Διόκλητος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χμμ, απο πού να αρχίσω. Είμαι 18, πέρασα Τεχνολογια Τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απο ΕΠΑΛ . Πέρασα απο τους πρώτους στην σχολή αλλά δυσκολεύομαι φοβερά στα μαθήματα Χημείας και Φυσικής. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το σχολείο πριν φτάσω στο ΕΠΑΛ, είμουν σίγουρα ο χειρότερος ή απο τους χειρότερους μαθητές της τάξης. Το ΕΠΑΛ μου κίνησε το ενδιαφέρον με όλες τις ειδικότητες του και απο την πρώτη χρονιά άρχιζα να διαβάζω σοβαρά τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας με πρόγραμμα και έφτασα εκεί που έφτασα. Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια όμως είναι άλλη φάση. Έχουμε μαθήματα που δεν διαβάζαμε σοβαρά στο ΕΠΑΛ και πρέπει να διαβάζουμε απο σημειώσεις (κατα 90%), κάτι που σιχαίνομαι διότι αρκετές φορές είτε έχω διάφορα λάθη σε αυτά που γράφω, είτε ο καθηγητής γράφει κάποια πράγματα λάθος στον πίνακα και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σημειώσεις μου και να καταλάβω ο ίδιος τι γράφω. Η σχολή είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστώ κανα 6-7 χρόνια για να την βγάλω. Σκέφτομαι να αρχίσω ιδιαίτερα (ευτυχώς μένω κοντά στην σχολή και δεν έχω έξοδα) μπάς και μπορέσω και βάλω όλα μου τα κενά σε μια σειρά. Θέλω να μου πείτε διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις φίλων, γνωστών ή και δικές σας που βρεθηκαν στην θέση μου και γενικά έβγαλαν κάποια δύσκολη σχολή με επιτυχία. Συγγνώμη αν σας κούρασα λίγο Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Διόκλητος
Διόκλητος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Ψιτ είπε Έχεις τη βοήθεια μου, τέκνο μου! Ευχαριστώ πατέρα ελπίζω να πείς κάτι πιο χρήσιμο την επόμενη φορά.
margaritagr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Αυτές είναι οι μακακιες που έκαναν με τα επάλ και την ανωτάτη εκπαίδευση..... 4 2
Ψιτ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Ε ρώτησε και κάτι. αν θες να πω κάτι γενικά, τελείωσε τη σχολή στα 4 χρόνια, δεν υπάρχει κάνενας λόγος να την τραβήξεις στα 6 και 7 χρόνια. 1
Διόκλητος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Ψιτ είπε Ε ρώτησε και κάτι. αν θες να πω κάτι γενικά, τελείωσε τη σχολή στα 4 χρόνια, δεν υπάρχει κάνενας λόγος να την τραβήξεις στα 6 και 7 χρόνια. Απο το επόμενο έτος η σχολή θα είναι 5ετής. Αν κάνω και καμία μαλακία όπως πάει να γίνει σε αυτό το εξάμηνο, άνετα θα τραβήξει 6 χρόνια. 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, Διόκλητος είπε Απο το επόμενο έτος η σχολή θα είναι 5ετής. Αν κάνω και καμία μαλακία όπως πάει να γίνει σε αυτό το εξάμηνο, άνετα θα τραβήξει 6 χρόνια. Σκέψου καλύτερα μήπως το παρατήσεις και πας και μάθεις κάποια τέχνη όπως υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος. Δεν είναι όλοι για σπουδές. 3 6
Xristosv1234 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Σου εύχομαι καλή τύχη και επιτυχία. Έχω όμως μια λίγο άσχετη απορία. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν περιορισμοί σε σχολές που μπορείς να μπεις από επαλ? Το σκέφτομαι να πάω γιατί από του χρόνου θα πηγαίνω εντατικά φροντιστήριο και θα με βόλευε αν θα μπορούσα στο σχολείο να κάθομαι ή να κάνω 5ωρα. Για καμιά ιατρική σκοπεύω 1
Διόκλητος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Σκέψου καλύτερα μήπως το παρατήσεις και πας και μάθεις κάποια τέχνη όπως υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος. Δεν είναι όλοι για σπουδές. Μπαα, δουλεύω ήδη. Καλύτερα και 10 χρόνια να σπουδάζω παρά να πάω να τα παρατήσω απο τώρα. Άσχετα που ως Τεχολόγος Τροφίμων βρίσκω άνετα δουλειά και πέφτει καλό κασέρι. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Διόκλητος 1 1
MegalosVeziris Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 αρχισε ιδιαιτερα αμεσα,μη το αφησεις 2
SB_1957 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 49 λεπτά πριν, Διόκλητος είπε Χμμ, απο πού να αρχίσω. Είμαι 18, πέρασα Τεχνολογια Τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απο ΕΠΑΛ (1η επιλογή). Πέρασα απο τους πρώτους 5 στην σχολή με έναν αξιοπρεπέστατο βαθμό κοντά στα 16.000 μόρια αλλά δυσκολεύομαι φοβερά στα μαθήματα Χημείας και Φυσικής. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το σχολείο πριν φτάσω στο ΕΠΑΛ, είμουν σίγουρα ο χειρότερος ή απο τους χειρότερους μαθητές της τάξης. Το ΕΠΑΛ μου κίνησε το ενδιαφέρον με όλες τις ειδικότητες του και απο την πρώτη χρονιά άρχιζα να διαβάζω σοβαρά τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας με πρόγραμμα και έφτασα εκεί που έφτασα. Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια όμως είναι άλλη φάση. Έχουμε μαθήματα που δεν διαβάζαμε σοβαρά στο ΕΠΑΛ και πρέπει να διαβάζουμε απο σημειώσεις (κατα 90%), κάτι που σιχαίνομαι διότι αρκετές φορές είτε έχω διάφορα λάθη σε αυτά που γράφω, είτε ο καθηγητής γράφει κάποια πράγματα λάθος στον πίνακα και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σημειώσεις μου και να καταλάβω ο ίδιος τι γράφω. Η σχολή είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστώ κανα 6-7 χρόνια για να την βγάλω. Σκέφτομαι να αρχίσω ιδιαίτερα (ευτυχώς μένω κοντά στην σχολή και δεν έχω έξοδα) μπάς και μπορέσω και βάλω όλα μου τα κενά σε μια σειρά. Θέλω να μου πείτε διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις φίλων, γνωστών ή και δικές σας που βρεθηκαν στην θέση μου και γενικά έβγαλαν κάποια δύσκολη σχολή με επιτυχία. Συγγνώμη αν σας κούρασα λίγο Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά αφού το θες τόσο πολύ να τελειώσεις τη σχολή, πέρα από τα ιδιαίτερα, θα βοηθούσε αν έβρισκες συμφοιτητές που τους ενδιαφέρει επίσης να τελειώσουν τη σχολή και είναι αποφασισμένοι να διαβάσουν, ώστε να ανταλλάσσετε σημειώσεις και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον. 1
Διόκλητος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Xristosv1234 είπε Σου εύχομαι καλή τύχη και επιτυχία. Έχω όμως μια λίγο άσχετη απορία. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν περιορισμοί σε σχολές που μπορείς να μπεις από επαλ? Το σκέφτομαι να πάω γιατί από του χρόνου θα πηγαίνω εντατικά φροντιστήριο και θα με βόλευε αν θα μπορούσα στο σχολείο να κάθομαι ή να κάνω 5ωρα. Για καμιά ιατρική σκοπεύω Πρέπει να είσαι σίγουρος για το τι θα κάνεις. Αμα δεν είσαι σίγουρος μην έρχεσαι καν ΕΠΑΛ. Φυσικά και υπάρχουν περιορισμοί. Πχ εγώ απο τον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος δεν μπορώ να δηλώσω σχολή Ιατρικής. Πρέπει να κάνεις την 1η χρονιά που δοκιμάζεις Τομέα και Ειδικότητες και μετά να διαλέξεις τον τομέα Υγείας που κάνουν κυρίως μαθήματα Νοσηλευτικής. Αν το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει δεν σχετίζεται με κάτι τεχνικό, μην έρχεσαι καν ΕΠΑΛ. Άσχετα που απο τα ΕΠΑΛ είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό για να μπείς. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Διόκλητος
Sheogorath Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Διόκλητος είπε Χμμ, απο πού να αρχίσω. Είμαι 18, πέρασα Τεχνολογια Τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απο ΕΠΑΛ (1η επιλογή). Πέρασα απο τους πρώτους 5 στην σχολή με έναν αξιοπρεπέστατο βαθμό κοντά στα 16.000 μόρια αλλά δυσκολεύομαι φοβερά στα μαθήματα Χημείας και Φυσικής. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το σχολείο πριν φτάσω στο ΕΠΑΛ, είμουν σίγουρα ο χειρότερος ή απο τους χειρότερους μαθητές της τάξης. Το ΕΠΑΛ μου κίνησε το ενδιαφέρον με όλες τις ειδικότητες του και απο την πρώτη χρονιά άρχιζα να διαβάζω σοβαρά τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας με πρόγραμμα και έφτασα εκεί που έφτασα. Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια όμως είναι άλλη φάση. Έχουμε μαθήματα που δεν διαβάζαμε σοβαρά στο ΕΠΑΛ και πρέπει να διαβάζουμε απο σημειώσεις (κατα 90%), κάτι που σιχαίνομαι διότι αρκετές φορές είτε έχω διάφορα λάθη σε αυτά που γράφω, είτε ο καθηγητής γράφει κάποια πράγματα λάθος στον πίνακα και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορώ να βάλω σε σειρά τις σημειώσεις μου και να καταλάβω ο ίδιος τι γράφω. Η σχολή είναι δύσκολη και σίγουρα θα χρειαστώ κανα 6-7 χρόνια για να την βγάλω. Σκέφτομαι να αρχίσω ιδιαίτερα (ευτυχώς μένω κοντά στην σχολή και δεν έχω έξοδα) μπάς και μπορέσω και βάλω όλα μου τα κενά σε μια σειρά. Θέλω να μου πείτε διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις φίλων, γνωστών ή και δικές σας που βρεθηκαν στην θέση μου και γενικά έβγαλαν κάποια δύσκολη σχολή με επιτυχία. Συγγνώμη αν σας κούρασα λίγο Η σχολή βγαίνει άνετα στα χρόνια της. Και κοπελα θα έχεις, και καφέδες και ποτάρες θα πίνεις. Αρκεί να έχεις στόχο και πρόγραμμα. Και μην διαβάζεις απο σημειώσεις, διάβασε απο τα βιβλία. Εγώ έχασα πολύ χρόνο με τέτοια λάθη. Να πας φυσικά σε όλα τα μαθήματα. Στο λέει άνθρωπος που τέλειωσε πολυτεχνείο ΗΜΜΥ στα 5 χρόνια, που έκανε τα πάντα ταυτόχρονα. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Sheogorath 3 3
Vasivouzoukos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Sheogorath είπε Στο λέει άνθρωπος που τέλειωσε πολυτεχνείο ΗΜΜΥ στα 5 χρόνια, που έκανε τα πάντα ταυτόχρονα. Αυτό δεν ισχύει πάντα. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ικανότητες και το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης και αντίληψης. Το γιούγκο ότι και να του κάνεις, ότι και να του βάλεις ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει φεράρι, ούτε καν οπελ. 1
nikos1982 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά αφού το θες τόσο πολύ να τελειώσεις τη σχολή, πέρα από τα ιδιαίτερα, θα βοηθούσε αν έβρισκες συμφοιτητές που τους ενδιαφέρει επίσης να τελειώσουν τη σχολή και είναι αποφασισμένοι να διαβάσουν, ώστε να ανταλλάσσετε σημειώσεις και να βοηθάτε ο ένας τον άλλον. στο επαλ περνας σε σχολες που ειναι μονο πανω στην ειδικοτιτα σου.πχ αν επιλεξεις πληροφορικη μονο πανω στον τομεα αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα