Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να εξαργυρώσει επιταγή που έχει εκδοθεί από ελληνική τράπεζα σε τράπεζα των ΗΠΑ;

Πρέπει να πληρώσω κάτι fees στη σχολή μου στη Νέα Υόρκη(έχω ήδη αποφοιτήσει) για να μού στείλουν κάτι έγγραφα εδώ στην Ελλαδα και οι μόνες επιλογές που έχω είναι επιταγή ή money order. 

Είχα στείλει κάποια στιγμή, χρόνια πριν, μία επιταγή από 'δω, αλλά ο παραλήπτης δεν μπόρεσε να την εξαργυρώσει. Μήπως ξέρει κανείς αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο να γίνει τώρα; Αν ναι, παίζει ρόλο από ποιά τράπεζα θα την εκδόσω; Δηλαδή, μήπως έχω περισσότερες πιθανότητες αν είναι από HSBC;

Money order δεν μπορώ να στείλω. Απ'το ταχυδρομείο μού είπαν πως ο μόνος τρόπος για να στείλω λεφτά στην Αμερική είναι μέσω Western Union αλλά θα πρέπει ο παραλήπτης να είναι φυσικό πρόσωπο και όχι institution.

Μα τι εμμονή αυτών των Αμερικανών με τις επιταγές!!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Για να στείλω εμβασμα εξωτερικού δεν θα πρέπει να υπάρχει και IBAN εκεί; Τα λεφτά τα θέλει το Registrar office και το μόνο που έχουν είναι μια διεύθυνση για να στείλω την επιταγή.

Προσπαθώ τώρα να τους πείσω να κάνω την πληρωμή με πιστωτική κάρτα στο bursar office, αν και λέει στο site τους ότι αυτό δεν γίνεται...

Δημοσ.

Οχι το ιβαν σε 3ες χωρες

δεν ειναι απαραιτητο. Στην αμερικη δεν εχουν ιβαν. Πως γινονται εισαγωγες?...απλα θελει δικαιουχο, ονομα τραπεζης, λογσμο και τελος. Η εδω τραπεζα θελει ενα χαρτι που να λεει το σκοπο του εμβασματος. Το κοστος ισως να ειναι παραπανω απο τα λεφτα που θα στειλεις...πχ 30 ευρω.

Δεν εχεις κανα γνωστο να στα πληρωσει εκει , αν ειναι μικρο το ποσο ?

Δημοσ.

30 ευρω!!!! 13 δολλάρια θέλω να στείλω η καψερή! Όπως είπα παραπάνω μόνο μια διεύθυνση εχουν για να στείλω την επιταγή. Ούτε όνομα τραπέζης ούτε λογαριασμό ούτε τίποτα.

Γνωστό έχω αλλά έχουν κλείσει τα γραφεία τους τώρα για να ρωτήσω...αύριο πάλι...

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spam on....

Βάλε 13 δολλάρια σε ένα φάκελο κ στείλε τα.

Πάντως νομίζω ότι σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα κ να πας μπορείς να εκδοσεις επιταγή που μπορεί να εξαργυρωθει στο εξωτερικό...

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Τελικά με λίγη καλή διάθεση όλα γίνονται σ'αυτή τη ζωή. Μετά από πολλά emails και τηλέφωνα έκανα το transaction με πιστωτική. 

Όσο για την επιταγή που είχα στείλει μια φορά κι εναν καιρό, ρώτησα σήμερα τον παραλήπτη τι είχε γίνει τότε και μού είπε ότι μπορούσε να την εξαργυρώσει αλλά του ζητούσαν ένα υπέρογκο ποσό, 70 ή 80 δολλάρια, γιατί ήταν από ξένη τράπεζα. Να υποθέσω ότι και τώρα θα έχει μεγάλη προμήθεια. Γιατί να έχει αλλάξει κάτι τέτοιο...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...