Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Σχετικα με αντλια θερμοτητας εχει βαλει κανεις σε υφισταμενα σωματα καλοριφερ? Για αντικατασταση λεβητα πετρεκαιου

Χρειαζομαι μεσαιων ή υψηλων θερμοκρασιων?σπιτι 180 τμ στο ηρακλειο κρητης 

Οσους εχω ρωτησω μηχανικους απο διαφορες εταιριες εχουν πεσει μεσα στα kw της αντλιας γυρω στα 16 μου λενε αλλα μεσαιων ή υψηλων? Εδω οι αποψεις διαφερουν

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pante85 είπε

Καλησπερα σε ολους

Σχετικα με αντλια θερμοτητας εχει βαλει κανεις σε υφισταμενα σωματα καλοριφερ? Για αντικατασταση λεβητα πετρεκαιου

Χρειαζομαι μεσαιων ή υψηλων θερμοκρασιων?σπιτι 180 τμ στο ηρακλειο κρητης 

Οσους εχω ρωτησω μηχανικους απο διαφορες εταιριες εχουν πεσει μεσα στα kw της αντλιας γυρω στα 16 μου λενε αλλα μεσαιων ή υψηλων? Εδω οι αποψεις διαφερουν

Ευχαριστω εκ των προτερων

τι σωματα εχεις

τι θερμικες απωλειες εχεις

τι καμπυλες αποδοσης εχουν τα σωματα σου

αυτα θα στα πει ο μηχανικος/μηχανολογος σου οχι ο πωλητης της εταιρειας. Αν πχ εχεις απωλειες 2000 θερμιδες στους 0 βαθμους και τα σωματα σου για να αποδωσουν 2000 θερμιδες θελουν 75 βαθμους προσαγωγη, τοτε θελεις υψηλων. Αν τα σωματα σου ειναι υπερ-διαστασιολογημενα πιθανως να σε καλυπτει η μεσαιων. Αν εχεις ακαν (τα παλια 'φετες') μαλλον μενεις στην υψηλων.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, fredd0 είπε

τι σωματα εχεις

τι θερμικες απωλειες εχεις

τι καμπυλες αποδοσης εχουν τα σωματα σου

αυτα θα στα πει ο μηχανικος/μηχανολογος σου οχι ο πωλητης της εταιρειας. Αν πχ εχεις απωλειες 2000 θερμιδες στους 0 βαθμους και τα σωματα σου για να αποδωσουν 2000 θερμιδες θελουν 75 βαθμους προσαγωγη, τοτε θελεις υψηλων. Αν τα σωματα σου ειναι υπερ-διαστασιολογημενα πιθανως να σε καλυπτει η μεσαιων. Αν εχεις ακαν (τα παλια 'φετες') μαλλον μενεις στην υψηλων.

Όπως σου λέει και ο fredd0 χωρίς μηχανολογική μελέτη δεν πάς πουθενά . Μηχανολόγος θα σου κάνει την μελέτη και η μελέτη θα δείξει τη τύπου και τί ισχύς αντλία πρέπει να βάλεις . 

2 ώρες πριν, tornado είπε

το μονο που γνωριζω ειναι οτι ειναι πανακριβες, τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα.

Είναι επένδυση και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια βιώσιμη επένδυση με σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεσης . 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Είναι επένδυση και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια βιώσιμη επένδυση με σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεσης . 

εγω παντως που τα εβαλα κατω,

αναμεσα σε λεβητα ΦΑ και αντλιες θερμοτητας ειδα οτι η αποσβεση θα πηγαινε μακρια τη βαλιτσα.

Ολα αλλαζουν βεβαια, αναλογα με το σπιτι που μιλαμε.

Αλλη φαση ενα παλιο διαμερισμα στην Αθηνα, αλλη ενα εξοχικο που δεν εχει κανενα μεσο θερμανσης - ψυξης

και αλλη μια καινουρια μονοκατοικια που την εχεις σχεδον ολοκληρωσει και λες τι να βαλω τωρα?

Εγκατασταση λεβητα + εγκατασταση σωληνων αυτονομησης απο το συστημα θερμανσης της πολυκατοικιας πηγαν ολα μαζι 3500.

Με αντλιες θερμοτητας θα πηγαιναν αρκετα παραπανω. 

Στην δικη μου περιπτωση ομως (ενα κλασικο τριαρι στην αθηνα) ηταν αχρειαστο σαν επενδυση,

μιας και το σπιτι ειναι απο μονο του ζεστο οποτε η θερμανση μπαινει επικουρικη για τις ζορικες μερες.

Αντιθετα καποιο αλλο σπιτι πχ στη πεντελη, ισως να τον συμφερει καπως περισσοτερο.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tornado είπε

εγω παντως που τα εβαλα κατω,

αναμεσα σε λεβητα ΦΑ και αντλιες θερμοτητας ειδα οτι η αποσβεση θα πηγαινε μακρια τη βαλιτσα.

Ολα αλλαζουν βεβαια, αναλογα με το σπιτι που μιλαμε.

Αλλη φαση ενα παλιο διαμερισμα στην Αθηνα, αλλη ενα εξοχικο που δεν εχει κανενα μεσο θερμανσης - ψυξης

και αλλη μια καινουρια μονοκατοικια που την εχεις σχεδον ολοκληρωσει και λες τι να βαλω τωρα?

Εγκατασταση λεβητα + εγκατασταση σωληνων αυτονομησης απο το συστημα θερμανσης της πολυκατοικιας πηγαν ολα μαζι 3500.

Με αντλιες θερμοτητας θα πηγαιναν αρκετα παραπανω. 

Στην δικη μου περιπτωση ομως (ενα κλασικο τριαρι στην αθηνα) ηταν αχρειαστο σαν επενδυση,

μιας και το σπιτι ειναι απο μονο του ζεστο οποτε η θερμανση μπαινει επικουρικη για τις ζορικες μερες.

Αντιθετα καποιο αλλο σπιτι πχ στη πεντελη, ισως να τον συμφερει καπως περισσοτερο.

Τα γνωρίζω όλα αυτά που λες . Μηχναολόγος είμαι . Για αυτό δεν ανέφερα ότι είναι βιώσιμη επένδυση σε όλες τις περιπτώσεις . 
Στην κύρια κατοικία μου θα το σκεφτόμουν να βάλω αντλία ύστερα απο μια οικονομική μελέτη που θα κανα . Στο εξοχικό μου ούτε για αστείο . 5-6 Σ/Κ max το χειμώνα να πάω και συνήθως αυθημερόν . Απόσβεση την αντλία ούτε σε 20 χρόνια δεν θα την έκανα . Εκεί η λύση είναι A/C   ή στο τσακίρ κέφι :P  ανάβω τον λέβητα πετρελαίου . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...