k_w_t Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Παιδια τι γινεται με τα τιμολογια και τα skroutzoμαγαζα... Εαν θελεις αρθρο 39α σου ζητανε ενα καρο χαρτια... οκ δεκτο.... Εαν θες τιμολογιο χωρις αρθρο 39Α να πληρωσεις κανονικα το ΦΠΑ παλι ζητανε ενα καρο χαρτια.... Τι κολλημα εχουν φαει οταν ακουνε την λεξη τιμολογιο....? Θελουν να κοβουν μονο αποδειξεις ?
isay Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, k_w_t είπε Παιδια τι γινεται με τα τιμολογια και τα skroutzoμαγαζα... Εαν θελεις αρθρο 39α σου ζητανε ενα καρο χαρτια... οκ δεκτο.... Εαν θες τιμολογιο χωρις αρθρο 39Α να πληρωσεις κανονικα το ΦΠΑ παλι ζητανε ενα καρο χαρτια.... Τι κολλημα εχουν φαει οταν ακουνε την λεξη τιμολογιο....? Θελουν να κοβουν μονο αποδειξεις ? 17 σελιδες αναλυση και σχολια -> https://www.insomnia.gr/forums/topic/660746-αγορά-κινητού-τάμπλετ-λάπτοπ-κονσόλας-χωρίς-φπα-πολ-11502017-—-και-σκρουτζομάγαζα/?
k_w_t Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 17 σελιδες αναλυση για τιμολογια χωρις ΦΠΑ.. Εγω ρωτησα για τιμολογιο με ΦΠΑ.... 8 λεπτά πριν, isay είπε 17 σελιδες αναλυση και σχολια -> https://www.insomnia.gr/forums/topic/660746-αγορά-κινητού-τάμπλετ-λάπτοπ-κονσόλας-χωρίς-φπα-πολ-11502017-—-και-σκρουτζομάγαζα/?
isay Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να σε παραπέμψω εκει προφανώς ήξερα οτι μπορεις να βρεις εκει και την απαντηση που θες, αλλα εσυ το εξέλαβες ότι στην ειπα (που το κάνω τώρα). Συνοπτικά λοιπον, τα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα επειδη κανουν μαλαγανιες με αποδειξεις-φπα-κωδικους ΔΕΝ θελουν τιμολογια γιατί δεν μπορουν να τα δικαιολογήσουν. Εχω εγω πχ παπουτσαδικο και πουλώ στη ζουλα κινητά, αλλά σου κόβω μη μηχανογραφημένη αποδειξη γιατί δεν μπορω να κοψω τιμολογιο που περιγράφεται το ειδος. edit: Για αντιστοιχους λογους ΣΥΝ φορολογικους ζητάνε και χαρτουρα για τιμολογιο οπου το τιμολογιο το κοβεις αλλος Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από isay 1 1
k_w_t Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, isay είπε Για να σε παραπέμψω εκει προφανώς ήξερα οτι μπορεις να βρεις εκει και την απαντηση που θες, αλλα εσυ το εξέλαβες ότι στην ειπα (που το κάνω τώρα). Συνοπτικά λοιπον, τα περισσοτερα σκρουτζομαγαζα επειδη κανουν μαλαγανιες με αποδειξεις-φπα-κωδικους ΔΕΝ θελουν τιμολογια γιατί δεν μπορουν να τα δικαιολογήσουν. Εχω εγω πχ παπουτσαδικο και πουλώ στη ζουλα κινητά, αλλά σου κόβω μη μηχανογραφημένη αποδειξη γιατί δεν μπορω να κοψω τιμολογιο που περιγράφεται το ειδος. edit: Για αντιστοιχους λογους ΣΥΝ φορολογικους ζητάνε και χαρτουρα για τιμολογιο οπου το τιμολογιο το κοβεις αλλος Το θεμα ειναι πηγα σημερα να παρω ενα iPad και ζητησα τιμολογιο το οποιο ειναι δεν εχει απαλλαγη ΦΠΑ και δεν μου εκοβαν.. Μονο αποδειξη.. ΥΓ το παραδειγμα με το παπουτσαδικο ολα τα λεφτα αλλα αν σου πω οτι το e-fresh στην εφορια φαινεται καταστημα ψιλικων τι θα πεις ? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από k_w_t
mezger Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δεν είναι επιλογή σου αν το τιμολόγιο θα έχει ΦΠΑ ή όχι, είναι υποχρεωμένος ο πωλητής να ελέγξει αν υπάγεσαι στον ΦΠΑ, και αν ναι, να σου κόψει τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ. Αλλιώς, όπως σου είπαν μόνο απόδειξη.
k_w_t Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, mezger είπε Δεν είναι επιλογή σου αν το τιμολόγιο θα έχει ΦΠΑ ή όχι, είναι υποχρεωμένος ο πωλητής να ελέγξει αν υπάγεσαι στον ΦΠΑ, και αν ναι, να σου κόψει τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ. Αλλιώς, όπως σου είπαν μόνο απόδειξη. Ειπαν οτι πρεπει να κανουν ελεγχο με τα ταδε χαρτια και θα μου απαντησουν σε 5-10 μερες.... Τι ελεγχο κανουν τοσες μερες...?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δεν καταλαβα κατι...Εσυ θες τιμολογιο ΜΕ φπα? Γινεται αυτό? Αυτό δεν είναι η αποδειξη? Τιμολογιο κόβουμε όταν θελουμε να εκπεσει ο ΦΠΑ... 1
logistoulis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Δεν καταλαβα κατι...Εσυ θες τιμολογιο ΜΕ φπα? Γινεται αυτό? Αυτό δεν είναι η αποδειξη? Τιμολογιο κόβουμε όταν θελουμε να εκπεσει ο ΦΠΑ... όχι ρε συ στα τιμολόγια πληρώνεις τον φπα κανονικά, όπως και στην απόδειξη εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις βέβαια όπως το 39α που λένε πιο πάνω ή με κάνα απαλλακτικό όπως κάνουν στα καράβια Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, logistoulis είπε όχι ρε συ στα τιμολόγια πληρώνεις τον φπα κανονικά, όπως και στην απόδειξη οκ λαθος μου τοτε, δεν εχω κοψει και ποτε απλα νομιζα ότι και καλα το πληρωνουν οι εταιριες όταν αποδιδουν ΦΠΑ κτλπ...
logistoulis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε οκ λαθος μου τοτε, δεν εχω κοψει και ποτε απλα νομιζα ότι και καλα το πληρωνουν οι εταιριες όταν αποδιδουν ΦΠΑ κτλπ... πολύ βλάχικα έχεις φπα εσόδων, φπα εξόδων και κάθε φορά που στέλνεις φπα υπολογίζεται η διαφορά 1)αν των εσόδων είναι περισσότερο πληρώνεις τη διαφορά 2) αν είναι ίσα δεν πληρώνεις τίποτα 3) αν των εξόδων είναι περισσότερο έχεις πιστωτικό το πιστωτικό αυτό το πας και σε επόμενη δηλωση φπα και συμψηφίζεται.. δηλαδή μπορεί σε επόμενη δήλωση να έβγαινες χρεωστικός, αλλά δεν πληρώνεις γιατί έχεις πιστωτικό από προηγούμενη υποβολή , πολλά μαγαζιά όταν ανοίγουν πχ επειδή μπορεί να έχουν πάρει πολλά ακριβά πάγια μπορεί να αργήσουν μέχρι να πληρώσουν πρώτη φορά φπα επειδή θα σέρνουν για καιρό ένα σημαντικό πιστωτικό, βέβαια αν το σέρνεις για υπερβολικά πολύ καιρό είναι και μια ένδειξη ότι φοροδιαφεύγεις.. δεν χτυπάς αποδείξεις.. ειδικά αν έχεις πελατεία λιανικής και πάγια ή εμπορεύματα που τα παίρνεις χονδρική υποχρεωτικά είναι με τιμολόγιο οπότε φαίνονται θες δε θες κάποιες εταιρείες επειδή δεν πρόκειται ποτέ να βγουν χρεωστικές στον φπα ανά διαστήματα κάνουν μια διαδικασία (μπορεί να χρειαστεί να περάσουν και από κάποιον έλεγχο) να τους επιστραφεί το πιστωτικό τους από την εφορία ο 39α με τα κινητά κτλ ουσιαστικά έγινε για να αποφύγει το κράτος τη χασούρα από απάτες σε παραεισαγωγές για την οποία δε μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, οπότε έβαλε γενικά αυτά τα προϊόντα χωρίς φπα ώστε να μην έχει μεν να περιμένει το κέρδος από τις συναλλαγές που εκ των πραγμάτων δεν θα έπαιρνε, αλλά να μην βεβαιώνει και ποσά που δεν γίνεται να πάρει έτσι κι αλλιώς και να εμφανίζει μαύρες τρύπες (πάρα πολύ από το χρέος προς το δημόσιο άλλωστε δεν παίζει ή δεν γίνεται να εισπραχθεί ποτέ, δεν έχει νόημα να γίνει πιο μεγάλο ) αλλά ελέγχουν τα μαγαζιά αν είσαι σε κανονικό καθεστώς φπα για να μπορείς να πάρεις κάτι χωρίς καθόλου φπα, αυτό συνήθως ζητάνε ένα screenshot από την προσωποποιημένη που να δείχνει ότι είσαι σε κανονικό καθεστώς διαφορετικά όπως είπα και πιο πάνω υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπως οι ναυτιλιακές που για τα έξοδα των καραβιών σκάνε με απαλλακτικό και δεν πληρώνουν καθόλου φπα και για τα έξοδα του γραφείου που πληρώνουν φπα κατά την αγορά κάνουν τη διαδικασία να τα ζητάνε πίσω από την εφορία Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα