corsair04 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα Μετά από μεγάλη ζημιά σε laptop αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την μητρική μονή της ....Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα κουτί και να δουλεύει το συγκεκριμένο σύστημα ....είδα αρκετά βιντεακια με ξύλινες κατασκευές ...Το ερώτημα είναι εάν σχεδιάσω το συγκεκριμένο κουτί μαζί με της θύρες που θα ήθελα να έχει ..πόσο εύκολο είναι να γίνει 3d εκτύπωση ....είδα κάποια site που στέλνεις το σχέδιο και το εκτυπώνει ....δεν έχω ξανά ασχοληθεί ....Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά το κόστος καθώς και την ευκολία της σχεδίασης και την ποιότητα της εκτύπωσης .....
tsakfot Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, corsair04 είπε Καλησπέρα Μετά από μεγάλη ζημιά σε laptop αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την μητρική μονή της ....Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα κουτί και να δουλεύει το συγκεκριμένο σύστημα ....είδα αρκετά βιντεακια με ξύλινες κατασκευές ...Το ερώτημα είναι εάν σχεδιάσω το συγκεκριμένο κουτί μαζί με της θύρες που θα ήθελα να έχει ..πόσο εύκολο είναι να γίνει 3d εκτύπωση ....είδα κάποια site που στέλνεις το σχέδιο και το εκτυπώνει ....δεν έχω ξανά ασχοληθεί ....Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά το κόστος καθώς και την ευκολία της σχεδίασης και την ποιότητα της εκτύπωσης ..... εξαρτάται από το μέγεθος καθώς και το υλικό που θέλεις να εκτυπώσεις.Σε κάποιες περιπτώσεις χρεώνουν και με την ώρα (από 3-10 ευρώ) Επίσης πρέπει το σχέδιο, εφόσον το φτιάξεις εσύ,, θα πρέπει να είναι 3d printed friendly, δλδ. να αποφύγεις πολύπλοκες γωνίες με πολλά οverhangs, περίεργες γεωμετρίες που μπορεί να μην εκτυπώνονται εύκολα etc. Έχω 3d printer αν έχεις το σχέδιο μπορώ να σε εξυπηρετήσω, προφανώς μόνο με την αξία των υλικών και αν έχεις το σχέδιο και τις διαστάσεις μπορώ να σου δώσω μια εκτίμηση ή να σε βοηθήσω με το σχεδιασμό του. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από tsakfot
orck Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, corsair04 είπε Καλησπέρα Μετά από μεγάλη ζημιά σε laptop αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την μητρική μονή της ....Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα κουτί και να δουλεύει το συγκεκριμένο σύστημα ....είδα αρκετά βιντεακια με ξύλινες κατασκευές ...Το ερώτημα είναι εάν σχεδιάσω το συγκεκριμένο κουτί μαζί με της θύρες που θα ήθελα να έχει ..πόσο εύκολο είναι να γίνει 3d εκτύπωση ....είδα κάποια site που στέλνεις το σχέδιο και το εκτυπώνει ....δεν έχω ξανά ασχοληθεί ....Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά το κόστος καθώς και την ευκολία της σχεδίασης και την ποιότητα της εκτύπωσης ..... Ο σχεδιασμος θελει χρονο, εαν δεν μπορεις να το κανεις εσυ τοτε θα πρεπει να πληρωσεις. (εαν δεν εχει ηδη τον εκτυπωτη να κανεις και τις απαραιτητες δοκιμες τοτε δεν μπορεις) Ενα κουτι στο μεγεθος φορητου υπολογιστη θελει παρα πολυ υλικο και παρα πολλες ωρες. Πιστευω οτι με λιγοτερο απο ενα 50αρικο δεν θα την βγαλεις με τιποτα. Καλυτερα να κοιταξεις στο ebay για ανταλλακτικο κελυφος του υπολογιστη σου. Ακομη και με σπασμενη οθονη (δεν το λες αλλα πονταρω οτι κατα 99% ειναι αυτο) μπορει να δουλεψει κανονικα χωρις την οθονη επανω του.
corsair04 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Στις 8/11/2018 στις 12:15 ΜΜ, Chape είπε Γιατί δεν φτιάχνεις ένα από Plexiglas? καλή ιδέα εάν υπάρχει σε μαύρο αδιαφανή χρώμα .....θα φαινόταν κάλο
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Άμα θέλεις αδιαφανές το φτιάχνεις και από ξύλο. Άμα θέλεις πλέξι, το βάφεις και από μέσα
corsair04 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Στις 8/11/2018 στις 3:46 ΜΜ, orck είπε Ο σχεδιασμος θελει χρονο, εαν δεν μπορεις να το κανεις εσυ τοτε θα πρεπει να πληρωσεις. (εαν δεν εχει ηδη τον εκτυπωτη να κανεις και τις απαραιτητες δοκιμες τοτε δεν μπορεις) Ενα κουτι στο μεγεθος φορητου υπολογιστη θελει παρα πολυ υλικο και παρα πολλες ωρες. Πιστευω οτι με λιγοτερο απο ενα 50αρικο δεν θα την βγαλεις με τιποτα. Καλυτερα να κοιταξεις στο ebay για ανταλλακτικο κελυφος του υπολογιστη σου. Ακομη και με σπασμενη οθονη (δεν το λες αλλα πονταρω οτι κατα 99% ειναι αυτο) μπορει να δουλεψει κανονικα χωρις την οθονη επανω του. καλησπέρα μετά από πέσιμο δεν έμεινε και κάτι που δεν έσπασε.... η μητρική λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ...γιαυτό μου φάνηκε κάλο σαν ιδέα ...τώρα δεν έχω καμίσ επαφή από εκτυπωτές 3d συνεπώς και από σχεδίαση ....
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 52 λεπτά πριν, corsair04 είπε καλησπέρα μετά από πέσιμο δεν έμεινε και κάτι που δεν έσπασε.... η μητρική λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ...γιαυτό μου φάνηκε κάλο σαν ιδέα ...τώρα δεν έχω καμίσ επαφή από εκτυπωτές 3d συνεπώς και από σχεδίαση .... Για να βγάλει κάποιος σχέδιο θα θέλει είτε κάποιο pdf με ακριβές διαστάσεις είτε τα σπασμένα κομμάτια της βάσης, το επόμενο μεγάλο πρόβλημα είναι το μέγεθος εκτυπωσης, αυτή την στιγμή ο μέσος όρος το 22χ22 (μετά πάει 20χ30 και μετά 30χ30) ακόμα; το και στον 30χ30 δεν νομίζω να χωράει Οπότε θα πρέπει είτε να βρεις μαγαζί/χρήστη με μεγαλύτερη επιφάνεια εκτυπωσης είτε να βγει σε 2 κομμάτια μετά σε τιμή θα σου βγει αρκετά αν θες σχέδιο +εκτύπωση μια θήκη laptop έχει ένα σωρό βάσεις οπότε μιλάμε για αρκετές ώρες σχεδιασμού και άλλες τόσες εκτύπωσης, το συμπέρασμα είτε βρίσκεις από ebay, είτε πας σε κάτι τελείως απλό από plexi/ξυλο
john_shadow Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Στις 8/11/2018 στις 12:29 ΜΜ, tsakfot είπε εξαρτάται από το μέγεθος καθώς και το υλικό που θέλεις να εκτυπώσεις.Σε κάποιες περιπτώσεις χρεώνουν και με την ώρα (από 3-10 ευρώ) Επίσης πρέπει το σχέδιο, εφόσον το φτιάξεις εσύ,, θα πρέπει να είναι 3d printed friendly, δλδ. να αποφύγεις πολύπλοκες γωνίες με πολλά οverhangs, περίεργες γεωμετρίες που μπορεί να μην εκτυπώνονται εύκολα etc. Έχω 3d printer αν έχεις το σχέδιο μπορώ να σε εξυπηρετήσω, προφανώς μόνο με την αξία των υλικών και αν έχεις το σχέδιο και τις διαστάσεις μπορώ να σου δώσω μια εκτίμηση ή να σε βοηθήσω με το σχεδιασμό του. για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, πιστεύεις οτι μπορεί να φτιαχτεί ένα μικρο χειριστήριο συναγερμού αυτοκινήτου με 3d printing?
tsakfot Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, john_shadow είπε για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, πιστεύεις οτι μπορεί να φτιαχτεί ένα μικρο χειριστήριο συναγερμού αυτοκινήτου με 3d printing? νομίζω ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. εγώ προσωπικά έχω επιτυχώς σχεδιάσει/εκτυπώσει κάποιους σπασμένους διακόπτες παραθύρων με μέγεθος 2χ1 εκατοστά για το αυτοκίνητο. Το "δύσκολο" είναι το 3d cad και λιγότερο το printing τους. Και το printing έχει μυστικά και δουλειά αλλά το πρώτο είναι σημαντικότερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα