MojoZo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Ξερω οτι το φορουμ δεν ειναι Ιατρικο γιατι μερικοι θα πουν ρωτα γιατρο αλλα πηγα απλα ρωταω απο καποια ισως εμπειρια καποιου που ισως το περασε. Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω τα εξης επαθα τενοντιτιδα στην πατουσα απο πανω και μου ειπαν καποια πραγματα οι γιατροι πχ να βαζω παγο και μια κρεμα μου ειπαν ισως και το παππουτσι ευθυνεται και η υπερκοποση τελος παντων θα ηθελα να μου πειτε κατι συγκεκριμενο για τα παππουτσια εγω γτ δεν φοραω αθλητικα γενικα φοραω οτι να ναι παππουτσια και κανω πολλες ωρες περπατημα(ειμαι πολλες ωρες εξω στον δρομο οχι γυμναστικη) θεωρειται οτι ενα καλο αθλητικο μαξ 100 ευρω θα βοηθησει στο να μην ξανα συμβει κατι τετοιο? η θα μπορουσα να παρω πατους που πουλανε πιο οικονομικους σιλικονης και να τους βαλω στο παππουτσι π εχω και να ειναι ισαξιοι... γτ μου ειπαν και οι πατοι κανουν δουλεια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ισαξιοι με αθλητικο παπουτσι και κατι αλλο αν εχει παθει κανεις τενοντιτιτα απο δικια του εμπειρια στην πατουσα οπως ειπα απο πανω εκανε κτ αλλο απο αυτα που ανεφερα για να του περασει? σας ευχαριστω για το χρονο σας Για παππουτσι εχω δει το Nike air sequent 4 δεν ξερω αμα αξιζει εαν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο καλο παππουτσι δοκιμασμενο και να εχει καλους πατους για περπατημα πειτε μ
Stamer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Να πάρεις αθλητικά running καλά! Σιγά σιγά θα δεις μεγάλη διαφορά (κατά πάσα πιθανότητα θα στρώσεις τελείως).
sstratos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Οι καλοί πάτοι θα βοηθήσουν κάπως στο άνετο περπάτημα , άλλα ένα καλό παπούτσι θα σε γλιτώσει από πολλά παραπάνω από μια τενοντίτιδα.
techartware Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Τα αθλητικά είναι μια πολύ καλή λύση αλλά να προσέξεις γιατί κάποια που είναι πχ για τρέξιμο, έχουν σόλα που γλιστράει πολύ, ειδικά σε νερά (γιατί έχουν μειωμένη τριβή για το τρέξιμο), μπορείς να βάλεις ένα πάτο σιλικόνης αλλά πρέπει το παπούτσι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το νούμερό σου για να μην σε πιέζει με τον πάτο που τρώει χώρο. Καλύτερα να πάρεις εξαρχής ένα καλό παπούτσι, ιδανικά 2, ένα για καλοκαίρι και ένα για χειμώνα (αδιάβροχο με μεμβράνη) Σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες κάνουν και δωρεάν μέτρηση στο πόδι (πελματογράφημα) ενώ ακόμα και πάτους μπορείς να φτιάξεις κατά παραγγελία με πελματογράφημα. Το παπούτσι για κάποιον που περπατάει είναι πολύ σημαντική υπόθεση.
McNerd Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, techartware είπε Σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες κάνουν και δωρεάν μέτρηση στο πόδι (πελματογράφημα) ενώ ακόμα και πάτους μπορείς να φτιάξεις κατά παραγγελία με πελματογράφημα. Ακριβως. Κάνεις πελμογράφημα, φτιάχνεις custom πάτους και τους τοποθετείς στο (καλό αθλητικό) παπούτσι που θα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Οι πάτοι πρέπει να αλλάζονται μία με δύο φορές το χρόνο. Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λέει ο ορθοπεδικός που επισκέπτομαι (αν και δεν έχω τενοντίτιδα). Ο δικός σου τι λέει.
kosmasdel Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δοκίμασε κάποια από τα adidas με cloudfoam. πχ Adidas CF Racer TR.
di maria kun Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 -εχω παθει απο συνδυασμο υπερβολικο τρεξιμο-σχοινακι -παρε ενα καλο επωνυμο παπουτσι για τρεξιμο,θα παιξει θετικο ρολο σιγουρα -επισης τωρα που την επαθες θελει ξεκουραση αντιφλεγμονωδη και καμια αλοιφη αν και ειμαι σιγουρος ο γιατρος θα στα ειπε ηδη -σε μια βδομαδα με δεκα περασε εμενα -μετα ξαναεκανα σχοινακι και ενιωσα τον ιδιο οξυ πονο αμεσως,σταματησα επιτοπου και δεν ξαναεκανα απο τοτε εδω και μηνες δεν εχω θεμα παρολο που γυμναζομαι και τρεχω κανονικα το προβλημα μου και εμενα και εσενα( παρολο που εγω την επαθα απο σχοινι και εσυ απο περπατημα )ειναι οτι με το τροπο που κινουμασταν ζοριζαμε το συγκεκριμενο σημειο και μπορει να ξεκινησε απο μια μικρη φλεγμονη αλλα με την συστηματικη επιβαρυνση εφτασε στα ορια τενοντιτιδας,τι να σου πω δεν γινετε να αλλξεις το τροπο που περπατας μαλλον μην το παρακανεις αφου οπως λες περπατας ωρες η κανε ενδιαμεσα διαλειματα ,αυτα, περαστικα
techartware Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, di maria kun είπε επισης τωρα που την επαθες θελει ξεκουραση αντιφλεγμονωδη και καμια αλοιφη αν και ειμαι σιγουρος ο γιατρος θα στα ειπε ηδη Οι τενοντίτιδες γενικά, αντιμετωπίζονται με αντιφλεγμονώδη αλοιφές (ή και) αντιφλεγμωνόδη χάπια (προσοχή στο στομάχι, θέλει προστασία) (ή και) ιδανικά με φυσιοθεραπείες (δυστηχώς κοστίζουν) ενώ θα βοηθούσε και μια παγοκύστη gel. Προφανώς πρέπει να το προσέξεις γιατί είναι πόδι και μπορεί να σου αφήσει χρόνια φλεγμονή. Μια άλλη λύση που εφαρμόζεται στις τενοντίτιδες αλλά έχει διάφορα μειον είναι ένεση κορτιζόνης, πρέπει να γίνει το νωρίτερο από την πάθηση, θέλει ιδιαίτερη ξεκούραση για κάποιες μέρες, προσοχή στην διατροφή και μην κολήσεις ιώσεις (ρίχνει το ανοσοποιητικό) αλλά είναι το πιο δυνατό αντιφλεγμωνόδες. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2018 από techartware
Glikos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2018 Να προσθέσω επίσης foam rolling στην πάσχουσα περιοχή, βοηθάει απίστευτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα