Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ad276 είπε

Ωραια.....αλλα τι ειναι αυτο το antutu που κρινει ενα τηλεφωνο;Τα 2/16 που χρησιμποιω και εγω και η γυναικα μου μας υπερκαλυπτουν (προς το παρον τουλαχιστον) γιατι δεν χρησιμποιουμε τα κινητα με ενα σωρο εγαρμογες,εχουμε απλα τις απαραιτητες που χτειαζομαστε.(Εχουμε και μια ηλικια)

Επειδη εχουμε καλομαθει με τις μεγαλες μνημες δεν σημαινει οτι και τα 2/16  ειναι αχρηστα.Μιλαμε για ελαφρια χρηση.Ουτε και εδω δηλαδη δεν φτανουν;Εγω σας λεω πως φτανουν,γιατι εχω τετοιο κινητο.

Και εξακολουθω να λεω πως υπαρχει απαξιωση προς τις επωνυμες μαρκες.Δηλαδη αυτοι ειναι οι χαζοι και οι κινεζοι της xiaomi (που τοσο προωθειτε).....οι εξυπνοι;

Και γιατι θεωρειτε ακριβο εναν mediatek στα 140 ευρω;

Οπως βλεπετε ομως και η xiaomi στα νεα entry level  εχει αρχισει και χρησιμοποιει mediatek.Οι ιδιοι εσεις μας προτεινετε να παρουμε το πιο παλιο redmi 5 αντι του νεου redmi 6.

Υποτιθεται οτι τα νεα μοντελα ειναικαλυτερα απο αυτα που αντικαθιστουν.Εδω επειδη εκανε πισω στον επεξεργαστη,το redmi 6 εγινε χειροτερο;

Εχεις λιγο χαθει και εχεις δικιο, ειδικα με την Xiaomi που βγαζει καθε 2 μηνες και 3-4 μοντελα!!!!

Το οτι ΕΣΕΝΑ σου φτανουν τα 2/16gb σημερα και δεν εχεις σκοπο να βαλεις πανω απο 5-6 εφαρμογες και καμια 100αρια φωτογραφιες δεν σημαινει οτι το ιδιο συμβαινει με ολους! Στην πραξη μπορει να βολευοσουν και με ενα feature phone και οχι smartphone. Τι σημαινει αυτο;

Εξηγησα παραπανω το γιατι οχι 2/16gb οπως και για ολα τα υπολοιπα, αλλα επελεξες να τα αγνοησεις χωρις να τα αντικρουσεις. Σαφεστατα μπορει κατα περιπτωση να επαρκουν (σε καποιους) αλλα δεν ειναι καθολου μα καθολου future proof για καποιον που δεν αλλαζει τηλεφωνο καθε χρονο. Οι μεγαλες μνημες θα σου χρειαστουν γιατι απλα οι προγραμματιστες θα τις χρησιμοποιουν στις επομενες εκδοσεις ακομη και εφαρμογων που σημερα σου τρεχουν μια χαρα.

Το οτι ΕΣΥ επελεξες την αγορα ενος πολυ αδυναμου σε specs τηλεφωνου γιατι σου αρεσει που το λενε Nokia ή Samsung δεν σημαινει οτι ειναι λογικο να προταθει και σε αλλους.

Μαλλον ξεχνας οτι εδω ειναι τεχνολογικο forum και ωφειλουμε να μιλαμε για τεχνολογια με δεδομενα και να συγκρινουμε επιλογες και οχι συναισθηματικους δεσμους με ενα ιστορικο ονομα που δεν εχει καμια σχεση ομως με το παρον.

Ενας mediatek entry level ειναι ακριβος στα 140€ γιατι απλα στην αγορα βρισκεις κινητα με διπλασια αποδοτικοτερους επεξεργαστες με καλυτερη διαχειρηση της ενεργειας (αρα διαρκεια μπαταριας), πιο γρηγορους και δυνατους, με καλυτερο GOS, με καλυτερα γραφικα και γενικα 2-4 φορες καλυτερους! Ολα ειναι σχετικα.

Φυσικα και δεν σου προτεινουμε Redmi 6 οταν ειναι χειροτερο απο το 5. Αυτο αποδεικνυει απλα οτι κρινουμε σωστα και οχι με το ονομα της καθε φιρμας. Τα ονοματα της Xiaomi ειναι ενα μπαχαλο και φυσικα βγαζει με το κιλο μοντελα για την Κινα. Δεν αποτελει το ενα διαδοχο του αλλου. Εχουν σχεση και τα στοκ και οι συμφωνιες με τους προμηθευτες της καθε εταιρειας.

Το antutu ειναι ενα απλο τεστ επιδοσεων. Δεν ειναι το απολυτο κριτηριο αλλα παρολα αυτα ειναι μια καλη ενδειξη. Οταν το ενα εχει το μισο σκορ απο το αλλο εσυ πως το βλεπεις; Καλο; Φυσικα εαν η δικη σου αισθηση δινει αλλα αποτελεσματα τουε ευχαριστως να ονομασουμε ενα νεο τεστ “ad276” και να αναλαβεις να μας δινεις εσυ βαθμολογιες. Θα εχει ενδιαφερον.

Κανενας δεν προωθει τιποτε. Δεν εχουμε μετοχες (καλο θα ηταν). Αλλα η πραγματικοτητα αυτη ειναι. Τα value for money στην entry/middle range κατηγορια ειναι τα Xiaomi. Παραπανω γιατι δεν αναφερεται η Xiaomi ως κυριαρχος; Απλα γιατι αναφερομαστε σε ΔΕΔΟΜΕΝΑ και οχι σε συναισθηματισμους.

Δεν θελεις Xiaomi. Κανενα προβλημα. Δες ενα Huawei P Smart με ελαχιστα παραπανω. Δες ενα Meizu Pro 6 Plus.

Απλα λεμε οτι τα Nokia 3.1 & 5 (οχι γενικα) οχι απλα δεν αξιζουν τα λεφτα τους αλλα δεν θα τα προτεινα ουτε εαν εκαναν 80€. Οχι γιατι ειναι Nokia αλλα γιατι ειναι πολυ χαμηλης αποδοσης κινητα και καθολου futureproof. Θα προβληματισουν τον κατοχο που δεν θελει απλα τα βασικα για περισσοτερο απο ενα χρονο.

Ρωτησες και εξηγησα (δυο φορες). Εαν δεν θελεις να δεχτεις τις απαντησεις ειναι δικο σου θεμα. Σιγουρα δεν εχει να κανει με προωθηση εταιρειων ή με καποια δεδομενη απαξιωση.

Καλη σου ημερα 

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ συμφωνω σε αυτα που λες......ΑΛΛΑ προτεινονται τηλεφωνα εκτος των προδιαγραφων που λεω......δηλαδη εως 150 ευρω και εως 150mm υψος......Τουλαχιστον το redmi 5 ειναι εκτος προδιαγραφων μου.....θα μου πεις σιγα για δυο χιλιοστα κανεις ετσι;Ναι γιατι εαν υπαρξει και θηκη τοτε αυτα εχουν σημασια.

Εαν δεν υπηρχε συγκεκρενο υψος τιμης τοτε θα του ελεγα παρε ενα sony compact και καθαρισες.Αλλα......

Ψαχνοντας σε ελληνικα και ξενα σαιτ σε διαφορα reviews (οχι test) βλεπω αριστες κριτικες για το Nokia 5.Μπορει να μην ειναι καλυτερο απο ενα redmi 5 αλλα ειναι ενα καθ ολα αξιοπρεπεστατο κινητο που μπορει να καλυψει πολλους.

Υ.Γ. Επειδη παρακολουθω το σαιτ πολυ καιρο βλεπω πολλα παραδειγματα που αλλα θελουν οι θεματοθετες και αλλα προτεινουν οι συμφορουμιστες

Υ.Γ.2 Αν πηγαινα με βασει το συναισθημα τωρα θα ειχα sony και οχι honor.

Επεξ/σία από ad276
Δημοσ.
Στις 26/10/2018 στις 9:46 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Huawei P Smart. Μαζεμενο κινητο, βολικο για την τσεπη και αξιολογο.

https://www.skroutz.gr/s/13678660/Huawei-P-Smart-Dual-32GB.html

Το Redmi 6 μην το κοιτας καθολου.

Δηλαδη το +1cm κανει διαφορα στην τσεπη σου; Πας σε καταστημα, τα πιανεις και βλεπεις εαν σε βολευει. Ειναι απλο!

Σου θυμιζω παραπανω τι προτεινα σεβομενος τις αρχικες επιθυμιες για budget, 150mm και οχι Xiaomi!

12 λεπτά πριν, ad276 είπε

Ναι οκ συμφωνω σε αυτα που λες......ΑΛΛΑ προτεινονται τηλεφωνα εκτος των προδιαγραφων που λεω......δηλαδη εως 150 ευρω και εως 150mm υψος......Τουλαχιστον το redmi 5 ειναι εκτος προδιαγραφων μου.....θα μου πεις σιγα για δυο χιλιοστα κανεις ετσι;Ναι γιατι εαν υπαρξει και θηκη τοτε αυτα εχουν σημασια.

Εαν δεν υπηρχε συγκεκρενο υψος τιμης τοτε θα του ελεγα παρε ενα sony compact και καθαρισες.Αλλα......

Ψαχνοντας σε ελληνικα και ξενα σαιτ σε διαφορα reviews (οχι test) βλεπω αριστες κριτικες για το Nokia 5.Μπορει να μην ειναι καλυτερο απο ενα redmi 5 αλλα ειναι ενα καθ ολα αξιοπρεπεστατο κινητο που μπορει να καλυψει πολλους.

Υ.Γ. Επειδη παρακολουθω το σαιτ πολυ καιρο βλεπω πολλα παραδειγματα που αλλα θελουν οι θεματοθετες και αλλα προτεινουν οι συμφορουμιστες

Υ.Γ.2 Αν πηγαινα με βασει το συναισθημα τωρα θα ειχα sony και οχι honor.

Απο εκει και επειτα σαφεστατα δεν θα προτεινω σε καποιον να πεταξει (γνωμη μου) 140€ για κατι μονο και μονο γιατι κατι αλλο σαφεστατα πιο αξιολογο ειναι μερικους ποντους μεγαλυτερο. 

Θεωρω υποχρεωση μου να τον προτρεψω να παρει στο σωστο τηλεφωνο εαν και εφοσον μπορει να ανεχτει το μεγεθος. Οπως ειπα ας παει να τα πιασει. Μονα τους νουμερα εκατοστων δεν λενε τιποτε.

Και εμενα μου αρεσουν τα μαζεμενα τηλεφωνα και ακομη εχω iPhone 5s και οριακα συνηθισα το 7αρι. Οποτε τον καταλαβαινω. Ομως με τιποτε δεν θα το εβαζα ως πρωτευον κριτηριο αυτο. Ειδικα εαν τα διαθεσιμα τηλεφωνα δεν με ικανοποιουσαν ως δυνατοτητες. Και το Mi Note 2 του γιου μια χαρα το χρησιμοποιω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το xiaomi το εφερα σαν παραδειγμα επειδη το προηγουμενο αποδεικνυεται καλυτερο απο το νεο.......

Ο φιλος εχει δει ολη τη συζητηση μας και ειπε οτι θα παει να δει απο κοντα τα κινητα η οτι μπορει να βρει γιατι ειμαστε σε νησι και δεν εχουμε την δυνατοτητα να τα δουμε ολα.Τελικως θα δει και το nokia 5 και το p smart αλλα και τα μεγαλυτερα σε μεγεθος y6 2018 και redmi 5 που ανεφεραν καποιοι εδω.

Εγω με την σειρα μου τον προετρεψα να δει τα δυο huawei (διαθετω ηδη δυο το δικο μου p9 lite αλλα και της γυναικας μου το honor 6a......σκυλια μαυρα παρεπιπτωντος) και μετα να δει το nokia και το xiaomi που ουτως η αλλως ειναι κατα γενικη ομολογια το πιο vfm κινητα (δεν εχω λογο να το αμφισβητησω αυτο).......Ελπιζω να παρει αυτο που θα του κανει κλικ και αυτο που θα τον βολεψει.

Και εγω ειχα ακουσει καποτε καλες αποψεις στην δουλεια για τα samsung,τους ακουσα αλλα τελικα αυτο που πηρα εγω δυστυχως το χαρηκα μονο δυο μηνες......μετα η arvato με αναγκασε να το πεταξω και ευτυχως που πηρα το p9 lite το οποιο μετα απο 2+ χρονια δουλευει σαν καινουριο.

Επεξ/σία από ad276
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι στο θεμα απλα για να πω οτι ο φιλος τελικα ηδη  χαιρεται το νεο του nokia και μαλιστα το 3,1.

Εξεπλαγην τελικως και εγω απο τις δυνατοτητες του σε σημειο οπου λεω οταν τα παιξει το huawei μου να παρω και εγω το ιδιο.

Φαινεται οτι η nokia επιστρεφει με αργα αλλα σταθερα βηματα και ελπιζω να ξαναπαει εκει οπου ηταν.....

Για να μην παρεξηγηθω,δεν ειναι τελειο.......Αλλα για τα 140 ευρω που αγοραστηκε ειναι μια καλη αγορα.

Και το κυριοτερο εχει μαζεμενες διαστασεις,δεν ειναι παντοφλα.Παντοφλες υπαρχουν και πιο φθηνες και ισως καλυτερες.Αλλα για καποιον που θελει ενα μαζεμενο και αξιοπρεπεστατο σε ολα του κινητο ειναι οτι πρεπει....

Οσο για τα 2ram......περι ορεξεως......

Επεξ/σία από ad276

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...