tsoutsas7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, θέλω να μου προτείνετε τι να πάρω για προστασία της τηλεόρασης μου (https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/175023-lg-28mt49s-28?cmicc=skroutz#) του PS4 μου (https://www.plaisio.gr/games/playstation4/ps4-konsola/Sony-PS4-Slim-500-GB-PS719845454.htm) και του Router μου (Vodafone). Δεν ξέρω τι κάνει το καθένα, για αυτό ζητάω την βοήθεια σας, για να επιλέξω ότι καλύτερο γίνεται για προστασία (να είναι καλό και οικονομικό όσο γίνεται). Επιπλέον μπρίζα και προαιρετική μπορεί να είναι ένα φωτιστικό δωματίου ή το λάπτοπ μου (Lenovo). Οπότε θέλω τουλάχιστον 5 υποδοχές. Ευχαριστώ!
armagedwnn Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω η συμβατή λύση που εγώ θα σου πρότεινα είναι ένα καλό πολύμπριζο ασφαλείας. https://www.skroutz.gr/c/2544/polypriza-asfaleias/m/431/APC.html?o=apc Επίσης αν δεν κάνω τεράστιο λάθος σταθεροποιητής τάσης είναι το ups. Από την στιγμή που δεν έχεις κάποιο pc είναι λίγο υπερβολικό να βάλεις ups για όλα αυτά. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από armagedwnn
darkman Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Αν θες να τα προστατεύσεις απο υπέρταση τοτε παίρνεις ενα πολυμπριζο ασφαλειας, αν ομως εχεις αυξομειώσεις συχνες στο ρευμα στο σπιτι σου τοτε πρεπει να πάρεις εναν σταθεροποιητή τασης η διαφορα αναμεσα στα δυο αυτα ειναι οτι το πολυμπριζο εχει μια ασφαλεια που αμα περασει περισσότερο ρευμα την καίει και δεν παει στην τηλεόραση το αλλο εχει πανω μπαταρια που ρυθμίζει την ταση στο ρευμα σε περιπτώσει που εχεις διακοπή ( για να μην κλεισουν ολα ) η έχεις αυξομείωση. Συνήθως ολοι περνούν το πολυμπριζο , αν πας στο αλλο θα πρεπει να κοιτάξεις στα χαρακτηριστικά του να σηκώνει και το φορτίο που θα του βάλεις πανω.
tsoutsas7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, Πειραιά μένω, αν γίνει διακοπή θα είναι 1 φορά το χρόνο και αν, δεν μένω σε επαρχία που γίνεται συχνά αυτό και συμφωνώ με τον φίλο που απάντησε πρώτος, γιατί το θεωρώ υπερβολικό να πάρω Ups για ένα ps4 και τηλέοραση. Συμφωνείς; Οπότε πάω για το πολύμπριζο λογικά και από ότι βλέπω, θα πάω σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/6230951/APC-PMH63VT-GR.html. Με ελκύει που έχει προστασία τηλεόρασης και τηλεφώνου (και για το ρούτερ το ίδιο δεν είναι;) αν ναι τότε θα πάω σε αυτό, αλλιώς θα βρώ πιο φθηνό που έχει μόνο την προστασία τηλεόρασης. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από tsoutsas7
darkman Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Ολα εχουν να κάνουν με της συνθήκες που σου έγραψα παραπάνω εσυ ξερεις τι γίνετε στο σπιτι σου και διαλέγεις αναλογα η υποδοχη της κεραίας και του ρουτερ ειναι αδιάφορες, και εμενα εχει αλλα δεν της εχω βαλει ( δεν θελω να εχω στην κεραία κομμάτια ) τωρα να μου πεις ρε φιλε και αμα πεσει ενας κεραυνος πανω στην κεραια..... εεε αν ειμαι τοσο τυχερος τι να πω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δεν χρειάζεται να πέσει στην ίδια την κεραία για να καεί. Και τριγύρω αν πέσει, με τόσα εκατομμύρια volt/δεκάδες χιλιάδες αμπέρ, δε την έχεις εξασφαλισμένη... Εγώ αν είχα θα το έβαζα. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν σαν σταθεροποιητής τάσης νοείται το UPS ή αν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία συσκευών.
tsoutsas7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Απλά θέλω μια τυπική "προστασία" να το πω έτσι. Δεν μου έχει τύχει κάτι ποτέ αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Απλά πιστεύω για τις συσκευές μου είναι υπερβολικό το ups, οπότε θα παω σε πολύμπριζο σε αυτό που έστειλα, εφόσον δέχεται προστασία κεραίας και ρούτερ.
alkis13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Τα ups εχουν την κλασσικη γυαλινη-συρματινη ασφαλεια για υπερταση οπως τα πολυπριζα. Το καλο ειναι οτι αν δουν ανεβοκατεβασματα στη ταση αρχιζουν αν δουλευουν. Τοσο στην υπερταση η οποια ειναι ευκολη και αντιμετοπίζεται απο μια απλη ασφαλεια πριζας, τοσο και στην υποταση οπου εκει ειναι το ζητημα. Οταν το ρευμα εχει σκαμπανεβασματα μας ενοχλει και μας πειραζουν τα 50-170V που ερχονται μεχρι να σταθεροποιηθεί γύρω στο 230V. Εκει το ups θα βγαλει τα λεφτα του, ενω το πολυπριζο ασφαλειας δεν ειναι για αυτη τη δουλεια. Προτεινω ανεπυφιλακτα αν ειναι για τηλεοραση ενα bitmore στα 650Va ή το 800Va για παραπανω φορτο (πχ pc). Τωρα αν εχεις οντως θεμα με το ρευμα στη περιοχη σου θα σου συνιστουσα να κοτιαξεις και τον ηλεκτρολογικο πινακα σου ετσι ωστε να προστατεψεις τις μεγαλες συσκευες. Ειτε κοιτας για ασφαλειες τυπου C οπου πεφτεις στα Ambere είτε για ασφαλειες τυπου Α οπου ειναι πιο ευαισθητες. Τελος κοιτας και για επιτηρητή τασης, με το κακο οτι οταν το ρευμα κανει μια αυξομειωση αυτος για οση ωρα τον εχεις ορισει θα εχει κλεισει εντελως το ρευμα. Συνηθως χρησιμοποιείται οταν καποιος εχει αγορασει ενα ακριβο πλυντηριο-ψυγειο-κουζινα και δε θελει να το πεταξει οταν τελειωσει η εγγυηση του προιοντος. Εδω ειναι η vfm μαρκα που προτεινα. Πιστευω οτι με το 800αρι θα εισαι ενταξει. Να εχεις υποψιν οτι καθε 12-14 μηνες η μπαταρια θελει αλλαγη (κοστος 10-15€). Τελος για τις υποδοχες μπορεις να παρεις ενα πολυπριζο για το ups και μονο, αναλογα τι εξοδο βγαζει απο πισω.
tsoutsas7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Λέτε να κουμπώσω πάνω σε πολύμπριζο και κάτι τέτοιο οικονομικό; για να τα έχω όλα και να είμαι σίγουρος; https://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
armagedwnn Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, tsoutsas7 είπε Λέτε να κουμπώσω πάνω σε πολύμπριζο και κάτι τέτοιο οικονομικό; για να τα έχω όλα και να είμαι σίγουρος; https://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Τα APC που σου έστειλα είναι από τα πιο αξιόπιστα, (αν δεν είναι τα νο.1). Πίστεψε με θα υπερκαλυφθείς και θα είσαι σίγουρος. Τώρα αν θες την απόλυτη ασφάλεια τότε σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Αλλά νομίζω ότι είναι πραγματικά υπερβολή το ups.
tsoutsas7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, armagedwnn είπε Τα APC που σου έστειλα είναι από τα πιο αξιόπιστα, (αν δεν είναι τα νο.1). Πίστεψε με θα υπερκαλυφθείς και θα είσαι σίγουρος. Τώρα αν θες την απόλυτη ασφάλεια τότε σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Αλλά νομίζω ότι είναι πραγματικά υπερβολή το ups. Σε ευχαριστώ φίλε μου, θα πάω σε αυτό που έστειλα παραπάνω το πολύμπριζο. Το άλλο είναι υπερβολικό όντως. 1
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 On 03/12/2018 at 12:18, GeorgeMan said: Δεν χρειάζεται να πέσει στην ίδια την κεραία για να καεί. Και τριγύρω αν πέσει, με τόσα εκατομμύρια volt/δεκάδες χιλιάδες αμπέρ, δε την έχεις εξασφαλισμένη... Εγώ αν είχα θα το έβαζα. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν σαν σταθεροποιητής τάσης νοείται το UPS ή αν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία συσκευών. αλλο το πολυπριζο τασης αλλο ο σταθεροποιητης τασης αλλο το Ups.με απλα χαζα λογια. πολυπριζο ασφαλειας.αν γινει κατι με κανα κεραυνο θα καψει μεσα και θα την γλυτωσει το Pc.αν γινει κατι αλλο μπορει να πεταξει εξω την ασφαλεια. σταθεροποιητης τασης. εχει avr οποτε αν αντι για 220 volt ερθουν 260 θα προσπαθησει να στα φερει στα νορμαλ τους για να μην παρεις τις συσκευες στα χερια.λειτουργει ως ενα οριο.δηλαδη τα 300 δεν θα στα κανει 220.αν πεσει κατω απο 220 απλα βαραει χαρταετο. Ups.Οτι ολα τα προηγουμενα αλλα πολυ καλυτερα + μερικα εξτρα πραγματα. αν το ρευμα πχ παιξει απο 230 μεχρι 250 θα χρησιμοποιησει το avr.αν παει πανω απο 250 θα σου δωσει απο την μπαταρια για να παρεις 220 καθαρο. αν πεσει κατω απο 220 πχ 200 θα στο boostarei να παει στα 220 .αν πεσει κατω απο 170 εκει δεν θα στο boostarei αλλα θα δωσει απο μπαταρια.τα νουμερα ειναι ενδειτικα αφου ο καθε κατασκευαστης οριζει διαφορετικα.σε apc ups τα ρυθμιζεις εσυ. προσωπικα θα πηγαινα σε ενα Ups apc. 1
MrSotirakis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σας και απο εμένα διάβασα τα σχόλια σας και ήθελα να ρωτήσω κάτι .. έχω ένα σπιτι παλιό που δεν έχει ρελε διαφυγής.. έχω ένα λαπτοπ κάτι ηχεία με μπάσο,ένα ps1,ps2,ps3,PS4 και μια τηλεοραση .. τι μου προτείνεται.. σταθεροποιητής τάσης, πολύμπριζο ασφαλείας , πρίζα με προστασία για υπέρταση και απο πάνω πολύμπριζο ασφαλείας η ups
verylife78 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Ολα ειναι θεμα κοστους ...τι εννοω, η τηλεοραση μια μεση τιμη κανει 500€, το PS η XBOX κανα 300€ συνολο 800€ Αν θα σου κατσει στραβη μια φορα θα κατσει, ενω αν εχεις χαλασει καμια 20€ για ενα καλο πολυπριζο ασφαλειας και αλλα 50-80 για ενα UPS, συνολο δηλαδη 100€ εχεις ηρεμησει για τα επομενα 3-5 χρονια. Στα 5 χρονια πολυ πιθανον να θες αλλαγη μπαταριας κοστος περιπου 30-40€. Προσωπικα εγω μετα την ανακαινιση που εκανα, εβαλα στην αποθηκη μεσα ενα ραφι οπου εχω το UPS και μια πριζα οπου μου δινει ρευμα στο χωρο της διασκεδασης,αφου περασει απο ενα πολυπριζο ασφαλειας. Εκει ειναι ενωμενα τα ... τηλεοραση, στερεοφωνικο-home cinema, PS και tv-box.. Στην δε αποθηκη μεσα εχω και το modem μου, το switch, το NAS και το raspberry μου που περνουν ρευμα απο το ups. Ολα αυτα στα λεω γιατι...σε περιπτωσεις μικροπτωσης ολα καλα, τα τρωει το πολυπριζο..οταν ομως κανει σκαμπανεβασμα την τρωει το UPS. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος, εχω τηλεοραση (φως) και ιντερνετ για αρκετη ωρα. Αρα ολα ειναι θεμα ποσο κοστολογεις τα πραγματα σου. Αυτα.. δεκτες αποψεις.
MrSotirakis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, verylife78 είπε Ολα ειναι θεμα κοστους ...τι εννοω, η τηλεοραση μια μεση τιμη κανει 500€, το PS η XBOX κανα 300€ συνολο 800€ Αν θα σου κατσει στραβη μια φορα θα κατσει, ενω αν εχεις χαλασει καμια 20€ για ενα καλο πολυπριζο ασφαλειας και αλλα 50-80 για ενα UPS, συνολο δηλαδη 100€ εχεις ηρεμησει για τα επομενα 3-5 χρονια. Στα 5 χρονια πολυ πιθανον να θες αλλαγη μπαταριας κοστος περιπου 30-40€. Προσωπικα εγω μετα την ανακαινιση που εκανα, εβαλα στην αποθηκη μεσα ενα ραφι οπου εχω το UPS και μια πριζα οπου μου δινει ρευμα στο χωρο της διασκεδασης,αφου περασει απο ενα πολυπριζο ασφαλειας. Εκει ειναι ενωμενα τα ... τηλεοραση, στερεοφωνικο-home cinema, PS και tv-box.. Στην δε αποθηκη μεσα εχω και το modem μου, το switch, το NAS και το raspberry μου που περνουν ρευμα απο το ups. Ολα αυτα στα λεω γιατι...σε περιπτωσεις μικροπτωσης ολα καλα, τα τρωει το πολυπριζο..οταν ομως κανει σκαμπανεβασμα την τρωει το UPS. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος, εχω τηλεοραση (φως) και ιντερνετ για αρκετη ωρα. Αρα ολα ειναι θεμα ποσο κοστολογεις τα πραγματα σου. Αυτα.. δεκτες αποψεις. Αν συνδέσω ένα https://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353 και απο πάνω https://www.e-shop.gr/apc-pmf83vt-gr-performance-surgearrest-8-outlets-with-phone-coax-protection-230v-white-me-diakopt-p-PER.664342 αξίζει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα