Undertaker25 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα δεύτερο κινητό Huawei Ascend 620s και λέω να πειραματιστώ με την εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού, πιο σύγχρονου από το 4.4.4 (για καλύτερη διαχείριση πόρων, συμβατότητα με νεότερες εφαρμογές κτλ). Βρήκα λοιπόν το LineageOS 15, το οποίο ουσιαστικά είναι συνέχεια του project της Cyanogen. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω κάτι τέτοιο και είμαι εντελώς άσχετος, θα ήθελα να κάνω τρεις ερωτήσεις σε όσους γνωρίζουν: 1) Αν κάτι δεν πάει καλά στην εγκατάσταση ή το λειτουργικό είναι ασταθές, θα μπορώ να γυρίσω στο παλιό, εργοστασιακό λειτουργικό; 2) Πόσο σταθερό/ασταθές είναι; 3) Για επαναφορά στο προηγούμενο λειτουργικό, φτάνει ένα backup ή θέλει κάτι πιο εξειδικευμένο; Ευχαριστώ και σόρυ αν φαίνονται ανόητες οι ερωτήσεις αλλά είμαι εντελώς αρχάριος στα λειτουργικά των smartphones. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από Undertaker25
isay Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Θα ξεκινησουμε απο το βασικοτερο, εχεις ξεκλειδώσει τον bootloader; Αν οχι τα πράγματα ειναι πολυ δυσκολα. Απο εκει και πέρα 1) Αν εχεις την εργοστασιακή rom μπορεις να την περάσεις και πάλι. 2) Σιγουρα πολύ πιο σταθερό απο το αρχαίο 4.4.4 αλλά τυχον bugs υπάρχουν ανα συσκευη. 3) Θελει κάτι πιο εξιδικευμένο Βλεπεις οτι σου δινω γενικες απαντησεις και το κάνω επιτηδες γιατί το περασμα roms σε κινητα/tablet/boxes ειναι κατι ευκολο ΑΡΚΕΙ τις πρώτες 2-3 φορες να εχεις διαβάσει πάρα πολύ και να εχεις παρακολουθήσει αρκετους οδηγους. Αυτό γιατί αν δεν το κάνεις προσεκτικά ειναι πάρα πολύ πιθανο να μπρικάρεις μονιμα τη συσκευή σου. Φαντάσου το σαν το ποδήλατο ή το κολύμπι, οπου αν κάποιος δεν σου δειξει μεθοδικά (αυτό ειναι το διαβασμα και οι οδηγοι) τη διαδικασία, θα σπάσεις τα μουτρα σου ή θα πιεις ενα βυτιο νερο. Οταν όμως το μάθεις βλέπεις ποσο ευκολο ειναι και το ποδηλατο και το κολυμπι. 1
saruman123 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, isay είπε Θα ξεκινησουμε απο το βασικοτερο, εχεις ξεκλειδώσει τον bootloader; Αν οχι τα πράγματα ειναι πολυ δυσκολα. Απο εκει και πέρα 1) Αν εχεις την εργοστασιακή rom μπορεις να την περάσεις και πάλι. 2) Σιγουρα πολύ πιο σταθερό απο το αρχαίο 4.4.4 αλλά τυχον bugs υπάρχουν ανα συσκευη. 3) Θελει κάτι πιο εξιδικευμένο Βλεπεις οτι σου δινω γενικες απαντησεις και το κάνω επιτηδες γιατί το περασμα roms σε κινητα/tablet/boxes ειναι κατι ευκολο ΑΡΚΕΙ τις πρώτες 2-3 φορες να εχεις διαβάσει πάρα πολύ και να εχεις παρακολουθήσει αρκετους οδηγους. Αυτό γιατί αν δεν το κάνεις προσεκτικά ειναι πάρα πολύ πιθανο να μπρικάρεις μονιμα τη συσκευή σου. Φαντάσου το σαν το ποδήλατο ή το κολύμπι, οπου αν κάποιος δεν σου δειξει μεθοδικά (αυτό ειναι το διαβασμα και οι οδηγοι) τη διαδικασία, θα σπάσεις τα μουτρα σου ή θα πιεις ενα βυτιο νερο. Οταν όμως το μάθεις βλέπεις ποσο ευκολο ειναι και το ποδηλατο και το κολυμπι. Αν θέλει ξεκλείδωμα τότε σταματάνε τα όνειρα εκεί,απλά τα πράγματα. 2 ώρες πριν, Undertaker25 είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα δεύτερο κινητό Huawei Ascend 620s και λέω να πειραματιστώ με την εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού, πιο σύγχρονου από το 4.4.4 (για καλύτερη διαχείριση πόρων, συμβατότητα με νεότερες εφαρμογές κτλ). Βρήκα λοιπόν το LineageOS 15, το οποίο ουσιαστικά είναι συνέχεια του project της Cyanogen. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω κάτι τέτοιο και είμαι εντελώς άσχετος, θα ήθελα να κάνω τρεις ερωτήσεις σε όσους γνωρίζουν: 1) Αν κάτι δεν πάει καλά στην εγκατάσταση ή το λειτουργικό είναι ασταθές, θα μπορώ να γυρίσω στο παλιό, εργοστασιακό λειτουργικό; 2) Πόσο σταθερό/ασταθές είναι; 3) Για επαναφορά στο προηγούμενο λειτουργικό, φτάνει ένα backup ή θέλει κάτι πιο εξειδικευμένο; Ευχαριστώ και σόρυ αν φαίνονται ανόητες οι ερωτήσεις αλλά είμαι εντελώς αρχάριος στα λειτουργικά των smartphones. Μήπως είναι το Huawei Ascend G620s!! 1
Undertaker25 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, isay είπε Θα ξεκινησουμε απο το βασικοτερο, εχεις ξεκλειδώσει τον bootloader; Αν οχι τα πράγματα ειναι πολυ δυσκολα. Απο εκει και πέρα 1) Αν εχεις την εργοστασιακή rom μπορεις να την περάσεις και πάλι. 2) Σιγουρα πολύ πιο σταθερό απο το αρχαίο 4.4.4 αλλά τυχον bugs υπάρχουν ανα συσκευη. 3) Θελει κάτι πιο εξιδικευμένο Βλεπεις οτι σου δινω γενικες απαντησεις και το κάνω επιτηδες γιατί το περασμα roms σε κινητα/tablet/boxes ειναι κατι ευκολο ΑΡΚΕΙ τις πρώτες 2-3 φορες να εχεις διαβάσει πάρα πολύ και να εχεις παρακολουθήσει αρκετους οδηγους. Αυτό γιατί αν δεν το κάνεις προσεκτικά ειναι πάρα πολύ πιθανο να μπρικάρεις μονιμα τη συσκευή σου. Φαντάσου το σαν το ποδήλατο ή το κολύμπι, οπου αν κάποιος δεν σου δειξει μεθοδικά (αυτό ειναι το διαβασμα και οι οδηγοι) τη διαδικασία, θα σπάσεις τα μουτρα σου ή θα πιεις ενα βυτιο νερο. Οταν όμως το μάθεις βλέπεις ποσο ευκολο ειναι και το ποδηλατο και το κολυμπι. Δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα. Το κινητό φοράει το 4.4.4 και το μόνο που έχει υποστεί είναι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Είχα ακούσει γενικά ότι μπορεί να κάνεις πατάτα και να δημιουργήσεις πρόβλημα, γι' αυτό και άνοιξα το θέμα. Το μόνο που έχω βρει είναι οι οδηγίες που δίνουν στο φόρουμ. https://forum.xda-developers.com/honor-4x/development/rom-lineageos-14-1-huawei-g620s-honor-4-t3547682 Έχεις κάποιον άλλο οδηγό να προτείνεις? Όσο για την σταθερότητα, πολλοί απ ότι είδα έχουν αναφέρει προβλήματα με το G620s και την έκδοση 15. Αν κάνω κάτι, θα είναι με την 14.1 που είναι πιο σταθερή. 10 λεπτά πριν, saruman123 είπε Αν θέλει ξεκλείδωμα τότε σταματάνε τα όνειρα εκεί,απλά τα πράγματα. Μήπως είναι το Huawei Ascend G620s!! Ναι, αυτό είναι. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Undertaker25
saruman123 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Για να βάλεις κάποια custom rom χρειάζεται κάποια διαδικασία (ξεκλείδωμα bootloader-root-twrp recovery-flash rom)αυτή είναι η σειρά. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί το επίσημο site της Huawei έχει πλέον κλείσει για να σου δώσει κωδικό για ξεκλείδωμα του bootloader,οπότε "κόλλας' ήδη στο πρώτο στάδιο και ξεχνάς πλέον και την LineageOS η οποιαδήποτε άλλη βρεις.
Undertaker25 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Α, γι' αυτό έλεγαν κάποιοι στο φόρουμ για unlock codes επί πληρωμή? Την κάτσαμε δηλαδή... 😟
saruman123 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δεν υπάρχει πλέον πληρωμή γιατί το ποστ προφανώς είναι αρκετά παλιό και τότε ίσως ήθελε. Όσοι έχουν Huawei πρέπει να ξεχάσουν πλέον το root μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο.
Undertaker25 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Έχει εδώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο. https://www.dc-unlocker.com
saruman123 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δεν το ξέρω αυτό και δεν τα εμπιστεύομαι γιατί αυτοί θέλουν να τα αρπάξουν. Εγώ ξέρω την διαδικασία από το επίσημο site της Huawei που το έδωσε η ίδια. https://www.doctorandroid.gr/2018/07/huawei-bootloader-unlock.html?m=1 1
Undertaker25 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μεγάλη ανοησία. Τι να πω, κρίμα... Ευχαριστώ, όπως και να χει.
saruman123 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς αυτοί που έχουν Huawei έτσι είναι. Αν κάποια στιγμή ασχοληθεί κάποιος Developer θα είναι θετικό. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από saruman123 1
Undertaker25 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Ανασταίνω το αρχαίο θέμα διότι αγόρασα χθες τον κωδικό bootloader μέσω DC-Unlocker (4 ευρώ) για μελλοντική χρήση. Τσέκαρα το Lineage0S 16 Beta αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν αναφερθεί προβλήματα από χρήστες G620s όπως απώλεια της λειτουργίας δεδομένων, κλήσεις που δεν κλείνουν, battery drainage και διάφορα άλλα, προβλήματα που αναφέρονται ακόμη και για τα 14 και 15. 1) Γνωρίζει κανείς κάποιο σταθερό Lineage ή έστω παλαιότερο Cyanogen (πχ 13) που να δουλεύει στο κινητό μου χωρίς προβλήματα? Θέλω απλά να ξεκολλήσω από το 4.4.4 γιατί πολλές εφαρμογές που θέλω να εγκαταστήσω, δεν το υποστηρίζουν πλέον και ζητούν 5+. 2) Έχει κάποιος έναν οδηγό να μου δώσει για να κάνω ασφαλή μετάβαση στο λειτουργικό χωρις brick-άρισμα? 3) To συγκεκριμένο μοντέλο αντέχει να σηκώσει Android 8 ή 9 ή θα σέρνεται? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από Undertaker25
saruman123 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Ότι θες θα κοιτάξεις στο XDA. Εδώ έχει την 16 https://forum.xda-developers.com/honor-4x/development/rom-lineageos-16-0-huawei-g620s-honor-4-t3906742
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα