Προς το περιεχόμενο

Xiaomi redmi 3 dead - Λυση;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ενα κινητό από ενα φιλο και το κινητό είχε ενα μικρό  θέμα οπου με το που μπει στην αναμονη (σβησιμο οθόνης) είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει. Αυτό φυσικά ήταν θεμα του λογισμικου που ειχε μεσα (ενα miui απο ενα ελληνικο miui site) οποτε προφανώς και σκεφτόμουν να αλλάξω το λειτουργικό σε xiaomi global stable rom.

Έτσι κατεβάσα μια rom και δεν ειχα σκοπό να την βάλω κατευθείαν απλώς να δω τι παίζει λιγο. Αυτό κατευθείαν έκανε restart όμως και ξεκίνησε την εγκατάσταση χωρίς τεστ συμβατοτητας (γτ νομίζω εκείνη η ρομ ηταν για νοτε 3 οπότε μπορεί να είχε θεμα) και χωρίς δυνατότητα για cancel.

Πέρασαν 2 ωρες χωρίς αποτέλεσμα και έτσι πήγα και Έβγαλα τη μπαταρία. Μετά; Ούτε power button δεν λειτουργούσε, ούτε καν φορτιζετε (άλλα αναγνωριζεται κατά καποια εννοια απο το powerbank και το pc). 

Καμία βοήθεια; 

ΥΓ: ελπίζω να το έβαλα στην σωστή υποκατηγορία του φορουμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς γίνεται να έβγαλες την μπαταρία αφού είναι ενσωματωμένη!

Έκανες ολόκληρη διαδικασία!

Κουλουβάχατα τα κάναμε 😁

Εν πάση περιπτώσει δες αυτήν την διαδικασία μπας και το σώσεις https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/31431-Επαναφορά-τηλεφώνου-με-το-xiaomitool/ γιατί υπάρχει και άλλη διαδικασία αλλά πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων usb(USB Debugging)που δεν νομίζω να είναι ενεργοποιημένο.

Το καλό είναι ότι το αναγνωρίζει ο υπολογιστής.

Επεξ/σία από saruman123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, saruman123 είπε

Πώς γίνεται να έβγαλες την μπαταρία αφού είναι ενσωματωμένη!

Έκανες ολόκληρη διαδικασία!

Κουλουβάχατα τα κάναμε 😁

Εν πάση περιπτώσει δες αυτήν την διαδικασία μπας και το σώσεις https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/31431-Επαναφορά-τηλεφώνου-με-το-xiaomitool/ γιατί υπάρχει και άλλη διαδικασία αλλά πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων usb(USB Debugging)που δεν νομίζω να είναι ενεργοποιημένο.

Το καλό είναι ότι το αναγνωρίζει ο υπολογιστής.

Λοιπόν, το κοιτάξα συο pc και, ευτυχώς, το αναγνωρίζει ακόμα (ως qualcomm). Οπότε θα δοκιμάσω αν το mi flash tool μπορεί να με βοηθήσει, θα κάνω update στο thread σε κάθε περίπτωση 

Δημοσ.

Το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται να έχεις ενεργοποιήσει το USB Debugging,εκεί πατάω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, saruman123 είπε

Το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται να έχεις ενεργοποιήσει το USB Debugging,εκεί πατάω.

Βρήκα μια αυθεντική redmi 3 rom (πιστεύω) και δοκιμασα να κανω φλας με το εργαλείο της χιαομι.. Τπτ. Μία μου έβγαζε ότι δεν έπαιρνε hello msg η κατι τέτοιο, ή ότι υπάρχει κάποιο error μιλωντας για κατι "firehose" νομίζω 

Δημοσ.

Μα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποια rom γιατί τα κάνει όλα αυτόματα μόνο του.

Επίσης με ποιο εργαλείο λες για φλασαρισμα?

Επίσης σε recovery mode μπαίνει?

Πιο πάνω λες ότι έχει rom της ελληνικής κοινότητας,άρα πρέπει να είναι ρουταρησμενο να έχει ξεκλειδώσει bootloafer και να έχει και recovery.

Οπότε γιατί δεν φλασαρης μια rom της κοινότητας μέσω recovery?

Υπάρχουν αρκετή οδηγεί που θα σε βοηθήσουν.

Εγώ θα έλεγα να πας στην κοινότητα για το συγκεκριμένο κινητό και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/13707-Ελληνικός-οδηγός-Flash-Rom-Unbrick-από-Unofficial-σε-Official-για-το-Redmi-3-Pro/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, saruman123 είπε

Μα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποια rom γιατί τα κάνει όλα αυτόματα μόνο του.

Επίσης με ποιο εργαλείο λες για φλασαρισμα?

Επίσης σε recovery mode μπαίνει?

Πιο πάνω λες ότι έχει rom της ελληνικής κοινότητας,άρα πρέπει να είναι ρουταρησμενο να έχει ξεκλειδώσει bootloafer και να έχει και recovery.

Οπότε γιατί δεν φλασαρης μια rom της κοινότητας μέσω recovery?

Υπάρχουν αρκετή οδηγεί που θα σε βοηθήσουν.

Εγώ θα έλεγα να πας στην κοινότητα για το συγκεκριμένο κινητό και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/13707-Ελληνικός-οδηγός-Flash-Rom-Unbrick-από-Unofficial-σε-Official-για-το-Redmi-3-Pro/

Χμμ μάλλον εγώ έκανα κάτι αλλο. Χρησιμοποιησα το εργαλείο της xiaomi (flash tool). Πάντως, όπως ανεφερα στην αρχή του ποστ, δεν ανοίγει καν το κινητό με το power button, ουτε led ενδειξης φορτισης, ποσο μάλλον το recovery mode που μου λες εσύ. Εν ολίγοις, μονο μεσο pc αν μπορω να κάνω κάτι (και μεσω ενός EDL mode που έμαθα - αυτό είναι κάτι σχετικό μαυτο, ενώνει τα δυο κυκλακια με μεταλλικό για να ενεργοποιηθεί η EDL λειτουργία μιας και το κινητό δεν ανοίγει καν, αυτό καταλαβαίνω: 

). Θα το κοιτάξω το λινκ που μου έστειλες και θα σου απαντήσω. Ευχαριστώ πολύ που προσπαθείς να βοηθήσεις εναν απλό άγνωστο, έστω και με τα λιγα μέσα που έχεις :D

Επεξ/σία από petaki12
Δημοσ.

Ωχχχ πέσαμε στα δύσκολα....

Ο σωστός οδηγός είναι εδώ https://xiaomi-miui.gr/community/lexicon/index.php/Entry/87-Deep-Flash-Cable/ είναι η τελευταία λύση.

Εντάξει βοηθάω γενικά όσων μπορώ και παράλληλα μαθαίνω και εγώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είσαι υπέροχος ❤️ Θα το κοιτάξω αύριο 

Edit: Εγώ πάντως θα δοκιμάσω τον τρόπο με το test point (το βίντεο που έστειλα είναι μ'αυτο τον τρόπο). Μιας και ήδη εχω ανοίξει την συσκευή, είναι ο πιο απλός τρόπος. 

Παρεμπιπτόντως, χτες ειπες έκανα ολόκληρη διαδικασία. Αυτή την διαδικασία την ειχα ηδη κάνει μια μέρα πριν για να αλλάξω την μπαταρία. Στην ουσία μου το χαρισε ενας φίλος γιατί ήταν σε πολύ άθλια κατάσταση. Ειχε ξεκολλήσει το μεταλλικο μέρος του back cover απο την μπαταρία η οποία είχε φουσκωσει και δεν λειτουργούσε καν. Ειχε λυγισει κιόλας που δεν έμπαινε καν πισω και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω πενσα για να το επαναφέρω :D

Οπότε, ναι, δεν ήταν τίποτα να βγάλω την μπαταρία μπροστά σαυτο που είχε προηγηθεί χεχε

Επεξ/σία από petaki12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, saruman123 είπε

Ωχχχ πέσαμε στα δύσκολα....

Ο σωστός οδηγός είναι εδώ https://xiaomi-miui.gr/community/lexicon/index.php/Entry/87-Deep-Flash-Cable/ είναι η τελευταία λύση.

Εντάξει βοηθάω γενικά όσων μπορώ και παράλληλα μαθαίνω και εγώ.

Λοιπόν, το κοίταξα το θέμα. Αναγνωριζεται κανονικά απο τον υπολογιστή ως loader 9008, που πρέπει, οπότε δε φαίνεται να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω deep flash cable ή test points για τη δουλειά. Το μόνο θέμα είναι ότι στο συγκεκριμένο pc που δοκιμαζω τρ δεν το αναγνωρίζει στο list του εργαλείου της χιαομι. Ελπίζω με κάτι drivers που βρήκα να γίνει κάτι. Εσύ καμία έξτρα ιδέα έχεις;

Edit: φαίνεται πως το πρόβλημα είναι ότι είναι 32μπιτ το σύστημα που απο όσο ξέρω δεν υποστήριζεται γι αυτην τη δουλειά και έτσι δεν εντοπίζεται. Θα το κοιτάξω κι αλλού. Αν ξες κάτι παραπάνω, πεσ το. 

Επεξ/σία από petaki12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν έχω κάτι να σου πω γιατί βλέπω ότι το κατέχεις.

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι καλό είναι να χρησιμοποιηθούν windows 7(x64)

Για drivers νομίζω τους κατάλληλους τους έχει το link που σου έχω δώσει ποιο πάνω.

Αυτό είναι από τον οδηγό:

"Κατέβασε επίσης και τους adb universal drivers απόεδώ για να αναγνωρίζεται σίγουρα το κινητό και το τρέχεις για να εγκατασταθεί"

Επεξ/σία από saruman123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, saruman123 είπε

Όχι δεν έχω κάτι να σου πω γιατί βλέπω ότι το κατέχεις.

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι καλό είναι να χρησιμοποιηθούν windows 7(x64)

Για drivers νομίζω τους κατάλληλους τους έχει το link που σου έχω δώσει ποιο πάνω.

Αυτό είναι από τον οδηγό:

"Κατέβασε επίσης και τους adb universal drivers απόεδώ για να αναγνωρίζεται σίγουρα το κινητό και το τρέχεις για να εγκατασταθεί"

Ουφ, υπέροχα. Το έφτιαξα. Το πρόβλημα ήταν η καινούργια έκδοση του χιαομι τοολ. Ευτυχώς βρήκα ενα ποστ που έλεγε ότι ειχε κι άλλος πρόβλημα με κάποιο firehose και ότι στην πιο παλιά έκδοση (MiFlash 2015) λειτουργεί κανονικά. Είμαι τόσο χαρούμενος. Σ'ευχαριστω για την βοήθεια, θα ήταν πιο δύσκολο χωρίς εσένα. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, petaki12 είπε

Ουφ, υπέροχα. Το έφτιαξα. Το πρόβλημα ήταν η καινούργια έκδοση του χιαομι τοολ. Ευτυχώς βρήκα ενα ποστ που έλεγε ότι ειχε κι άλλος πρόβλημα με κάποιο firehose και ότι στην πιο παλιά έκδοση (MiFlash 2015) λειτουργεί κανονικά. Είμαι τόσο χαρούμενος. Σ'ευχαριστω για την βοήθεια, θα ήταν πιο δύσκολο χωρίς εσένα. 

Μπαααα δεν σε φοβάμαι.

Ωραία όλα καλά.

Και προσοχή στις rom την επόμενη φορά.

Ααα και ενεργοποίησε αυτό το USB Debugging .

Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε.

Σώζει κινητά από πολλά πράγματα.

Για να το ενεργοποιήσουμε θα πρέπει να πάμε "Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο" και να πατήσουμε πολλές φορές το "Αριθμός έκδοσης". Βγαίνοντας από αυτό το μενού θα δούμε πλέον το "Επιλογές για προγραμματιστές" στο οποίο κρύβεται το "Εντοπισμός σφαλμάτων USB"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2018 στις 12:56 ΜΜ, saruman123 είπε

Μπαααα δεν σε φοβάμαι.

Ωραία όλα καλά.

Και προσοχή στις rom την επόμενη φορά.

Ααα και ενεργοποίησε αυτό το USB Debugging .

Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε.

Σώζει κινητά από πολλά πράγματα.

Για να το ενεργοποιήσουμε θα πρέπει να πάμε "Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο" και να πατήσουμε πολλές φορές το "Αριθμός έκδοσης". Βγαίνοντας από αυτό το μενού θα δούμε πλέον το "Επιλογές για προγραμματιστές" στο οποίο κρύβεται το "Εντοπισμός σφαλμάτων USB"

Το έκανα αυτό που μου είπες. Πάντως ακόμα έχω ένα μικρό θεματακι με το κινητό. Όπως ανεφερα πιο πάνω, νόμιζα πως το λειτουργικό είχε ένα bug που άπαξ και μπει το κινητό σε αναμονή (σβήσιμο οθόνης) είναι δύσκολο να το επαναφέρει. Ήδη δοκιμασία app για να το κάνω αυτό με τα πλήκτρα έντασης αντί για το piwer button αλλά και πάλι δεν είναι αξιόπιστο. Κάποιες φορές μαλιστα μου βγάζει πως το Launcher δεν ανταποκρίνεται αφότου καταφέρω και το σηκώσω (δοκιμασία ήδη ένα φιξ με την διαγραφη δεδομένων της εφαρμογής αλλά και πάλι δεν είναι αξιόπιστο το wake up). Μήπως τυχόν έχεις καμιά συμβουλη;

Επεξ/σία από petaki12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε τον Nova Launcher.

Ειναι ένας από τους καλύτερους (μην σου πω ο καλύτερος).

Η βάλε κάποια εφαρμογή που να μην ανοίγει με το κουμπί.

Επεξ/σία από saruman123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...