karamela693 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 32 λεπτά πριν, gregory22 είπε ο σκληρός κολλημένος? δεν είναι flash? μου διέφυγε γιατί πρόσεξα οτι οι μνήμες αναβαθμιζονται πλεον. εγώ απλά κόλλησα στο τρίκ i3-i5 που έβαλαν O σκληρός (flash) είναι κολλημένος πάνω στην μητρική οπότε δεν μπορείς να τον αναβαθμίσεις μόνος σου όπως έκανες στα παλιά mac mini. Τώρα αν αποφασίσεις ότι θες κάτι καλύτερο από τα 128gb ή απλά σου χαλάσει πρέπει να τα σκάσεις χοντρά στην Apple για να σου βάλει κάτι μέσα που έξω στο εμπόριο στην λιανική κάνει το μισό κόστος.
TasMan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 31 λεπτά πριν, karamela693 είπε O σκληρός (flash) είναι κολλημένος πάνω στην μητρική οπότε δεν μπορείς να τον αναβαθμίσεις μόνος σου όπως έκανες στα παλιά mac mini. Τώρα αν αποφασίσεις ότι θες κάτι καλύτερο από τα 128gb ή απλά σου χαλάσει πρέπει να τα σκάσεις χοντρά στην Apple για να σου βάλει κάτι μέσα που έξω στο εμπόριο στην λιανική κάνει το μισό κόστος. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Εγώ πχ μένω σε επαρχία και θέλω να το χρησιμοποιήσω για τη δουλειά μου. Αν πάθει κάτι, όσο και να κοστίσει, θα πρέπει να συνενοηθώ με κάποια αντιπροσωπεία να τους το στείλω, να το επισκευάσουν, και να μου το ξαναστείλουν. Να υπολογίσω αισιόδοξα καμμιά εβδομάδα; Αν μπορώ να το αλλάξω μόνος μου πάω στο δίπλα κατάστημα, παίρνω ένα σκληρό, τον κουμπώνω επάνω, περνάω το λειτουργικό και τα προγράμματα και σε ένα διωράκι είμαι έτοιμος. 1
karamela693 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, TasMan είπε Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Εγώ πχ μένω σε επαρχία και θέλω να το χρησιμοποιήσω για τη δουλειά μου. Αν πάθει κάτι, όσο και να κοστίσει, θα πρέπει να συνενοηθώ με κάποια αντιπροσωπεία να τους το στείλω, να το επισκευάσουν, και να μου το ξαναστείλουν. Να υπολογίσω αισιόδοξα καμμιά εβδομάδα; Αν μπορώ να το αλλάξω μόνος μου πάω στο δίπλα κατάστημα, παίρνω ένα σκληρό, τον κουμπώνω επάνω, περνάω το λειτουργικό και τα προγράμματα και σε ένα διωράκι είμαι έτοιμος. Ετσι ακριβός...βασικά δεν είναι κακό μηχάνημα το νέο mac mini, το αντίθετο, απλά ο συγκεκριμένος περιορισμός και η υπερβολικά υψηλή τιμή του το χαντακώνουν δυστυχώς και το κάνουν μηχάνημα μόνο για πολύ συγκεκριμένο κοινό.
gregory22 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Με λίγα λόγια το έχεις για δουλειά και μόνο. εγώ είμαι επαρχία και εχω του 2012 που παει μια χαρα με τον ssd και δεν νομίζω να αλλάξω τα προσεχες χρόνια.
busellatos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν ειναι Mini αυτο , τοτε τα λαπτοπ τι ειναι που ειναι 1εκατοστο παχος ; Και σιγα τον επεξεργαστη... το Ipad τους ειναι πιο δυνατο.( το ειπαν και μονοι τους .. για οποιον διαβασε)Βαλε και καλωδια εξωτερικο σκληρου , βαλε και keyboard και touchpad και μια retina οθονη... 1000 φορες καλυτερα να παρετε ενα Air και ας μην ανοιξετε ποτε την οθονη. Και mini θα ειναι και ιδια δυναμη θα εχουν. Πατατα του φτωχου που θελει να μπει στον κοσμο της Apple . Θα μπει , αλλας ετοιμασει κανα 1500€ με επεξεργαστη των 50€. Δωστε 2000€ για Apple ολα τα φτηνα της προιοντα τρωνε τον παρα. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2018 από busellatos
Pinkakos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, Plapoutas είπε Ε ρε που φτάσαμε, 800€ 900€ για Soldered 128GB SSD σε Desktop που δεν έχει καν dedicated graphics. Update: Στο γερμανικό σάιτ που κοίταξα 900€ ζητάει για i3 και 128GB SSD. 🙄 Τιμή φωτιά λέμε
markoliaz Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 μια χαρα ειναι η τιμη του mac mini..το 2008 ειχα παρει τον imac μου 1500Ε, το 2009 πηρα το macbook 1100Ε και το 2012 το mac mini 750E...900Ε ειναι μια χαρα τιμη μαγκες για οποιον κατεχει απο apple εδω και χρονια...οσο για τα σχολια που διαβασα ρε παιδια αν ειναι δυνατον. αφου δεν εχετε αποψη σε apple προιοντα, αφηστε το...εγω δεν μιλαω στα τοπικ των pc αφου δεν το κατεχω...αγοραζεις το mac mini, παιρνεις και ενα πληκτρολογιο και ενα mouse και μια οθονη, δεν χρειαζεται να ειναι ολα apple, εκει ειναι το μυστικο με τον mac mini....αλλα δυστηχως οι περισοτεροι τα αγοραζουν ολα apple, οκ καλα κανουν αν εχουν, για οποιον δεν εχει ομως, ενα logitech mouse 25E, ενα keyboard αλλα 25Ε και μια οθονιτσα lg 150E και εισαι αρχοντας. με 1000Ε εφτιαξες μια χαρα συστημα, σταθερο χωρις προβληματα, για τουλαχιστον ανετα μια 7ετια...και κανεις οτι γουσταρεις, απο music production, video editing, audio editing, photoshop και αλλα τοσα..... 1
OnePlus6T Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, markoliaz είπε μια χαρα ειναι η τιμη του mac mini..το 2008 ειχα παρει τον imac μου 1500Ε, το 2009 πηρα το macbook 1100Ε και το 2012 το mac mini 750E...900Ε ειναι μια χαρα τιμη μαγκες για οποιον κατεχει απο apple εδω και χρονια...οσο για τα σχολια που διαβασα ρε παιδια αν ειναι δυνατον. αφου δεν εχετε αποψη σε apple προιοντα, αφηστε το...εγω δεν μιλαω στα τοπικ των pc αφου δεν το κατεχω...αγοραζεις το mac mini, παιρνεις και ενα πληκτρολογιο και ενα mouse και μια οθονη, δεν χρειαζεται να ειναι ολα apple, εκει ειναι το μυστικο με τον mac mini....αλλα δυστηχως οι περισοτεροι τα αγοραζουν ολα apple, οκ καλα κανουν αν εχουν, για οποιον δεν εχει ομως, ενα logitech mouse 25E, ενα keyboard αλλα 25Ε και μια οθονιτσα lg 150E και εισαι αρχοντας. με 1000Ε εφτιαξες μια χαρα συστημα, σταθερο χωρις προβληματα, για τουλαχιστον ανετα μια 7ετια...και κανεις οτι γουσταρεις, απο music production, video editing, audio editing, photoshop και αλλα τοσα..... και τοσα αλλα? Ποτε ομως δε θα παιξεις παιχνιδι....
markoliaz Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 μια χαρα παιζεις παιχνιδια...με το wine παιζεις τα παντα...αλλα οκ ο μακ ναι δεν ειναι κατα κυριο λογο για παιχνιδια, ειναι για ποιο επαγγελματικες δουλειες παρα τοσο για διασκεδαση... 1
crossmo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Στις 30/10/2018 στις 5:40 ΜΜ, nikosgalis είπε Το δικό μου Late 2012 δεν δείχνει καν σημάδια κόπωσης αλλά ανυπομονούσα να δω ότι θα υπάρξει διάδοχος, γιατί εκεί στην Apple ήταν ικανοί να το θάψουν... Φοβερό εργαλείο, έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω. Kαι το δικό μου μια χαρά παίζει και με την προσθήκη 16GB μνήμης και SSD πάει σφαίρα και δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω, έχει βγάλει τα λεφτά του όντως εδώ και 6 χρόνια
LionRulesGR Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 23 ώρες πριν, busellatos είπε Αν ειναι Mini αυτο , τοτε τα λαπτοπ τι ειναι που ειναι 1εκατοστο παχος ; Και σιγα τον επεξεργαστη... το Ipad τους ειναι πιο δυνατο.( το ειπαν και μονοι τους .. για οποιον διαβασε)Βαλε και καλωδια εξωτερικο σκληρου , βαλε και keyboard και touchpad και μια retina οθονη... 1000 φορες καλυτερα να παρετε ενα Air και ας μην ανοιξετε ποτε την οθονη. Και mini θα ειναι και ιδια δυναμη θα εχουν. Πατατα του φτωχου που θελει να μπει στον κοσμο της Apple . Θα μπει , αλλας ετοιμασει κανα 1500€ με επεξεργαστη των 50€. Δωστε 2000€ για Apple ολα τα φτηνα της προιοντα τρωνε τον παρα. Οι ανακρίβειες που έχει το σχόλιο σου μου βγάζουν τα μάτια ... Επειδή είμαι κάτοχος Mac Mini 2012 i7 2.6Ghz Quad-Core, 16GB RAM, σε πληροφορώ οτι το Mac Mini ειναι ενα αρρωστημενα Under-Rated μηχανημα... Το μηχανακι εχει βγαλει χιλιαδες ευρω και δεν λαγγαρει ουτε για πλακα ... 3 VM's ταυτοχρονα 24 hours και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ ! Προφανως αυτο το μηχανημα μπορει να κανει απλα τα παντα ΕΚΤΟΣ απο ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟ λογω ΤΡΑΓΙΚΗΣ GPU ... Αλλα η ειρωνια ειναι οτι τωρα με το ThunderBolt 3 μπορεις να παιξεις ΤΡΕΛΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ με τις External GPU... Ενα μονο θα σου πω για το Mac Mini 2018... INSANE FLEXIBILITY ! 1
busellatos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, LionRulesGR είπε Οι ανακρίβειες που έχει το σχόλιο σου μου βγάζουν τα μάτια ... Επειδή είμαι κάτοχος Mac Mini 2012 i7 2.6Ghz Quad-Core, 16GB RAM, σε πληροφορώ οτι το Mac Mini ειναι ενα αρρωστημενα Under-Rated μηχανημα... Το μηχανακι εχει βγαλει χιλιαδες ευρω και δεν λαγγαρει ουτε για πλακα ... 3 VM's ταυτοχρονα 24 hours και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ ! Προφανως αυτο το μηχανημα μπορει να κανει απλα τα παντα ΕΚΤΟΣ απο ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟ λογω ΤΡΑΓΙΚΗΣ GPU ... Αλλα η ειρωνια ειναι οτι τωρα με το ThunderBolt 3 μπορεις να παιξεις ΤΡΕΛΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ με τις External GPU... Ενα μονο θα σου πω για το Mac Mini 2018... INSANE FLEXIBILITY ! Πρωτον μιλαω για το πρωτο μοντελο που εχει 800€ και εχει εναν I3 και Ssd 120gb ( ουτε να τα αγορασεις δεν υπαρχουν πια και εχουν κανα 40€ ευρω εκαστος θεωρητικα ) Δευτερον παρε εσυ ενα δυνατο macmini i7 και 16 gb απο την Apple , βαλε μια καρτα γραφικων εξωτερικη €€ με καλωδια 40€ και εξωτερικα τροφοδοτικα , βαλε και εναν thunderbolt ssd ( εκτος αν τα 120 gb σου πεφτουν αρκετα ) και θα καταφερεις να δωσεις το λιγοτερο 2000€ για να λες οτι εχεις μικρο σταθερο υπολογιστη. Και θες να πεις με αυτα που αντιπαραθετεις σε καποιον καινουργιο αγοραστη οτι με τα 800€ που θα δωσει θα παρει τεφαρικι... Με αυτα που γραφεις και λες τα specs του 2012 ,αν παρεγγειλεις macmini ,στα ιδια χρηματα παιρνεις ενα Imac 5Κ και χαιρεσαι και την οθοναρα των 1000€ που αξιζει . Με ποντικι ,πληκτρολογιο ,καρτα γραφικων κανονικη και επεξεργαστη κανονικο αντι για το ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΤΑ 10 ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. Πες μας και την τιμη που πηρες του 12 και την τιμη που θα αγορασεις το τεφαρικι του 2018.
teosard Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.istorm.gr/mac/mac-mini.html https://www.apple.com/it/shop/buy-mac/mac-mini https://www.apple.com/de/shop/buy-mac/mac-mini Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2018 από teosard
korakios Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Γιαυτο και η hackintosh λύση θα παραμείνει στις προτιμήσεις μας
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Εχοντας παρακολουθησει ολη τη διαδρομη των mac mini: απο G4 εως 2014 -οχι στη 'θεωρια', αλλα με τα ιδια τα μηχανηματα- δεν μας ξενιζει, σε τιποτα η Apple... Καποια μοντελα της "ξεφυγαν" -> ηδη, σωστα, εχει αναφερθει εδω του 2012 -εγω αγαπω ενα custom 2.66, τις αγαπες μην τις "εκλογικευουμε"! 😍 Εξισου πολυ σωστα, εχει αναφερθει οτι dealbreaker στο τωρινο, ναι ειναι τα... 128_αστεια_GB_δισκου. Να σας πω πως περιμενα κατι διαφορετικο? Οχι απο την Apple! (ακριβως οπως, δεν περιμενα να δω, και καποια 2η vga εντος του..) 😢 Σε τελικη αναλυση, το θεμα -εως 'προβλημα', οχι ευτυχως ζωτικης σημασιας..- δεν ειναι οτι δεν παιρνουμε αυτο που θα θελαμε, αλλα η πολυ κακη <αισθηση> ακομη & της ολοφανερης "κοροιδιας"! Εν πολλοις, αν κανουμε αρκετες φορες, το "λαλακα" -οχι μονο της Apple, εννοειται- εχμ, τελικα, μετα αραγε απο ποσες παραχωρησεις [της λογικης] μας => πραγματι πιανομαστε-γινομαστε-ειμαστε? 🤓 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα