Προς το περιεχόμενο

Παυση airbnb και φορολογια


sinikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Απο το Φεβρουαριο ειχα βαλει για λογαριασμο του πατερα μου, ενα δυαρι στο airbnb. Διαχειριστης ημουν εγω (δεν ξερω ποιος οριζεται ως διαχειριστης, αλλα στο δικο μου iban γινοταν οι καταθεσεις).

Το ακινητο αυτο εχει προκυψει απο κληρονομια, στο οποιο ειναι πολλοι οι δικαιουχοι και απλα το εκμεταλευομαστε εμεις απο μια μοιρασια που εχουμε κανει off the record με τους αλλους συνδικαιουχους. Συμφωνα με την νεα νομοθεσια, επειδη υπαρχει μεγαλο μπλεξιμο να παρουμε ΑΜΑ, αποφασισαμε να τερματισουμε τις μισθωσεις.

Σε αυτο το διαστημα ομως, ειχαμε ενα εισοδημα κοντα στα 1500€. Πως μπορω να τα δηλωσω αυτα. Πρεπει να κανω τγν διαδικασια για ΑΜΑ κλπ ή απο την στιγμη που αποφασισαμε να το τερματισουμε, μπορω στην δηλωση του 2018 να βαλω συγκεντρωτικα το ποσο των 1500€;

Επεξ/σία από sinikos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά τα έλεγα ότι έχει μπει κάθε κακομοίρης μέσα και τρώει αθροιστικά με άλλους κακομοίρηδες από τους σοβαρούς του κλάδου όλα τα κέρδη... Για να βγάλετε σε 9 μήνες μόνο 1500 ευρώ, φαντάζομαι τι σπίτι ήταν και τι οικονομική διαχείριση κάνατε... Και off the record ελληναράδικες συμφωνίες στα καπάκια, για να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τώρα που επιτέλους θα ελεγχθείτε, 2 μέρες πριν την προθεσμία σε έπιασε ο πανικός της νομιμότητας;

Τελοσπάντων. 

Από τη στιγμή που έχεις βγάλει εισόδημα μετά την 1/1/18,  θα πρέπει από τον Α.Φ.Μ. του έχοντος δικαίωμα στην κληρονομιά (πατέρα σου) να υποβληθεί δήλωση συγκεντρωτική μέχρι τέλη Νοέμβρη στο Ε2. Από τη στιγμή που κλείσατε την καταχώρηση, δεν έχετε υποχρέωση έκδοσης ΑΜΑ.

Για να μπορείτε να το κάνετε αυτό όμως, πρέπει να έχει ξακαθαριστεί το ιδιοκτησιακό. Δηλαδή να υποβάλετε μία τροποποιητική δήλωση- ενοικιαστήριο, στο οποίο ο πατέρας σου έχει ενοικιάσει με δικαίωμα επινοικίασης το σπίτι από τους συγγενείς του. Αυτό σημαίνει ότι , ειδικά αν ο πατέρας σου έχει "στα χαρτιά", μειοψηφικό κομμάτι, θα πρέπει να βάλει τους έχοντες πλειοψηφικό να μπουν στο τάξις και να κάνουν αποδοχή του μισθωτηρίου.

Νομίζω ότι η τροποποιητική για μισθωτήριο έχει και ένα έξτρα πρόστιμο 100 ή 200 ευρώ, ρώτα ένα λογιστή να σου πει. Επίσης, θα πρέπει οι άλλοι να "ενοικιάσουν" στον πατέρα σου το διαμέρισμα με ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα στο 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Αν δλδ έχει 100.000 ευρώ, θα πρέπει να γραφτεί ενοίκιο 3.000 το χρόνο και να πληρωθεί ακόμα ένας πρόσθετος φόρος τουλάχιστον 450 ευρώ από αυτά.

Στη συνέχεια, θα μπορέσεις να κάνεις συγκεντρωτική και να φορολογηθείς περίπου στα 220 ευρώ για το εισόδημα των 1500. Συνολικό κόστος για εσάς (αν το διαμέρισμα κάνει 100.000), περίπου στο 700άρι.

 

Η εναλλακτική σας είναι να σας βρουν. Που θα σας βρουν, γιατί τα έχουν όλα, ειδικά για το 2017-2018. Ακόμα και από τη revolut και το paypal έχουν πάρει στοιχεία, οι ελληνικές τράπεζες τα δίνουν αυτόματα και η airbnb έχει επίσης συμφωνήσει και τα δίνει.

 

Σε αυτή την περίπτωση, θα σας πάρουν απευθείας μερικά κατοστάρικα, κοντά στα μισά. Πάτε στο 800άρι περίπου.

Τα καλά νεά είναι ότι δεν θα το έχετε online μετά την 30η Νοεμβρίου, οπότε θα γλιτώσετε τα 5.000 της μη απόκτησης Α.Μ.Α.

 

Καλή τύχη, κι όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...