Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Έχω Α+++ ψυγείο/πλυντήριο πιάτων/πλυντήριο ρούχων (στα οποία κάνω παράλληλα και σωστή χρήση), κουζίνα φυσικού αερίου, ηλιακό και λάμπες LED σε όλο το σπίτι. Έχω φτάσει σε σημείο να πληρώνω 120-130 ευρώ ΔΕΗ το τετράμηνο, με τετραμελή οικογένεια. Πριν από αυτά ερχόταν κοντά στα 250-300 ευρώ το τετράμηνο. Επομένως τον πρώτο χρόνο άνετα βγαίνει το κόστος του ψυγείου, τον δεύτερο το κόστος της κουζίνας κοκ.

Οπότε σε βάθος χρόνου τα 3 κλικ που αναφέρεις είναι αστεία ποσότητα τόσο σε κατανάλωση, όσο και σε χρήματα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε κάποιοι είναι οτι αρκετοί δεν έχουν φράγκο για να κάνουν τέτοιες αλλαγές, όσοι έχουνε στην άκρη τα κρατάνε για ώρα ανάγκης. Για να αγοράσεις όλα αυτά που λες σε Α+++ και από κάποια σοβαρή μάρκα οχι κάτι που θα θέλει πέταμα σε 7-8 χρόνια χρειάζεσαι τουλάχιστον ενάμιση χιλιάρικο. Ηλιακό δεν μπορούνε να βάλουνε όλοι στις πολυκατοικίες τους λόγω χωροθέτησης, φυσικό αέριο πρέπει να υπάρχει γραμμή παροχής στην κουζίνα και πάλι δεν έχουνε όλοι. Μην τους κρίνετε όλοιυς επί προσωπικού. Εσύ π.χ έχεις τετραμελή οικογένεια και για αυτό είχατε τέτοια κατανάλωση και πετύχατε τέτοια εξοικονόμηση. Εμείς είμαστε 2 άτομα πληρώνουμε 170-200 ευρώ/τετράμηνο, τα πιάτα τα πλένουμε στα χέρια, πλυντήριο ρούχων μια φορά ανά 8-9 μέρες, μαγείρεμα στο σπίτι μέρα παρά μέρα, κεφέδες τσάγια κτλ σε γκαζάκι, μπάνια δεν κάνουμε πολλά, τα περισσότερα που σκάμε στην ΔΕΗ είναι δημοτικά τέλη. Έχουμε μόνο ένα ψυγείο με υψηλή κατανάλωση. Ο καθένας είναι διαφορετική περίπτωση, μέλη οικογένειας, παιδιά σκυλιά, μέρος που κατοικεί και θερμοκρασία, λοιπές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Βασίλης_29 said:

Μην τους κρίνετε όλοιυς επί προσωπικού.

Δεν έκρινα κανέναν και δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα. Ο καθένας κάνει τον προγραμματισμό που θεωρεί ότι πρέπει και ότι τον βολεύει να κάνει.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πάψω να βρίσκω αστείο το γεγονός ότι κάποιος βγάζει το πισί του από την πρίζα για να μην του κάψει μισό ευρώ το χρόνο ρεύμα το ρολόι της μητρικής ξέρω 'γω...

Επεξ/σία από Malthador
  • Super Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, IceMC said:

Ασχέτως από το οικονομικό...δε ζεματάει άμα το αφήνετε;

Το desktop? 😛

Δημοσ.

Έχω φίλο από PlayStation 1 (PSX για τους μύστες) το άφηνε ανοιχτό μια εβδομάδα γιατί είχε μεγάλο loading το civilization τότε και βαριοταν να περιμένει. Ίδια συνέχισε με play2,3 κτλπ.

Εν έτη 2018, τα ίδια κάνει με υπολογιστές. Δεν βάζει καν sleep/hibernate γιατί του την σπάει. 24h  ανοιχτός να είναι έτοιμος.Μόνο άμα λείψει ταξίδι τον κλείνει. 

Άντε να πατάει το κουμπί στα tablet να "σβήνουν" όπως τα κινητά. Μέχρι εκεί.

Εγώ το ακριβώς αντίθετο...!

Δημοσ.

Ρυθμισμένο fast boot με reduced hibernation σε win10, 2,κάτι γιγα χώρο στον δίσκο SSD  με 16 γιγα ραμ. Με ssd δεν καταλαβαίνεις τον μπουτάρισμα. οπότε κλείσιμο. Σίγουρα μειώνεις τον χρόνο ζωής τουλάχιστον της μητρικής, ήδη κλείνει τα 5 χρόνια. Ακόμα και οι cpu φθείρονται. Το ρεύμα δεν είναι ένα άυλο ρευστό, αποτελείται από κινούμενα σωματίδια, που έχουν αναπόφευκτα κρούσεις με τα μόρια των αγωγών/ημιαγωγών. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dorian είπε

Σίγουρα μειώνεις τον χρόνο ζωής τουλάχιστον της μητρικής, ήδη κλείνει τα 5 χρόνια. Ακόμα και οι cpu φθείρονται. Το ρεύμα δεν είναι ένα άυλο ρευστό, αποτελείται από κινούμενα σωματίδια, που έχουν αναπόφευκτα κρούσεις με τα μόρια των αγωγών/ημιαγωγών. 

Εγώ δεν κατάλαβα τι έγραψες. Εννοείς πως αν τον κλείνεις μειώνεις τον χρόνο ζωής της μητρικής/cpu ή αν τον αφήνεις ανοιχτό;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vasivouzoukos είπε

Εγώ δεν κατάλαβα τι έγραψες. Εννοείς πως αν τον κλείνεις μειώνεις τον χρόνο ζωής της μητρικής/cpu ή αν τον αφήνεις ανοιχτό;

αν δουλεύει 24/7. Αν τα αλλάζεις ανά ένα δύο χρόνια η πιθανότητα είναι πρακτικά μηδέν. Οι CPU από όσο είχα διαβάσει παλαιότερα για το electromigration είναι σχεδιασμένες για ένα 80% αν θυμάμαι καλά να βγάζει 10ετία με τυπική χρήση, χωρίς overclocking βέβαια. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/10/2018 στις 9:50 ΠΜ, Malthador είπε

Έχω Α+++ ψυγείο/πλυντήριο πιάτων/πλυντήριο ρούχων (στα οποία κάνω παράλληλα και σωστή χρήση), κουζίνα φυσικού αερίου, ηλιακό και λάμπες LED σε όλο το σπίτι. Έχω φτάσει σε σημείο να πληρώνω 120-130 ευρώ ΔΕΗ το τετράμηνο, με τετραμελή οικογένεια. Πριν από αυτά ερχόταν κοντά στα 250-300 ευρώ το τετράμηνο. Επομένως τον πρώτο χρόνο άνετα βγαίνει το κόστος του ψυγείου, τον δεύτερο το κόστος της κουζίνας κοκ.

Οπότε σε βάθος χρόνου τα 3 κλικ που αναφέρεις είναι αστεία ποσότητα τόσο σε κατανάλωση, όσο και σε χρήματα.

Δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνουμε λόγο για τα αυτονόητα νομίζω.Προφανως και η διαφορά στην κατανάλωση δεν είναι 30w που έγραψα για λόγους τυπικής υπερβολής και προφανώς με τόσες ηλεκτρικές συσκευές νέας γενιάς η διαφορά στον λογαριασμό θα είναι τουλάχιστον αισθητή. Το θέμα που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι για να φτάσεις στο σημείο να αποσβαινεις 120€ το τετράμηνο, θα πρέπει υποχρεωτικά πρώτα να έχεις δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό από την τσέπη σου και να περιμένεις να το πάρεις εμμέσως πίσω μετά από Χ χρονικό διάστημα.Ελα όμως που ο άλλος είτε δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει κέρδος με αυτόν τον τρόπο είτε και να το αντιλαμβάνεται μπορεί να γουστάρει μόνο αμεσότητα και ο,τι βλέπει μπροστά του.Χωρια βέβαια του ότι στην εποχή που τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων γύρω μας δεν μπορεί καν να πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος, είναι ανόητο να συζητάμε ότι θα μπει στη διαδικασία να αλλάξει συσκευές για λόγους κατανάλωσης ακόμα και εάν είναι ευαισθητοποιημένος σε αυτό το ζήτημα.

Από την άλλη μιλάμε για κάτι απόλυτα άμεσο.Πιο άμεσο δεν γίνεται.Απο τη στιγμή που μιλάμε ότι έχεις υπολογιστή στα χέρια σου έχεις και τη δυνατότητα να κάνεις τρία κλικ στην κυριολεξία.Οταν όμως καθόμαστε 5 σελίδες και συζητάμε για το εάν αξίζει τον κόπο να κουνήσουμε τρεις φορές το δάχτυλο μας για να επέλθει η κανονικότητα σε περίπτωση που κάτι δεν χρησιμοποιείται, κάτι μου λέει ότι στον μέσο άνθρωπο θα του είναι λίγο πιο δύσκολο να μπει στη διαδικασία αντικατάστασης συσκευών. Και btw δεν είναι αστεια η διαφορά στην κατανάλωση από ένα σταθερό pc που μενει ανοιχτό χωρίς να κανει τίποτα.Ανετα βγαίνει 100€ τον χρόνο, ανάλογα και τον υπολογιστή βέβαια και τις χρεώσεις στο ρεύμα.Αλλα 5-10€ δεν είναι ώστε να πεις είναι ανάξιο λόγου.

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ.

μπαινει καθε βραδυ σε sleep και ειναι παντα πανω σε UPS.

Μαλιστα εχω μια εφαρμογη android και το βαζω σε sleep mode απο το κρεβατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...