Pseudonumo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Έστω ότι βρίσκομαι στην ευρωπαϊκή χώρα Α με καρτοκινητο ελληνικό αριθμό. Θα μπορώ με το πακέτο προς όλους να καλέσω δωρεάν σε αριθμούς της χώρας Α; Από Ελλάδα πάντως δε μπορώ. Ρώτησα στην Cosmote, όπου μου είπαν ότι γίνεται, όμως αμφιβάλλω. Στο πρόσφατο παρελθόν δεν τα κατάφερα. Μόνη λύση είναι να ενεργοποιήσω κάποιο πακέτο; Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από Pseudonumo
jakegate7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι μπορείς, η μόνη προϋπόθεση ειναι να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεπτά αυτά σε περιαγωγή. καλό είναι να μας πεις τι καρτοκινητό έχεις (είναι φοιτητικό?) και ποιο πρόγραμμα θες να βάλεις. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από jakegate7
defacer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Το παραπάνω. Όταν είμαι στην Ελλάδα (γερμανική sim) παίρνω τηλέφωνα σε ελληνικά νούμερα χωρίς χρέωση.
Pseudonumo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 3/12/2018 στις 8:47 ΜΜ, jakegate7 είπε Ναι μπορείς, η μόνη προϋπόθεση ειναι να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεπτά αυτά σε περιαγωγή. καλό είναι να μας πεις τι καρτοκινητό έχεις (είναι φοιτητικό?) και ποιο πρόγραμμα θες να βάλεις. Είναι φοιτητικό ναι, το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ γενικά είναι με τα 1000' προς όλους + 600mb με 7-8 ευρώ, δε θυμάμαι πόσο κοστίζει. Απο κει και πέρα βρήκα ένα πρόγραμμα με 4.5 ευρώ περίπου με 40' προς κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Άρα όταν βρίσκομαι σε περιεγωγή καλώ στη χώρα που βρίσκομαι και στην Ελλάδα χωρίς χρέωση? Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από Pseudonumo
cb_papi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, defacer είπε Το παραπάνω. Όταν είμαι στην Ελλάδα (γερμανική sim) παίρνω τηλέφωνα σε ελληνικά νούμερα χωρίς χρέωση. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Ίσως να έχεις πρόγραμμα με δωρεάν διεθνή ή να είναι κάποια προσφορά της εταιρίας σου. Γενικά οι κανόνες της Ε.Ε. λένε ότι χρεώνεσαι το ίδιο για κλήσεις που κάνεις ανεξάρτητα από την χώρα που βρίσκεσαι. Με αυτό που λες εσύ, αποκτάς παραπάνω προνόμια όταν είσαι στο εξωτερικό. 52 λεπτά πριν, Pseudonumo είπε Είναι φοιτητικό ναι, το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ γενικά είναι με τα 1000' προς όλους + 600mb με 7-8 ευρώ, δε θυμάμαι πόσο κοστίζει. Απο κει και πέρα βρήκα ένα πρόγραμμα με 4.5 ευρώ περίπου με 40' προς κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Άρα όταν βρίσκομαι σε περιεγωγή καλώ στη χώρα που βρίσκομαι και στην Ελλάδα χωρίς χρέωση? Θα πρέπει να δεις στους όρους του προγράμματος αν ισχύουν τα 40' στην περιαγωγή. Κάποιες φορές (ειδικά για καρτοκινητά) τα προγράμματα δεν λειτουργούν στο εξωτερικό. Επειδή έχω και εγώ ένα καρτοκινητό Cosmote, κοίταξα και το συγκεκριμένο πακέτο λέει ξεκάθαρα ότι αφορά μόνο κλήσεις από Ελλάδα, αλλά ρώτα και την Cosmote καλού κακού. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από cb_papi
defacer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 2 hours ago, cb_papi said: Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Ίσως να έχεις πρόγραμμα με δωρεάν διεθνή ή να είναι κάποια προσφορά της εταιρίας σου. Γενικά οι κανόνες της Ε.Ε. λένε ότι χρεώνεσαι το ίδιο για κλήσεις που κάνεις ανεξάρτητα από την χώρα που βρίσκεσαι. Με αυτό που λες εσύ, αποκτάς παραπάνω προνόμια όταν είσαι στο εξωτερικό. Κι εγώ ο ίδιος δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά ισχύει. Μόλις κοίταξα τους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών. Σε αρκετούς από αυτούς έχει καταγραφεί χρήση δεδομένων στην Ελλάδα (μέρος του πακέτου). Μόνο σε έναν έχει καταγραφεί χρέωση για ομιλία (10 λεπτά), το καλοκαίρι που ήμουν διακοπές για αρκετά μεγάλο διάστημα, και σίγουρα έκανα παραπάνω από δέκα λεπτά κλήσεις σε ελληνικά τηλέφωνα. Πιο πρόσφατα, σίγουρα έκανα κλήσεις παραπάνω από μηδέν. Το πακέτο δεν έχει δωρεάν χρόνο εξωτερικού, 10 ευρώ δίνω για 200 λεπτά και 3gb data, δεν υπάρχει ούτε συζήτηση για τέτοιες άπλες. Οπότε από τη μια συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου, από την άλλη ξέρω ότι δεν πλήρωσα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι έτσι από την κατάργηση του roaming.
Pseudonumo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα μου φαινόταν λογικό ίσως, επειδή βρίσκεσαι στη συγκεκριμένη χώρα να θεωρείται σαν να είσαι στη χώρα σου λόγω Ευρώπης. Βέβαια, τα πακέτα δεν πάνε με τη λογική, όμως τουλάχιστον στην cosmote κάνα δυο φορές που έχω ρωτήσει (και παλαιότερα) δε φαίνεται να γνωρίζουν καλά τα πακέτα οι υπάλληλοι. Για παράδειγμα, ενώ λένε ότι δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα φοιτητικά πακέτα στο εξωτερικό, το καλοκαίρι χρησιμοποιούσα για ένα μήνα (!) τα δωρεάν MB. Δε μπορούσα όμως να κάνω κλήση Ελλάδα. Αντίθετα, με καλούσαν δωρεάν με λεπτά προς what's up από φοιτητικό πακέτο. Μάλλον θα μάθω όταν πάω. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από Pseudonumo
jakegate7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 20 hours ago, Pseudonumo said: Είναι φοιτητικό ναι, το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ γενικά είναι με τα 1000' προς όλους + 600mb με 7-8 ευρώ, δε θυμάμαι πόσο κοστίζει. Απο κει και πέρα βρήκα ένα πρόγραμμα με 4.5 ευρώ περίπου με 40' προς κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Άρα όταν βρίσκομαι σε περιεγωγή καλώ στη χώρα που βρίσκομαι και στην Ελλάδα χωρίς χρέωση? Για τα φοιτητικά πακέτα δεν θυμάμαι να σου πω τι ισχύει, σίγουρα πάντως μπορείς να βάλεις κανονικό πακέτο και να χρησιμοποιήσεις τα λεπτά ομιλίας/mb κανονικά. Αν θες να δεις τι ισχύει για τα φοιτητικά πακέτα στο εξωτερικό, ρίξε μια ματιά στο myphone: http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=25 Προς Θεού δεν χρειάζεται να αγοράσεις αυτά που είναι προς ευρωπαϊκές χώρες. 1ον είναι πανάκριβα και 2ον θα το έπαιρνες αν ήσουν Ελλάδα και ήθελες να πάρεις τηλέφωνο στο εξωτερικό. Όπως είπες, όταν βρίσκεσαι σε περιαγωγή καλείς χωρίς έξτρα χρέωση προς Ελλάδα και προς οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (εννοείται και η χώρα που βρίσκεσαι). 20 hours ago, cb_papi said: Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Ίσως να έχεις πρόγραμμα με δωρεάν διεθνή ή να είναι κάποια προσφορά της εταιρίας σου. Γενικά οι κανόνες της Ε.Ε. λένε ότι χρεώνεσαι το ίδιο για κλήσεις που κάνεις ανεξάρτητα από την χώρα που βρίσκεσαι. Με αυτό που λες εσύ, αποκτάς παραπάνω προνόμια όταν είσαι στο εξωτερικό. Θα πρέπει να δεις στους όρους του προγράμματος αν ισχύουν τα 40' στην περιαγωγή. Κάποιες φορές (ειδικά για καρτοκινητά) τα προγράμματα δεν λειτουργούν στο εξωτερικό. Επειδή έχω και εγώ ένα καρτοκινητό Cosmote, κοίταξα και το συγκεκριμένο πακέτο λέει ξεκάθαρα ότι αφορά μόνο κλήσεις από Ελλάδα, αλλά ρώτα και την Cosmote καλού κακού. Είμαι Ολλανδία, και χρησιμοποιώ την Ελληνική sim (vodafone). Τα λεπτά προς όλους από απλά πακέτα (όχι κάποιο που αφορά κλήσεις στο εξωτερικό) ισχύουν για ελληνικά και ολλανδικά νούμερα (+ οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό νούμερο). 1
.:Cabal:. Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Να σημειώσω κι εγώ πως όταν είμαι Ελλάδα χρησιμοποιώ κανονικά το αγγλικό νούμερο (το οποίο έχει λεπτά προς όλους) και καλώ δωρεάν ελληνικούς αλλά και αγγλικούς αριθμούς. Αυτό άλλαξε με τις αλλαγές που έγιναν στο roaming.
Pseudonumo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απλώς για να πω τελικά τί ισχύει και από δική μου εμπειρία, δεν ισχύουν τα φοιτητικά πακέτα ομιλίας, ισχύουν όμως τα φοιτητικά πακέτα δεδομένων. Για ομιλία χρειάζεται να αγοράσεις απλά πακέτα προς όλους, δε χρειάζεται προς προς διεθνείς προορισμούς που είναι και πανάκριβα. Τώρα, ενώ με τα λεπτά προς όλους όσο βρισκόμουν σε περιαγωγή μπορούσα να καλέσω και ξένους αριθμούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ελλάδας, μόλις επέστρεψα δεν μπορούσα! Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Pseudonumo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα