Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Δίνω πανελλήνιες 3η φορά, στοχεύοντας μια πολύ υψηλόβαθμη σχολή. Το μάθημα που με ανησυχεί περισσότερο πλέον, είναι η έκθεση. Δεν έχω ιδέες, ώστε να γράψω πολλά σε θέμα περιεχομένου. Έχετε κάποια τιπς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Vanessa99 είπε

Καλημέρα! Δίνω πανελλήνιες 3η φορά, στοχεύοντας μια πολύ υψηλόβαθμη σχολή. Το μάθημα που με ανησυχεί περισσότερο πλέον, είναι η έκθεση. Δεν έχω ιδέες, ώστε να γράψω πολλά σε θέμα περιεχομένου. Έχετε κάποια τιπς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παλια θα σου ελεγα να διαβαζεις εφημεριδες, καποιες ειχαν πολυ ωραια και σοβαρη υλη που προσεφερε τεραστια βοηθεια, τωρα υπαρχουν δημοσιογραφικα σαιτ να διαβασεις. Προσοχη στα fake news αλλα ειναι τεραστιο οι ποικιλια γνωσεων που μπορεις να παρεις. Θα πρεπει να προσεξεις επισης να ειναι ενυπογραφα, να εχουν την βιβλιογραφια που χρησιμοποιησαν στο τελος. 

Επισης, και το διαβασμα βιβλιων διευρυνει τους οριζοντες, με επικεντρωση στις κοινωνικες επιστημες.

Αυτες ειναι οι προσωπικες μου αποψεις, αυτες ακολουθησα για να αποκτησω κριτικη σκεψη που ειναι πολυ βασικο και για την υπολοιπη ζωη σου εκπαιδευτικα η μη.

• Like 1
Δημοσ.

ισχυει αυτο με τις εφημεριδες οτι σου διευρυνουν το λεξιλογιο και εγω οταν εδινα πανελληνιες η κοπελα που μου εκανε εκθεση μου ελεγε να διαβαζω εφημεριδες.

Αρχικα κανεις φροντιστηριο στην εκθεση η προσπαθεις μονη σου ;

αν κανεις φροντιστηριο διαβασε τα θεματα που σου δινει ωστε να τα ξερεις απ' εξω

αν προσπαθεις μονη σου αγορασε ενα βοηθημα και διαβασε τα θεματα για εκθεση που εχει (πλεονεκτηματα,μειωνεκτηματα κλπ) συνηθως καθε βοηθημα εχει γυρω στα 30 θεματα αν θυμαμαι καλα μποριε και παραπανω  αν τα διαβασεις ολα και ξερεις να τεκμηριωνεις σωστα ενα θεμα με τα αρνητικα και τα θετικα του τοτε θα εισαι ενταξει στην εκθεση

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

ισχυει αυτο με τις εφημεριδες οτι σου διευρυνουν το λεξιλογιο και εγω οταν εδινα πανελληνιες η κοπελα που μου εκανε εκθεση μου ελεγε να διαβαζω εφημεριδες.

Αρχικα κανεις φροντιστηριο στην εκθεση η προσπαθεις μονη σου ;

αν κανεις φροντιστηριο διαβασε τα θεματα που σου δινει ωστε να τα ξερεις απ' εξω

αν προσπαθεις μονη σου αγορασε ενα βοηθημα και διαβασε τα θεματα για εκθεση που εχει (πλεονεκτηματα,μειωνεκτηματα κλπ) συνηθως καθε βοηθημα εχει γυρω στα 30 θεματα αν θυμαμαι καλα μποριε και παραπανω  αν τα διαβασεις ολα και ξερεις να τεκμηριωνεις σωστα ενα θεμα με τα αρνητικα και τα θετικα του τοτε θα εισαι ενταξει στην εκθεση

2 ώρες πριν, mitskitsamal είπε

Παλια θα σου ελεγα να διαβαζεις εφημεριδες, καποιες ειχαν πολυ ωραια και σοβαρη υλη που προσεφερε τεραστια βοηθεια, τωρα υπαρχουν δημοσιογραφικα σαιτ να διαβασεις. Προσοχη στα fake news αλλα ειναι τεραστιο οι ποικιλια γνωσεων που μπορεις να παρεις. Θα πρεπει να προσεξεις επισης να ειναι ενυπογραφα, να εχουν την βιβλιογραφια που χρησιμοποιησαν στο τελος. 

Επισης, και το διαβασμα βιβλιων διευρυνει τους οριζοντες, με επικεντρωση στις κοινωνικες επιστημες.

Αυτες ειναι οι προσωπικες μου αποψεις, αυτες ακολουθησα για να αποκτησω κριτικη σκεψη που ειναι πολυ βασικο και για την υπολοιπη ζωη σου εκπαιδευτικα η μη.

Σας ευχαριστώ πολύ!! 

Προσπαθώ να διαβάσω σάιτ με ειδήσεις όπως lifo και protagon

Κάνω φροντιστήριο και μου δίνει θέματα. Απλά έχω μεγάλη δυσκολία στο να τα αποστηθισω και να μου μείνουν για την επόμενη φορά :(

Δημοσ.

Διαβαζε βιβλια, βλεπε ταινιες, διαβαζε λεξικα και παρε και ενα βοηθημα να κανεις ασκησεις και να βλεπεις ιδεες :) .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vanessa99 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ!! 

Κάνω φροντιστήριο και μου δίνει θέματα. Απλά έχω μεγάλη δυσκολία στο να τα αποστηθισω και να μου μείνουν για την επόμενη φορά :(

Καλο θα ειναι να αντιπαραβαλλεις μια ειδηση, να την βρεις και σε αλλο σαιτ, να σου μπει το μικροβιο της αμφιβολιας και να κρινεις συμφωνα με αυτα πια πιστευρι ειναι η πραγματικη ειδηση. Ερσι θα μπορεις να ανακαλυψεις μονη-ος τα θετικα αρνητικα χωρις να χρειαζεσαι κανεναν να στα υποδειξει.

Δημοσ.

Εμενα αυτο που με ειχε βοηθησει πολυ ηταν με μια φιλολογο που εκανα ιδιαιτερα και με εβαζε να γραφω συνεχεια, 2-3 εκθεσεις τη βδομαδα και στην ωρα του μαθηματος καμια φορα. Μου ελεγαν ολοι οι καθηγηται ποσο ωραιες εκθεσεις γραφω. Μετα που πηγα φροντιστηριο και τα φορτωσα στον κοκκορα επεσα παρα πολυ και εγραψα μετρια πανελληνιες. Με λιγα λογια η πολυ εξασκηση στο γραψιμο βοηθαει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vanessa99 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ!! 

Η έκθεση δεν χρειάζεται αποστήθιση. Εάν ξέρεις το μοτίβο, τη δόμηση και τα συναφή, που πιστεύω πως τα ξέρεις έχοντας ήδη την εμπειρία των δύο προσπαθειών, τότε δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο εξόν απ' το "περιεχόμενο" της σκέψης σου. Διαβάζεις οτιδήποτε κοινωνικό, είτε ό, τι πέφτει στα χέρια σου είτε προερχόμενο από δική σου ενασχόληση, και γράφεις. Το να γράφεις θα σου δώσει τον αέρα για να χειρίζεσαι τις σκέψεις σου και να φτιάξεις έναν όμορφο όμορφο λόγο. Διεύρυνε και το λεξιλόγιο σου και θα 'σαι μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Vanessa99 είπε

Σας ευχαριστώ πολύ!! 

Δεν ξέρω για το άλλο, αλλά το lifo είναι κατ' εξοχήν το "καλλιτέχνης θα πει, τσίχλα μπότα γυαλί και τσαχπινιά στο μάτι" σάιτ/μπλογκ εδώ και χρόνια.

Δεν θα το έλεγα και το καλύτερο μέρος για να δεις τι εστί σωστή δημοσιογραφία ή σωστή είδηση. Στα περασμένα χρόνια πολλές βλακείες αναρτήθηκαν εκεί ως "άρθρα" από άτομα που δεν ξέρουν που παν τα 4, ιδίως σε τεχνολογικά θέματα.

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...