Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, defacer είπε

Το νόημα της ερώτησης είναι να δώσεις στους ακατάλληλους σκοινί να κρεμαστούν.

Για αυτό και θεωρω εντελώς απαρχαιωμένες τέτοιου ειδους συνεντευξεις, που αντι να επικεντρωθουν στην ουσία και στο αν ο υποψήφιος έχει τα προσόντα, προσπαθουν να βρουν τρόπους να τον απορρίψουν. Παρόμοιας ουσίας ειναι και ερωτήσεις τυπου "πως βλέπετε τον εαυτό σας σε 1-5-10 χρόνια", "πειτε μας 2 πλεονεκτήματά σας" και λοιπές άνευ ουσίας ερωτήσεις.

Αυτο δείχνει είτε ανικανότητα του εν δυνάμη εργοδότη ή υπεύθηνου για τις συνεντεύξεις, να διακρίνει τις ικανότητες του εκάστοτε υποψηφιου με στοχευμένες ερωτήσεις επι της ουσίας, είτε οτι κάνει μια συνέντευξη απλά για να την κάνει (δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις)

Και επειδη δυστυχως υπάρχουν δεκάδες που δε μπορούν ή δε θέλουν να διακρινουν έναν σοβαρό υποψήφιο, καλό ειναι όταν πας για συνέντευξη, να τονίζεις/υπενθυμίζεις όσο μπορεις τους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζεις ή κάνεις για τη θέση.

Απ τις καλύτερες απαντήσεις που έχω ακούσει ειναι το "Ναι στη ζωή μου ειμαι αγχώδης, είμαι ψιλοακατάστατος κτλ...Στη δουλειά μου, δεν αφήνω τίποτε να με επιρρεάσει".  

Οχι οτι ο εργοδότης και εκει δε μπορει να βρει, αλλά εκει καταλαβαίνεις οτι η συνεντευξη ειναι παρωδία και μιλάμε για εργασία χωρις σοβαρότητα που δε δινουν βάση στην ουσία. Αν πεινάς, θα παιξεις το παιχνίδι τους και θα τους λες παραμυθια που θέλουν να ακουσουν. Αν κοιτάς για κάτι καλύτερο, παιζεις το δικό σου παιχνίδι, πάντα με σεβασμό.

Άσχετο αλλά θυμάμαι όταν ημουν εκτός Ελλάδος, μας ειχε έρθει ένα παλικάρι και ως ομάδα του πήραμε όλοι μαζι συνεντευξη. Τον ρωτάει λοιπόν ένας από την ομάδα:

"Yπάρχει κάτι στη ζωή σας που πιστεύετε οτι θα μπορουσε να μειώσει την εργασιακή σας απόδοση"

"Ναι, έχω 2 πιτσιρίκια που με βλέπουν ως Θεό, που μου κολάνε αυτοκόλλητα στο σακάκι πριν φυγω για δουλειά, που μπορει να αρρωστήσουν και εγώ να έχω το μυαλό μου εκεί κτλ. Ναι, όταν θα μου συμβαίνει κάτι, θα ειστε οι πρωτοι που θα το ξέρετε".

Εκτιμήθηκε η απόλυτη ειλικρίνια και ο τυπος προσλήφθηκε. Δε μας κρέμασε ποτέ.Ακόμα και όταν έλειπε για λογους των παιδιών του, έστελνε report από το σπίτι. Θεουλης. Ιρλανδός παρεμπιπτόντως :P 

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, pontez2 said:

Αυτο δείχνει είτε ανικανότητα του εν δυνάμη εργοδότη ή υπεύθηνου για τις συνεντεύξεις, να διακρίνει τις ικανότητες του εκάστοτε υποψηφιου με στοχευμένες ερωτήσεις επι της ουσίας, είτε οτι κάνει μια συνέντευξη απλά για να την κάνει (δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις)

Διαφωνώ. Εγώ το βλέπω σαν ερώτηση "καταλαβαίνεις τι γίνεται εδώ αυτή τη στιγμή;", και θεωρώ πολύ σημαντική έλλειψη ικανότητας το να μην καταλαβαίνει.

Σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον θα έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που φαίνονται ηλίθιες αλλά δε σταματάνε να χρήζουν επαγγελματικής αντιμετώπισης. Αυτή είναι μία από αυτές.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.

Αυτές οι ερωτήσεις απαντώνται όπως πρέπει από τα ancient memes. Λόγω σεμνοτηφιας δεν βάζω κάποιο meme εδώ αλλά πραγματικά οι απαντήσεις του υποψηφίου είναι αυτές που θα θέλαμε να πούμε όλοι σε αυτές τις χαζές ερωτήσεις.

Δημοσ.

Αν σε ρωτήσει ποιο είναι το μειονέκτημα σου, πες του ότι ροχαλίζεις!!!! Πέρα από την πλάκα.. Δεν θα σε ρωτήσει κάτι τέτοιο. Δεν πας για θέση γραφείου!! Πιθανές ερωτήσεις :

1) πως έμαθες για την εταιρία μας; Εχεις κάποιον γνωστό που δουλεύει εδώ; (το ρωτάνε συχνά) 

2) τι ξέρεις για την εταιρία; (τι παράγει /εμπορεύεται) 

3) έχεις προϋπηρεσία σε παρόμοια εταιρία; εχεις δουλέψει ξανά σε αποθήκη; 

4) έχεις άλλες υποχρεώσεις; (αυτό το ρωτάνε σε εταιρείες που μπορεί να σε κρατάνε συχνά παραπάνω ή να σε καλούν να πηγαίνεις ακατάστατος ώρες. Πχ εργοστάσια που λειτουργούν 24ωρο) 

4) τι δουλειά έκανες πριν και γιατί έφυγες από κει; 

5) έχεις ενεργό ταμείο ανεργίας; 

6)Τι σε κάνει να θες να εργαστείς σε εμάς; 

Τετοιες ερωτήσεις θα σου κάνουν. Τίποτα "ψαγμένο" και εξειδικευμένο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά όσα πιο πολλά μάθεις για την εταιρεία τόσο πιο πολύ θα ανέβεις στην εκτίμηση τους, επίσης καλό θα ήταν να βάλεις και φίλους και γνωστούς να μεσολαβήσουν να πουν καλά λόγια για σένα αρκετοί το κάνουν αυτό.

επίσης κάτι άλλο για μελλοντική χρήση είναι το cover letter κάτι που πολλοί λίγοι το δίνουν σημασία όταν στέλνουν βιογραφικό. Με αυτό θα τους δείξεις ότι σοβαρός,υπεύθυνος,οργανωτικός και δυνατός παίχτης

Θυμήσου χρησιμοποίησε τους φίλους και γνωστούς για να βρεις δουλειά και τις γνώσεις σου για να την κρατήσεις ;)

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης
Δημοσ.
Στις 7/11/2018 στις 3:09 ΜΜ, kon1to είπε

ποτέ δεν κατάλαβα γιατι σου ζητάνε να πεις ένα μειονέκτημα σου, αφου είτε θα πεις κατι που ειναι δουλεμένο στην προπόνηση και μάλλον δεν είναι αληθές ή απλά θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση και θα κομπλάρεις...

Γιατί ακολουθεί μετά από ερώτηση πες μου 3 πλεονεκτήματα πο είναι όλοι λαλίστατοι ενώ στην ερώτηση για τα μειονεκτήματα δεν έχει να πει κανείς κάτι που σημαίνει ότι μαλλον δεν μπορεί να δεχθεί κριτική αφού δεν μπορεί να κάνει την αυτοκριτική του και επίσης πως να βελτιώσεις κάποιον που δεν έχει μειονεκτήματα .....

4 ώρες πριν, orck είπε

Αυτές οι ερωτήσεις απαντώνται όπως πρέπει από τα ancient memes. Λόγω σεμνοτηφιας δεν βάζω κάποιο meme εδώ αλλά πραγματικά οι απαντήσεις του υποψηφίου είναι αυτές που θα θέλαμε να πούμε όλοι σε αυτές τις χαζές ερωτήσεις.

Συμφωνώ πρέπει να προσλαμβάνουν με κλήρωση ...τι ερωτήσεις και παπαριες.....

• Like 1
Δημοσ.

Αμερικλανιες  πολυεθνικου ''στελεχιακου'' τυπου.Και αντε να εισαι πωλητης , οταν λεμε πωλητης δεν λεμε να δωσεις στον πελατη το xl μπλουζακι η να δειξεις την γαματη <4κ> τηλεοραση στην γιαγια, αλλα να δειξεις καταλογους, να συναντηθεις με πελατες κλπ...να εχουν καποιο νοημα οι ερωτησεις ''προσωπικοτητας''.

Ε οχι και ο  καθε <φιλελες>  εργοδοτης, που στον μισο ελευθερο χρονο του περιμενει να πεσει ο...Σταλιν  και να κοπουν οι συνταξεις για να ερθουν εμιρηδες επενδυτες και να γεμιζει..η τσεπη του λεφτα , η o καθε αργοσχολος τσιφτελελο-χιουμανορεσορσας να θελει και cover letter  😅

Για αυτο υπαρχουν και οι συμβασεις ορισμενου χρονου,για να δοκιμασεις τον αλλο , αν χρειαστει να τον εκπαιδευσεις κιολας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...