Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fredd0 είπε

καλοριφερ δεν εχω, μονο κατι πετσετοκρεμαστρες, ενδοδαπεδια + πετρελαιο εχω

Νομιζω οτι οσοι εχουν καλοριφερ με μποιλερ λέβητα κλπ δε το χρησικοποιουν ποια, λογω κοστους πετρελαιου, απο γνωστους μου π ακουω. Σκεφτομουν να κανω εγκατασταση αλλα με αυτα που ακουσα με τιποτα η εγκατασταση ειναι πανακριβη. 

Δημοσ.

κοιτα σα ποιοτητα θερμανσης τιποτα δε συγκρινεται με την κεντρικη θερμανση. Πομποι, κλιματιστικα κλπ ειναι μπαλωματα. Απο κει και περα ναι το πετρελαιο πλεον εχει παει στο θεο, εγω πριν κανα δυο βδομαδες που συμπληρωσα 1.14 το λιτρο ειχε. Και στην ουσια προ-πληρωνεις τη θερμανση.

Αν εισαι σε περιοχη που υπαρχει φυσικο αεριο συμφερει, μιση τιμη βγαινει, εγω απλα μενω σε μια περιοχη (προαστιο) που φυσικο αεριο θα ερθει του αγιου πουτσου, οποτε αναγκαστικα μενω στο πετρελαιο.  Αν δεν εχει ΦΑ τοτε δυστυχως ειτε πετρελαιο ειτε αντλια θερμοτητας ειτε πελλετ/ξυλο που εχουν ομως χαμαλικι ειτε κανεις εκπτωσεις στην ανεση σου. Για οικονομια το πιο βασικο ειναι να μειωσεις τις απωλειες (τις αναγκες θερμανσης δηλαδη) ... μονωση, κουφωματα κλπ. Αυτο θα σου κανει τη μεγαλυτερη οικονομια. Μετα επιλεγεις και το μεσο θερμανσης, με το πετρελαιο οπως ειπες αυτη τη στιγμη να ειναι υπερ-φορολογημενο και πανακριβο.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, fredd0 είπε

κοιτα σα ποιοτητα θερμανσης τιποτα δε συγκρινεται με την κεντρικη θερμανση. Πομποι, κλιματιστικα κλπ ειναι μπαλωματα. Απο κει και περα ναι το πετρελαιο πλεον εχει παει στο θεο, εγω πριν κανα δυο βδομαδες που συμπληρωσα 1.14 το λιτρο ειχε. Και στην ουσια προ-πληρωνεις τη θερμανση.

Αν εισαι σε περιοχη που υπαρχει φυσικο αεριο συμφερει, μιση τιμη βγαινει, εγω απλα μενω σε μια περιοχη (προαστιο) που φυσικο αεριο θα ερθει του αγιου πουτσου, οποτε αναγκαστικα μενω στο πετρελαιο.  Αν δεν εχει ΦΑ τοτε δυστυχως ειτε πετρελαιο ειτε αντλια θερμοτητας ειτε πελλετ/ξυλο που εχουν ομως χαμαλικι ειτε κανεις εκπτωσεις στην ανεση σου. Για οικονομια το πιο βασικο ειναι να μειωσεις τις απωλειες (τις αναγκες θερμανσης δηλαδη) ... μονωση, κουφωματα κλπ. Αυτο θα σου κανει τη μεγαλυτερη οικονομια. Μετα επιλεγεις και το μεσο θερμανσης, με το πετρελαιο οπως ειπες αυτη τη στιγμη να ειναι υπερ-φορολογημενο και πανακριβο.

Σιγουρα οπως τα λες ειναι... Ειδικα για καποιον που δεν εχει ηδη εγτασταση κεντρικης θερμανσης απο παλια οπως καυστηρα, σωματα, δεξαμενη, σωληνες κλπ δε νομιζω να τιθεται ερωτημα,  ρωτησα ετσι απο περιέργεια και μου ειπαν γυρω στα 2 με 2,5 χιλιαρικα για το δικο μου σπιτι δε νομιζω να αξιζει μονο για πετρελαιο γιατι για ΦΑ οπως προειπες δεν... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Zerg13 είπε

ΦΑ με δεξαμενη δεν μπορειτε; Να αρχετε το βυτιο και να το γεμιζει

Δυσκολο 1500 ευρω για φιαλη και παλι φοβαμαι, αλλο να περναει δημοσια απο το σπιτι σου τοτε ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...