Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Μη μπουμε στη λογικη των γεμάτων μπαρ κτλ. 10.000.000 κόσμο έχουμε. Το οτι κάποιοι χιλιάδες μπορει να έχουν χρηματα δε σημαίνει οτι έχουν όλοι.

Και το 1950 τα καφενεία γεμάτα ηταν, δε σημαίνει οτι ειχε χρημα ο κόσμος.

Αυτο που λέω ειναι οτι καθένας προσπαθει να ζεσταθει με ότι έχει.  Αν υπάρχει τζάκι, ειναι η πιο φθηνη λύση. 

Αυτό που με προβληματίζει ειναι το πόσοι έχουν πια τζάκι. Πχ αυτή την άσχημη ατμοσφαιρα δε την ειχαμε πριν 20 χρονια στα μεγάλα κρυα. Ηταν απολυτα λογικο βέβαια , διοτι το πετρέλαιο ηταν στα 40 λεπτά το λιτρο. Τωρα που έχει πάει στα τριπλάσια σχεδόν.

Λυση υπάρχει, απλά δε συμφέρει οικονομικά το κράτος. Η ιδια η πολιτεία μπορει να δωσει κινητρα για να σταματησει ο κοσμος τις σομπες. Και αυτο ειναι ένα. Μείωση του φορου στο πετρέλαιο ΄θέρμανσης :-) 

οπως ειδες δεν ειπα μονο για καφενεια. επισης, αλλο το δεν εχω χρηματα και αλλο τα ξοδευω με το που τα πιασω στα χερια μου. υπαρχουν πολλοι τετοιοι ανθρωποι και το ξερεις. το να πληρωσει το κρατος το πετρελαιο και μετα να μας τα γυρευει απ αλλου (διοτι ΕΜΕΙΣ ειμαστε το κρατος) δεν ειναι λυση και απορω γιατι συνεχιζεις να το προτεινεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

Τα παιδάκια στην Αφρική, τα παιδάκια στην Αφρική ...

Δεν ζω στην Αφρική φίλε, συνεπώς δεν αναφέρομαι ποτέ στα παιδάκια της. Λάθος άτομο βρήκες να το σχολιάσεις αυτό. 

Όποιος κόπτεται για τα παιδάκια της Αφρικής, ας το δείξει πρώτα με πράξεις και μετά ας μιλήσει, αν και όπως ξέρουμε όλοι συνήθως αυτοί που κόπτονται για τα παιδάκια της Αφρικής είναι ήδη εκεί και προσφέρουν υπηρεσίες είτε απλά από απόσταση βοηθάνε οικονομικά.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, jmmys είπε

Αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο,τι σχέση έχει;Και με κλειστό,ενεργειακό η ίδια καπνιά φεύγει εξω.

Ρόλο παιζει τι καινε στο τζάκι.Αλλά ακόμα και ξερά καυσόξυλα να καίνε, δρυς,οξιά,ελιά κλπ παλι θα έχει καπνιά στην ατμόσφαιρα αν καίνε πολλά τζάκια ή σόμπες.Ποσο μάλλον αν ρίχνουν μέσα χλωρά ξύλα,πλαστικά,βαμμενα,βερνικωμενα ξύλα και οτι άλλο μπορεί να καεί.

Σαφώς τα καθαρά ξύλα είναι πολύ σημαντικά. Παίζει ρόλο όμως και ο τύπος τζακιού, τα κλειστά με ελεγχόμενη ροή αέρα βγάζουν σχεδόν ατμό στην εξάτμιση αφου γίνεται καύση ακόμα και τον καυσαερίων λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην καμπίνα. Ακόμα και οι ξυλόσόμπες της γιαγιάς είναι κλάσεις ανώτερες.

Το ανοικτό τζάκι είναι χασούρα μεγάλη αφου ο χώρος δέχεται μονο την υπέρυθρη ακτινοβολία της φωτιάς και το υπόλοιπο φεύγει χωρίς περαιτέρω εκμετάλλευση.

Επίσης η ελεύθερη ροή αέρα σε συνάρτηση με την ατελή καύση, δημιουργούν μικρο σωματίδια που φεύγουν απο την καμινάδα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Η σκέψη σου πέφτει στην παγίδα του "μα γιατί Β αφού πρώτα δεν Α;". Αν δεν έχει λυθεί το Α,  δε σημαίνει ότι η γη σταματάει να γυρίζει για το Β.

Σωστό, με τη διαφορά ότι για τη γενική μόλυνση το ήξεραν όλοι ότι υπάρχει στην Αθήνα, παρόλαυτά επιλέγουν εδώ και 10ετίες να μένουν εδώ. 

Τώρα τους ξίνισε το τζάκι. Οκ, ίσως σε 5 χρόνια να τους ενοχλεί και το body spray του γείτονα. Ίσως τότε φύγουν και πάνε επαρχία και σταματήσουν τη γκρίνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

οπως ειδες δεν ειπα μονο για καφενεια. επισης, αλλο το δεν εχω χρηματα και αλλο τα ξοδευω με το που τα πιασω στα χερια μου. υπαρχουν πολλοι τετοιοι ανθρωποι και το ξερεις. το να πληρωσει το κρατος το πετρελαιο και μετα να μας τα γυρευει απ αλλου (διοτι ΕΜΕΙΣ ειμαστε το κρατος) δεν ειναι λυση και απορω γιατι συνεχιζεις να το προτεινεις

Μα μου λες οτι δεν ειναι λυση η μειωση του φορου θέρμανσης, πράγμα κοινά αποδεκτό εδω και χρόνια, αλλά συζητάμε το οτι κάποιοι ξοδευουν τα χρήματά τους και έχουν τρυπια χέρια. Ναι κάποιοι ειναι τρυπιοχέρηδες. Πόσοι ειναι αυτοί? Εδω μιλάμε πως έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ολόκληρη η χώρα. Υπάρχουν χιλιάδες πολυκατοικίες που δεν έχουν θέρμανση επειδη ο κόσμος δεν μπορει να πληρωσει πλέον το πετρέλαιο.

Οταν ο άλλος φθάνει σε αυτο το σημείο σημαινει οτι δεν μπορει να διαθέσει. Και εδω ειναι το πρόβλημα.

Η λογικη πχ ειναι να έχεις υψηλό φόρο αλλά να δινεις επιδόματα για να μπορει ο κόσμος να πληρωσει αυτον τον φόρο. Οπως καταλαβαίνεις κάτι δε λειτουργει σωστά εδω.

Βέβαια, αυτο που με κάνει να αναρωτιέμαι, ειναι το πως γινεται να υπάρχουν τοσα τζάκια στο κέντρο της πόλης. Αφου τα περισσότερα κτιρια ειναι παλαιά.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

με 1000 ευρω βαζεις 2 καλα ac, για αθηνα μιλαμε δεν εχει τοσο πολυ κρυο που να μη σε ζεστανουν

αμα μιλουσες στους συγχωριανους σου οτι οκ το εργοστασιο δινει δουλειες, αλλα το ιδιο κανει και ενα εργοστασιο με φιλτρα. σιγα σιγα να παρεις δηλαδη το χωριο με το μερος σου, μονο αυτο μπορω να σκεφτω 

Δε μπορείς να βγάλεις άκρη με αυτούς τους ανθρώπους. Αλλιώς θα είχε γίνει ήδη αυτό που λες. Δε δουλεύουν όλοι οι συγχωριανοί στο εργοστάσιο και δεν είναι όλοι της ίδιας άποψης. Είναι πολιτικό κ θέμα αυτοδιοίκησης της περιοχής. Ο δήμος κάνει τα στραβά μάτια για τη ρύπανση για να βάζει δικά του άτομα στο εργοστάσιο. Μη το ψάχνεις. Έχω εξαντλήσει εγώ και πολλοί ακόμη κάθε δυνατή προσέγγιση με δαύτους.

Επίσης κακά τα ψέματα, όταν ο άλλος κρυώνει θα κάψει ότι βρεί μπροστά του για να ζεσταθεί! Νοσταλγώ τα παιδικά χρόνια που καίγαμε πετρέλαιο στους λέβητες ή τις σόμπες κ δεν υπήρχε αυτό το τριτοκοσμικό χάλι έξω.

Επεξ/σία από De@th L0rd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μα μου λες οτι δεν ειναι λυση η μειωση του φορου θέρμανσης, πράγμα κοινά αποδεκτό εδω και χρόνια, αλλά συζητάμε το οτι κάποιοι ξοδευουν τα χρήματά τους και έχουν τρυπια χέρια. Ναι κάποιοι ειναι τρυπιοχέρηδες. Πόσοι ειναι αυτοί? Εδω μιλάμε πως έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ολόκληρη η χώρα. Υπάρχουν χιλιάδες πολυκατοικίες που δεν έχουν θέρμανση επειδη ο κόσμος δεν μπορει να πληρωσει πλέον το πετρέλαιο.

Οταν ο άλλος φθάνει σε αυτο το σημείο σημαινει οτι δεν μπορει να διαθέσει. Και εδω ειναι το πρόβλημα.

Η λογικη πχ ειναι να έχεις υψηλό φόρο αλλά να δινεις επιδόματα για να μπορει ο κόσμος να πληρωσει αυτον τον φόρο. Οπως καταλαβαίνεις κάτι δε λειτουργει σωστά εδω.

Βέβαια, αυτο που με κάνει να αναρωτιέμαι, ειναι το πως γινεται να υπάρχουν τοσα τζάκια στο κέντρο της πόλης. Αφου τα περισσότερα κτιρια ειναι παλαιά.

μπορει να καινε με σομπες. 

και ξαναλεω, αμα λοιπον βγαλει απο το φορο του πετρελαιου θα παει και θα σου καρφωσει νεο φορο ή θα σου αυξησει καποιον αλλο. οποτε ποια η διαφορα? πριν ειχες 10 ευρω ενω το πετρελαιο χρειαζεται 20, με αυτο που προτεινεις το πετρελαιο θα χρειαζεται 10 αλλα εσυ θα χεις αδειες τσεπες. δε μπορω να το εξηγησω πιο αστεια

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάνεις το λάθος και μπαινεις σε μια λογικη που έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χωρα σε αδιέξοδο. Η αυξηση των φόρων δε δίνει πάντα κέρδος σε ενα κράτος. Ισα ισα που μειωνει την αγοραστικη δύναμη. Κοινώς, αν πριν αγοραζαν 10, τωρα αγοράζουν οι 2. Αν μείωνες τον φόρο, θα αγόραζαν οι 8. Θα ειχες κέρδος. Αλλά δε το κάνεις και κατηγορεις τα τζάκια.

Επί της ουσίας η κατάσταση δε θα αλλάξει αν δεν βρεθει τελικη λυση θέρμανσης σε ολα τα νοικοκυριά. Το εξικονομω ειναι μια λυση αλλά και αυτο θέλει χρημα. Και αυτη τη στιγμη, οπως σου ειπα, ειναι περιορισμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κάνεις το λάθος και μπαινεις σε μια λογικη που έχει οδηγήσει μια ολόκληρη χωρα σε αδιέξοδο. Η αυξηση των φόρων δε δίνει πάντα κέρδος σε ενα κράτος. Ισα ισα που μειωνει την αγοραστικη δύναμη. Κοινώς, αν πριν αγοραζαν 10, τωρα αγοράζουν οι 2. Αν μείωνες τον φόρο, θα αγόραζαν οι 8. Θα ειχες κέρδος. Αλλά δε το κάνεις και κατηγορεις τα τζάκια.

Επί της ουσίας η κατάσταση δε θα αλλάξει αν δεν βρεθει τελικη λυση θέρμανσης σε ολα τα νοικοκυριά. Το εξικονομω ειναι μια λυση αλλά και αυτο θέλει χρημα. Και αυτη τη στιγμη, οπως σου ειπα, ειναι περιορισμένα.

οπως και οι ανθρωποι ετσι και τα ταμεια του κρατους δεν εχουν λεφτα, ενω οι υποχρεωσεις/εξοδα τρεχουν. ΔΕΝ προκειται να σου μειωσει φορο αμα δεν σου αυξησει αλλον οσο ειναι σ αυτη τη κατασταση. αλλη λυση ειναι να σου κοψει παροχες (που δεν εχει μεινει και τιποτα να κοψει) ή να γινει πιο καλη διαχειριση (απλα βγαλτο απ το μυαλο σου αυτο, πρωτα θα σβησει ο ηλιος)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

μπορει να καινε με σομπες. 

και ξαναλεω, αμα λοιπον βγαλει απο το φορο του πετρελαιου θα παει και θα σου καρφωσει νεο φορο ή θα σου αυξησει καποιον αλλο. οποτε ποια η διαφορα? πριν ειχες 10 ευρω ενω το πετρελαιο χρειαζεται 20, με αυτο που προτεινεις το πετρελαιο θα χρειαζεται 10 αλλα εσυ θα χεις 5. δε μπορω να το εξηγησω πιο αστεια

δε στεκει γιατι ο εξτρα φορος στο πετρελαιο εχει μειωσει τα φορολογικα εσοδα απο το πετρελαιο, δε τα εχει αυξησει.  Εγω τον οκτωβριο πληρωσα 1710  ευρω για το πετρελαιο της σαιζον, απο αυτα τα τα 820 συμφωνα με την αποδειξη ηταν ΕΦΚ και ΦΠΑ (και φυσικα πληρωνεις και ΦΠΑ στον ΕΦΚ οσο τρελλο και αν σου ακουγεται). Μπορουσε το κρατος αντι να εισπρατει σχεδον 50% φορο για να θερμανθει ο αλλος να εισπρατει 20%, που παλι ειναι πολυ, θα εβαζαν πολλοι περισσοτεροι πετρελαιο και θα εκαιγαν πολλοι λιγοτεροι σαβουρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

δε στεκει γιατι ο εξτρα φορος στο πετρελαιο εχει μειωσει τα φορολογικα εσοδα απο το πετρελαιο, δε τα εχει αυξησει.  Εγω τον οκτωβριο πληρωσα 1710  ευρω για το πετρελαιο της σαιζον, απο αυτα τα τα 820 συμφωνα με την αποδειξη ηταν ΕΦΚ και ΦΠΑ (και φυσικα πληρωνεις και ΦΠΑ στον ΕΦΚ οσο τρελλο και αν σου ακουγεται). Μπορουσε το κρατος αντι να εισπρατει σχεδον 50% φορο για να θερμανθει ο αλλος να εισπρατει 20%, που παλι ειναι πολυ, θα εβαζαν πολλοι περισσοτεροι πετρελαιο και θα εκαιγαν πολλοι λιγοτεροι σαβουρα.

αυτο θα ισχυσει ΑΝ εφοσον κοψουν στο μισο το φορο οι πολιτες βαλουν τη διπλασια ποσοτητα πετρελαιου. δεν εχω στοιχεια ποσο πετρελαιο βαζει το καθε νοικοκυριο, και ποσα νοικοκυρια θα εβαζαν περισσοτερο αν ο φορος πηγαινε στα ταδε λεφτα, οποτε δε ξερω να σου πω. απλα μη το δενεις κομπο οτι θα ισχυε κατι τετοιο (δε διαφωνω με τη θεωρια, στη πραξη δε ξερω αμα θα βγουν τα νουμερα)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

αυτο θα ισχυσει ΑΝ εφοσον κοψουν στο μισο το φορο οι πολιτες βαλουν τη διπλασια ποσοτητα πετρελαιου. δεν εχω στοιχεια ποσο πετρελαιο βαζει το καθε νοικοκυριο, και ποσα νοικοκυρια θα εβαζαν περισσοτερο αν ο φορος πηγαινε στα ταδε λεφτα, οποτε δε ξερω να σου πω. απλα μη το δενεις κομπο οτι θα ισχυε κατι τετοιο (δε διαφωνω με τη θεωρια, στη πραξη δε ξερω αμα θα βγουν τα νουμερα)

απο τοτε που αυξηθηκε το ΕΦΚ και το ΦΠΑ η ιδια η κυβερνηση λεει η καταναλωση πετρελαιου θερμανσης εχει μειωθει 60% ...

σας ξαναλεω οτι ο φορος στο πθ δεν υπαρχει για λογους εσοδων. Υπαρχει για να σπρωξει καταναλωτες στο ΦΑ το οποιο (το δικτυο) ειναι δημοσιο και φιλετο προς πωληση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

απο τοτε που αυξηθηκε το ΕΦΚ και το ΦΠΑ η ιδια η κυβερνηση λεει η καταναλωση πετρελαιου θερμανσης εχει μειωθει 60% ...

σας ξαναλεω οτι ο φορος στο πθ δεν υπαρχει για λογους εσοδων. Υπαρχει για να σπρωξει καταναλωτες στο ΦΑ το οποιο (το δικτυο) ειναι δημοσιο και φιλετο προς πωληση.

αμα ειναι ετσι τοτε παω πασο, αυτοι ξερουν καλυτερα. παντως αμα ειναι ετσι χανουν λεφτα απο αυτο το μετρο. γιατι να μην αφηναν ιδιο το φορο (ή μια μικρη αυξηση που δε θα απετρεπε πολλους απ την αγορα πετρελαιου) και καποια απο τα λεφτα να τα βαλουν για επεκταση του δικτυου. δωρεαν συνδεσεις, μειωση τελων, κλπ μετρα που παλι θα εσπρωχναν κοσμο προς το ΦΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως εγώ πιστεύω οτι αυτοί που καίνε σκουπίδια σήμερα, και να μειωθεί ο φόρος θα συνεχίσουν να καίνε σκουπίδια γιατί είναι τσάμπα. Επίσης το σχόλιο που έγινε πριν για την κοπή δέντρων στο μαύρο σκοτάδι, εγώ ξέρω άτομο-α σε διπλανό χωριουδάκι που κάνουν επιδρομή με τα αλυσοπρίονα  σε κοντινό πευκοδάσος, και το παραδεχόντουσαν χύμα στο κύμα. Όταν τους είπα ότι είναι φουλ παράνομο και έχει και ποινές φυλάκισης μου απάντησαν ότι μέχρι να τους βάλουν μέσα αυτοί θα κόβουν δέντρα. "Ας μας πληρώσει όλο το πετρέλαιο ο τσίπρας για να μην κόβουμε δέντρα" απάντησε ένας άλλος. 

Επεξ/σία από De@th L0rd
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Υπαρχει για να σπρωξει καταναλωτες στο ΦΑ το οποιο (το δικτυο) ειναι δημοσιο και φιλετο προς πωληση.

Το οποίο ΦΑ δεν ειναι διαθέσιμο προς ολο τον κόσμο και ζητάνε χρηματα για να κάνουν επεκτάσεις για να πάει σε όλους.

Γελάμε μαζί τους. Αν θέλουν να σπρωξουν τον κοσμο στο ΦΑ, θα πρέπει να σκάψουν όλες τις μεγαλουπόλεις, να περνάει απο παντου το ΦΑ και μετά το συζητάμε.

Δεν ειναι χαζος ο κόσμος. Ολοι αυτονομια θελουν.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...