Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν μπορω να ενεργοποιησω το dnsclient service στα windows γιατι οταν το κανω μου ανεβαζει το "host process for windows" 40-50%  cpu

οταν χρησιμοποιω hosts file, ενω δουλευει τελεια χωρις hosts file ή με hosts file αλλα dnsclient disabled,

αλλα εγω θελω να τρεχει με hosts file που ειναι περιπου 2mb (περιπου 67000 εγγραφες) ,

πρεπει να μπουν στην dns cache καπως;

περιμενα αρκετη ωρα (μιση με μια), δεν ειχα ιντερνετ, ετρεξα και flushdns,

αλλα ουτε η cpu επεφτε, ουτε το ιντερνετ επανερχοταν,

καπου διαβασα οτι τα hosts (domains) αυτα θα πρεπει να μετατραπουν σε dns format,

αλλα πως γινεται κατι τετοιο;

με καποιο script;

εχει ασχοληθει κανενας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω χρόνια να ασχοληθώ με το άθλημα του blocking via hosts file και απ' ότι βλέπω όντως υπάρχει πρόβλημα με τα μεγάλα hosts αρχεία.

Η μία λύση (περίπου λύση) είναι η συμπίεση του hosts αρχείου μέσω python script.

Η 2η είναι να απενεργοποιήσεις το dns cache διακόπτοντας και απενεργοποιόντας τον dns client από τις υπηρεσίες.

Η τελευταία και καλύτερη κατά την γνώμη μου είναι να μπλοκάρεις τις dns καθολικά στο δίκτυο σου. Με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρεις τις διαφημίσεις σε όλες τις συσκευές του δικτύου σου (smart tv, tablet, pc, laptop, κινητά κτλ). Αυτό γίνεται με ένα απλό raspberry py και το py-hole project.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

το ξερω το site, γιατι μπαινω ενιοτε να δω αν δουλευουν τα διαφορα adblockers,

αλλα γι αυτο που λες το τελευταιο δεν εχω ιδεα,

φορτωνεις host αρχειο δηλαδη καπου/καπως;

και τι γινεται οταν βγεις απο αυτο το δικτυο;

πας ας πουμε σε ιντερνετ καφε;

ή αν καποιος που χρησιμοποιει το ιδιο δικτυο θελει να μπει καπου που εσενα δεν σε ενδιαφερει και το εχεις μπλοκαρει;

δεν θα ελεγα οτι ειμαι υπερ αυτων των λυσεων...

Δημοσ.

Το py hole μπλοκάρει τα site διαφημίσεων. Αν χώσεις και άλλες ip εσύ αυτό είναι άλλο θέμα.
Μπορείς να ορίσεις σαν dns server στις ιδιότητες της σύνδεσης την ip του raspberry αν θέλεις να μπλοκάρεις τις ip ή αυτόματα (όπως μπαίνουν όλοι) αν θέλεις να είσαι ανοιχτός.
Την λίστα με τις ip φαντάζομαι τις περνάς με κάποιον τρόπο, δεν το ξέρω το σύστημα λλά λέω να το περάσω σε vm να το δω πως δουλεύει.
Αν πας σε άλλο δίκτυο, εννοείται ότι δεν έχεις το μπλοκάρισμα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...