poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 γενικως θα δεις πολλους οδοντιατρους να προτεινουν τα παρακατω α.μετρια οδοντοβουρτσα με μετριας σκληροτητας τριχες και μικρη σε μηκος το κομματι με τις τριχες.ισιες τριχες και οχι παραξενες οδοντοβουρτσες με κλισεις με λαστιχακια ενδιαμεσα με γωνιες και δεν ξερω τι. β.απλη οδοντοκρεμα οχι για λευκανση και διαφορα τετοια για να μην καταστρεφεις το δοντι. γ.οχι ηλεκτρικες οδοντοβουρτσες εκτος αν εχεις καποιος κινητικα προβληματα στα χερια. δ.οχι στοματικα διαλυματα. ε.βουρτσακια και οδοντονημα.τα βουρτσακια ειναι βασικο εκτος αν καποιος εχει δοντια αλφαδι. 1
elenit24 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Τα στοματικα διαλλύματα δεν τα προτείνουν οι οδοντιατροι αντιθέτως μεινετε μακρία καθώς καταστρέφουν τα καλά βακτήρια του στομάτος(τα κοινά του σουπερμαρκετ), αυτό που μου προτείναν εμένα απο το πανεπηστίμιο μιας και έφτιαχνα τα δόντια μου εκεί είναι το Intermed Chlorhexil. Αλλά το συχνό καλό βούρτσισμα στα δόντια και όδοντικο νήμα οπωσδήποτε θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση. Απο οδοντόβουρτσα, πάρε τις απλές με τις τρίχες και όχι με λάστιχακια και βλακείες , δεν κάνουν καμία δουλεία, χρόνια έπαιρνα τις κλασικές τις aim που εχουν ενα S στη μεση με λάστιχο, και μια μέρα μου δώσαν απο το πανεπιστήμιο μια απλή oral-b με τρίχες και βρήκα την υγεία μου, και απο τότε αυτή παίρνω
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 33 minutes ago, elenit24 said: Τα στοματικα διαλλύματα δεν τα προτείνουν οι οδοντιατροι αντιθέτως μεινετε μακρία καθώς καταστρέφουν τα καλά βακτήρια του στομάτος(τα κοινά του σουπερμαρκετ), αυτό που μου προτείναν εμένα απο το πανεπηστίμιο μιας και έφτιαχνα τα δόντια μου εκεί είναι το Intermed Chlorhexil. Αλλά το συχνό καλό βούρτσισμα στα δόντια και όδοντικο νήμα οπωσδήποτε θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση. Απο οδοντόβουρτσα, πάρε τις απλές με τις τρίχες και όχι με λάστιχακια και βλακείες , δεν κάνουν καμία δουλεία, χρόνια έπαιρνα τις κλασικές τις aim που εχουν ενα S στη μεση με λάστιχο, και μια μέρα μου δώσαν απο το πανεπιστήμιο μια απλή oral-b με τρίχες και βρήκα την υγεία μου, και απο τότε αυτή παίρνω και η χλωρεξιδινη δεν ειναι για μονιμη χρηση.μετα απο μεγαλη χρηση ψιλο χρωματιζει τα δοντια. πιο πολυ λενε οτι ειναι οταν θες να αντιμετωπισεις καποιο προβλημα παραλληλα με την θεραπεια.
elenit24 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, poulinos είπε και η χλωρεξιδινη δεν ειναι για μονιμη χρηση.μετα απο μεγαλη χρηση ψιλο χρωματιζει τα δοντια. πιο πολυ λενε οτι ειναι οταν θες να αντιμετωπισεις καποιο προβλημα παραλληλα με την θεραπεια. ω ναι ειναι για περιορισμένη χρήση και αυτό, αλλα γενικά μονο συχνο βούρτσιμα κάνει την καλύτερη δουλεία. Οι οδοντόκρεμες ίδιες είναι, πιο πολύ θα ικανοποιήσουν ανάγκες αυτοπεποιθησης με αυτό που αναγράφουν πάνω.
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 1 minute ago, elenit24 said: ω ναι ειναι για περιορισμένη χρήση και αυτό, αλλα γενικά μονο συχνο βούρτσιμα κάνει την καλύτερη δουλεία. Οι οδοντόκρεμες ίδιες είναι, πιο πολύ θα ικανοποιήσουν ανάγκες αυτοπεποιθησης με αυτό που αναγράφουν πάνω. η θα παρεις καμια που ναι μεν θα ειναι whitening αλλα εκει ξερεις εν γνωση σου οτι "φθειρεις" παραπανω τα δοντια. συχνο βουρτισμα και βουρσακια νυμα ειδικα για οποιον εχει στραβα δοντια.
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 On 23/11/2018 at 01:06, johnmegarythmos said: αφου γραφουνε πανω γενικα τα στοματικα διαλυμματα για μια φορα χρηση την ημερα το σιγουρο πως δεν ειναι καθημερινο ; . Μερικα γραφουν και παραπανω απο μια φορες την ημερα.
mindreader Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Εμενα ο οδοντιατρος, και ειναι και φιλος μου επι δεκαετιες (αρα δεν παιζει να το λεω για προωθηση/σπονσοραρισμα), μου πηρε τα αυτια επι χρονια, για να παρω ηλεκτρικη οδοντοβουρτσα. Εν τελει πηρα, οντως κανει καλη δουλεια, αλλα δεν πηγα (ακομη) να παρω sensitive βουρτσακια....
rus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Στις 26/11/2018 στις 11:52 ΠΜ, poulinos είπε γενικως θα δεις πολλους οδοντιατρους να προτεινουν τα παρακατω α.μετρια οδοντοβουρτσα με μετριας σκληροτητας τριχες και μικρη σε μηκος το κομματι με τις τριχες.ισιες τριχες και οχι παραξενες οδοντοβουρτσες με κλισεις με λαστιχακια ενδιαμεσα με γωνιες και δεν ξερω τι. β.απλη οδοντοκρεμα οχι για λευκανση και διαφορα τετοια για να μην καταστρεφεις το δοντι. ε.βουρτσακια και οδοντονημα.τα βουρτσακια ειναι βασικο εκτος αν καποιος εχει δοντια αλφαδι. α. Ο δικος μου λεει μαλακη. Το κακο με τις μαλακες είναι ότι αχρηστευονται γρηγορα β. Υπαρχουν και οδοντόβουρτσες που υποσχονται λευκανση ε. Σε τι χρησιμευει το βουρτσακι? δε το εχω χρησιμοποιησει ποτε.
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 7 hours ago, rus said: α. Ο δικος μου λεει μαλακη. Το κακο με τις μαλακες είναι ότι αχρηστευονται γρηγορα β. Υπαρχουν και οδοντόβουρτσες που υποσχονται λευκανση ε. Σε τι χρησιμευει το βουρτσακι? δε το εχω χρησιμοποιησει ποτε. το μαλακη προς μετρια εξαρτατε ποσο δυναμη βαζεις.εγω παιρνω μαλακη γιατι βαζω δυναμη ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ αλλα αμα παρεις μετρια σου λενε δεν πιεζεις καθολου. β.γενικοτερα το λευκανση συνοδευεται απο παραπανω ταλαιπωρια του δοντιου κατα καποιο τροπο γ.μεσοδοντια βουρτσακια.οταν εχεις κενα αναμεσα στα δοντια σου και οταν λεω κενα δεν εννοοω τεραστια κενα τοτε βαζεις βουρτσακια εκει.κυκλοφορουν σε διαφορα μεγεθη αναλογως το κενο.κενο μπορει να εχεις και να μη φαινεται καν .για να μην εχεις κενα πρεπει να εχεις δοντια αλφαδι απλα.οποτε στο κενο περνας αναμεσα στο βουρτσακι με σκοπο να διωξεις τροφες κτλ κτλ.αντιθετα οταν τα κενα ειναι παρα πολυ μικρα εως τιποτα εκει βαζεις απλα νημα γιατι δεν χρειαζεται κατι πιο χοντρο.μπορεις να ψαξεις για tepe βουρτσακια και να δεις τα μεγεθη.ειναι πολυ βασικο να χρησιμοποιουνται για να αποφευγεις να μαζεύεται πλακα που θα εχει ως αποτελεσμα ειτε ουλιτιδα ειτε περιοδοντιτιδα. 1
rus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 A, για τα κενα. Δηλαδη κανει καλυτερη δουλεια από το νημα? πλακα λες που θα μαζευτει μονο στα πλαγια? Κάθε ποτε κανεις βουρτσακι? Είναι προφανες οτι δεν υπαρχουν οδοντοπαστες/οδοντοβουρτσες που οντως κανουν λευκανση.
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 On 29/11/2018 at 11:31, rus said: A, για τα κενα. Δηλαδη κανει καλυτερη δουλεια από το νημα? πλακα λες που θα μαζευτει μονο στα πλαγια? Κάθε ποτε κανεις βουρτσακι? Είναι προφανες οτι δεν υπαρχουν οδοντοπαστες/οδοντοβουρτσες που οντως κανουν λευκανση. εστω και με μεγαλη καθυστερηση.το νημα ειναι για τα πολυ μικρα κενα αναμεσα στα δοντια.δηλαδη για τα κενα που περναει οριακα το νημα.τα βουρτσακια ειναι για τα πιο μεγαλα κενα.το ποσο πιο μεγαλα δεν εχει σημασια αλλα πιο μεγαλα απο εκει που χωραει το νυμα.για αυτο βγαινουν και σε χρωματα.αν σε μεγαλο κενο βαλεις μονο νυμα κανεις την μιση δουλεια αφου το νυμα περναει ευκολα μεσα.ενω το βουρτσακι θα αφαιρεσει υπολειματα κτλ. και οδοντοκρεμα να βρεις για λευκανση που υπαρχουν ,συνηθως θα εχει μεσα καποιο υλικο που ναι μεν θα λευκαινει απο την αλλη δεν παυει να επιβαρυνει το δοντι ομως.
rus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε το νημα ειναι για τα πολυ μικρα κενα αναμεσα στα δοντια.δηλαδη για τα κενα που περναει οριακα το νημα.τα βουρτσακια ειναι για τα πιο μεγαλα κενα.το ποσο πιο μεγαλα δεν εχει σημασια αλλα πιο μεγαλα απο εκει που χωραει το νυμα.για αυτο βγαινουν και σε χρωματα.αν σε μεγαλο κενο βαλεις μονο νυμα κανεις την μιση δουλεια αφου το νυμα περναει ευκολα μεσα.ενω το βουρτσακι θα αφαιρεσει υπολειματα κτλ. Αρα το νημα είναι για τα μεγαλα κενα. Εγω εχω καποια κενα αλλα και παλι δε νομιζω ότι θα το επαιρνα για τετοια χρηση. Στο μεγαλο κενο απλα κανεις νημα στα πλαγια των δυο δοντιων. 6 λεπτά πριν, poulinos είπε και οδοντοκρεμα να βρεις για λευκανση που υπαρχουν ,συνηθως θα εχει μεσα καποιο υλικο που ναι μεν θα λευκαινει.... Γνωρίζεις καποια οδοντοπαστα που κανει οντως λευκανση?
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 10 hours ago, rus said: Αρα το νημα είναι για τα μεγαλα κενα. Εγω εχω καποια κενα αλλα και παλι δε νομιζω ότι θα το επαιρνα για τετοια χρηση. Στο μεγαλο κενο απλα κανεις νημα στα πλαγια των δυο δοντιων. Γνωρίζεις καποια οδοντοπαστα που κανει οντως λευκανση? οχι το αναποδο.το νημα εγραψα οτι ειναι για τα μικρα κενα.τα βουρτσακια ειναι για τα μεγαλα.στα μεγαλα κενα αμα κανεις το νυμα πλαγια στα δυο δοντια ειναι μιση δουλεια γιατι δεν θα καθαρισει καλα το δοντι.συνηθως σου λενε βαλε νυμα παντου και βουρτσακια στα σημεια που χωραει οποιοδηποτε βουρτσακι μεγαλυτερο απο το κοκκινο χρωμα. χρειαζεται και το νυμα και τα βουρτσακια για ολοκληρωμενη στοματικη υγιεινη εκτος αν εχεις τελεια δοντια οποτε και δεν κανεις βουρτσακια.επισης οταν τα δοντια εχουν συγκλιση και δεν περνει νυμα εκει μπορεις να βαλεις επισης βουρτσακι. θα βρεις οδοντοκρεμες που ειναι για προσωρινη λευκανση και πιο εξειδικευμενες που ειναι πιο "διαφορετικες στην υφη" για λευκανση, ενας οδοντιατρος μπορει να σου πει παραπανω.καποιες δεν ειναι για everyday use.
revolver1990 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Elgydium χρησιμοποιώ και εγώ..είναι σίγουρα καλύτερη από αυτές του supermarket σε θέματα πλάκας κτλ. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Για λεύκανση μάλλον οι κοινές οδοντόκρεμες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό...ίσως είναι καλύτερο να επισκευτεί κάποιος τον οδοντογιατρό του και να κάνει μια ολοκληρωμένη λεύκανση που θα κοστίσει παραπάνω αλλά θα έχει πιο μόνιμο αποτέλεσμα για 6-12 μήνες(Δεν έχω κάνει ακόμα αλλά με βλέπω να πηγαίνω σύντομα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα