Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θέλω να μάθω τα εξής: 1. Πως να μπορώ να φτιάξω ένα ιδανικό site/funnel για κάθε είδους επιχείρηση τοποθετώντας και διαλέγοντας τα στοιχεία(graphics,copy,photos,apps,content etc) τέλεια. Θέλω να μπορώ να φτιάξω κάτι ιδανικό ακόμη και αν δεν διαθέτω το απαιτούμενο budget ή τα απαιτούμενα στοιχεία. Π.χ. να φτιάξω κάτι που να δείχνει επαγγελματικό μόνο με photos από το web και πολύ απλό copy. Η τοποθεσία και η επιλογή των στοιχείων είναι αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως και όχι η δημιουργία τον ίδιων των στοιχείων. Θέλω να μπορώ ωστόσο να καθοδηγήσω αυτόν που θα τα φτιάξει και να ξέρω πως θα δείχνουν περίπου. 2. Θέλω να μπορώ να κλέβω ιδέες σχεδιασμού από άλλα sites/funnels και να τις κάνω δικές μου χωρίς να τα χάνω από τη πολυπλοκότητα τους. 3. Θέλω να μπορώ να αλλάζω το UI ενός plugin ώστε να ταιριάζει με τη σελίδα μου ή να είναι γενικά όπως εγώ το θέλω, μόνο η εμφάνιση με ενδιαφέρει και όχι να το προγραμματίσω. 4. Θέλω να μπορώ να μετατρέψω μία ιστοσελίδα που σχεδίασα σε χαρτί σε πραγματική σελίδα με CSS και να τη πετάω μετά στο wordpress ή στο theme, ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιώ customizer ή drag & drop app. Στόχος είναι να μπορώ να κάνω ένα πολύ εμφανίσιμο site/funnel ακόμη και με 0$. Η τοποθεσία των στοιχείων και η ευκολία στη χρήση της σελίδας είναι ο στόχος μου. Τι πρέπει να μελετήσω για να τα μάθω όλα αυτά και πως ονομάζεται αυτός που τα κάνει όλα αυτά? Ux designer, Ui designer, Web designer ή Graphic designer? υπάρχουν τόσοι όροι που τα έχω χάσει λίγο, ποιος κάνει τι. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από aizensama24
kormos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε Πρώτα από όλα να πω ότι ξέρω πως να κάνω self-host με wordpress και να κάνω install ένα theme, επίσης γνωρίζω κάποια βασικά plugins και καλές drag & drop εφαρμογές του wordpress, οπότε το πραγματικό μου πρόβλημα δεν είναι αυτό. Επίσης γνωρίζω από shopify και άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν έτοιμα sites όπως η weebly. Το πραγματικό μου πρόβλημα λοιπόν είναι να δημιουργήσω ένα αρκετά επαγγελματικό site και funnel για την υπηρεσία που θέλω να προσφέρω στο budget που έχω και με τις δεξιότητες που έχω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει καλή συνοχή τον graphics/photo, του copy και των εφαρμογών σε κάθε σελίδα και φυσικά να τα τοποθετήσω όλα εκεί που πρέπει μόνος. Στην προσπάθεια μου να το λύσω αυτό έψαξα άλλες σελίδες σε παρόμοιο κλάδο ή και γενικά για να πάρω ιδέες για το σχεδιασμό αλλά βλέπω είναι υπερβολικά προχωρημένες και πέρα από τις δυνατότητες μου, για την ακρίβεια ένιωσα τελείως αβοήθητος βλέποντας τες και δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα, μου είναι αδύνατον να διαθέσω τόσο πολύπλοκα γραφικά και copy ή εφαρμογές με το UI που θέλω. Με αυτά που έχω μόνο photos από το web μπορώ να διαθέσω με πολύ απλό copy. Όλο αυτό με έψησε να κάτσω να μάθω πως να κάνω κάτι τέτοιο, δείχνει αρκετά πολύπλοκο τελικά και μου αρέσει η πρόκληση. Θέλω λοιπόν να μπορώ να δημιουργώ εμφανίσιμες σελίδες ή funnels για κάθε είδους επιχείρηση σε κάθε διαθέσιμο budget ώστε να μη χρειαστεί να κολλήσω ξανά σε αυτό το βήμα που από την εμπειρία μου είναι μακράν το πιο πολύπλοκο αλλά δυστυχώς απαραίτητο βήμα μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης και απαιτεί κάμποσα $ για να γίνει outsource. Φυσικά δεν είμαι γραφίστας, illustrator ή κειμενογράφος, στη καλύτερη μπορώ να κάνω κάτι λίγα με canva ή να αντιγράψω ιδέες κειμένων και μάλλον θα ήθελε χρόνια να τα μάθω αυτά, οπότε στη παρούσα φάση με ενδιαφέρει πιο πολύ να μάθω για τη σωστή κατανομή όλων των στοιχείων μίας σελίδας(copy,graphics,photos,content,plugins etc). Να μπορώ και με τα πιο απλά στοιχεία, χωρίς δικά μου γραφικά ή τρομερό copy, να φτιάξω κάτι ιδανικό για τον επισκέπτη. Δε θέλω εγώ ο ίδιος να φτιάχνω τα γραφικά και τα υπόλοιπα αλλά να ξέρω πως πρέπει να είναι περίπου ώστε να μπορώ να καθοδηγήσω κάποιον άμα χρειαστεί να τα κάνει. Επίσης κάτι που έχω δει και με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι να μπορώ να μετατρέψω μία σελίδα που σχεδίασα σε χαρτί σε κανονικό site με CSS και να μπορώ να αλλάξω το UI μίας εφαρμογής ώστε να ταιριάζει με αυτό που θέλω να κάνω. Βαριέμαι τα customizers, προτιμώ να χτίζω τη σελίδα μόνος με CSS και να τη πετάω στο wordpress ή στο theme(δεν ξέρω αν γίνεται). Τέλος πάντων, είναι εφικτό να τα μάθω όλα αυτά μόνος? και τι προτείνεται να μελετήσω? πως ονομάζεται αυτός που κάνει αυτό που περιγράφω? UX designer, UI designer, Graphic designer ή Web designer? Διάβασα το μισό... Συμπέρασμα: επικοινώνησε με κάποια εταιρία να πληρώσεις και να σου παραδώσει έτοιμο αυτό που θες... Επίσης υπάρχουν και σεμινάρια για τα περισσότερα...
Predatorkill Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Ολα αυτα μαζι γινεται να τα κανεις, θα σου παρει απειρο χρονο να τα μαθεις ομως, γι αυτο σπαει σε πολλα κομματια η αγορα οπως ui, ux, front/back κτλ. Υπαρχουν σεμιναρια για τα παντα στο ιντερνετ οπως ειπωθηκε ηδη. με το copy τι εννοεις; typography;
XPHSTOS_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 3 hours ago, aizensama24 said: Πρώτα από όλα να πω ότι ξέρω πως να κάνω self-host με wordpress και να κάνω install ένα theme, επίσης γνωρίζω κάποια βασικά plugins και καλές drag & drop εφαρμογές του wordpress, οπότε το πραγματικό μου πρόβλημα δεν είναι αυτό. Επίσης γνωρίζω από shopify και άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν έτοιμα sites όπως η weebly. Το πραγματικό μου πρόβλημα λοιπόν είναι να δημιουργήσω ένα αρκετά επαγγελματικό site και funnel για την υπηρεσία που θέλω να προσφέρω στο budget που έχω και με τις δεξιότητες που έχω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει καλή συνοχή τον graphics/photo, του copy και των εφαρμογών σε κάθε σελίδα και φυσικά να τα τοποθετήσω όλα εκεί που πρέπει μόνος. Στην προσπάθεια μου να το λύσω αυτό έψαξα άλλες σελίδες σε παρόμοιο κλάδο ή και γενικά για να πάρω ιδέες για το σχεδιασμό αλλά βλέπω είναι υπερβολικά προχωρημένες και πέρα από τις δυνατότητες μου, για την ακρίβεια ένιωσα τελείως αβοήθητος βλέποντας τες και δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα, μου είναι αδύνατον να διαθέσω τόσο πολύπλοκα γραφικά και copy ή εφαρμογές με το UI που θέλω. Με αυτά που έχω μόνο photos από το web μπορώ να διαθέσω με πολύ απλό copy. Όλο αυτό με έψησε να κάτσω να μάθω πως να κάνω κάτι τέτοιο, δείχνει αρκετά πολύπλοκο τελικά και μου αρέσει η πρόκληση. Θέλω λοιπόν να μπορώ να δημιουργώ εμφανίσιμες σελίδες ή funnels για κάθε είδους επιχείρηση σε κάθε διαθέσιμο budget ώστε να μη χρειαστεί να κολλήσω ξανά σε αυτό το βήμα που από την εμπειρία μου είναι μακράν το πιο πολύπλοκο αλλά δυστυχώς απαραίτητο βήμα μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης και απαιτεί κάμποσα $ για να γίνει outsource. Φυσικά δεν είμαι γραφίστας, illustrator ή κειμενογράφος, στη καλύτερη μπορώ να κάνω κάτι λίγα με canva ή να αντιγράψω ιδέες κειμένων και μάλλον θα ήθελε χρόνια να τα μάθω αυτά, οπότε στη παρούσα φάση με ενδιαφέρει πιο πολύ να μάθω για τη σωστή κατανομή όλων των στοιχείων μίας σελίδας(copy,graphics,photos,content,plugins etc). Να μπορώ και με τα πιο απλά στοιχεία, χωρίς δικά μου γραφικά ή τρομερό copy, να φτιάξω κάτι ιδανικό για τον επισκέπτη. Δε θέλω εγώ ο ίδιος να φτιάχνω τα γραφικά και τα υπόλοιπα αλλά να ξέρω πως πρέπει να είναι περίπου ώστε να μπορώ να καθοδηγήσω κάποιον άμα χρειαστεί να τα κάνει. Επίσης κάτι που έχω δει και με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι να μπορώ να μετατρέψω μία σελίδα που σχεδίασα σε χαρτί σε κανονικό site με CSS και να μπορώ να αλλάξω το UI μίας εφαρμογής ώστε να ταιριάζει με αυτό που θέλω να κάνω. Βαριέμαι τα customizers, προτιμώ να χτίζω τη σελίδα μόνος με CSS και να τη πετάω στο wordpress ή στο theme(δεν ξέρω αν γίνεται). Τέλος πάντων, είναι εφικτό να τα μάθω όλα αυτά μόνος? και τι προτείνεται να μελετήσω? πως ονομάζεται αυτός που κάνει αυτό που περιγράφω? UX designer, UI designer, Graphic designer ή Web designer? Εγώ το διάβασα όλο και συγνώμη που θα στο πω.. αυτός που ζητάς λέγεται Ελβετικός σουγιάς... Έχεις έναν ατελείωτο, κυριολεκτικά, δρόμο μπροστά σου αν επιλέξεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στο ότι θέλεις να τα μάθεις... αλλά στο ότι θέλεις να εφαρμόσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε μια αγορά η οποία εξειδικεύεται διαρκώς εσύ πας να γίνεις ο all-around player. Δεν γίνεται να είσαι καλός σε όλα και αυτό το καταλαβαίνεις ελπίζω... Ρεαλιστικά τι μπορείς να πετύχεις; Για το θέμα της αισθητικής, μπορείς να διαβάσεις κάποια βιβλία που αφορούν το UI/UX και συγκριμένα για το web, γιατί το UI/UX δεν αφορά μόνο το web! Και φυσικά να ψάχνεις διαρκώς inspiration από άλλα sites. Σιγά σιγά θα εκπαιδεύσεις το μάτι σου και θα καλλιεργήσεις μια αισθητική. Προσοχή όμως, το ωραίο/όμορφο δεν σημαίνει λειτουργικό... και μάλιστα αυτό συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων! Υπάρχουν επίσης βιβλία τα οποία αφορούν το copy-write. Εκεί είναι λίγο πιο γενικευμένα τα πράγματα καθώς εμπλέκεται αρκετά το marketing και διάφορες τεχνικές του. Ίσως θα έπρεπε να στραφείς πιο πολύ προς άρθρα τα οποία ανεβαίνουν online από ειδικούς του χώρου και συνήθως είναι case studies από δικά τους projects. Υπάρχουν άπειρα sites τα οποία κάνουν curate content για όλα αυτά τα οποία ανέφερες, και development και design και φυσικά copy-write. Με αυτά κλείνουμε τα ποιο θεωρητικά.. Στα πρακτικά, τον κώδικα δηλαδή... είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Από την στιγμή που μιλάμε για Wordpress και για Front-End, μπορείς να μπεις στο youtube και σαρώσεις οτιδήποτε γράφει wordpress theme from scratch και να παρακολουθήσεις κάποιο από τα χιλιάδες tutorials που υπάρχουν για CSS/HTML + JavaScript. Τι θα έκανα εγώ; Επειδή είναι αδύνατο να ακολουθείς/παρακολουθείς όλους αυτούς τους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους... Εστίασε την προσοχή σου σε 1 από αυτά... μάθε το, σε ότι επίπεδο πιστεύεις εσύ ότι είναι ικανοποιητικό και ανταγωνιστικό για την αγορά και έπειτα προχωράς και σε κάτι άλλο. Αλλά αξίζει..? Χαίρομαι που ενδιαφέρεσαι για το επίπεδο της δουλειάς που παράγεις, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να δουλεύεις με εξωτερικούς συνεργάτες ειδικούς στον τομέα τους έτσι ώστε να διασφαλίζεις την ποιότητα της δουλειάς σου. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα, δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα. Χτίσε ένα δίκτυο καλών συνεργατών και όλα θα πηγαίνουν σωστά...
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kormos είπε Διάβασα το μισό... Συμπέρασμα: επικοινώνησε με κάποια εταιρία να πληρώσεις και να σου παραδώσει έτοιμο αυτό που θες... Επίσης υπάρχουν και σεμινάρια για τα περισσότερα... Το μείωσα το κείμενο, ελπίζω τώρα να είναι πιο κατανοητό. Στόχος μου είναι να μάθω να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου. 1 ώρα πριν, Predatorkill είπε Ολα αυτα μαζι γινεται να τα κανεις, θα σου παρει απειρο χρονο να τα μαθεις ομως, γι αυτο σπαει σε πολλα κομματια η αγορα οπως ui, ux, front/back κτλ. Υπαρχουν σεμιναρια για τα παντα στο ιντερνετ οπως ειπωθηκε ηδη. με το copy τι εννοεις; typography; Copy εννοώ τη κειμενογραφία της σελίδας. typography δεν είναι το στυλ των γραμμάτων? Στη παρούσα φάση δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιος κάνει τι και πόσο δύσκολος είναι ο κάθε ρόλος και τι απαιτεί, αυτό βασικά προσπαθώ να καταλάβω κυρίως όσον αφορά το frontend, το backend μάλλον δεν με αφορά. 52 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε Εγώ το διάβασα όλο και συγνώμη που θα στο πω.. αυτός που ζητάς λέγεται Ελβετικός σουγιάς... Έχεις έναν ατελείωτο, κυριολεκτικά, δρόμο μπροστά σου αν επιλέξεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στο ότι θέλεις να τα μάθεις... αλλά στο ότι θέλεις να εφαρμόσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε μια αγορά η οποία εξειδικεύεται διαρκώς εσύ πας να γίνεις ο all-around player. Δεν γίνεται να είσαι καλός σε όλα και αυτό το καταλαβαίνεις ελπίζω... Ρεαλιστικά τι μπορείς να πετύχεις; Για το θέμα της αισθητικής, μπορείς να διαβάσεις κάποια βιβλία που αφορούν το UI/UX και συγκριμένα για το web, γιατί το UI/UX δεν αφορά μόνο το web! Και φυσικά να ψάχνεις διαρκώς inspiration από άλλα sites. Σιγά σιγά θα εκπαιδεύσεις το μάτι σου και θα καλλιεργήσεις μια αισθητική. Προσοχή όμως, το ωραίο/όμορφο δεν σημαίνει λειτουργικό... και μάλιστα αυτό συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων! Υπάρχουν επίσης βιβλία τα οποία αφορούν το copy-write. Εκεί είναι λίγο πιο γενικευμένα τα πράγματα καθώς εμπλέκεται αρκετά το marketing και διάφορες τεχνικές του. Ίσως θα έπρεπε να στραφείς πιο πολύ προς άρθρα τα οποία ανεβαίνουν online από ειδικούς του χώρου και συνήθως είναι case studies από δικά τους projects. Υπάρχουν άπειρα sites τα οποία κάνουν curate content για όλα αυτά τα οποία ανέφερες, και development και design και φυσικά copy-write. Με αυτά κλείνουμε τα ποιο θεωρητικά.. Στα πρακτικά, τον κώδικα δηλαδή... είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Από την στιγμή που μιλάμε για Wordpress και για Front-End, μπορείς να μπεις στο youtube και σαρώσεις οτιδήποτε γράφει wordpress theme from scratch και να παρακολουθήσεις κάποιο από τα χιλιάδες tutorials που υπάρχουν για CSS/HTML + JavaScript. Τι θα έκανα εγώ; Επειδή είναι αδύνατο να ακολουθείς/παρακολουθείς όλους αυτούς τους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους... Εστίασε την προσοχή σου σε 1 από αυτά... μάθε το, σε ότι επίπεδο πιστεύεις εσύ ότι είναι ικανοποιητικό και ανταγωνιστικό για την αγορά και έπειτα προχωράς και σε κάτι άλλο. Αλλά αξίζει..? Χαίρομαι που ενδιαφέρεσαι για το επίπεδο της δουλειάς που παράγεις, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να δουλεύεις με εξωτερικούς συνεργάτες ειδικούς στον τομέα τους έτσι ώστε να διασφαλίζεις την ποιότητα της δουλειάς σου. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα, δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα. Χτίσε ένα δίκτυο καλών συνεργατών και όλα θα πηγαίνουν σωστά... Ίσως επαγγελματικά ήταν λίγο τραβηγμένη λέξη, απλά θέλω να είναι αξιοπρεπές, όχι τέλειο αλλά ούτε μέτριο, σκοπός είναι να κάνω τη δουλειά μου καλά έως να έχω τα χρήματα για outsource σε κάτι καλύτερο. Αυτό που μάλλον με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι το UX/UI όπως το περιέγραψες, από τα υπόλοιπα μόνο κώδικα θέλω να κατέχω λίγο κυρίως για να κάνω αυτό που είπα με το CSS. Καλώς το επιβεβαίωσες ότι το UX έχει πολλές κατηγορίες και υπάρχει και για web γιατί πήγα να δω κάποια στιγμή τι είναι και μιλάγανε για κινητά και λέω wtf. Είχα επίσης την εντύπωση ότι το graphic design ασχολείται με αυτό που ήθελα, την εναρμόνιση των στοιχείων etc Πάντως πολύ καλή και αναλυτική απάντηση, ευχαριστώ, αυτό ακριβώς ήθελα. Δεν κατάλαβα ακριβώς αυτό που είπες περί curate content αλλά άμα είναι αυτό που νομίζω τότε πρέπει να είναι πολύ καλό. Copywriting έχω κάνει λίγο και ασχολούμαι πολύ εντατικά με το marketing αλλά δεν είναι το βασικό μου πρόβλημα τώρα. Όσον αφορά τους συνεργάτες, ναι είναι απαραίτητοι αλλά πρώτα χρειάζονται χρήματα και θα ήταν πιο εύκολο να κάνω outsource φθηνά σε κάποιον από fiverr κάποιο δύσκολο μέρος του content άμα γνώριζα ακριβώς τι ήθελα για τη σελίδα (ux/ui). Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από aizensama24
Predatorkill Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αμα σε ενδιαφερει τοσο πολυ το ui ξεκινα με cssawards και ξεκοκαλιζε τα, αφου κατσεις και στρωσεις κωλο με το (s)css, καποιοι νομιζουν οτι το css ειναι ευκολο αλλα δεν εχει ταβανι το ρημαδι, θα το καταλαβεις αυτο στο cssawards μολις δεις τι φτιαχνουν μεγαλα agencies αλλα και freelancers. Κατα τ’αλλα, οτι ειπε ο Χρηστος απο πανω. edit: μεσα σε ολα οσα λες, εχεις ξεχασει τα χρωματα, πρεπει να διαβασεις και χρωματα. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από Predatorkill
becoming_I Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Για αρχή πόσο χρονών είσαι; Καταλαβαίνω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας νομίζεις ότι με διάβασμα όλα γίνονται, αλλά από ένα σημείο και μετά όταν μεγαλώνει αυτό που φτιάχνεις, ένα άτομο δεν είναι αρκετό. Βρες το στοιχείο που σου αρέσει και γίνε καλός. Τα παιδιά τα είπανε καλύτερα από εμένα. ΥΓ. ´Όπως λέει και το τραγούδι "...κιθαρίστας ή ντράμερ..."
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, becoming_I είπε Για αρχή πόσο χρονών είσαι; Καταλαβαίνω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας νομίζεις ότι με διάβασμα όλα γίνονται, αλλά από ένα σημείο και μετά όταν μεγαλώνει αυτό που φτιάχνεις, ένα άτομο δεν είναι αρκετό. Βρες το στοιχείο που σου αρέσει και γίνε καλός. Τα παιδιά τα είπανε καλύτερα από εμένα. ΥΓ. ´Όπως λέει και το τραγούδι "...κιθαρίστας ή ντράμερ..." Πρέπει να καταλάβω λίγο καλύτερα τη σχέση UX και UI, αλλά νομίζω θέλω να έχω κάποιες βασικές γνώσεις UX και από εκεί και πέρα μόνο UI, το σίγουρο είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ο κλασσικός προγραμματισμός για αυτό θα προτιμούσα να αποφύγω μία τέτοια γλώσσα αν γίνεται, αλλά θέλω να μπορώ να αναβαθμίζω μόνος μου την ιστοσελίδα και να κάνω γενικά όλα τα βασικά που απαιτούνται με το wordpress. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλο scalability σε αυτές τις δουλειές αλλά άμα κάτι φτάσει εκεί τότε σημαίνει ότι θα υπάρχει και χρήμα. Για να κάνω μία σύγκριση με ένα πραγματικό σπίτι, αυτό που θέλω είναι να μπορώ να διατηρήσω το σπίτι σε καλή κατάσταση, να διαλέξω που θα είναι τα δωμάτια και πόσο μεγάλα θα είναι και τέλος να διαλέξω τα έπιπλα/συσκευές και που θα είναι αυτά, τέλος θα ήθελα να τοποθετήσω εγώ τα έπιπλα εκεί που θέλω αλλά και να φτιάξω τα δωμάτια/τοίχους και να μπορώ να τα αλλάζω όποτε θέλω. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κατασκευάσει τα έπιπλα ή τα ηλεκτρικά ή τα υδραυλικά αρκεί βέβαια να μην εκραγεί το σπίτι και να μπορώ να τα διατηρήσω κάπως. Θα ένιωθα πιο άνετα αν είχα όλη τη διαχείριση ενός site, από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα άλλοι να προσθέσουν ή να φτιάξουν πράγματα σε αυτό τα οποία βέβαια εγώ θα διαχειρίζομαι. Το UX μου ακούγεται πολύ θεωρητικό αλλά έχω δει κάπου ότι χρησιμοποιούν ιδικό software για αυτή τη δουλειά, δε μπορώ να καταλάβω γιατί ένας που κάνει UX δε μπορεί να κάνει και UI μαζί. Edit: Κατάλαβα τη διαφορά τους, ο UI μοιάζει σαν εκτελεστής και συμβάλει σε λεπτομέρειες μόνο που θέλουν φτιάξιμο. Όλες τις επιλογές τις κάνει ο UX. Αλλά βλέπω ότι χρειάζεται να ξέρεις και από τα δύο, ώστε οι επιλογές να είναι λειτουργικές γιατί ο κώδικας δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο, ε τότε σίγουρα θα διάλεγα UX, μπορώ να ζήσω χωρίς UI. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από aizensama24
XPHSTOS_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 10 hours ago, aizensama24 said: Πρέπει να καταλάβω λίγο καλύτερα τη σχέση UX και UI, αλλά νομίζω θέλω να έχω κάποιες βασικές γνώσεις UX και από εκεί και πέρα μόνο UI, το σίγουρο είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ο κλασσικός προγραμματισμός για αυτό θα προτιμούσα να αποφύγω μία τέτοια γλώσσα αν γίνεται, αλλά θέλω να μπορώ να αναβαθμίζω μόνος μου την ιστοσελίδα και να κάνω γενικά όλα τα βασικά που απαιτούνται με το wordpress. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλο scalability σε αυτές τις δουλειές αλλά άμα κάτι φτάσει εκεί τότε σημαίνει ότι θα υπάρχει και χρήμα. Για να κάνω μία σύγκριση με ένα πραγματικό σπίτι, αυτό που θέλω είναι να μπορώ να διατηρήσω το σπίτι σε καλή κατάσταση, να διαλέξω που θα είναι τα δωμάτια και πόσο μεγάλα θα είναι και τέλος να διαλέξω τα έπιπλα/συσκευές και που θα είναι αυτά, τέλος θα ήθελα να τοποθετήσω εγώ τα έπιπλα εκεί που θέλω αλλά και να φτιάξω τα δωμάτια/τοίχους και να μπορώ να τα αλλάζω όποτε θέλω. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κατασκευάσει τα έπιπλα ή τα ηλεκτρικά ή τα υδραυλικά αρκεί βέβαια να μην εκραγεί το σπίτι και να μπορώ να τα διατηρήσω κάπως. Θα ένιωθα πιο άνετα αν είχα όλη τη διαχείριση ενός site, από εκεί και πέρα δεν έχω πρόβλημα άλλοι να προσθέσουν ή να φτιάξουν πράγματα σε αυτό τα οποία βέβαια εγώ θα διαχειρίζομαι. Το UX μου ακούγεται πολύ θεωρητικό αλλά έχω δει κάπου ότι χρησιμοποιούν ιδικό software για αυτή τη δουλειά, δε μπορώ να καταλάβω γιατί ένας που κάνει UX δε μπορεί να κάνει και UI μαζί. Edit: Κατάλαβα τη διαφορά τους, ο UI μοιάζει σαν εκτελεστής και συμβάλει σε λεπτομέρειες μόνο που θέλουν φτιάξιμο. Όλες τις επιλογές τις κάνει ο UX. Αλλά βλέπω ότι χρειάζεται να ξέρεις και από τα δύο, ώστε οι επιλογές να είναι λειτουργικές γιατί ο κώδικας δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο, ε τότε σίγουρα θα διάλεγα UX, μπορώ να ζήσω χωρίς UI. Όπως μαρτυρούν οι λέξεις, UX = User Experience και UI = User Interface. Άρα απλοϊκά το UI μπορούμε να πούμε ότι είναι το εικαστικό κομμάτι μιας εφαρμογής/ιστοσελίδας. Το UX είναι ένας τεράστιος όρος ο οποίος περιλαμβάνει και το UI. Είναι η εμπειρία του χρήστη με το προϊόν/υπηρεσία. Ξεκινά από την στιγμή που θα μπει ο χρήστης στην σελίδα/εφαρμογή και δεν τελειώνει ποτέ.. σχεδόν. Δηλαδή μια καλή εμπειρία χρήστη είναι και το after sales support.. δηλαδή μια ενέργεια ακόμη και μετά το πέρας της αγοράς για τον χρήστη και εκτός της ιστοσελίδας. Στο παράδειγμα σου με το σπίτι, ένα καλό user experience θα ήταν να άναβαν τα φώτα και να έκλειναν από μόνα τους σε κάθε δωμάτιο ή να άναβε το καλοριφέρ 15 λεπτά πριν φτάσεις σπίτι για να είναι ζεστό.. Φυσικά μπορεί ένας UX designer να κάνει και UI απλά επειδή υπάρχει εξειδίκευση, όπως ανέφερα και στο 1ο μου σχόλιο, τείνουν να διαχωρίζουν τις θέσεις αυτές. Επίσης ο UX είναι καινούργιος σχετικά όρος οπότε είθισται να είναι κάποιος designer ή marketeer... γενικά ένα άτομο με εμπειρία. Η εμπειρία αυτή μπορεί να έρθει είτε από τον χώρο του design, είτε από τον χώρο του marketing ακόμη και από τον χώρο του development... Όλοι μας είμαστε UX designers χωρίς να το έχουμε καταλάβει...
defacer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, aizensama24 said: Στόχος είναι να μπορώ να κάνω ένα πολύ εμφανίσιμο site/funnel ακόμη και με 0$. Μόνο αν προλαβαίνεις να το κάνεις μέσα σε 0s. Ρωτάς πράγματα που είναι... περίεργα. Λες στο 1 και το 2 για ιδανικά πράγματα, για πως θα μπορώ να κλέβω στοιχεία γενικά και αόριστα, αυτά δεν είναι ερωτήσεις που έχουν απάντηση. Γενικά μιλώντας για ακούγεται σαν design-focused frontend developer, πράγμα που δεν αποφεύγει τελείως την επαφή με προγραμματισμό. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από defacer
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, defacer είπε Μόνο αν προλαβαίνεις να το κάνεις μέσα σε 0s. Ρωτάς πράγματα που είναι... περίεργα. Λες στο 1 και το 2 για ιδανικά πράγματα, για πως θα μπορώ να κλέβω στοιχεία γενικά και αόριστα, αυτά δεν είναι ερωτήσεις που έχουν απάντηση. Γενικά μιλώντας για ακούγεται σαν design-focused frontend developer, πράγμα που δεν αποφεύγει τελείως την επαφή με προγραμματισμό. Έχω καταλάβει περίπου τι χρειάζεται, απλά θα κάψω το κεφάλι μου με τα θεωρητικά του UX έως να νιώθω άνετα και άμα κρίνω μπορεί να πάω και στα πρακτικά, δεν είμαι σίγουρος πάντως για το Javascript αλλά ότι το χρειάζεται μπορώ να το αφήσω για κάποιον άλλον μάλλον, θα δω αν αξίζει να επενδύσω και σε αυτό και τα libraries του, επίσης ελπίζω να μη χρειάζεται κανένα photoshop ή κάτι τέτοιο, προτιμώ να τα σχεδιάζω όλα στον browser (αφού τα κάνω στο χαρτί), όπως επίσης ελπίζω να μη χρειάζονται και backend skills όπως κανένα php. Ο Χρήστος είπε για sites from scratch με wordpress άλλα έχω την εντύπωση ότι αυτό απαιτεί και php, δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω καταλάβει ακριβώς, Γνωρίζω πολύ γενικά τι κάνει το backend και γιατί είναι πολύ χρήσιμο αλλά συγκεκριμένα με wordpress, νομίζω σου δίνει τις ποιο σημαντικές λειτουργίες έτοιμες? οπότε ποιο το νόημα να ξέρεις php? εκτός αν πρέπει να προσθέσεις πράγματα σε αυτό για κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες ή αν απαιτείται για τη δημιουργία theme προς πώληση, πραγματικά δε ξέρω και είμαι μπερδεμένος με αυτό. Πάντα με μπέρδευε το backend. Ευτυχώς δεν είμαι τελείως άσχετος με κώδικα, περιστασιακά μελετάω λίγο και έχω κάνει κάποια πολύ βασικά tutorials, κατέχω λίγο σε τι βοηθάει η κάθε γλώσσα. (κυρίως οι frontend) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από aizensama24
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Το ερώτημα είναι τι θέλεις να πετύχεις. Θέλεις να μάθεις πως να φτιάχνεις σελίδες; Θα επενδύσεις τον χρόνο σου για να μάθεις html, css, javascript php.... Θέλεις να φτιάξεις σελίδα για να παρουσιάσεις την επιχείρησή σου; Θα επενδύσεις χρήμα για να σου φτιάξει κάποιος την σελίδα.
XPHSTOS_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Όταν μιλάμε για wordpress theming έχεις πάνω-κάτω 2 επιλογές. Είτε τροποποιείς κάποιο έτοιμο theme και το φέρνεις στα μέτρα σου είτε το φτιάχνεις εσύ από την αρχή. Αν επιθυμείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο, θα το φτιάξεις εσύ από την αρχή. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα στην PHP γιατί θα την χρειαστείς για να στήσεις το theme. Όχι ότι χρειάζεται να ξέρεις τέλεια PHP κλπ. Επίσης η πρώτη περίπτωση δεν θεωρείται "σοβαρό" theming, προσωπική μου άποψη βέβαια.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ajaxmonkey4hire είπε Θέλεις να φτιάξεις σελίδα για να παρουσιάσεις την επιχείρησή σου; Θα επενδύσεις χρήμα για να σου φτιάξει κάποιος την σελίδα. Μπορώ να πάω σε μία web design εταιρία και να της πω, θέλω να φτιάξω ένα "fb ad agency" (παράδειγμα) site για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο πχ. γιατροί, και αυτή να το φτιάξει κυριολεκτικά όλο μαζί με το περιεχόμενο κτλ? και εγώ να μπορώ να ασχοληθώ μόνο με την υπηρεσία που προσφέρω (fb ads) και το marketing? μπορεί να κάνει αυτό το πράμα ακόμη και με ecommerce shop, αν της πω τι προϊόντα θέλω και από που να τα κάνει import και να γράψει τις περιγραφές κτλ? Επίσης δε τελειώνει εκεί, γιατί προφανώς η σελίδα χρειάζεται αναβάθμιση, φτιάξιμο αν κάτι χαλάσει ή πρέπει να αλλάξει, μπορεί να χρειαστεί να κάνω και email marketing, μου προσφέρει κάλυψη σε όλα η εταιρία? επίσης πως ελέγχω τη σελίδα, έχω κάποιο κωδικό ή κάτι να με προστατεύει? θα είναι η σελίδα αρκετά ανταγωνιστική για την συγκεκριμένη αγορά? Πολλά ερωτηματικά, δεν το έχω κάνει ποτέ, οπότε δε ξέρω τι παίζει. Βέβαια δε θέλω να σκέφτομαι πόσο θα κοστίζουν όλα αυτά. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από aizensama24
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Μπορώ να πάω σε μία web design εταιρία και να της πω, θέλω να φτιάξω ένα "fb ad agency" (παράδειγμα) site για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο πχ. γιατροί, και αυτή να το φτιάξει κυριολεκτικά όλο μαζί με το περιεχόμενο κτλ? και εγώ να μπορώ να ασχοληθώ μόνο με την υπηρεσία που προσφέρω (fb ads) και το marketing? μπορεί να κάνει αυτό το πράμα ακόμη και με ecommerce shop, αν της πω τι προϊόντα θέλω και από που να τα κάνει import και να γράψει τις περιγραφές κτλ? Μπορείς να το κάνεις αυτό με μια σοβαρή εταιρία που θα υπογράψει συμβόλαια και non disclosure agreements. Δεν σου συνιστώ να το κάνεις με τον κάθε Κίτσο που φτιάχνει και σελίδες. Σε τελευταία ανάλυση: θα χρειαστεί επένδυση. Έχω κοντά 30 χρόνια εμπειρία στον προγραμματισμο και 15 σε εφαρμογές Internet και όμως δεν μπορώ να τα κάνω "ΌΛΑ". Συνεργάζομαι και με γραφίστες, με συγγραφείς κειμένου, με φωτογράφους, με ειδικούς για μάρκετινγκ, και με πολλούς ανθρώπους από άλλες ειδικότητες σε μεγάλα projects. Μόνος σου δεν θα τα καταφέρεις κατά την γνώμη μου. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από ajaxmonkey4hire 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα