ScorpioX777 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αν η βιομηχανια των οχηματων εχει δειξει κατι ολα αυτα τα χρονια, ειναι οτι ΔΕΝ μπορεις να τους εμπιστευεσαι. και μιλαμε για περιοδικη συντηρηση, οχι για συσκευες που αμα δεν χαλασουν δεν θα το πας σερβις ποτε. Αν σου πω πω οτι εως σημερα δεν μου εχουν χαλασει τιποτα στα επισημα συνεργεια θα με πιστεψεις? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Αν κατάλαβα καλά, η Apple θέλει να δολοφονήσει τους μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς που θα ανοίξουν τη συσκευή τοποθετόντας το τροφοδοτικό κατάλληλα ώστε να πάθουν ηλεκτροπληξία? καταλαβαινω πως το εννοεις, αλλα καταλαβαινεις και συ οτι δε παιζει να περασε απο τοσα σταδιο απ το σχεδιασμο μεχρι τη συναρμογη και κανενας να μη βρηκε το προβλημα. ειτε γιατι θελαν να γλυτωσουν μερικα λεπτα του ευρω, ειτε γιατι καπως δεν τους βολευε στο σχεδιασμο, ετσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ να βγει στην αγορα. αρα ναι το μηλο προτιμα να χει μια δυνητικα επικινδυνη συσκευη για οσους την ανοιξουν, παρα να επωμηστει οποιο μειονεκτημα θα υπηρχε αν αποφασιζε να το διορθωσει
HardwareZone Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, billdanos είπε Έχει όμως και άλλα πλεονεκτήματα ο σχεδιασμός της apple. Έχεις λεπτές συσκευές και οι επιδόσεις τους (ειδικά στο θέμα read/write) είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τους συμβατούς ssd δίσκους στους οποίους αναφέρεσαι. Ε ναι, σαφώς και οι SSD της Apple είναι καλύτεροι από τους Samsung 960/970 Evo & Pro... NOT! :D 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ScorpioX777 είπε Αν σου πω πω οτι εως σημερα δεν μου εχουν χαλασει τιποτα στα επισημα συνεργεια θα με πιστεψεις? αν σου πω οτι εως σημερα δεν μου εχουν χαλασει τιποτα στα συνεργεια "της γειτονιας" θα με πιστεψεις?
ScorpioX777 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε αν σου πω οτι εως σημερα δεν μου εχουν χαλασει τιποτα στα συνεργεια "της γειτονιας" θα με πιστεψεις? Απο τους 10 που θα μου το ελεγαν θα πιστευα τους τρεις... 1
D.Luffy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε καταλαβαινω πως το εννοεις, αλλα καταλαβαινεις και συ οτι δε παιζει να περασε απο τοσα σταδιο απ το σχεδιασμο μεχρι τη συναρμογη και κανενας να μη βρηκε το προβλημα. ειτε γιατι θελαν να γλυτωσουν μερικα λεπτα του ευρω, ειτε γιατι καπως δεν τους βολευε στο σχεδιασμο, ετσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ να βγει στην αγορα. αρα ναι το μηλο προτιμα να χει μια δυνητικα επικινδυνη συσκευη για οσους την ανοιξουν, παρα να επωμηστει οποιο μειονεκτημα θα υπηρχε αν αποφασιζε να το διορθωσει Δεν είμαι τεχνικός αλλά μου φαίνεται περίεργο μια τόσο μεγάλη σε μέγεθος εταιρία να προτιμήσει να γλυτώσει μερικά λεπτά του ευρώ παίρνοντας ρίσκα που θα μπορούσαν την καταστρέψουν κυριολεκτικά σε περίπτωση που κάποιος έχανε μάλιστα και τη ζωή του... Δεν αμφισβητώ ότι δεν σχεδιάστηκε σωστά το μηχάνημα αλλά το να έγινε σκοπίμως εν γνώση της το θεωρώ πολύ τραβηγμένο σενάριο. Όχι γιατί "νοιάζεται" αλλά γιατί το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο για την ίδια και τα οφέλη πολύ μικρά.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Arkin είπε Εσύ παίζεις με το Mac εγώ παίζω με το PC μου των 2.5k ευρώ και έχω την ελευθερία να του βάλω ότι θέλω πάνω. Η Apple σε πνίγει το να ξέρεις ότι δεν μπορείς να επέμβεις καθόλου σε κάτι που αγόρασες. Αύριο θα πάρω 1tb nvme να τον κουμπώσω στο σύστημα μου. Στα Mac γίνεται? Γίνεται στη παλιότερη γενιά. Μέχρι το 2015 δηλαδή για τα MacBook Pro. Στη γενιά 2016-2018 δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ upgreadable (εκτός από το non touch bar MacBook Pro 2016-2017 που εκεί αλλάζει ο SSD αλλά είναι proprietary ο connector). Επιπρόσθετα, η σειρά MacBook Air μέχρι το 2017 παίρνει SSD upgrade αλλά πάλι και κει proprietary ειναι... Η ram από την άλλη είναι soldered από το 2013 σε όλα τα μηχανήματα (εξαίρεση αποτελεί το Mac Mini που ανακοινώθηκε πρόσφατα). Απλά για την ιστορία...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ScorpioX777 είπε Απο τους 10 που θα μου το ελεγαν θα πιστευα τους τρεις... μαλλον πρεπει να κοιταξεις σ αλλη περιοχη παντως και ο κολλητος μου που ειχε/εχει σχετικα ακριβες μαρκες οχηματων, πολλες φορες επελεγε "της γειτονιας" που ηταν καλυτερα και φτηνοτερα των αντιστοιχων επισημων. πχ Mercedes μονο στο Ducatti δεν εμπιστευοταν αλλον, που στη τελικη και οι ιδιοι οι "γειτονες" του λεγαν οτι καλυτερα να παει στην επισημη (και παλι μια συγκεκριμενη)
HardwareZone Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε Αν σου πω πω οτι εως σημερα δεν μου εχουν χαλασει τιποτα στα επισημα συνεργεια θα με πιστεψεις? 1
Arkin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, billdanos είπε Έχει όμως και άλλα πλεονεκτήματα ο σχεδιασμός της apple. Έχεις λεπτές συσκευές και οι επιδόσεις τους (ειδικά στο θέμα read/write) είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τους συμβατούς ssd δίσκους στους οποίους αναφέρεσαι. Μπορεις να μου πεις τι read/write εχουν οι ssd των mac? Δεν γνωριζω απλα ρωταω. Γιατι μπαινουν κανονικα nvme με 2500mb read 2000mb write σε ολα τα laptop που εχουν θυρα M2. 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Γίνεται στη παλιότερη γενιά. Μέχρι το 2015 δηλαδή για τα MacBook Pro. Στη γενιά 2016-2018 δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ upgreadable (εκτός από το non touch bar MacBook Pro 2016-2017 που εκεί αλλάζει ο SSD αλλά είναι proprietary ο connector). Επιπρόσθετα, η σειρά MacBook Air μέχρι το 2017 παίρνει SSD upgrade αλλά πάλι και κει proprietary ειναι... Η ram από την άλλη είναι soldered από το 2013 σε όλα τα μηχανήματα (εξαίρεση αποτελεί το Mac Mini που ανακοινώθηκε πρόσφατα). Απλά για την ιστορία... Να σε καλα. Οσο παει και χειροτερα δηλαδη σε αυτο το θεμα κατι που για τον καταναλωτη ειναι τελειως ασυμφορο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Δεν είμαι τεχνικός αλλά μου φαίνεται περίεργο μια τόσο μεγάλη σε μέγεθος εταιρία να προτιμήσει να γλυτώσει μερικά λεπτά του ευρώ παίρνοντας ρίσκα που θα μπορούσαν την καταστρέψουν κυριολεκτικά σε περίπτωση που κάποιος έχανε μάλιστα και τη ζωή του... Δεν αμφισβητώ ότι δεν σχεδιάστηκε σωστά το μηχάνημα αλλά το να έγινε σκοπίμως εν γνώση της το θεωρώ πολύ τραβηγμένο σενάριο. Όχι γιατί "νοιάζεται" αλλά γιατί το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο για την ίδια και τα οφέλη πολύ μικρά. δε διαφωνω, αλλα δε μιλαμε για πατατα τυπου ΝΟΤΕ, οπου εκει το προβλημα ηταν οτι η μπαταρια ηταν στριμωγμενη (οπου και παλι οποιος θελει το πιστευει οτι δεν γνωριζαν οτι υπηρχε αυξημενη πιθανοτητα να γινει στραβη). εδω μιλαμε εκτεθημενο τροφοδοτικο, δεν γινεται να σου ξεφυγει κατι τετοιο, μη τρελαθουμε
Arkin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, kirileman είπε Αρχίζω να εκνευρίζομαι. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Συγγνώμη για την offtopic σφήνα αλλά εδώ και ώρα προσπαθεί ένας ψυχικά διαταραγμένος να ποστάρει τις γνωστές ευχές για καρκίνους κλπ σε μένα, στο σόι μου κλπ κλπ. Προφανώς δεν δίνω σημασία σε αρρωστημένες συμπεριφορές αλλά οφείλω να το παρατηρήσω σαν γεγονός μόνο και μόνο για να καταλάβετε πως εδώ μέσα δεν συχνάζουν μόνο άνθρωποι της τεχνολογίας ή απλά trolls. Υπάρχουν και περιπτώσεις πραγματικά άρρωστων ανθρώπων που η apple και η κάθε apple είναι απλά το πρόσχημα ώστε να "ξεδιπλώσουν" την τοξικότητα που κουβαλάνε. 2
ScorpioX777 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε μαλλον πρεπει να κοιταξεις σ αλλη περιοχη παντως και ο κολλητος μου που ειχε/εχει σχετικα ακριβες μαρκες οχηματων, πολλες φορες επελεγε "της γειτονιας" που ηταν καλυτερα και φτηνοτερα των αντιστοιχων επισημων. πχ Mercedes μονο στο Ducatti δεν εμπιστευοταν αλλον, που στη τελικη και οι ιδιοι οι "γειτονες" του λεγαν οτι καλυτερα να παει στην επισημη (και παλι μια συγκεκριμενη) Εχω κανει σε πολλες περιοχες και οχι μονο στην Ελλαδα... Σταματαω τωρα να μιλαω για αμαξια γιατι εγω λεω για συνεργεια και ο αλλος μου παραθετει Macbook... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από ScorpioX777
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 5 minutes ago, Arkin said: Μπορεις να μου πεις τι read/write εχουν οι ssd των mac? Δεν γνωριζω απλα ρωταω. Γιατι μπαινουν κανονικα nvme με 2500mb read 2000mb write σε ολα τα laptop που εχουν θυρα M2. Να σε καλα. Οσο παει και χειροτερα δηλαδη σε αυτο το θεμα κατι που για τον καταναλωτη ειναι τελειως ασυμφορο. Αναφέρομαι στους τυπικούς SSD δίσκους που κυκλοφορούν και κοστίζουν πολύ λιγότερο από αυτούς που αναφέρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις