Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Με λένε Δημήτρη και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας (ΔΠΘ). Σκέφτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αξιοποιώντας τον τίτλο του ιστορικού επιστήμονα διαφορετικά από το συνηθισμένο, δηλαδή ξεφεύγοντας εντελώς από το φιλόλογος-δάσκαλος-thing, και ανοίγοντας ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο, το οποίο να μην έχει καμία σχέση με αυτό του εκπαιδευτικού. Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ την επικαιρότητα στα ευρωπαϊκά πράγματα, τόσο σε πολιτικό, όσο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο (σημειωτέον, η ευρωπαϊκή διπλωματία της νεότερης και σύγχρονης περιόδου ήταν ένα από τα λίγα θέματα που με κέντρισε στο προπτυχιακό μου). Όντας κάτοικος Θεσ/νίκης, τσέκαρα το συγκεκριμένο ΠΜΣ από το τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Γνωρίζω ότι η προθεσμία έχει παρέλθει, αλλά σκέφτομαι να στείλω τα χαρτιά μου για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Θα ήθελα τη γνώμη όσων σπουδάζουν ή έχουν αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο τμήμα είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό (ιδανικά). Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη σχολή, το ποιόν της διδασκαλίας των μαθημάτων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και ΚΥΡΙΩΣ τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό.
Παραθέτω και τον σύνδεσμο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα http://international.uom.gr

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε πληροφορία/προσωπική άποψη.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα ηθελα και εγω λιγες πληροφοριες για τη σχολη Διεθνων και Ευρωπαικων σπουδων. Απο οτι καταλαβα μπορεις να δουλευεις σε πρεσβειες  εαν πας στην διπλωματικη ακαδημια του ΥΠΕΞ. Το φασμα των επαγγελματων που μπορει καποιος να κανει ποιο ειναι στον πραγματικο κοσμο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...