logistoulis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, paylidis είπε ποτε αλλαξε αυτό; οταν εφυγα εγω απο τον ιδιωτικό τομέα πριν μερικά χρόνια φλεβάρη απο το λογιστηριο μου ειχαν υπολογισει ρητά αποζημίωση για 5 ημέρες άδεια...(εκτος εαν με επιασαν κοροιδο δεν ασχολήθηκα καν να το ψάξω, μου φάνηκε μάλιστα λογικότατο). Αν ισχυει φοβερό! πρώτο χρόνο "χτίζεις άδεια" (πάει αναλογικά με τους μήνες που εργάζεσαι) , δεύτερο χρόνο χτίζεις άδεια, από τον τρίτο χρόνο κι έπειτα που είσαι συνεχόμενα σε μια δουλειά από την 01/01 δικαιούσαι όλες τις μέρες σου από τον γενάρη αν έφυγες στις δύο πρώτες περιπτώσεις πήρες την αναλογία (ή απλά πήρες αυτή που δεν είχες πάρει, δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωσή σου) Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από logistoulis 1 1
chrisxkar Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, paylidis είπε πρακτικά 2 ημέρες... δικαιουται ολη την αδεια η οποια ειναι 20-22 μερες νομιζω? τωρα ειδα οτι απαντησαν ηδη Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από chrisxkar 1
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, logistoulis είπε πρώτο χρόνο "χτίζεις άδεια" (πάει αναλογικά με τους μήνες που εργάζεσαι) , δεύτερο χρόνο χτίζεις άδεια, από τον τρίτο χρόνο κι έπειτα που είσαι συνεχόμενα σε μια δουλειά από την 01/01 δικαιούσαι όλες τις μέρες σου από τον γενάρη αν έφυγες στις δύο πρώτες περιπτώσεις πήρες την αναλογία (ή απλά πήρες αυτή που δεν είχες πάρει, δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωσή σου) εφυγα στους 22 μήνες... μαλλον για αυτό πηρα την αναλογια... 1
logistoulis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, paylidis είπε εφυγα στους 22 μήνες... μαλλον για αυτό πηρα την αναλογια... οι 22 δεν λένε απαραίτητα κάτι πότε μπήκες και πότε βγήκες περισσότερο μετράει πχ αν μπεις νοέμβριο του '17 κάνεις 2 μήνες μετά κάνεις όλο το '18 12 μήνες και από το '19 (έχοντας ένα γεμάτο '18 ) τα δικαιούσαι όλα με πολύ κάτω από 22 αν μπεις φλεβάρη του '17 έχεις 11 μήνες το '18 άλλους 12, έχεις 23 αν φύγεις 31/12/18 δικαιούσαι ότι δεν πήρες το '18 , μπορεί και να είναι 5 πχ αν όμως περιμένεις λίγες μέρες και μπει το '19 δικαιούσαι 22 που εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνεις να πάρεις, αλλά ακόμα και αν πει ο άλλος θα σε βγάλω όλο το γενάρη άδεια να μη σε αποζημιώσω δεν συμφέρει καλύτερα να φύγεις και να αποζημιωθείς παρά να σου κολλάει ενσημα (είναι πιο φθηνό) πρακτικά σημασία έχει να έχεις ένα γεμάτο έτος πίσω σου Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από logistoulis 1
SubeRip Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 - Νομίζω οτι την άδεια πρέπει να την αποζημιώσει υπερωριακά (x 1,2 ) με τον μεικτό μισθό. Σωστα; - Στην άδεια κολλάει ένσημα; Έστω οτι το 2019 διακιούμαι 25 μέρες άδεια. - Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν θέλει να την πληρώσει και μεταφέρει "άτυπα" την παραίτηση 25 εργάσιμες μέρες μετά; - Αν βάζει ένσημα για 1 μήνα ακόμα (δηλαδή τις 25 μέρες της άδειας), δεν θα πέσουν μαζί με τα ένσημα της επόμενης δουλειας που ξεκινάω 1/2; Γράφω δηλαδή "διπλά" ενσημα ή γινεται κάτι άλλο; - Πότε πρέπει να καταβάλει την αποζημίωση της άδειας;
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δηλαδη με 10 μερες δουλεια το 19 δικαιούται κανονικη ολοκληρη αδεια, και τα επιδόματα;
nogoso Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Θα πληρωθείς όλες τις ημέρες άδειας και αναλογικά το επίδομα του Πάσχα(10 μέρες απο τις 100 π.χ δεν ξέρω πόσες είναι όλες).
gasgounis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, logistoulis είπε τουλάχιστον 22 μέρες που αν δεν τις πάρει θα τις αποζημιωθεί συν το επίδομα άδειας ολόκληρο είναι ο,τι καλύτερο να φεύγεις γενάρη και εγω αυτο ξερω. Ως το τελος του ετους για ενα νεο εργαζομενο ειναι (μηνες εργασιας στον εργοδοτη) * 1,67. Δηλαδη πχ σε 4 μηνες δικαουσαι 7 μερες αδεια. Αλλα απο 01/01 δικαουσαι το συνολο των ημερων, δηλαδη 22 μερες ή 25...
Curtis76 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 8 ώρες πριν, logistoulis είπε οι 22 δεν λένε απαραίτητα κάτι πότε μπήκες και πότε βγήκες περισσότερο μετράει πχ αν μπεις νοέμβριο του '17 κάνεις 2 μήνες μετά κάνεις όλο το '18 12 μήνες και από το '19 (έχοντας ένα γεμάτο '18 ) τα δικαιούσαι όλα με πολύ κάτω από 22 αν μπεις φλεβάρη του '17 έχεις 11 μήνες το '18 άλλους 12, έχεις 23 αν φύγεις 31/12/18 δικαιούσαι ότι δεν πήρες το '18 , μπορεί και να είναι 5 πχ αν όμως περιμένεις λίγες μέρες και μπει το '19 δικαιούσαι 22 που εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνεις να πάρεις, αλλά ακόμα και αν πει ο άλλος θα σε βγάλω όλο το γενάρη άδεια να μη σε αποζημιώσω δεν συμφέρει καλύτερα να φύγεις και να αποζημιωθείς παρά να σου κολλάει ενσημα (είναι πιο φθηνό) πρακτικά σημασία έχει να έχεις ένα γεμάτο έτος πίσω σου Μετά απο 3 χρονια στον ίδιο εργοδοτη, τη μισή σου άδεια την παίρνεις οποτε θες και μάλιστα συνεχόμενη τους πρώτους 6 μήνες του χρόνου, τις υπολοιπες μέρες της παίρνεις μέρες που συμφωνεί ή επιθυμεί ο εργοδότης. Δε μπορεί να σου ΄δωσει κανείς υποχρεωτική άδεια τον γενάρη και μάλιστα ολόκληρη.
AntiCambeR Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, logistoulis είπε πρώτο χρόνο "χτίζεις άδεια" (πάει αναλογικά με τους μήνες που εργάζεσαι) , δεύτερο χρόνο χτίζεις άδεια, από τον τρίτο χρόνο κι έπειτα που είσαι συνεχόμενα σε μια δουλειά από την 01/01 δικαιούσαι όλες τις μέρες σου από τον γενάρη αν έφυγες στις δύο πρώτες περιπτώσεις πήρες την αναλογία (ή απλά πήρες αυτή που δεν είχες πάρει, δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωσή σου) Πάντως έως τώρα έχω παραιτηθεί απο 3 εταιρίες.Από την 1 που ήμουν 4 χρόνια,έχω πάρει υπολειπόμενο ποσό μισθοδοσίας,ποσό άδειας που δεν είχα πάρει και μέρος του δώρου Χριστουγέννων.Τα έβαλαν μέσα σε 1 εβδομάδα. Απο την 2η ήμουν για λίγες ημέρες και δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα. Απο την 3η που ήμουν 4-5 μήνες πήρα πρώτα μέρος του επιδόματος άδειας,μέρος του δώρου Χριστουγέννων και περιμένω το ποσό της άδειας που δε πήρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε αυτή που είμαι τώρα 4.5 μήνες πληρώθηκα δώρο Χριστουγέννων αναλογικά. Είμαι στην παρών εταιρία απο 31/08 και δεν πήρα άδεια το 2018,σε λίγες ημέρες θα μου την πληρώσει.Επειδή όμως πιθανότατα σε λίγες ημέρες θα πάρω 1 εβδομάδα άδεια του 2019,πως γίνεται εφόσον δεν είμαι 3-4 μήνες στην εταιρία το 2019; Επίσης πιθανότατα θα παραιτηθώ σε μισό με 1 μήνα μόλις βρώ αλλού,αν παραιτηθώ κατευθείαν μετά την άδεια θα έχω κάποιο νομικό θέμα; Γνωρίζω οτι βάσει νόμου πρέπει να ειδοποιήσω τον εργοδότη 15 ημέρες πρίν.Θα τον προειδοποιήσω τουλάχιστον 7 ημέρες πρίν κάνοντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα,αυτό τους αρκεί.Δεν μπαίνει κανείς εργοδότης στην διαδικασία να μυνήσει υπάλληλο.Παραιτούνται άτομα χωρίς προειδοποίηση γιατί αν προειδοποιήσουν πιο πρίν τρώνε χώσιμο.Ομως έτσι ο εργοδότης μένει δυσαρεστημένος γιατί δημιουργείται πρόβλημα-κενό και δεν σε ξαναδέχεται.Οταν όμως δεν είναι νόμιμος και τρώει ένσημα η δώρα κλπ του αξίζει. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από AntiCambeR
SubeRip Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Σήμερα με την αποχώρηση μουμε πλήρωσαν αλλά αποτι είδα δεν υπήρχαν μέσα οι 25 μέρες του 2019!!! (7 χρόνια στην ίδια εταιρεία) Υπάρχει κάποιος νόμος να τους στείλω και να τους θυμήσω τις 25 μέρες του 2019;
*Kopanos* Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, SubeRip είπε Κανεις;; Καμια ιδέα; Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, θα πας με την σύμβαση και με τα χαρτιά που σου έδωσαν στην απόλυσή. Και ότι ξέχασαν, να είσαι σίγουρος ότι θα το θυμηθούν.
AntiCambeR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Στις 31/1/2019 στις 4:18 ΜΜ, SubeRip είπε Σήμερα με την αποχώρηση μουμε πλήρωσαν αλλά αποτι είδα δεν υπήρχαν μέσα οι 25 μέρες του 2019!!! (7 χρόνια στην ίδια εταιρεία) Υπάρχει κάποιος νόμος να τους στείλω και να τους θυμήσω τις 25 μέρες του 2019; Οταν είχα παραιτηθεί με ενημέρωσαν στο λογιστήριο οτι τάδε ημέρα θα μου καταθέσουν την άδεια,επίδομα αδείας και όσα 8ωρα έκανα και δεν τα είχα πληρωθεί.Μέσα σε 4 ημέρες αν θυμάμαι σωστά όπως είπαν έτσι έγινε.Ηταν εταιρία μεγάλη όμως με πολύ καλή οικονομική δυνατότητα. Απο άλλη μικρή εταιρία περιμένω να πληρωθώ την άδεια και το επίδομα αδείας του 2018,τους ενημέρωσα τουλάχιστον 2 φορές.Ισως κάνω λίγο ακόμα υπομονή ανάλογα με την απάντηση του προιστάμενου. Μίλα με την εταιρία-λογιστήριο-προιστάμενο αλλά πιο πρίν να ξέρεις πόσα δικαιούσαι για να τους ζητήσεις να σου διευκρινίσουν τα 2 ποσά. Νομίζω πως η άδεια ξεκινάει απο 22 ημέρες και φτάνει έως τις 25,ανάλογα με τα χρόνια.Εχεις τόσα πολλά χρόνια προυπηρεσία που δικαιούσαι 25;
SubeRip Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, divo είπε στα χαρτια της παραιτιση ειδες αν εγραφε για επιδομα αδειας και αδεια; Τα χρηματα της αδειας ειναι υποχρεωμενος να στα καταβαλει αμεσα. Το επιδομα μπορει να το καταβαλει τον 6ο. Περιμένω να παρω το χαρτί με το τι πλήρωσαν. Επειδή ομως το ποσό που μπήκε δεν αντιστοιχεί σε 25 άδειες του 2019, το θέμα ειναι πως θα τους το θυμήσω 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Οταν είχα παραιτηθεί με ενημέρωσαν στο λογιστήριο οτι τάδε ημέρα θα μου καταθέσουν την άδεια,επίδομα αδείας και όσα 8ωρα έκανα και δεν τα είχα πληρωθεί.Μέσα σε 4 ημέρες αν θυμάμαι σωστά όπως είπαν έτσι έγινε.Ηταν εταιρία μεγάλη όμως με πολύ καλή οικονομική δυνατότητα. Απο άλλη μικρή εταιρία περιμένω να πληρωθώ την άδεια και το επίδομα αδείας του 2018,τους ενημέρωσα τουλάχιστον 2 φορές.Ισως κάνω λίγο ακόμα υπομονή ανάλογα με την απάντηση του προιστάμενου. Μίλα με την εταιρία-λογιστήριο-προιστάμενο αλλά πιο πρίν να ξέρεις πόσα δικαιούσαι για να τους ζητήσεις να σου διευκρινίσουν τα 2 ποσά. Νομίζω πως η άδεια ξεκινάει απο 22 ημέρες και φτάνει έως τις 25,ανάλογα με τα χρόνια.Εχεις τόσα πολλά χρόνια προυπηρεσία που δικαιούσαι 25; Ειμαι 7 χρόνια στην ιδια εταιρεία και πάνω απο 15 συνολικά, οπότε έχω πάει στης 25 μέρες άδεια. Το θέμα δεν είναι αν θα είναι 22 ή 25 αλλά αν πρέπει να πληρωθώ και τις 25 μέρες του 2019, δεδομένου οτι τελευταία εργάσιμη ήταν 31/1/2019 ! Η εταιρεία ήταν σωστή σε όλα της μέχρι σήμερα. Όταν ρώτησα αν θα μπουν είχαν πει ναι, αλλά στην καταβολή κάτι ξεχάστηκε... ************************************************************************** https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/6408 Σε αυτό το άρθρο, παροτι λεει οτι απο το 3ο έτος και μετα δικαιουμε όλη την άδεια απο την αρχή της χρονιάς, σε περίπτωση αποχώρησης λεει το εξης Γ. ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε περίπτωση λύσης της σχέσης εργασίας μισθωτού με οποιονδήποτε τρόπο πριν λάβει την κανονική άδεια που του οφείλεται, ο μισθωτός δικαιούται τις αποδοχές τις οποίες θα έπαιρνε αν του είχε χορηγηθεί άδεια (άρ.1, παρ.3 του Ν.1346/1983). ..... γ. Κατά το τρίτο ημερολογιακό έτος και για τα επόμενα οφείλονται αποδοχές πλήρους αδείας και επιδόματος αδείας, που αντιπροσωπεύουν -αυτές που θα εδικαιούτο ο μισθωτός εάν ελάμβανε την άδειά του κατά το χρονικό διάστημα της λύσης της σχέσης εργασίας. Κάποιος να μας κατατοπίσει; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2019 από SubeRip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα