Προς το περιεχόμενο

Το FlexPai είναι το πρώτο «foldable» κινητό στην αγορά, αλλά και το πρώτο με Snapdragon 8150


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το δούμε στην Ευρωπαϊκή αγορά, η παρουσίαση του πρώτου «foldable» smartphone (στην πραγματικότητα… tablet) στην Κινέζικη αγορά αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό γεγονός που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ή να αγνοήσουμε.

Το FlexPai της εταιρείας Rouyu Technology είναι ένα tablet με οθόνη 7,8 ιντσών (με αναλογία πλευρών 4:3) που έχει εύκαμπτη οθόνη και μπορεί να διπλώνει αποκτώντας έναν περισσότερο φορητό και διαχειρίσιμο «form factor» 4 ιντσών. Επιπλέον είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο που ενσωματώνει το κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 8150 που κατασκευάζεται στα 7nm.

7a23367fly1fwrh7m9489j23402c0qrk.jpg.aab25e4e3e211462c2f2572b8c6917e6.jpg

H οθόνη τεχνολογίας AMOLED «διπλώνει» στη μέση. Μόλις διπλωθεί, και σε συνεργασία με το λογισμικό –που ονομάζεται WaterOS- η χρήση της συσκευής περιορίζεται στην μισή οθόνη, με την άλλη μισή να δείχνει κάποιο wallpaper. Ο χρήστης ωστόσο είναι εκείνος που θα επιλέξει ποια οθόνη θέλει να χρησιμοποιήσει, αφού τα δύο μέρη της οθόνης δεν είναι ακριβώς ίδια αφού υπάρχει και η διπλή κύρια κάμερα, που βασίζεται σε δύο αισθητήρες των 16 Megapixels και 20 Megapixels, με την δεύτερη να έχει «τηλεφακό».

royole-flexpai-open-1000x667.jpg.5c6fb0f9b60a7bd482eaf8715883b169.jpg

Το πάχος του FlexPai είναι μόλις 7,6 χιλιοστά, ωστόσο όταν διπλώνει, ειδικά κοντά στο σημείο με το «hinge» (μεντεσέ) αποκτά πάχος μεγαλύτερο από 15,2 χιλιοστά επειδή υπάρχει σημαντικό κενό. Ο «μεντεσές» πάντως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και έχει δοκιμαστεί ότι αντέχει ακόμα και αν ανοιγοκλείσει για περισσότερες από 200 χιλιάδες φορές.

FlexPai.jpg.f241179fcaa5564427f2b0f55416c11a.jpg

Στο εσωτερικό του FlexPai βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 8150 SoC σε συνδυασμό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ενώ υπάρχουν και εκδόσεις με 8GB RAM και 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου. Για την φόρτιση του χρησιμοποιείται η τεχνολογία Ro-Charge που επιτρέπει στην μπαταρία να φορτίζει σε ποσοστό 80% (από το 0%) μέσα σε μία ώρα. Το κόστος της συσκευής στην Κίνα είναι CNY9000, δηλαδή περίπου €1135.

GSMArena


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Moderators

Θέλω να δω τι θα πουν όσοι είναι υπέρ ενός τέτοιου concept για να έχουν 2-in-1, tablet και κινητό μαζί. Είναι ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπουν; Το βρίσκουν εργονομικό;

  • Like 7
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτιμώ το ίδιο, αλλά να είναι 2 οθόνες και να κάνουν το gap σχεδόν μηδενικό όταν κλείνει. Έτσι όταν διπλώνει θα μπορεί να είναι πολύ λεπτό. Δεν θα υπάρχει και φθορά στο panel.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι το συγκεκριμένο δεν το βρίσκω καθόλου εργονομικό προσωπικά. Θα μου άρεσε κάτι που διπλώνει και "κουμπώνει" εντελώς.

Και για βασικές λειτουργίες (π.χ. τηλέφωνο) δεν θα ήθελα να έπρεπε να το ανοίγω καν.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από αλλού το περιμέναμε από αλλού μας ήρθε.Αντε να το δει και η Samsung μπας και κυκλοφορήσει το δικό της.Οι Κινέζοι για άλλη μια φορά πρωτοπορουν

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, drmanakias είπε

Εντυπωσιακό ...οχι το συγκεκριμενο αλλα η τεχνολογία που έρχεται ... Samy where are you ? 

Εγώ βλέπω την τιμή και απ'ότι καταλαβαίνω το αντίστοιχο samy θα έρχεται με προ εγκατεστημένο το κομμάτι for whom the bell tolls!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω υπάρχει λόγος που λέει οτι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το δούμε στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι πωλήσεις θα ήταν απλά τραγικές (ακόμα και σε πολύ χαμηλότερη τιμή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...