Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εμεις οικογενειακώς πάντα απευθυνόμαστε σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα/συνεργεία είτε για πικάπ , είτε για κινητα, είτε για αμάξια. Συνεπώς για μένα αυτή η πρακτική της Apple δε θα άλλαζε κατι απο αυτο που έτσι κι αλλιώς θα εκανα σε περίπτωση προβλήματος. 

Δεν έχεις καταλάβει κάτι (η ίσως να μη το γνωρίζεις). Η apple στα 5-7 χρόνια θεωρεί το μηχάνημα σου obsolete και δεν σου παρέχει δυνατότητα service. Σου λέει δεν έχω τα ανταλλακτικά πια! Οπότε μετά κ να θες να το πας κάπου αλλού, δε μπορείς λόγω T2 chip.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Ο Jobs ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι το iPhone έκανε περισσότερα πράγματα από τις Symbian συσκευές. Αυτό που ισχυριζόταν ήταν ότι αυτά που έκανε, τα έκανε καλύτερα και πιο απλά από εκείνες τις συσκευές. 

Το iPhone έφερε επανάσταση στο UI μιας φορητής συσκευής. Ποτέ δεν ήταν η συσκευή που υποσχόταν να τα κάνει όλα και να υποστηρίζει τα πάντα.

Δεν εγραψα το αντιθετο. Ειπα οτι οταν ανεβηκε στη σκηνη να πουλησει το εκανε με τον καλυτερο τροπο σαν να πουλαει καθρεφτακια σε ιθαγενεις. Ο καλυτερος marketing manager που πιστευω ομως οτι δεν θα ειχε ξεφτιλιστει τοσο πολυ αν ζουσε οπως κανει σημερα ο cook.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, HardwareZone είπε

Ευτυχώς ήρθες και εσύ να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση ( να γελάσουμε λίγο παραπάνω ρε παιδάκι μου! )

Bugs που patchάρονται στην βδομάδα... Really ? Όπως αυτό το τραγικό που επέτρεπε να αποκτήσεις root access στο login που υπήρχε δεν ξέρω και εγω πόσα χρόνια τρύπιο ?

Για το αν πουλάει προσωπικά δεδομένα η Apple... το κάνουν όλες, και να μην το έκαναν, αρκούν οι κερκότρυπες που αφήνουν ΟΛΕΣ για την NSA...

Έλα, μια απόδειξη για τα backdoors υπάρχει; Όλο λόγια είστε. Δείξε μου πως να μπω στο άλλο mac που έχω στο δίκτυό μου εδώ.. κάτι... Κάποια απόδειξη πως πουλάει δεδομένα χρηστών; Είναι όπως η Google ή το Facebook δηλαδή; Να ξέρω, να πάρω τα μέτρα μου.

Δεν θα σου πω πως δεν έχουν υπάρξει bugs σε macOS/iOS, ορισμένα τραγικά μάλιστα, αλλά συνήθως αυτά διορθώνονται γρήγορα.

Επεξ/σία από SeaLion
Δημοσ.

Κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος αλλά αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τον ίδιο λόγο εκκρεμεί δικαστήριο νομίζω με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Γιατί η Ευρωπαϊκή νομοθεσία θέλει οι εταιρείες με την αγορά οχήματος να σου παρέχουν Όλα τα διαγνωστικά και τα βιβλία ώστε αν θέλεις να το φτιάξεις μονος. Με την λογικη οτι αφου κατι ειναι κτημα σου εσυ πρεπει να μπορεις να επιλεξεις για αυτο και να μην σε αναγκάζει Κάποιος να έχεις μια επιλογή.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SeaLion είπε

Έλα, μια απόδειξη για τα backdoors υπάρχει; Όλο λόγια είστε. Δείξε μου πως να μπω στο άλλο mac που έχω στο δίκτυό μου εδώ.. κάτι... Κάποια απόδειξη πως πουλάει δεδομένα χρηστών; Είναι όπως η Google ή το Facebook δηλαδή;

Δεν θα σου πω πως δεν έχουν υπάρξει bugs σε macOS/iOS, ορισμένα τραγικά μάλιστα, αλλά συνήθως αυτά διορθώνονται γρήγορα. 

WikiLeaks.

Όσο για το αν είναι hackable, μπες σε ένα hacker forum βάλε την wan IP του μηχανήματός σου, άσε ανοιχτά τα ports στο router και βλέπουμε...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Με ενοχλεί το  τρολλάρισμα και ειδικά το επαναλαμβανόμενο. :)

Γιατί τρολλάρισμα; Αλήθεια δεν είναι πως έχεις παλιό Mac, το οποίο δεν επηρεάζεται από αυτό που αναφέρει το άρθρο; Αυτό που λέω είναι πως καλύτερα να μας γράψει κάποιος που έχει ή θα αποκτήσει Mac, τον οποίον επηρεάζει η αλλαγή. 

Το δικό σου είναι επτά+ ετών όπως έχεις γράψει. Και σε φοιτητή να το πας, θα στο φτιάξει. 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, kotronas said:

Που εισαι το βρηκα δως του την διευθυνση του γειτονα να σου στείλω 3 κιλά μήλα να βγεις στο μπαλκόνι να του τα πετας.

Φαντάσου σε κάθε topic για γράφω συνεχώς "To Macbook μου 7 χρόνια μετά λειτουργεί ακόμη όπως την πρώτη μέρα που το πήρα. Η γριά η κότα έχει το ζουμί".

Στην αρχή θα γελούσαμε, μετά όσο θα το έκανα paste συνεχώς, θα έχανε την πλάκα του και θα βαριόμασταν! :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Δεν έχεις καταλάβει κάτι (η ίσως να μη το γνωρίζεις). Η apple στα 5-7 χρόνια θεωρεί το μηχάνημα σου obsolete και δεν σου παρέχει δυνατότητα service. Σου λέει δεν έχω τα ανταλλακτικά πια! Οπότε μετά κ να θες να το πας κάπου αλλού, δε μπορείς λόγω T2 chip.

Ισχύει αυτό που λες και μάλιστα τα θεωρεί "vintage" 

Επίσης => Apple launches vintage repair pilot program to fix aging iPhones, MacBooks and more

Αναφορά σε κείμενο

The full list of devices that currently fall under Apple’s new program include:

- iPhone 5 (GSM/CDMA)
- MacBook Air (11 inch, Mid 2012)
 - MacBook Air (13 inch, Mid 2012)
- iMac (21.5 inch, Mid 2011) – US and Turkey only
- iMac (27 inch, Mid 2011) – US and Turkey only

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ouranium είπε

Κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος αλλά αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τον ίδιο λόγο εκκρεμεί δικαστήριο νομίζω με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Γιατί η Ευρωπαϊκή νομοθεσία θέλει οι εταιρείες με την αγορά οχήματος να σου παρέχουν Όλα τα διαγνωστικά και τα βιβλία ώστε αν θέλεις να το φτιάξεις μονος. Με την λογικη οτι αφου κατι ειναι κτημα σου εσυ πρεπει να μπορεις να επιλεξεις για αυτο και να μην σε αναγκάζει Κάποιος να έχεις μια επιλογή.

Μένει να δούμε. Γενικά υπάρχει κ στις Η.Π.Α. ολόκληρο κίνημα 'Right to Repair'. Έχουν και θέματα εκεί με John deere που τους απαγορεύει να φτιάξουν τα τρακτέρ τους εκτός εξουσιοδοτημένου service ή με aftermarket ανταλλακτικα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, fytotech said:

Γιατί τρολλάρισμα; Αλήθεια δεν είναι πως έχεις παλιό Mac, το οποίο δεν επηρεάζεται από αυτό που αναφέρει το άρθρο; Αυτό που λέω είναι πως καλύτερα να μας γράψει κάποιος που έχει ή θα αποκτήσει Mac, τον οποίον επηρεάζει η αλλαγή. 

Το δικό σου είναι επτά+ ετών όπως έχεις γράψει. Και σε φοιτητή να το πας, θα στο φτιάξει. 

Θέλω να του αλλάξω την μπαταρία. Πιστεύεις πως ένας φοιτητής θα κάνει όλα τα steps σωστά? 😛 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Θέλω να του αλλάξω την μπαταρία. Πιστεύεις πως ένας φοιτητής θα κάνει όλα τα steps σωστά? 😛 

Όντως. Καλύτερα να το πας σε εξουσιοδοτημένο μαγαζί να πληρώσεις μια μπαταρία περισσότερο από το κόστος του. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HardwareZone είπε

WikiLeaks.

Όσο για το αν είναι hackable, μπες σε ένα hacker forum βάλε την wan IP του μηχανήματός σου, άσε ανοιχτά τα ports στο router και βλέπουμε...

Ναι, γνωστό site το WikiLeaks.
Μήπως να ποστάρω απευθείας και credentials στο forum μαζί με το άνοιγμα ports? Μήπως να βρω και forum εξειδικευμένο σε 0-day?

Αν δεν έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να πεις, λίγο αέρα κοπανιστό μας πουλάς.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liopyr είπε

Σόρρυ, αλλά αυτό το επιχείρημα είναι επιπέδου "πρόσεξε μη πάρεις καμιά καραμέλα από άγνωστο στο σχολείο και γίνεις πρεζάκιας" ..

Όσον αφορά την περιβόητη ασφάλεια της apple, αν δεν κάνω λάθος, από δικούς της server διέρρευσαν κάτι φαπενινγκς στο πρόσφατο παρελθόν, όχι;

Από εκεί και πέρα, το θέμα μας δεν είναι ποιος κάνει καλύτερη δουλειά, το μικρομάγαζο ή η μαμά εταιρία.

Το θέμα είναι πως ο κάτοχος δεν έχει καν την δυνατότητα να επιλέξει.

Οπότε ναι. Τα προσωπικά μου δεδομένα καλύτερα να τα έχουν όλοι και όχι μόνο ένας που μπορώ να μηνύσω σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επειδη λοιπόν αυτός ο ένας (η Apple εν προκειμένη) έχει φάει κάτι χακαρίσματα στο παρελθόν (χωρίς να ξέρουμε αν φταίνε και οι χρήστες -- ίσως για αυτό να μην έκανε και κανείς μήνυση) τότε ΟΚ δώστα μωρέ και σε όποιον άλλο τα θέλει. Δηλαδή αντί να τα χώσω στην Apple για τα κενά ασφαλείας, της τα χώνω που πάει να ασφαλίσει ένα μηχάνημα δικό της. Θεέ μου τι ακούω σήμερα.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, fytotech said:

Όντως. Καλύτερα να το πας σε εξουσιοδοτημένο μαγαζί να πληρώσεις μια μπαταρία περισσότερο από το κόστος του. 

170 ευρώ κοστίζει. 110 μου ζήτησαν σε ανεπίσημο service. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Ναι θα τα κάνει.

Έχεις το δικαίωμα να έχεις πρόσβαση στα δεδομένα σου. Αν αλλάξεις κάτι που λόγω Τ2 σου στερήσει πρόσβαση σε αυτά, η Apple παρανομεί. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, έχεις σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες και η Apple δεν μπορεί να πει "Fuck the rules" και να της περάσει. 

ΑΝ μετά από 7 χρόνια θέλω να αλλάξω κάτι στο MacBook μου και η Apple το θεωρεί αρχαίο, ενώ μπορεί να λειτουργεί άψογα, μου στερεί το δικαίωμα να φτιάξω το δικό μου μηχάνημα. Το θεωρείς λογικό; 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...