Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι άνεργος σχεδόν ένα χρόνο και επειδή έχω πολλά νεύρα και μάλλον βρίσκομαι στα πρόθυρα κατάθλιψης (μάλλον έχω ήδη..), σκέφτηκα να ξεκινήσω γυμναστήριο μιας και έχω κάποια κιλά παραπάνω.  Είμαι 1.80 και σχεδόν 100 κιλά.  Να πω εδώ ότι δεν έχω πάει ποτέ γυμναστήριο και τις τελευταίες μέρες έχω μπερδευτεί με αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ.  Αυτό που θέλω, είναι να αδυνατίσω χωρίς να γίνω "δίφυλλη ντουλάπα".  Οι ερωτήσεις που έχω είναι:  Κάνει να πηγαίνεις κάθε μέρα γυμναστήριο;  Μπορείς να κάνεις όργανα και αερόβια κάθε μέρα;  Οι πρωτείνες που διάβασα σε άλλο θέμα, τι είναι;  Θεωρούνται αναβολικά ή καμία σχέση;  Είναι απαραίτητο να τις πάρει κάποιος όταν ξεκινά γυμναστήριο;  Αν υπάρχει κάποιος σχετικός με το άθλημα, ας απαντήσει.  Καλοδεχούμενη και η πλάκα, μπας και γελάσουμε λίγο.

Επεξ/σία από gbtm
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ θα έβρισκα μια πιτσιρίκα να έχανα και κιλά,να φύγουν και τα νευρα,και την βγάζεις τσάμπα εφόσον είσαι άνεργος που λες

Επεξ/σία από scarface5323
  • Like 8
Δημοσ.

μπορεις να πηγαινεις καθε μερα για αεροβια. Βαρη/οργανα καλο ειναι να μη κανεις καθε μερα τους ιδιους μυες, να αφηνεις μια δυο μερες να ξεκουραστει και να αναδομηθει ο μυς πριν τον ξαναγυμνασεις. Το στανταρ ειναι σπας ομαδες μυων (πλατη/στηθος/ποδια κλπ) και τα γυμναζεις εναλλαξ. Αλλα αυτα μπορει να στα πει και ο τζαμπα γυμναστης σε καθε γυμναστηριο, να σου βγαλει ενα 'προγραμμα' δηλαδη.

Πιστεψε με ντουλαπα κατα λαθος δε θα γινεις. Θελει τρελλη αφοσιωση για να γινεις ντουλαπα.

Οι πρωτεινες  δεν ειιναι αναβολικα, οχι. Βοηθουν τους μυες να τραφουν/αναδομηθουν μετα απο γυμναστικη. Αλλα δεν ειναι και υποχρεωτικες, τρωγε κανα αβγο παραπανω, κανα γιαουρτι την ημερα κλπ και αυτα πρωτεινες εχουν.

• Like 4
Δημοσ.

Να διαλέξεις γυμναστήριο που έχει πολλές γυναίκες μέσα, μπορεί να βρεις και κάνα τυχερό.2 σε 1 δηλαδή.επιλέγουμε έξυπνα, όπως έλεγε και η δάφνη μποκοτα

• Like 1
Δημοσ.

Παρε ενα mac με τόσα προβλήματα που βγαίνουν στις οθόνες θα τρέχεις συνέχεια στο σέρβις, τσάμπα γυμναστική και θα έχεις κάτι να σκέφτεσαι για να σου φύγει η κατάθλιψη.

Δημοσ.

Ν'αδυνατίσεις θέλεις, οπότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε αερόβια γυμναστική.
Γιατί σκέφτεσαι το γυμναστήριο ως πρώτη λύση και όχι το ποδήλατο ή το τρέξιμο έξω στη φύση σε πρώτη φάση, μιας και ο καιρός ακόμα είναι ιδανικός;
Να κλειστείς σε εσωτερικό χώρο δεν ξέρω κατά πόσο θ'ανέβαζε την ψυχολογία σου.
Το ιδανικό θα ήταν κολυμβητήριο, αν έχεις κοντά σου δωρεάν δημοτικό.

• Like 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gbtm είπε

Είμαι άνεργος σχεδόν ένα χρόνο και επειδή έχω πολλά νεύρα και μάλλον βρίσκομαι στα πρόθυρα κατάθλιψης (μάλλον έχω ήδη..), σκέφτηκα να ξεκινήσω γυμναστήριο μιας και έχω κάποια κιλά παραπάνω.  Είμαι 1.80 και σχεδόν 100 κιλά.  Να πω εδώ ότι δεν έχω πάει ποτέ γυμναστήριο και τις τελευταίες μέρες έχω μπερδευτεί με αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ.  Αυτό που θέλω, είναι να αδυνατίσω χωρίς να γίνω "δίφυλλη ντουλάπα".  Οι ερωτήσεις που έχω είναι:  Κάνει να πηγαίνεις κάθε μέρα γυμναστήριο;  Μπορείς να κάνεις όργανα και αερόβια κάθε μέρα;  Οι πρωτείνες που διάβασα σε άλλο θέμα, τι είναι;  Θεωρούνται αναβολικά ή καμία σχέση;  Είναι απαραίτητο να τις πάρει κάποιος όταν ξεκινά γυμναστήριο;  Αν υπάρχει κάποιος σχετικός με το άθλημα, ας απαντήσει.  Καλοδεχούμενη και η πλάκα, μπας και γελάσουμε λίγο.

1 μπορεις να πηγαινεις καθε μερα αν θελεις

2 μπορεις να κανεις αεροβια και βαρη καθε μερα αλλα οχι την ιδια μυικη ομαδα

3 ξεκινας με κυκλικο αν εισαι αρχαριος τις πρωτες μερες και μετα μπαινεις σε προγραμμα,συνηθως παει (στηθος-δικεφαλα,πλατη-τρικεφαλα,ποδια-ωμους) αλλα αν πηγαινεις καθε μερα μπορεις να το σπασεις και να κανεις μια μυικη ομαδα την ημερα πχ δευτερα στηθος,τριτη πλατη κλπ κλπ

4  οι πρωτεινες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ  και οχι δεν ειναι απαραιτητο απλα παιρνεις αν θες καλυτερη αποκατασταση

5 απο προσωπικη εμπερια οποιοδηποτα ειδος γυμναστικης ειτε στο γυμναστηριο ειτε εξω με ποδηλατο ειτε περπατημα θα σε βοηθησει να χαλαρωσεις και θα μειωσει το αγχος

6 αν πας τελικα και κανεις και βαρη ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ  ζωνη σε ορθιες ασκησεις για να μην γινεις σαν Σ τελικο

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου επειδή βλέπω είσαι αρχάριος με όλη τη σημασία της λέξεως... το μόνο που θα σου πω είναι οτι πρέπει να προσέξεις να τρως λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα από αυτές που χρειάζεσαι για να αδυνατίσεις (όταν πας γυμναστήριο, πρέπει να θυμηθείς να προσθέσεις στις ημερήσιες θερμιδες σου αυτές που θα καις στο γυμναστήριο).

Και κάτι πολύ βασικό που με προβληματίζει:
Απώλεια κιλών = Προσέχουμε τι τρώμε
Προσέχουμε τι τρώμε = Ενδεχομένως πιο ακριβή τροφή (όχι απαραίτητα αλλά χρειάζεται πρόγραμμα).

Εξέφρασα αυτό το προβληματισμό επειδή δυστυχώς είσαι άνεργος και το οικονομικό είναι ένα θέμα.

Αρχικά θα σου έλεγα να πηγαίνεις γυμναστήριο για φουλ αερόβιο (και πιο χαλαρά βάρη) και να μειώσεις τις καθημερινές σου θερμίδες (σε αυτό το σημείο κανονικά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες αλλά ας τις ξεχάσουμε για κανα 3μηνο).

Οποιαδήποτε εξτρα πληροφορία πέραν αυτές που διάβασες από όλους έως τώρα δεν θα έχει κανένα νόημα στη φάση που είσαι!

• Sad 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, με κάποιες γέλασα κιόλας.  Για τον φίλο που είπε για ποδηλάτο, να πω ότι έχω ήδη και το καλοκαίρι, όπου πήγαινα, πήγαινα με αυτό και όχι με το αυτοκίνητο.  Θέλω να πάω γυμναστήριο, επειδή έχει κόσμο και μπορεί να προκύψει καμιά δουλειά κιόλας.  Όσο για το κολυμβητήριο, έχω ένα κοντά μου αλλά είναι εξωτερικού τύπου και είμαι ολίγον τι κρυουλιάρης..Γι'αυτό σταμάτησα και το ποδήλατο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Φίλε μου επειδή βλέπω είσαι αρχάριος με όλη τη σημασία της λέξεως... το μόνο που θα σου πω είναι οτι πρέπει να προσέξεις να τρως λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα από αυτές που χρειάζεσαι για να αδυνατίσεις (όταν πας γυμναστήριο, πρέπει να θυμηθείς να προσθέσεις στις ημερήσιες θερμιδες σου αυτές που θα καις στο γυμναστήριο).

Και κάτι πολύ βασικό που με προβληματίζει:
Απώλεια κιλών = Προσέχουμε τι τρώμε
Προσέχουμε τι τρώμε = Ενδεχομένως πιο ακριβή τροφή (όχι απαραίτητα αλλά χρειάζεται πρόγραμμα).

Εξέφρασα αυτό το προβληματισμό επειδή δυστυχώς είσαι άνεργος και το οικονομικό είναι ένα θέμα.

Αρχικά θα σου έλεγα να πηγαίνεις γυμναστήριο για φουλ αερόβιο (και πιο χαλαρά βάρη) και να μειώσεις τις καθημερινές σου θερμίδες (σε αυτό το σημείο κανονικά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες αλλά ας τις ξεχάσουμε για κανα 3μηνο).

Οποιαδήποτε εξτρα πληροφορία πέραν αυτές που διάβασες από όλους έως τώρα δεν θα έχει κανένα νόημα στη φάση που είσαι!

Όταν λέμε πιο ακριβή τροφή, τι εννοούμε;  Ενταξε, είμαι άνεργος αλλά δεν μένω και μόνος.   Μένω με τους γονείς, οπότε μπορώ να έχω πρόσβαση σε ακριβή τροφή αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα..Θα πρότεινες διαιτολόγο και παρακολούθηση; 

1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Καλή αρχή! 
Δες κι εδώ, έχεις να ρίξεις διάβασμα: 

Ευχαριστώ, θα το μελετήσω.

Δημοσ.

Αν θες να χάσεις κιλά όσο γυμναστική και να κάνεις,  αν δεν ελατωσεις το φαγητό δεν θα το πετύχεις.  Όχι να το κόψεις εντελώς (γιατι το είχα κάνει εγώ και τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα). Λιγο το βραδυνό,  λιγο τα τηγανητά , τα σουβλάκια και το ψωμι και θα δεις μεγάλη βελτίωση.  Ασε που θα νιώθεις πιο καλα με τον εαυτό σου και θα έχεις μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση. Οσο για το αερόβιο χιλιες φορες σε ενα γηπεδο που ειναι ανοιχτα , εχει κοσμο , εχει δροσια το βραδυ παρα σε εναν διαδρομο . 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gbtm είπε

Όταν λέμε πιο ακριβή τροφή, τι εννοούμε;  Ενταξε, είμαι άνεργος αλλά δεν μένω και μόνος.   Μένω με τους γονείς, οπότε μπορώ να έχω πρόσβαση σε ακριβή τροφή αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα..Θα πρότεινες διαιτολόγο και παρακολούθηση; 

Ένα απλό παράδειγμα είναι οτι αντί να φας μία τυρόπιτα με 1ευρώ που είναι τραγική τροφή θα πρέπει να φας κάτι πιο καλό που ίσως έχει περισσότερο. Ή αντι να φας ενα σουβλάκι με 2 ευρώ, θα πρέπει να αγοράσεις-μαγειρέψεις ένα κοτόπουλο καλύτερα. Αλλά ok, υπάρχουν λύσεις αρκεί να βάλεις σωστό πρόγραμμα.

Όσο αφορά διαιτολόγο, ούτε για αστείο δεν θα πρότεινα, μπορείς μόνος σου με τα βασικά να καταφέρεις το στόχο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατ αρχας φιλε μπραβο για την αποφαση σου να ξεκινησεις την γυμναστικη.

μεσα σε 2 μηνες θα εχεις δει τρελη διαφορα στο σωμα σου ,αλλα κυριως στην αυτοπεποιθηση σου .

σε γενικες γραμμες ισχυουν αυτα που σου γραφουν τα παιδια απο πανω 

χοντρικα αν κοψεις το ντελιβερι και την ζαχαρη και τρως αυγα  και βρωμη για πρωινο και γενικα κοτοπουλο,ρυζι και μπροκολο θα δεις γρηγορα μεγαλη αλλαγη .

γενκα πρεπει να βαλεις στην διατροφη πολλα φρουτα σαλατες φυστικοβουτυρο γιαουρτι κτλ κτλ 

μετα την προπονηση σου μπορεις να πινεις ενα ροφημα πρωτεινης και ενα φρουτο 

πολυ μπακαλιστικα ολα αυτα.

βρες ενα γυμναστηριο μιση ωρα μακρια με τα ποδια ωστε να κανεις ζεσταμα πριν και αποκατασταση μετα 

και εννοειται να πηγαινεις πρωινες ωρες που εχει πεισσοτερες γυναικες μεσα .μονο και μονο μια καλημερα που θα λες ,θα νιωθεις λιγο καλυτερα 

Επεξ/σία από skatopaido
  • Like 1
Δημοσ.

Το πιο βασικό απ'όλα είναι ο στόχος που θέτεις και η βούλησή σου στην επίτευξή του χωρίς να παρεκλίνεις!

Όσο αφορά τη διατροφή τα πολύ βασικά και σε γενικά πλαίσια (τα οποία σου είναι υπεραρκετά για την ώρα) είναι τα παρακάτω:
1. Τρώμε πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα (και με λιγότερα γίνεται η δουλειά απλά με τα περισσότερα θα κάνεις το μεταβολισμό να δουλευέι και περισσότερο)
2. Τρώμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε ανα ημέρα (συνήθως σε έναν ενήλικο άντρα είναι 2000-2200 θερμίδες ημερησίως). Άρα χρειάζεται να μετράς θερμίδες. Με τον καιρό θα αποκτήσεις πείρα για τις τροφές και τις θερμίδες και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς πολύ (θα καταλαβαίνεις αυθόρμητα τι/πόσο/ποτε να φας)
3. Μειώνεις αρκετά τους υδατάνθρακες
4. Καλό είναι να ανεβάσεις τις πρωτεϊνες
5. Κόβεις τα κακά λιπαρά δια ροπάλου
6. Κόβεις ζάχαρες-γλυκά
7. Κόβεις τα τηγανιτά και τα συναφή δια ροπάλου
8. Προσθέτεις τροφές με καλά λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο, καρύδια κ.λ.π.)

Μην κόψεις απότομα πολλές θερμίδες, θα νιώθεις αδύναμος, σιγά σιγά όλα θα γίνουν.
Θα πρέπει να ψάξεις λίγο στην αρχή πόσες θερμίδες έχουν οι τροφές που σε ενδιαφέρουν για να ξέρεις τι γίνεται.

ΜΗΝ ακούσεις ποτέ αυτούς που θα σου πουν, "έλα μωρέ, φάε οτι θέλεις, θα τα καις στο γυμνστήριο". Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι γυμνάζονται χρόνια και ο μεταβολισμός τους έχει πλέον μάθει αλλιώς και ναι, ισχύει για αυτούς απλά έχουν ξεχαστεί! Αργότερα θα το κάνεις και εσύ (και πάλι χρειάζεται μέτρο και αναλόγως την ηλικία).

Τα παραπάνω μου φαίνονται παντελώς φυσιολογικά προσωπικά γιατί δεν είναι παρά μόνο μια σταγόνα στη θάλασσα των λεπτομερειών που αφορούν την γυμναστική-διατροφή.

Μην πελαγώσεις, τα 2 βασικά σου είναι: Γυμναστική και Λιγότερες θερμίδες. Έχε αυτά στο μυαλό σου και όλα θα έρθουν σωστά.

Α! και κάτι ακόμα που βοηθάει (παρόλο που εγώ συνήθως τα βαριέμαι αυτά)... προσωπικό ημερολόγιο... Θα καταλάβεις αργότερα πόσο ευεργετικό θα είναι για σένα.

Και διάβασε και το παρακάτω thread:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/642623-das-fitness-thread-tips-και-προγράμματα-for-fitness-όχι-απορίες/

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...