Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, εχω ξεκινησει την πρακτικη μου σε μια εταιρεια, η οποια μου ειπε οτι τα λεφτα θα μου τα δινει στο χερι και οτι κανονικα καθε μηνα θα αναλαβουν την μηνιαια ασφαλιση ενος ποσοστου που ειναι αναγκαμενοι. Εγω στο τελος θα πρεπει στο τμημα να παραδωσω μια βεβαιωση ενσημων για τους εξι μηνες που θα ειμαι εκει. Η ερωτηση μου ειναι, θα υπαρχει προβλημα αν μου  δινουν τα λεφτα στο χερι ή πρεπει να μου τα βαζουν στην τραπεζα? Ρωταω για να ξερω τι να προσεξω, γιατι θα ειμαι εξι μηνες εκει και να μην εχω καποιο θεμα με τη σχολη μου. 

Ευχαριστω.

Spoiler

Σύμφωνα με το ΠΔ 185/84 (ΦΕΚ Α, 61), παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στους σπουδαστές των ΤΕΙ. Με την ΚΥΑ Ε5/1303/03-03-86 (ΦΕΚ Β΄, 168/86), οι σπουδαστές ΤΕΙ, κατά το χρόνο πρακτικής τους άσκησης σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα και σε Υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, καθώς και σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΙΚΑ κατά του κινδύνου του ατυχήματος, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.

Ο εργοδότης (Ιδιωτικού & Δημόσιου τομέα) καταβάλλει μηνιαίως ασφαλιστική κάλυψη 1% κατά επαγγελματικού κινδύνου επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΕΦΚΑ, όπως ισχύει κάθε φορά (ΠΔ 185/84, Ε5/1303/86 κοινή Υπουργική Απόφαση & 100/124/29-5-1986 Εγκύκλιος του ΙΚΑ).

Οι επιχειρήσεις ή οι  εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάθε μήνα στον σπουδαστή  το 80% του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (ΕΣΣΕ) που ισχύει κάθε φορά. Κατόπιν οι δικαιούχοι (επιχειρήσεις) επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ το 50% του συνολικού ποσού που κατέβαλαν.

Επισημαίνεται ότι από 14.2.2012 το νέο κατώτατο ημερομίσθιο ανέρχεται i. στο ποσό των 26,18 Ευρώ  για  άτομα άνω των 25 ετών  π.χ 26,18Χ80%=20,94Χ25= 523,5 Ευρώ και ii. στο ποσό των 22,82 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών π.χ. 22,82Χ80%=18,26 Χ25= 456,5 ευρώ.

Επεξ/σία από logicpc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...