Alexandros Christofis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους!! Πριν κανένα μήνα ειχα ενα ατύχημα με υλικές ζημιές. Το αλλο όχημα προσπέρασε λεωφορείο σε μη διακεκομμένη διαχωριστική γραμμή (έχει γίνει βεβαίωση παράβασης απο την τροχαία) και εγω βγαίνοντας απο την διασταύρωση με χτύπησε πλάγιο-μετωπικά!!! Μιλώντας οι ασφάλειες μας μας δήλωσαν απο πλευρά της ότι η πελάτισσα τους δεν αποδέχεται την ευθύνη! Οι ζημιές ανέρχονται στα 200-250€ (Μασκα μπροστα-προβολάκια ομίχλης). Τι κάνω? Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία? Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να παει δικαστικά και ποια περιπου τα έξοδα? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Για ποιο λογο δεν δεχεται οτι φταιει η αλλη ?
papoys1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Προσπέραση σε μη διακεκομένη..........;;;;;............ Δηλαδή παραβίασε διπλή διαχωριστική γραμμή μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και σε τράκαρε;;;;; Εάν προκύπτουν αυτά για ποιο λόγο δεν δέχεται ευθύνη.Το λεωφορείο σταματημένο ήταν;;;;Μήπως στη διασταύρωση που βγαίνεις εσύ υπάρχει stop και της είπαν να το πάει για συνυπαιτιότητα γιατί αυτή ναι παραβίασε διπλή αλλά και εσύ παραβίασες stop;;;;; Έχεις τουλάχιστον κάποιες φωτογραφίες από το ατύχημα;;;;; 1
Alexandros Christofis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, papoys1 είπε Προσπέραση σε μη διακεκομένη..........;;;;;............ Δηλαδή παραβίασε διπλή διαχωριστική γραμμή μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και σε τράκαρε;;;;; Εάν προκύπτουν αυτά για ποιο λόγο δεν δέχεται ευθύνη.Το λεωφορείο σταματημένο ήταν;;;;Μήπως στη διασταύρωση που βγαίνεις εσύ υπάρχει stop και της είπαν να το πάει για συνυπαιτιότητα γιατί αυτή ναι παραβίασε διπλή αλλά και εσύ παραβίασες stop;;;;; Έχεις τουλάχιστον κάποιες φωτογραφίες από το ατύχημα;;;;; Προσπέρασε λεωφορείο σταματημένο. Σκεψου ο δρόμος ειναι ενα Τ (ταφ) στο οριζόντιο (διπλής κατευθυνσης με απαγορευτικο προσπερασης) ερχοταν αυτή απο δεξια προς αριστερα και εγω ερχομενος απο κατω να στρίψω δεξια. Εγω σταματησα στην διασταυρωση κοιταξα αριστερά για να κανω πορεια προς δεξια και μου καρφωθηκε...ευτυχως δεν ειχα βγει αλλο μισο μετρο θα ειχαμε μετωπικη! Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από Alexandros Christofis
papoys1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Κατάλαβα περίπου πως έγινε για αυτό σου έκανα τις ερωτήσεις. Εάν παραβιάζει διπλή διαχωριστική έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις στο δικαστήριο αλλά υπάρχει και πιθανότητα να πας για συνυπαιτιότητα αν εσύ στην πορεία σου έχεις stop , γιατί ο ΚΟΚ λέει πως διακόπτουμε πορεία και ελέγχουμε και τα δύο ρεύματα του δρόμου πριν βγούμε και εσύ δεν το έκανες. Εάν δεν έχεις stop δεν τίθεται θέμα πως η ευθύνη είναι 100% δική της.
Alexandros Christofis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Κατάλαβα περίπου πως έγινε για αυτό σου έκανα τις ερωτήσεις. Εάν παραβιάζει διπλή διαχωριστική έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις στο δικαστήριο αλλά υπάρχει και πιθανότητα να πας για συνυπαιτιότητα αν εσύ στην πορεία σου έχεις stop , γιατί ο ΚΟΚ λέει πως διακόπτουμε πορεία και ελέγχουμε και τα δύο ρεύματα του δρόμου πριν βγούμε και εσύ δεν το έκανες. Εάν δεν έχεις stop δεν τίθεται θέμα πως η ευθύνη είναι 100% δική της. είχα στοπ αλλα ισα που επρεπε να βγω για να δω ούτως η άλλως γιατι η γωνια δεν ειναι ακριβος ορθή. Στην συνυπαιτιότητα με λιγα λογια ειμαστε ισοπαλια? δεν το καταλαβαίνω? δεν πρεπει να μου πληρωσει την ζημια? ενα niva ειχε αυτή 1,2τοννους αμαξι να της πληρώσω και εγω την ζημια της...ουτε καν το χρωμα δεν της εξυσα!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δικαστικα παντως ακομα και να κερδισεις τα 200-300 ευρω θα ταλαιπωρηθεις πολύ αν και αμφιβολο λογω ΣΤΟΠ. Θα τα παρεις πιθανον με τοκους από την ημερομηνια της αγωγης + δικαστικα εξοδα αλλα ... 1 1
Alexandros Christofis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δικαστικα παντως ακομα και να κερδισεις τα 200-300 ευρω θα ταλαιπωρηθεις πολύ αν και αμφιβολο λογω ΣΤΟΠ. Θα τα παρεις πιθανον με τοκους από την ημερομηνια της αγωγης + δικαστικα εξοδα αλλα ... δεν εχω κατι να χασω εκτός απο την πιθανη ταλαιπωρία...η αλλη σε αυτο ποντάρει και την εχω κανει λαμπα! ευχαριστώ παντος!
papoys1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Η καλύτερη δίκη είναι η μη δίκη σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρότασή μου.Βρες την και πείσε την μήπως σου κάνει δήλωση γιατί η δική σου ζημιά είναι μεγάλη όπως λες δίνοντάς της έστω και 50 ευρώ για τη δική της και ας μην το φτιάξει ποτέ το δικό της ρε αδερφέ.Ας τα φάει πιτόγυρα. Πολλοί το κάνουν.Μερικές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Αν και πάλι δε δέχεται τι να πω.Η απόφαση είναι δική σου. (edit. Και μη πέσουν κάποιοι να με φάνε. Οι ασφαλιστικές πέφτουν έξω όταν αποζημιώνουν με εκατομύρια π.χ. επιχειρήσεις που έβαλαν φωτιά για αυτό το σκοπό , που αποζημίωσαν πλοία γιατί τα βούλιαξαν οι ιδιοκτήτες τους πολλές φορές και με κόσμο μέσα , από στημένα τροχαία πολλών χιλιάδων ευρώ και πολλά άλλα τέτοια και όχι από τα 300 - 400 ευρώ του συμφουρμίτη) 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν βασει ΚΟΚ η υπαιτιοτητα της είναι ξεκαθαρη και η ασφαλιστικη είναι αξιοπιστη πιθανον να την "πιεσει" να κανει δηλωση ή να το αφησει στην κριση της ασφαλιστικης. Το ερωτημα είναι : Αν δεν κανει δηλωση υπαιτιότητας και σε πιθανο δικαστηριο καταδικαστει ποιος πληρωνει τον παθοντα ? Η ιδια ή η ασφαλιστικη ? Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από Γιάννης Platano
Alexandros Christofis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Αν βασει ΚΟΚ η υπαιτιοτητα της είναι ξεκαθαρη και η ασφαλιστικη είναι αξιοπιστη πιθανον να την "πιεσει" να κανει δηλωση ή να το αφησει στην κριση της ασφαλιστικης. Το ερωτημα είναι : Αν δεν κανει δηλωση υπαιτιότητας και σε πιθανο δικαστηριο καταδικαστει ποιος πληρωνει τον παθοντα ? Η ιδια ή η ασφαλιστικη ? μια οικογενειακή γνωστή ειχε το ίδιο θεμα με μενα πριν 2 χρονια...δικαιώθηκε εναντι του αντίδικου αλλα έπρεπε για να παρει τα χρήματα για τις ζημιές που ηταν ανω των 600€ να κανει εκ νεου αγωγή στην ασφαλιστική! οτι ναναι! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Alexandros Christofis είπε μια οικογενειακή γνωστή ειχε το ίδιο θεμα με μενα πριν 2 χρονια...δικαιώθηκε εναντι του αντίδικου αλλα έπρεπε για να παρει τα χρήματα για τις ζημιές που ηταν ανω των 600€ να κανει εκ νεου αγωγή στην ασφαλιστική! οτι ναναι! Ο άλλος επρεπε να πληρωσει ή η ασφαλιστικη του ?Ειχε κανει θετικη δηλωση ο άλλος ?
NikosKallithea Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Αν εχεις νομική κάλυψη πληρωνει ολα δικαστικά η ασφαλιστική σου Και η δική θα γίνει σε κανένα 10 μηνο μετά
slk200gr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Alexandros Christofis είπε δεν εχω κατι να χασω εκτός απο την πιθανη ταλαιπωρία...η αλλη σε αυτο ποντάρει και την εχω κανει λαμπα! ευχαριστώ παντος! παρομοια περιπτωση ειχα, την ζημια των 300 ε ειπα στον δικηγορο οτι ειναι 1500 ε (ηξερε την αληθεια αλλα θα ηταν ευκαρια να φταιξω ολο το αμαξι )μολις πηρε τηλ ο δικηγορος δεχτηκε να κανει την δηλωση γιατι απλα σε αυτην την περιπτωση ,οπως και εγινε τα πληρωσε η ασφαλεια ,στην αλλη περιπτωση αν δεν κανει δηλωση δεν αναλαμβανει η ασφαλεια αλλα αυτος,προχωρα τα οπως εμενα και μην αφηνεις κατι ψευτομαγκες ετσι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα