amaliaxi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα, εχω μια απορία : μπορω τοποθετωντας powerline σε διαφορετικα διαμερισματα διαφορετικων οροφων πολυκατοικιας, που ομως τροφοδοτουνται απο το ιδιο ρολοι , να εχω ιντερνετ και στα δυο; ευχαριστω, αμαλία Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από amaliaxi Προσθήκη
Salvation81 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Αν ειναι το ιδιο δικτυο ναι θα εχεις, το θεμα ειναι το ποσο δυνατο θα ειναι το σημα που θα εχεις (παιζει ρολο το ποσα μετρα καλωδιο θα υπαρχουν αναμεσα στις 2 πριζες που θα βαλεις τα powerline).
amaliaxi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Αν ειναι το ιδιο δικτυο ναι θα εχεις, το θεμα ειναι το ποσο δυνατο θα ειναι το σημα που θα εχεις (παιζει ρολο το ποσα μετρα καλωδιο θα υπαρχουν αναμεσα στις 2 πριζες που θα βαλεις τα powerline). Δεν γίνεται ασύρματα;δεν μπορώ να βάλω καλώδιο από τον τρίτο στο ισόγειο
Salvation81 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, amaliaxi είπε Δεν γίνεται ασύρματα;δεν μπορώ να βάλω καλώδιο από τον τρίτο στο ισόγειο Οχι δεν καταλαβες, τα powerline χρησιμοποιουν την καλωδιωση του ρευματος, γιαυτο λεω πως παιζει ρολο ποσα μετρα καλωδιωση υπαρχει αναμεσα τους. Αν δεν βαλεις τα powerlines βεβαια δεν θα δεις ποση ταχυτητα θα εχεις, απλα πρεπει να βαλεις καλά μοντελα, ειτε Devolo ειτε AVM ειτε το τοπ της TP-Link.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Αν εχει κάποιος φιλος σου πάρτα να δοκιμάσεις, γιατι μιλάμε για πανω απο 30μ καλώδια ρεύματος, για 4 ορόφους
kormos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, amaliaxi είπε Καλημερα, εχω μια απορία : μπορω τοποθετωντας powerline σε διαφορετικα διαμερισματα διαφορετικων οροφων πολυκατοικιας, που ομως τροφοδοτουνται απο το ιδιο ρολοι , να εχω ιντερνετ και στα δυο; ευχαριστω, αμαλία Έχω την εξής απορία... Είσαι βέβαιη ότι τα δυο σπίτια που βρίσκονται σε διαφορετικό όροφο έχουν κοινόχρηστο ρολόι; (Ίδια παροχή ρεύματος). Μου ακούγεται περίεργο... Πάντως αν ισχύει όντως τότε δες μήπως με καλώδιο από το «φωταγωγό» πχ μπορείς να δώσεις ποιο σταθερή λύση.
Salvation81 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, kormos είπε Έχω την εξής απορία... Είσαι βέβαιη ότι τα δυο σπίτια που βρίσκονται σε διαφορετικό όροφο έχουν κοινόχρηστο ρολόι; (Ίδια παροχή ρεύματος). Μου ακούγεται περίεργο... Πάντως αν ισχύει όντως τότε δες μήπως με καλώδιο από το «φωταγωγό» πχ μπορείς να δώσεις ποιο σταθερή λύση. Προφανως θα ειναι το ιδιο σπιτι (γονεις πχ στον 1ο, παιδια στους υπολοιπους).
isay Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, amaliaxi είπε Καλημερα, εχω μια απορία : μπορω τοποθετωντας powerline σε διαφορετικα διαμερισματα διαφορετικων οροφων πολυκατοικιας, που ομως τροφοδοτουνται απο το ιδιο ρολοι , να εχω ιντερνετ και στα δυο; ευχαριστω, αμαλία θεωρητικά ναι. Πρακτικά μονο με δοκιμη θα δεις αν παιζει (και ποσο καλα) γιατί ειναι μεγαλες οι αποστασεις. Δανεισου ενα ζευγαρι με ταχυτητες 500 και πάνω και κανε δοκιμες
amaliaxi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, isay είπε θεωρητικά ναι. Πρακτικά μονο με δοκιμη θα δεις αν παιζει (και ποσο καλα) γιατί ειναι μεγαλες οι αποστασεις. Δανεισου ενα ζευγαρι με ταχυτητες 500 και πάνω και κανε δοκιμες Ευχαριστώ για την απάντηση . Εννοείς να δανειστώ από γνωστό ; Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανέναν Ξερεις αν μπορώ να αγοράσω με δικαίωμα επιστροφής ;
isay Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 57 λεπτά πριν, amaliaxi είπε Ευχαριστώ για την απάντηση . Εννοείς να δανειστώ από γνωστό ; Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανέναν Ξερεις αν μπορώ να αγοράσω με δικαίωμα επιστροφής ; Πρακτικά οχι.
.:Cabal:. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην θεωρία αυτό που θέλεις να κάνεις είναι εφικτό, εφόσον ισχύει η προϋπόθεση που έχεις θέσει, δηλαδή να μοιράζονται το ίδιο ακριβώς ηλεκτρικό κύκλωμα τα δυο διαμερίσματα. Απλά έχε κατά νου πως αυτού του είδους η συνδεσμολογία είναι ευπαθείς σε διαφόρων ειδών παρεμβολές και βασίζεται πολύ στην ποιότητα της ήδη υπάρχουσας καλωδιόσης. Δηλαδή εάν η καλωδίωση είναι πολύ παλιά θα έχεις απώλειες στην ταχύτητα. Το ίδιο θα συμβεί αν υπάρχουν στο ενδιάμεσο αρκετές ηλεκτρικές συσκευές. Και τέλος φυσικά παίζει ρόλο και η απόσταση της εσωτερικής καλωδιοσης όπως προαναφέρθηκε. Επίσης να γνωρίζεις πως οι powerline συσκευές δεν κάνουν κατανομή της γραμμής ισομερώς, αλλά μοιράζουν όλη τη γραμμή σε οποιαδήποτε από τις συσκευές μπορεί να την χρειαστεί. Αν δηλαδή το ένα διαμέρισμα χρησιμοποιεί όλη τη γραμμή (torrent downloading, live streaming κτλ κτλ) εσύ θα έχεις μεγάλη καθυστέρηση. Ψιλά γράμματα αυτά βέβαια για αυτό και προσπάθησα να είμαι όσο πιο κατανοητός γίνεται. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από .:Cabal:.
amaliaxi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, .:Cabal:. είπε Στην θεωρία αυτό που θέλεις να κάνεις είναι εφικτό, εφόσον ισχύει η προϋπόθεση που έχεις θέσει, δηλαδή να μοιράζονται το ίδιο ακριβώς ηλεκτρικό κύκλωμα τα δυο διαμερίσματα. Απλά έχε κατά νου πως αυτού του είδους η συνδεσμολογία είναι ευπαθείς σε διαφόρων ειδών παρεμβολές και βασίζεται πολύ στην ποιότητα της ήδη υπάρχουσας καλωδιόσης. Δηλαδή εάν η καλωδίωση είναι πολύ παλιά θα έχεις απώλειες στην ταχύτητα. Το ίδιο θα συμβεί αν υπάρχουν στο ενδιάμεσο αρκετές ηλεκτρικές συσκευές. Και τέλος φυσικά παίζει ρόλο και η απόσταση της εσωτερικής καλωδιοσης όπως προαναφέρθηκε. Επίσης να γνωρίζεις πως οι powerline συσκευές δεν κάνουν κατανομή της γραμμής ισομερώς, αλλά μοιράζουν όλη τη γραμμή σε οποιαδήποτε από τις συσκευές μπορεί να την χρειαστεί. Αν δηλαδή το ένα διαμέρισμα χρησιμοποιεί όλη τη γραμμή (torrent downloading, live streaming κτλ κτλ) εσύ θα έχεις μεγάλη καθυστέρηση. Ψιλά γράμματα αυτά βέβαια για αυτό και προσπάθησα να είμαι όσο πιο κατανοητός γίνεται. Ευχαριστώ πολύ, ψαχνω καταστημα να αγορασω, με δικαιωμα επιστροφης, αν δεν δουλεψει...
Salvation81 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, amaliaxi είπε Ευχαριστώ πολύ, ψαχνω καταστημα να αγορασω, με δικαιωμα επιστροφης, αν δεν δουλεψει... Δεν θα βρεις και ειναι λογικο, εσυ μπορει να το θελεις να κανεις την δουλεια σου μερικες ωρες και να το πας πισω πχ. Καλυτερα να ψαξεις απο φιλους η ακομα και να αγορασεις ενα σετ και μετα να το πουλησεις παλι με 10ε χασουρα πχ παρα να ψαχνεις αδικα.
turbakiasss Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Καλημέρα, Το έχω κάνει εγώ αυτό που περιγράφεις με πολύ καλά αποτελέσματα. Το σπίτι των γονιών είναι στο 2ο και εγώ μένω ισόγειο αλλά έχουμε κοινή παροχή ρεύματος. Στο πάνω σπίτι υπάρχει vdsl 50 και εγώ πιάνω στο speedtest 20+ με μέγιστο download περίπου 1.3mb/s. Ενδιάμεσα είναι ανεξάρτητο διαμέρισμα με δική του παροχή.
amaliaxi Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, turbakiasss είπε Καλημέρα, Το έχω κάνει εγώ αυτό που περιγράφεις με πολύ καλά αποτελέσματα. Το σπίτι των γονιών είναι στο 2ο και εγώ μένω ισόγειο αλλά έχουμε κοινή παροχή ρεύματος. Στο πάνω σπίτι υπάρχει vdsl 50 και εγώ πιάνω στο speedtest 20+ με μέγιστο download περίπου 1.3mb/s. Ενδιάμεσα είναι ανεξάρτητο διαμέρισμα με δική του παροχή. Ευχαριστώ !! Έχεις τριφασικό ; Εγώ ναι . Παίζει ρόλο ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα