Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εδώ έχει βρει δουλειά (προσωρινή ή μόνιμη) μέσω εταιρείας HR, π.χ Randstad. Πως ήταν η εμπειρία σας γενικά κτλπ...

Επεξ/σία από reddragon_
Δημοσ.

Σε φαρμακευτικές εταιρείες που γνωρίζω άτομα που έχουν προσληφθεί από εταιρείες headhunters (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου...συνήθως ετήσιες που ανανεώνονται) μια χαρά πληρώνονται στην ώρα τους (14 μισθοί),  καποιοι έχουν και παροχές (τηλέφωνο κτλ) και παίρνουν και τις άδειες τους κανονικά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ανάλογα τι ψάχνεις. Πάντως αυτη την εποχή οι περισσότερες εργασίες που προσφέρουν ειναι ετήσια ή 2ετή project (με τη πιθανότητα πάντα να μονιμοποιηθείς αν μείνουν ευχαριστημένοι)

Σε κάθε περίπτωση μια καλή hr εταιρία, έχει πολύ μεγάλο κόστος και το αποτέλεσμα δεν ειναι πάντα το αναμενόμενο.

Δημοσ.

γενικά εταιρείες hr και recruiters μέσω Linkedin τους εχω σιχαθει, παρουσιάζουν την κάθε εταιρεία πελατη τους λες και ειναι η google, χρησιμοποιούν λεξεις που θα σου κατσουν (edge of technology, top employer, career offer) και όλα αυτά στην καλυτερη για 1κ / μηνα για ωραριο που ποτε δεν ειναι 8.30 hrs. προτιμω να επιλεγω ο ιδιος τις εταιρειες που θελω και στελνω βιογραφικο στο career email τους.

Δημοσ.

Για την προαναφερθείσα εταιρία η οποία δουλεύει είτε σαν outsourcing είτε recruit,  έχω την καλύτερη εμπειρία. Στη δική μου περίπτωση σαν recruit, δεν ανήκω στην εταιρία , ούτε παρακρατούν κάποιο ποσό.Πέτυχα δουλειά καριέρας με πολύ καλές απολαβές και παροχές σε μεγάλο όμιλο(δε θα πω σε ποιό τομέα).!

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gmts είπε

Για την προαναφερθείσα εταιρία η οποία δουλεύει είτε σαν outsourcing είτε recruit,  έχω την καλύτερη εμπειρία. Στη δική μου περίπτωση σαν recruit, δεν ανήκω στην εταιρία , ούτε παρακρατούν κάποιο ποσό.Πέτυχα δουλειά καριέρας με πολύ καλές απολαβές και παροχές σε μεγάλο όμιλο(δε θα πω σε ποιό τομέα).!

Μηπως σε βαλανε σε τομεα ποτων ? Γιατι εμενα κατι τετοιο μου ειχε κατσει και ηταν μια απο τις καλυτερες εμπειριες ;)

Παντως απο προσωπικη εμπειρια, πριν φυγω απο Ελλαδα, οι δουλειες που εβγαιναν απο ranstaad (κυριως) και μερικες απο αλλες, ηταν σχεδον ολες με τον καλυτερο δυνατο μισθο για "junior" θεσεις! 

Με το outsorcing, δηλαδη εξωτερικος, ειναι μια ακριβη λυση για τις εταιρειες για να προσλαβουν προσωπικο, κρυβοντας το συγχρονως απο την μισθοδοσια τους! 

Εν κατακλειδι, Το χρησιμοποιουν συνηθως εταιριες που δεν εχουν αλλο μπατζετ μισθοδοσιας ή εταιριες που δεν καταφερε το δικο τους τμημα HR να καλυψει το κενο ή επειδη δεν εχουν δικο τους τμημα HR

Για μενα, ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες  που μπορει να κανει ενας νεος επαγγελματιας, και περιττο να σας πω οτι ετσι δουλευει ΟΛΗ η Ευρωπη με τους νεους επαγγελματιες, απλα σε εβδομαδιαια "συμβολαια". (Interim)

• Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, tz3s said:

Μηπως σε βαλανε σε τομεα ποτων ? Γιατι εμενα κατι τετοιο μου ειχε κατσει και ηταν μια απο τις καλυτερες εμπειριες ;)

Παντως απο προσωπικη εμπειρια, πριν φυγω απο Ελλαδα, οι δουλειες που εβγαιναν απο ranstaad (κυριως) και μερικες απο αλλες, ηταν σχεδον ολες με τον καλυτερο δυνατο μισθο για "junior" θεσεις! 

Με το outsorcing, δηλαδη εξωτερικος, ειναι μια ακριβη λυση για τις εταιρειες για να προσλαβουν προσωπικο, κρυβοντας το συγχρονως απο την μισθοδοσια τους! 

Εν κατακλειδι, Το χρησιμοποιουν συνηθως εταιριες που δεν εχουν αλλο μπατζετ μισθοδοσιας ή εταιριες που δεν καταφερε το δικο τους τμημα HR να καλυψει το κενο ή επειδη δεν εχουν δικο τους τμημα HR

Για μενα, ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες  που μπορει να κανει ενας νεος επαγγελματιας, και περιττο να σας πω οτι ετσι δουλευει ΟΛΗ η Ευρωπη με τους νεους επαγγελματιες, απλα σε εβδομαδιαια "συμβολαια". (Interim)

Φίλε μου είμαι 40 ετών, οπότε ότι λέω ισχύει. Σε τομέα πληροφορικής είμαι .Αφορά international όμιλο της Ευρώπης και είμαι στο ελληνικό dpt.

Εν κατα κλείδι στην δική μου περίπτωση, έχω την καλύτερη εντύπωση.

Σίγουρα είναι ανάλογα τον κλάδο και την προυπηρεσία του καθενός.

• Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως οι μεγαλύτερες πληρώνουν τον βασικό και μόνο. Σε όσες έχω δουλέψει πάντα έμπαινε ο μισθός στην ώρα του και τα δώρα αλλά...τα Βασικά πάντα. Μέχρι 30 μπορείς να την παλέψεις και να σου ανανεώνουν εξάμηνες και τρίμηνες  συμβάσεις...μετά?

Επεξ/σία από Funny__boy
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Funny__boy είπε

Συνήθως οι μεγαλύτερες πληρώνουν τον βασικό και μόνο. Σε όσες έχω δουλέψει πάντα έμπαινε ο μισθός στην ώρα του και τα δώρα αλλά...τα Βασικά πάντα. Μέχρι 30 μπορείς να την παλέψεις και να σου ανανεώνουν εξάμηνες και τρίμηνες  συμβάσεις...μετά?

Αυτο που λες το πρωτο δεν ισχυει... 

Επισης, μετα τις 3 ανανεωσεις γινεσαι μονιμος βαση νομου... οποτε ουτε το τελευταιο ισχυει!

* υπαρχουν οι εξαιρεσεις που αναφερεις εσυ που δινουν τον βασικο οι μεγαλυτερες (αλλα ειναι παντα τι πληρωνει ο πελατης) και οι εξαιρεσεις που παρανομα παραιτεισαι και κανεις καινουριο συμβολαιο... Εξαιρεσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tz3s είπε

Αυτο που λες το πρωτο δεν ισχυει... 

Επισης, μετα τις 3 ανανεωσεις γινεσαι μονιμος βαση νομου... οποτε ουτε το τελευταιο ισχυει!

Ισχυει και παραισχυει.. Σε αλλαζουν σε μια θυγατρικη για μια συμβαση και μηδενιζει το κοντερ....

Δημοσ.

Ανανεώσεις συμβάσεων? ΜΙλάμε για αορίστου κατευθείαν. Εκτός αν μιλάτε για δουλειές σε call center etc.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ισχυει και παραισχυει.. Σε αλλαζουν σε μια θυγατρικη για μια συμβαση και μηδενιζει το κοντερ....

Το αστερακι απο κατω γιατι δεν το διαβασες και γιατι το εσβησες? 

4 λεπτά πριν, gmts είπε

Ανανεώσεις συμβάσεων? ΜΙλάμε για αορίστου κατευθείαν. Εκτός αν μιλάτε για δουλειές σε call center etc.

Συνηθως οι περισσοτερες ειναι με συμβασεις και μετα απο αυτην ή παιρνεις απο τα 3 το μεγαλυτερο ή σε κρατανε ή ανανεωση και παλι τα ιδια...  Αλλο η περιπτωση σου που εισαι ΙΤ. Στους αλλους κλαδους δουλευει πολυ διαφορετικα η αγορα εργασιας

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tz3s είπε

Το αστερακι απο κατω γιατι δεν το διαβασες και γιατι το εσβησες? 

Γιατι εγραφε για παρανομη παραιτηση και δεν το το πηρα για σχετικο... SORRY..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...