Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δεν έχει προηγούμενο η κακοποίηση 6 κουταβιών από ηλικιωμένο στο Δίλοφο Φαρσάλων. Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Φαρσάλων ο 87χρονος άντρας χτύπησε δίχως έλεος τα κουταβάκια, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από άγνωστο και περιμάζεψαν οι εγγονές του. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης. Ο ηλικιωμένος φέρεται να εγκλώβισε τα ανυπεράσπιστα ζώα, μόλις 1,5 μηνών και άρχισε να τα χτυπά βάρβαρα με την μαγκούρα του. Πιστεύοντας ότι όλα είναι νεκρά τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Το ίδιο απόγευμα έγινε καταγγελία στην Αστυνομικό τμήμα και ενημερώθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Φαρσάλων, το οποίο ανάλαβε την μεταφορά των 3 κουταβιών που ζούσαν ακόμη, σε κτηνιατρείο της Καρδίτσας. Δυστυχώς στο ένα από αυτά έγινε ευθανασία. Το 6ο που κατάφερε να επιζήσει, δέχεται τις φροντίδες φιλόζωης. Στον ηλικιωμένο επιβλήθηκε πρόστιμο 180.000 ευρώ και αναμένεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία κατηγορούμενος για κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων. http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/prostimo-180-000-eyro-se-ilikiomeno-gia-kakopoiisi-6-koytavion/ 1 1
obijuan1983 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μάλλον δεν ήθελε να αφήσει τίποτα απο την περιουσία του στα παιδια και εγγόνια του... Βλαμμένος... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από obijuan1983
Getta Robo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Καλιο αργα παρα ποτε που αρχισαν να εφαρμοζουν στους νομους. Τα περιστατικα δυστυχως ειναι υπερβολικα πολλα, και επιτελους κατι αρχισε να γινεται. 9
fastnq2 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 φανταστειτε τι αλλο εχει κανει στα υπολοιπα 86 χρονια του αυτο το πραγμα 4 2
thant Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Όταν κάποιος δολοφόνος δεν έχει να πληρώσει τα 30000 ανά ζώο τι γίνεται; Μεταφέρεται το πρόστιμο στην εφορία και εν συνεχεία κληρονομείται; 1
Comic maniak Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Εγω προτεινω να μπει φυλακη ισοβια. Τα 180.000€ δεν ειναι αρκετη τιμωρια. Αυτος ο ανθρωπος χαλαει οξυγονο που θα ηταν πολυ σημαντικο για ολους εμας. Ντροπη και αισχος σε οσους κακοποιουν ζωα. 9
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 7 minutes ago, Comic maniak said: Εγω προτεινω να μπει φυλακη ισοβια. Τα 180.000€ δεν ειναι αρκετη τιμωρια. Αν το χρέος πάει στην εφορία (και στους κληρονόμους) είναι μεγαλύτερη τιμωρία στον 87χρονο τα 180Κ από τα "ισόβια"... 4
thant Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Comic maniak είπε Εγω προτεινω να μπει φυλακη ισοβια. Τα 180.000€ δεν ειναι αρκετη τιμωρια. Αυτος ο ανθρωπος χαλαει οξυγονο που θα ηταν πολυ σημαντικο για ολους εμας. Ντροπη και αισχος σε οσους κακοποιουν ζωα. Αυτό ακριβώς θέλω να πω με το παραπάνω ερώτημά μου. Ενδεχομένως τα πρόστιμα να μην φοβίζουν. Προφανώς και να μην τα πληρώσουν δεν θα τους κάνουν τίποτα. Η λύση είναι μόνο να σαπίσουν στη φυλακή 2
Zaytsev Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Η δική που απορία είναι, ποιός πέταξε τα κουτάβια, ώστε να τα βρουν οι εγγονές...; Κανείς δεν ξέρει; Γιατί θα πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα κι εκείνος. 2
thant Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αν το χρέος πάει στην εφορία (και στους κληρονόμους) είναι μεγαλύτερη τιμωρία στον 87χρονο τα 180Κ από τα "ισόβια"... Τιμωρία μετά θάνατον;
mclein Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 κριμα να μην ειμαστε Πακισταν ή Ινδια κ να επρεπε να του κοψουν τα χερια... 8
Xorxhs! Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, mclein είπε κριμα να μην ειμαστε Πακισταν ή Ινδια κ να επρεπε να του κοψουν τα χερια... Θα τα είχαν κάνει κοντοσούβλι, αγαπητέ... Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την πράξη του, τα 180.000 είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό. Ουσιαστικά θανατώνεις τον ίδιο και την οικογενεια του με αυτο το χρέος. Και ναι, οι ζωές των ανθρώπων δεν ειναι το ίδιο με τις ζωές των ζώων. 6 3 2 2
Zaytsev Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 5 minutes ago, Xorxhs! said: Θα τα είχαν κάνει κοντοσούβλι, αγαπητέ... Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την πράξη του, τα 180.000 είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό. Ουσιαστικά θανατώνεις τον ίδιο και την οικογενεια του με αυτο το χρέος. Και ναι, οι ζωές των ανθρώπων δεν ειναι το ίδιο με τις ζωές των ζώων. Ε; Ας μην το έκανε... Ο νόμος είναι σαφέστατος. Προϋπάρχει από το 2012, δεν έγινε εχθές. Επίσης, "άγνοια νόμου" δε δικαιολογείται από το Σύνταγμα της Ελλάδος. https://www.zoosos.gr/diadikasia-dioikitikou-prostimou-meta-apo-katadiki-astynomia-kakopoiisis-zoou/ 4 1
Glikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε Θα τα είχαν κάνει κοντοσούβλι, αγαπητέ... Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την πράξη του, τα 180.000 είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό. Ουσιαστικά θανατώνεις τον ίδιο και την οικογενεια του με αυτο το χρέος. Και ναι, οι ζωές των ανθρώπων δεν ειναι το ίδιο με τις ζωές των ζώων. Για να το έκανε αυτό στο δικό σου σκύλο, υποθετικά πάντα. Και μετά να μου έλεγες ότι είναι μεγάλο ποσό. Μήπως να του έλεγες και ευχαριστώ? Ήμαρτον. Δηλαδή στο πόσο κοστολογείται μια ζωή, έστω και σκυλίσια? Λολ 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 27 minutes ago, thant said: Τιμωρία μετά θάνατον; Εννοώ ότι αν έχει περιουσία, για να την κληρονομήσουν θα πρέπει να αναλάβουν και τα χρέη του, πχ το συγκεκριμένο πρόστιμο αν έχει πάει στην εφορία. Αν κάνουν αποποίηση κληρονομιάς προφανώς δεν το πληρώνουν, ότι γίνεται κλασικά σε περίπτωση χρεών, προφανώς όχι κάποια "τιμωρία" στους συγγενέις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις