Actosss Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση ψαχνω παντου αλλα δεν μπορω να βρω μια σωστη απαντηση!! Μπεικα στη επηδοτηση για το ταμειο ανεργειας και μετα απο εναν μηνα ακριβως βρεικα δουλεια οποτε διεκοψα την επιδοτηση. Τρεις μηνες μετα με απολυσανε.Τωρα δικαιουμε να ξανασυνεχισω το ταμειο ανεργιας??? PS εχω περιπυ 10 ενσημα το μηνα μισα εννοειτε γιατι πλεον σψεδον κανεις δεν κολαει ολοκληρα.
Glikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Απ΄όσο ξέρω, αν είχες τα ένσημα και μπήκες ταμείο , μπορείς να το συνεχίσεις μετά την απόλυση. Εφ΄όσον ήταν απόλυση και όχι παραίτηση. Άντε ΟΑΕΔ να ρωτήσεις για σιγουριά.
eidikos33 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά αν κάνει κάποιος σύμβαση ορισμενου χρόνου για έναν μήνα και με την λήξη ο εργοδότης θέλει να του ανανεώσει αλλά ο εργαζόμενος αρνηθεί,ο εργαζόμενος μπορεί να πάρει ταμείο?
Glikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Ταμείο δεν βγαίνεις με παραίτηση, μόνο με απόλυση, έστω και αν δούλεψες 1 μέρα.
eidikos33 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Glikos είπε Ταμείο δεν βγαίνεις με παραίτηση, μόνο με απόλυση, έστω και αν δούλεψες 1 μέρα. Εγώ δε κατάλαβες τι ειπα. Αν κάνω σύμβαση ορισμένου χρόνου και όταν λήξει η σύμβαση του ορισμένου χρόνου ο εργοδότης θέλει να σου κάνει και άλλη σύμβαση αλλά εσύ αρνηθείς αν μπορείς να πάρεις ταμείο? Όχι να υπογράψεις την επόμενη σύμβαση απλά όταν λήξει η σύμβαση και σου πουν ότι θέλουν να σου ανανεώσουν να τους πει ο εργαζόμενος όχι αν μπορεί να πάρει ταμείο έτσι
Glikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Εγώ δε κατάλαβες τι ειπα. Αν κάνω σύμβαση ορισμένου χρόνου και όταν λήξει η σύμβαση του ορισμένου χρόνου ο εργοδότης θέλει να σου κάνει και άλλη σύμβαση αλλά εσύ αρνηθείς αν μπορείς να πάρεις ταμείο? Όχι να υπογράψεις την επόμενη σύμβαση απλά όταν λήξει η σύμβαση και σου πουν ότι θέλουν να σου ανανεώσουν να τους πει ο εργαζόμενος όχι αν μπορεί να πάρει ταμείο έτσι Αφού λήξει η σύμβαση γίνεται απόλυση. Μπορείς να αρνηθείς την ανανέωση αν δεν θες να συνεχίσεις. Η άρνηση δεν παίζει ρόλο από την στιγμή που δεν έκανες ανανέωση. Πρώτη φορά θα βγείς ταμείο?
eidikos33 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Glikos είπε Αφού λήξει η σύμβαση γίνεται απόλυση. Μπορείς να αρνηθείς την ανανέωση αν δεν θες να συνεχίσεις. Η άρνηση δεν παίζει ρόλο από την στιγμή που δεν έκανες ανανέωση. Πρώτη φορά θα βγείς ταμείο? Όχι έχω ξαναμπεί ταμείο απλώς ένας φίλος μου επιμένει ότι στον ΟΑΕΔ του είπαν ότι δεν μπορεί να μπει με λήξη σύμβασης επειδή ο εργοδότης ήθελε να τον κρατήσει ενώ αυτός δεν συναινεσε
Glikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, eidikos33 είπε Όχι έχω ξαναμπεί ταμείο απλώς ένας φίλος μου επιμένει ότι στον ΟΑΕΔ του είπαν ότι δεν μπορεί να μπει με λήξη σύμβασης επειδή ο εργοδότης ήθελε να τον κρατήσει ενώ αυτός δεν συναινεσε Με το ζόρι δεν σε κρατάει κάποιος, εφ'όσον έχει λήξει η σύμβαση και έγινε απόλυση. Κάτι άλλο θα έγινε ή δεν θα κατάλαβε καλά. Μπορεί και να του είπανε ότι νά'ναι εκεί στον ΟΑΕΔ. Τώρα να άλλαξε ο νόμος αμφιβάλλω.
chsam Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, eidikos33 είπε Παιδιά αν κάνει κάποιος σύμβαση ορισμενου χρόνου για έναν μήνα και με την λήξη ο εργοδότης θέλει να του ανανεώσει αλλά ο εργαζόμενος αρνηθεί,ο εργαζόμενος μπορεί να πάρει ταμείο? Φυσικα και μπορει, εφοσον εληξε η συμβαση τελειωσε το θεμα.Εκτος κ αν την ανανεωσε μονομερως ο εργοδοτης... 2 ώρες πριν, Glikos είπε Αφού λήξει η σύμβαση γίνεται απόλυση. Δεν ισχυει αυτο.Αλλο ληξη συμβασης, αλλο απολυση.Αλλο χαρτι κατατιθεται στην μια περιπτωση και αλλο στην αλλη απο τον εργοδοτη. 6 ώρες πριν, Actosss είπε Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση ψαχνω παντου αλλα δεν μπορω να βρω μια σωστη απαντηση!! Μπεικα στη επηδοτηση για το ταμειο ανεργειας και μετα απο εναν μηνα ακριβως βρεικα δουλεια οποτε διεκοψα την επιδοτηση. Τρεις μηνες μετα με απολυσανε.Τωρα δικαιουμε να ξανασυνεχισω το ταμειο ανεργιας??? PS εχω περιπυ 10 ενσημα το μηνα μισα εννοειτε γιατι πλεον σψεδον κανεις δεν κολαει ολοκληρα. Φυσικα και μπορεις, τα ενσημα που μετρανε ειναι το τελευταιο 14 μηνο χωρις τους δυο τελευταιους μηνες, απλα ισως βγεις λιγοτερο χρονο (οσο δικαιουσαι κανονικα μειον αυτον που ησουν τον μηνα δηλαδη) Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από chsam
Glikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Εγώ ξέρω ότι αν δεν έγινε παραίτηση, μπορείς να βγείς. Τουλάχιστον όταν είχα βγει εγώ αυτό ίσχυε. Και με λήξη της σύμβασης μπορείς, αφού κάνει τα απαραίτητα χαρτιά ο εργοδότης. Να σε κρατήσει με το ζόρι στην δουλειά δεν γίνεται.
eidikos33 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Glikos είπε Εγώ ξέρω ότι αν δεν έγινε παραίτηση, μπορείς να βγείς. Τουλάχιστον όταν είχα βγει εγώ αυτό ίσχυε. Και με λήξη της σύμβασης μπορείς, αφού κάνει τα απαραίτητα χαρτιά ο εργοδότης. Να σε κρατήσει με το ζόρι στην δουλειά δεν γίνεται. Σωστά οπότε με λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου μπορείς να μπεις ταμείο
Glikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, eidikos33 είπε Σωστά οπότε με λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου μπορείς να μπεις ταμείο Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα τελευταία αλλά καλύτερα να πάει πάλι στον ΟΑΕΔ ο φίλος σου να ρωτήσει.
chsam Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Glikos είπε Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τίποτα τελευταία αλλά καλύτερα να πάει πάλι στον ΟΑΕΔ ο φίλος σου να ρωτήσει. Δεν εχει αλλαξει τιποτα, το εκανα εγω.
eidikos33 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, chsam είπε Δεν εχει αλλαξει τιποτα, το εκανα εγω. Τι χαρτιά προσκομισες από τον εργοδότη? Βεβαίωση Ενσημων μόνο?
chsam Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Τι χαρτιά προσκομισες από τον εργοδότη? Βεβαίωση Ενσημων μόνο? Απο την δουλεια πηρα αυτα για ληξη συμβασης ορισμενου χρονου(ο λογιστης θα ξερει): 1-Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (Ε7). Για απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικές εργασίες η Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου πρέπει να είναι σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη. 2- «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου διμήνου πριν από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα