρισμένο χρέος απέναντι στην εταιρία και επομένως έχει έννομο συμφέρον να μεταβιβάσει τα στοιχεία σου στην εισπρακτική, κάτι που επιτρέπει ο GDPR.

η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι παιδί.

Ακόμα και έτσι να είναι (παρόλο που το εδάφιο είναι obscure af), δεν αλλάζει η κεντρική ιδέα:

Έπρεπε να με έχουν ενημερώσει εκ νέου ότι τα προσωπικά μου στοιχεία ενδέχεται να δοθούν σε τρίτες εταιρείες;

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, ManFromEarth said:

Ποτε εκανες συμβολαιο με τον παροχο και ποτε ξεκινησε η οφειλη;

Τον Απρίλιο του 2018 έγινε η τελευταία ανανέωση και οφείλω τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, δεν με ενδιαφέρει η οφειλή, την έχω καλύψει ήδη, το ερώτημα αφορά στο GDPR και κατά πόσο μπορώ να τους κυνηγήσω (εάν μπορώ) από τη στιγμή που δεν έχω συναινέσει μετά τις 25/05/2018 στο να δίνονται τα προσωπικά μου στοιχεία σε τρίτους.

Επεξ/σία από Malthador

21 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τον Απρίλιο του 2018 έγινε η τελευταία ανανέωση και οφείλω τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, δεν με ενδιαφέρει η οφειλή, την έχω καλύψει ήδη, το ερώτημα αφορά στο GDPR και κατά πόσο μπορώ να τους κυνηγήσω (εάν μπορώ) από τη στιγμή που δεν έχω συναινέσει μετά τις 25/05/2018 στο να δίνονται τα προσωπικά μου στοιχεία σε τρίτους.

Η συναινεση δεν χρειαζεται να γινει μετα τις 25/5, για αυτο και τις τελευταιες ημερες του Μαιου (πριν την εφαρμογη του κανονισμου) εγινε χαμος απο προωθητικες ενεργειες για συναινεση.

Τον Απριλιο του 2018 που εκανες ανανεωση, κατα πασα πιθανοτατα συναινεσες (μεσω ψιλων γραμματων) και στο να δινονται τα προσωπικα σου στοιχεια βασει του κανονισμου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας