Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι λέει ο τίτλος. Είδα πάνω κάτω τι παίζει με τα exchange rates των τραπεζών, παίζουν περίπου 3% κάτω από την ισοτιμία. Η ερώτηση είναι, να αλλάξω τα λεφτά εδώ ή θα είναι καλύτερα να βγάλω από ATM στο Λονδίνο ή να αλλάξω στο αεροδρόμιο Luton;

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε όποιαδήποτε άλλη από πειραιώς συμφέρει να πληρώνεις με κάρτα. Η ισοτιμία της τράπεζας είναι σχεδόν ίδια με ότι δεις στο γκουγκλ συν ένα 2-3%

τα ανταλλακτήρια έχουν σχεδόν 10% κάτω ισοτιμία ενώ πολλές τράπεζες χρεώνουν αρκέτα ένα στάνταρ ποσό την ανάληψη.

Λονδίνο πρίν ένα μήνα όλα με κάρτα και επειδή κοιτούσα τα ποσά έπαιζα στο 2% με την άλφα. όσοι σήκωσαν λεφτά ή άλλαξαν σε ανταλλακτήριο ακόμα τα κλαίνε

Επεξ/σία από circadian
  • Like 1
Δημοσ.

Το έχω κι εγω απορία και κακώς δεν ρώτησα. Άκουσα οτι στο κεντρο της Αθήνας εχει ανταλλακτήρια με σχετικά καλη ισοτιμία. Ακούω και την εκδοχή του να πληρωνω με τη χρεωστική μου κατευθείαν, όμως έχω άλφα και δε ξέρω αν με συμφερει περισσότερο αυτο η να μετατρέψω μετρητά.

2 λεπτά πριν, circadian είπε

σε όποιαδήποτε άλλη από πειραιώς συμφέρει να πληρώνεις με κάρτα. Η ισοτιμία της τράπεζας είναι σχεδόν ίδια με ότι δεις στο γκουγκλ συν ένα 2-3%

τα ανταλλακτήρια έχουν σχεδόν 10% κάτω ισοτιμία ενώ πολλές τράπεζες χρεώνουν αρκέτα ένα στάνταρ ποσό την ανάληψη.

Λονδίνο πρίν ένα μήνα όλα με κάρτα και επειδή κοιτούσα τα ποσά έπαιζα στο 2% με την άλφα. όσοι σήκωσαν λεφτά ή άλλαξαν σε ανταλλακτήριο ακόμα τα κλαίνε

Δηλαδή ειναι κακή ιδέα να κάνω μια μικρή ανάληψη απο ΑΤΜ αγγλικό μολις φτάσω για να έχω καποια μετρητά πάνω μου?  με συμφερει να κι ουσία μονο με τη χρεωστική;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, circadian είπε

Και εγώ Alpha έχω. Η κοπέλα μου έχει εθνική και Eurobank. Λες να το πάμε φουλ κάρτα; 

15 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Δηλαδή αν βγάλουμε 200 ευρώ, θα μας κόψει 3 ευρώ;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Και εγώ Alpha έχω. Η κοπέλα μου έχει εθνική και Eurobank. Λες να το πάμε φουλ κάρτα; 

Δηλαδή αν βγάλουμε 200 ευρώ, θα μας κόψει 3 ευρώ;

Έτσι λέει, για αγορές 2%

πάρε ένα τηλ να το επιβεβαιώσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ανάληψη στο εξωτερικό χρεώνεται νομίζω με κάποιο στάνταρ ποσό (1-10 ευρώ) πέρα από το ποσοστό.

το ανταλλακτήριο στο σύνταγμα (δε λέω όνομα) δίνει 162 λίρες στα 200 ευρώ ενώ κοιτώντας στο γκουγκλ αντίστοιχα είναι 178 που για εμένα είαι κακό.  με την άλφα εμένα μου βγήκε περίπου 170-175 λίρες αλλά δε με ενοιαζε να έχω λεφτά πάνω μου.

υπόψιν δε βρήκα πουθενά μαγαζί να μην παίρνει κάρτα

Επεξ/σία από circadian
Δημοσ.

Εγώ πάντως στην Τράπεζα της Ελλάδος που είχα πάει, τους πήρα όλα τα χαρτονομίσματα (μη φανταστείτε, 300 λίρες είχαν όλες κι όλες). Πάνε τα μετρητά, αργοπεθαίνουν.

Δημοσ.
1 hour ago, Dinos_12345 said:

Ότι λέει ο τίτλος. Είδα πάνω κάτω τι παίζει με τα exchange rates των τραπεζών, παίζουν περίπου 3% κάτω από την ισοτιμία. Η ερώτηση είναι, να αλλάξω τα λεφτά εδώ ή θα είναι καλύτερα να βγάλω από ATM στο Λονδίνο ή να αλλάξω στο αεροδρόμιο Luton;

Ευχαριστώ!

Εγώ το καλοκαίρι ήμουν ένα μήνα Βουλγαρία και πλήρωνα μόνο με κάρτα εθνικης και μου κρατούσε 1%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Όταν θα πάω να βγάλω, θα βγάλω 100 ευρώ και θα μου δώσει λίρα ή Χ λίρες και θα μου πάρει τα αντίστοιχα ευρώ;

Προφανώς θα σου βγάλει λίρες,το θέμα είναι αν συμφέρει και πόση προμήθεια θα σου κρατήσει το ATM στην Αγγλία. 

Δεν ξέρω αν στο Αεροδρόμιο είναι καλύτερα να κάνεις το συνάλλαγμα πριν φύγεις 

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν όλες οι κάρτες  Εθνική Eurobank λειτουργούν απροβλημάτιστα στην Αγγλία

Επίσης εχει νόημα να έχεις μετρητά πάνω σου οταν φτάσεις σε κάποιο απο τα αεροδρόμια τους; Πχ για να βγάλεις εισητήρια οταν φτάσεις Heathrow για το bus central . Θα εχεις θέμα να πληρώσεις με κάρτα Ελληνική;

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Prof_Chaos είπε

Δεν ξέρω αν στο Αεροδρόμιο είναι καλύτερα να κάνεις το συνάλλαγμα πριν φύγεις 

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν όλες οι κάρτες  Εθνική Eurobank λειτουργούν απροβλημάτιστα στην Αγγλία

Επίσης εχει νόημα να έχεις μετρητά πάνω σου οταν φτάσεις σε κάποιο απο τα αεροδρόμια τους; Πχ για να βγάλεις εισητήρια οταν φτάσεις Heathrow για το bus central . Θα εχεις θέμα να πληρώσεις με κάρτα Ελληνική;

Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο είναι απλά ληστεία (ρώτα με πως το ξέρω).

Όλες δουλευουν χωρίς πρόβλημα λόγω underlying visa-mastercard κλπ. Η τράπεζα είναι απλά 'διακοσμητική' (σχεδόν).

Μερικά λεοφορεία δεν δέχονται κάρτες αλλά θέλουν μόνο cash!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε

Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο είναι απλά ληστεία (ρώτα με πως το ξέρω).

Όλες δουλευουν χωρίς πρόβλημα λόγω underlying visa-mastercard κλπ. Η τράπεζα είναι απλά 'διακοσμητική' (σχεδόν).

Μερικά λεοφορεία δεν δέχονται κάρτες αλλά θέλουν μόνο cash!

Είναι καλύτερα λες μόλις φτάσεις Heathrow να βρείς μεσα στο αεροδρόμιο ATM και να τραβήξεις λίγα χρήματα σε λίρες να είσαι safe;  

Δεν μπορω να φανταστώ κάτι άλλο

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Prof_Chaos είπε

Είναι καλύτερα λες μόλις φτάσεις Heathrow να βρείς μεσα στο αεροδρόμιο ATM και να τραβήξεις λίγα χρήματα σε λίρες να είσαι safe;  

Δεν μπορω να φανταστώ κάτι άλλο

Για μένα καλύτερα. Τα exchanges μέσα στο αεροδρόμιο, σε κλέβουν, στη κυριολεξία. Και λογικό είναι μη σου πω. Πληρώνεις το convenience περισσότερο.

Δημοσ.

Αν εχετε 10 με 15 μερες μεχρι να πατε, φτιαξτε μια Revolut και καθαρισατε ευκολα και γρηγορα χωρις μετατροπες και εξοδα συναλλαγματος...

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...