Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Istros είπε

να δω πως θα τρέχει η apple μετά να πληρώνει πρόστιμα

Ευκολάκι... με τα λεφτά των... σταθερών πελατών.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Δε χρειάζεται να αποφασίσω τίποτα. Θέλω το option να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με ένα μηχάνημα που το χρυσοπλήρωσα. Αν ξέχασα να κάνω backup, θέλω να μπορώ να αξακολουθώ να τραβήξω τα data και χωρίς να μου κόβει συνέχεια πρόσβαση. Είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα right to repair. Είναι πολλά άλλα θέματα εκτός από το backup που έχεις φαγωθεί. Είπαμε, είναι καλό να έχεις backup, αλλά έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, ακόμα και ένας προβληματικός πυκνωτής στη μητρική θα σε οδηγήσει σε αδυναμία πρόσβασης στα δεδομένα στον SSD.  Συγχαρητήρια, μόλις αυξησες το failure surface area.

Όσον αφορά το encryption, μια χαρά encryption έχω τώρα και χωρίς T2 (actual screenshot δικό μου).

916859709_ScreenShot2018-11-15at17_06_39.png.8197df07b5d358b1d9853550901940f8.png

Ναι, όντως κατάλαβα λάθος.

Good, έχεις όμως software encryption τώρα, αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω τι penalty έχει αυτό στο performance. 

Δυστυχώς, αν θες να αγοράσεις κάτι που βγήκε φέτος, είναι by design έτσι φτιαγμένα. Αυτό πουλάνε. Fully integrated σύστημα.

Seriously όμως, δεν ζω με το άγχος μη μου βγει ελλατωματικός ένας πυκνωτής στη μητρική. Μου λες για failure surface area... - μα δεν ξέρεις failure rates για αυτά τα (νέα) parts, θεωρητικολογείς με γνώμονα την δική σου οπτική στο θέμα.

Ας βγω κι εγώ να πω πως ποτέ δεν ήταν τέτοιου τύπου τα προβλήματα που έχω δει σε Mac. Τα cheap third party RAM modules που βάζαν κάποιοι παλιότερα, βγάζανε θέματα (με κίνδυνο να χάσεις δεδομένα την ώρα που δουλεύεις) οπότε καλά κάνανε και  κολλήσανε την RAM και αυξήσανε την αξιοπιστία γενικά (δεν συμφωνώ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνεις με ποιο σκεπτικό θα μπορούσα να αρχίσω να υποστηρίζω κάτι τέτοιο)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Τα cheap third party RAM modules που βάζαν κάποιοι παλιότερα, βγάζανε θέματα (με κίνδυνο να χάσεις δεδομένα την ώρα που δουλεύεις) οπότε καλά κάνανε και  κολλήσανε την RAM και αυξήσανε την αξιοπιστία γενικά (δεν συμφωνώ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνεις με ποιο σκεπτικό θα μπορούσα να αρχίσω να υποστηρίζω κάτι τέτοιο)

Καλά τώρα κοροϊδευομαστε και μεταξύ μας.Εχεις δίκιο κόλλησαν τη ram για να μη χάσουμε τα δεδομένα μας.Οχι για να κονομησουν

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Istros είπε

Δικαίωμα μου είναι να επιλέγω εγώ ποιο είναι το καλύτερο για μένα σαν καταναλωτής όχι να μου το επιβάλει μια εταιρεία με το ζόρι.

Μα δεν σου επιβαλει τιποτα...σου λεει κυριε εγω εχω αυτη την πολιτικη για τις συσκευες μου, δεν στο κρυβω, εαν θελεις αγορασε εαν δεν σου κανει πηγαινε αλλου.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Istros είπε

Καλά τώρα κοροϊδευομαστε και μεταξύ μας.Εχεις δίκιο κόλλησαν τη ram για να μη χάσουμε τα δεδομένα μας.Οχι για να κονομησουν

Ανάγνωση ξέρεις;

Ξανά με bold: δεν συμφωνώ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνεις με ποιο σκεπτικό θα μπορούσα να αρχίσω να υποστηρίζω κάτι τέτοιο

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Good, έχεις όμως software encryption τώρα, αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω τι penalty έχει αυτό στο performance. 

Δυστυχώς, αν θες να αγοράσεις κάτι που βγήκε φέτος, είναι by design έτσι φτιαγμένα. Αυτό πουλάνε. Fully integrated σύστημα.

Seriously όμως, δεν ζω με το άγχος μη μου βγει ελλατωματικός ένας πυκνωτής στη μητρική. Μου λες για failure surface area... - μα δεν ξέρεις failure rates για αυτά τα (νέα) parts, θεωρητικολογείς με γνώμονα την δική σου οπτική στο θέμα.

Ας βγω κι εγώ να πω πως ποτέ δεν ήταν τέτοιου τύπου τα προβλήματα που έχω δει σε Mac. Τα cheap third party RAM modules που βάζαν κάποιοι παλιότερα, βγάζανε θέματα (με κίνδυνο να χάσεις δεδομένα την ώρα που δουλεύεις) οπότε καλά κάνανε και  κολλήσανε την RAM και αυξήσανε την αξιοπιστία γενικά (δεν συμφωνώ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνεις με ποιο σκεπτικό θα μπορούσα να αρχίσω να υποστηρίζω κάτι τέτοιο)

Συνεχίζεις να αναφέρεσε σε μένα ειδικά και σου μιλάω για επιλογές και rights to repair κλπ. 

Καλώς.

Αν έχεις όρεξη, κάτσε δες αυτό το video. Ο τύπος μπορεί να φαίνεται biased, αλλά πραγματικά έχει points.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί άτομα που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αγοράσουν συσκευές apple κάθονται και σχολιάζουν αυτό το θέμα.

Όπως είπαν και άλλα παιδιά αυτό γίνεται για την μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δεδομένων του κάθε χρήστη και εγώ είμαι υπέρ σε αυτό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

Ανάγνωση ξέρεις;

Ξανά με bold: δεν συμφωνώ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνεις με ποιο σκεπτικό θα μπορούσα να αρχίσω να υποστηρίζω κάτι τέτοιο

"καλά κάνανε και  κολλήσανε την RAM και αυξήσανε την αξιοπιστία"

Μ αυτά που διαβάζω θα ξεχάσω και ανάγνωση και αυτά που ξέρω.Οπως είπες: καλά κάνανε, αλλά δεν συμφωνω,αλλά  θα μπορούσα να υποστηρίξω την πολιτική τους.Ευτυχως που δεν συμφωνείς και δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε.

9 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Μα δεν σου επιβαλει τιποτα...σου λεει κυριε εγω εχω αυτη την πολιτικη για τις συσκευες μου, δεν στο κρυβω, εαν θελεις αγορασε εαν δεν σου κανει πηγαινε αλλου.

Όχι δεν μ αρέσει ούτε μου άρεσε ποτέ η πολιτική αυτής της εταιρείας γιατί η μόνη επιδίωξη της είναι το κερδος και τίποτα αλλο.Εννοειται ότι δεν πρόκειται να νοικιάσω ποτέ προϊόν οποιασδηποτε εταιρείας εάν μπορώ να το αγοράσω.

Δημοσ.

Κάντε και μια αναζητησούλα "John Deere" και "right to repair"...έχει ενδιαφέρον...

Δημοσ.

δηλαδή άμα αγοράσεις τη γελάδα και αρρωστήσει θα φέρει αυτός που σου πούλησε την γελάδα δικό του κτηνίατρο με το κόστος που θέλει ή θα την αφήσεις να σου ψοφήσει???? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε

Συνεχίζεις να αναφέρεσε σε μένα ειδικά και σου μιλάω για επιλογές και rights to repair κλπ. 

Καλώς.

Αν έχεις όρεξη, κάτσε δες αυτό το video. Ο τύπος μπορεί να φαίνεται biased, αλλά πραγματικά έχει points.

Please όχι άλλο αυτό το video!!!!!! Άλλο τα engineering failures, άλλο τα business politics, άλλο τα engineering features.

Επιλογές γενικώς έχεις. Μπορείς να πας σε άλλο κατασκευαστή/οικοσύστημα κτλ.
Για την ώρα μπορείς να πάρεις αν προτιμάς κάποιο παλιότερο μοντέλο και να κρατήσεις μακριά τον σατανά τον Τ2!
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ και ιδεολογικά, ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως θα την κάνεις από το οικοσύστημα της Apple.

Anyway, δεν είναι σε καμία περίπτωση προσωπικό, σε όσους το βρίσκουν τόσο τραγικό όλο αυτό απευθύνομαι. Μαζί σας για το right to repair (αν και όλο πιο δύσκολο το repair κομμάτι για τον απλό ή και advanced user), αλλά να δεις που στο μέλλον όλα τα devices (ειδικά τα pro) θα έχουν τέτοιου τύπου encryption/προστασία, πάει μαζί με το όλο αφήγημα περί privacy.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Istros είπε

Όχι δεν μ αρέσει ούτε μου άρεσε ποτέ η πολιτική αυτής της εταιρείας γιατί η μόνη επιδίωξη της είναι το κερδος και τίποτα αλλο.Εννοειται ότι δεν πρόκειται να νοικιάσω ποτέ προϊόν οποιασδηποτε εταιρείας εάν μπορώ να το αγοράσω.

Καλο ειναι να εχεις μια σφαιρικη αποψη των πραγματων...και εγω ελεγα ας πουμε για το Linux οτι δεν αξιζει τον κοπο, οταν ομως ασχοληθηκα μαζι του καταλαβα οτι ειχα αδικο.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SeaLion είπε

"Apple appears to have allowed 2018 Mac mini owners to replace the ram on the new machine a change from the 2014 model."

Μεχρι και η apple σε πούλησε.Κοιτα που τελικά δεν είχε να κάνει με προβλήματα αλλά με την κονομα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...