kounga Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Kαλημέρα σε όλους. DAIKIN 11.2 KW - EBHQ011BB6V3 https://www.klimamichaniki.gr/clientfiles/file/products/daikin/2013/Daikin Altherma 2013.pdf - ΣΕΛΙΔΑ 10 https://www.bestprice.gr/item/2154422676/daikin-altherma-ebhq011bb6v3.html Ξέρει κανείς αν η παραπάνω ταιριάζει σε κάποιο απο τα 2 παρακάτω σπίτια? 1) διαμέρισμα 60μ2 (3άρι) ισογειο με καλή σύγχρονη μόνωση + παράθυρα Β. Ελλάδα 2) μικρή μαιζονέτα διόροφη συνολο 120 μ2 (δηλαδη 2 όροφοι απο 60μ2 ενιαίοι που επικοινωνουν με εσωτερικη σκάλα) με καλή σύγχρονη μόνωση + παράθυρα + καλά μονωμένη σκεπή Β. Ελλάδα α) Το γεγονός οτι είναι 11.2 ΚW την κάνει μεγάλη για την (1) περίπτωση και μικρή για τη (2) ? β) ειναι προφανώς παλιό μοντέλο (2013 σύμφωνα με το φυλλάδιο) ενεργειακή απόδοση μόνο Α+ και με υγρό R410A που σε λίγα χρόνια καταργείται. γ) είναι ξεχασμένη στο κουτί της απο συγγενή μου 2 χρόνια και θα μου τη δωσει καπου 3000€ μαζί με τοποθέτηση στο υπάρχον σύστημα . Το θέμα όμως είναι αν ταιριάζει ... δ) το σημερινό κόστος χρήσης του πετρελαίου στην (1) περίπτωση είναι περιπου 500€/ χρόνο και στη (2) περίπτωση 900€/χρόνο. ε) Άσχετα απο τα παραπάνω , και στα 2 σπιτια καποια στιγμή θα ξηλωθούν οι λέβητες πετρελαίου για για να μπει ουτως ή άλλως Α.Θ. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από kounga
ata1983 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μια συμβουλή επειδή η αντλίες είναι ακριβές και είναι κρίμα να πετάξεις λεφτά.. Χρειάζεσαι μελέτη θέρμανσης για να δεις ποια είναι ιδανική.. Τα τετραγωνικά είναι το λιγότερο.. Πρέπει να ληφθούν υπόψη προσανατολισμοί, ανοίγματα, ακριβής κατάσταση μόνωσης, υπάρχουσες σωληνώσεις και σώματα και άλλα πολλά. Ένα παράδειγμα μπορεί από kw να είσαι καλυμμένος αλλά η αντλία που αγόρασες να μην μπορεί να σου δώσει τα kw που θέλεις λόγω μικρών σωμάτων στο χώρο σου ή επειδή πολλά σώματα είναι συνδεμένα στο ίδιο κύκλωμα σε σειρά. Είναι κρίμα το κόστος μια μελέτης είναι πολύ μικρό για να το συζητάμε.. Και προσοχή.. μιλάμε για κανονική μελέτη, όχι εκτίμηση βάση τετραγωνικών απο κάποιο"επαγγελματία" του χώρου. 1
zeys13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Χωρίς να είμαι το επαγγέλματος, απλα επειδή έχω βάλει αντλία, για τη πρώτη περίπτωση είναι πολύ μεγάλη. Για τη δεύτερη η λογική λέει οτι κάνει. Λογικά θα τη βάλεις παράλληλα ή θα καταργήσεις το λέβητα. Είναι μια εύκολη λύση, αλλά είναι κρίμα να μην εκμεταλλεύεσαι και την αντλία για ψύξη. Βεβαία για να γίνει αυτό το κόστος εκτοξεύεται για να μπουν fancoil, και μερεμέτια πολλά για να μπουν. 1
tarantules Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Για να μην ανοίγω νέο θέμα.... Τη μελέτη για εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε υφιστάμενη εγκατάσταση με καυστήρα πετρελαίου , που είναι καλύτερα να την κάνει κάποιος; Σε μηχανολόγο μηχανικό ή στην εταιρία που θα γίνει η αγορά και εγκατάσταση; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος επαγγελματίας που μπορείτε να προτείνετε; Επίσης , στην περιοχή μου , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στα επόμενα 1-2 χρόνια να περάσει δίκτυο φυσικού αερίου.Συμφέρει να περιμένω για να αντικαταστήσω την υπάρχουσα εγκατάσταση πετρελαίου με φυσικό αέριο ή καλύτερα να πάω σε αντλία θερμότητας που θα έχω και ψύξη το καλοκαίρι;
AristidisZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Εννοείται σε μηχανολόγο Από αυτόν που θα σου τα πουλήσει θα ζητήσεις μια μελέτη, την οποία θα συγκρίνεις φυσικά με αυτή του μηχανικού Ότι δεις διαφορετικό (μιλάμε για πράγματα χοντρά, δε λέμε να σου λέει ο ένας αντλία 13 kw και ο άλλος 14.5) το συζητάς μαζί τους 1
zeys13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Να έχεις στην άκρη του μυαλού σου και αυτόν το πίνακα . Το συγκεκριμένο μηχάνημα πάει μέχρι 55 βαθμούς. Επειδή λες και βόρεια ελλάδα και θα το βάλεις και πάνω σε σώματα . Πόσο φτάνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες στη περιοχή; Στους -2 η αντλία γίνεται 8kw με 50 βαθμούς και στους -7 η αντλία γίνεται 7kw με 45 βαθμούς. Τώρα εαν τα σώματα δεν είναι υπερδιαστασιολογημένα δε σε βλέπω να κάνεις δουλειά. Σε τι μεγιστή θερμοκρασία δουλεέυις το λέβητα; Φαντάζομαι 70-75 βαθμούς. Η τιμή που στη δίνει πάντως είναι σούπερ και με την εγκατάστση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα